Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor temizleme
Arkadaşlar burda uzmanlar varken sizlere birşey sormak istiyorum, kaputun altında motor kısmında detaylı temizlik yapmak istiyorum. Aracımın motoru sökük oldugu için kolayca yapabilirim. Şuana kadar Türk işi ilkel şeyleri denedim ( beyaz cif) ;sabunla vs ile ayrıca temizledim, biraz temizlendi de aslında ama istediğim gibi tertemiz olmadı. Bana bunun için özel bir ürün varsa önerebilirmisiniz? Fabrikadan çıktıgı gibi tertemiz olmasını istiyorum. Kısa zaman içinde kısmetse motor konacak o zaman böyle bir temizliğe girme şansım olmayacak. Çok teşekkürler..
Ostim Metrodan ivediğe giden yokuştan inerken sağda total var. T-export var orada. Sarı kapaklı motor temizleme spreyleri satıyorlar. Ondan alacaksın. Komple motora sıkacaksın. Sonra 5 dakika bekleyip sıcak su ile basınçlı makine ile temizleyeceksin. Orjinal gibi olur.
Yada şaşmaz'da swapcenter'in sokağının başında bir yıkamacı var. O özel bir solüsyon kullanıyor, makine ile sıkıp sonra yıkıyor, orjinal gibi çıkıyor tüm aksam.
O sıvıyı satıyor, ondan alabilirsin.
Motoru (blok vs.) benzin ile plastik aksamları da gaz yağı ile tertemiz olur.
d.berkay
16-02-2012, 15:51
Eğer kirler vs. çok ağırsa yağ çözücü ürünlerden kullanmanız gerekir.Eğer kaliteli bir ürün kullanmak istiyorsanız tavsiyem Meguiars Super Degreaser ve bir fırça olur. Ancak kalite çok önemli değil temizlesin derseniz BİM'de satılan Barbekü temizleyici spreylerden alıp motoru temizleyebilirsiniz.. Baya etkili temizliyor. Ancak mümkün ise maske ve eldiven ile çalışmakta fayda var.
YavuzNaz
16-02-2012, 16:05
atas ın forclean isimli bir ürünü var 750ml 10tl. gibi bir ücreti var ben 4 defa komple motor temizledim. Uygulaması komple motor içine sıkıp ağır kirli bölgeleri fırçalamak koşulu ile 5dk. bekleyip su ile akmasını sağlıyorsun elektronik aksamlar daha özenli temizlenmeli, birde mümkünse soğuk motora uygulanırsa çok daha başarılı olur.
Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Aslında benim temizlemek istediğim kısım motor degil, motor bölümü. Yani gövde rengi olan yer. Burada bir takım yag vs izleri var ve ben motoru koymadan burayı tertemiz yapıp sonra motoru koymak istiyorum. Motor zaten komple yeni toplandıgı için tertemiz.
SOMEONESPECIAL
16-02-2012, 16:23
Boyat o zaman motor içini
Boyatmak istemiyorum, birçok farklı markada farklı ürünler var bunları kullanarak sonuç alabilirim diye düşünüyorum. Sonuçta metal aksamından dolayı bir problemim yok. Tek problemim zamanla oluşmuş yağ ve benzeri kirler. Elbette boyanmış kadar olamaz ama en azından olabileceği kadar temizlemek istiyorum.
YavuzNaz
16-02-2012, 16:30
bahsettiğin işlemi ancak profesyonel bir kimyasal ve basınçlı yıkama ile yapabilirsin. uygulama merkezlerinde bulunan konsantre ürünler yapı olarak amatör ürünlerden çok daha çözücü
Benim bahsettiklerim hep motor içi içindi. Ben motor sökükken bu yöntemi kullandım hep
M_PROJECT
16-02-2012, 16:51
Emre clay bar varsa bir nevi isini gorur , anladigim kadari ile motor icinde kalan kaporta kismini temizlicen ? iron x diye bir malzeme var yika kil yap iron x sik bir sunger yada firca ile gezin yine yika bir daha kil sonra polish isini gorecektir bence , gayet temiz ayrica nesi piski :D
eğer çok sıkıntı yer yoksa, dikkat edebilirsen uygun oranda kostikte kullanabilirsin biraz kötü kokar ama temizler
ExtRemee
16-02-2012, 22:41
Mazot + Sabunlu Su tamamdır. Mis gibi olur motor da motor içi de.
ogunozcan
16-02-2012, 22:44
ozur dıleyerek motorda sadece kışın verdıgı camur falan pıslık varsa ne kullanmayı onerırsınız yanı sadece yagmurdan kardan dogan pıslenme ıcın ne kullanıyosunuz agar yağ kalıntısı falan hıc bısı yok
d.berkay
16-02-2012, 23:01
ozur dıleyerek motorda sadece kışın verdıgı camur falan pıslık varsa ne kullanmayı onerırsınız yanı sadece yagmurdan kardan dogan pıslenme ıcın ne kullanıyosunuz agar yağ kalıntısı falan hıc bısı yok
Ben Meguiar's APC kullanıyorum duruma göre.
slhdmr34
17-02-2012, 08:03
kostik konusuna katılıyorum, pis kokar kot pantolon dusmanıdır anında deler ama guzel temizler. Kostigi hazırlarken sakın koklama bu arada
Emre clay bar varsa bir nevi isini gorur , anladigim kadari ile motor icinde kalan kaporta kismini temizlicen ? iron x diye bir malzeme var yika kil yap iron x sik bir sunger yada firca ile gezin yine yika bir daha kil sonra polish isini gorecektir bence , gayet temiz ayrica nesi piski :D
Dahada temiz olsun kardeşim :)
Benim bahsettiklerim hep motor içi içindi. Ben motor sökükken bu yöntemi kullandım hep
Sizin söylediğiniz yerden o sarı kapaklılardan aldım bakalım bu hafta uygun bir zamanda uygularım kısmetse. Çok teşekkürler.
eğer çok sıkıntı yer yoksa, dikkat edebilirsen uygun oranda kostikte kullanabilirsin biraz kötü kokar ama temizler
İlk önce sprey ile bir temizlemek ve neticeye bakmak istiyorum neticede çok ağar lekeler zaten yok, aslında kısmen temizde sayılabilir :) ama ben daha da temiz olmasını istediğim için kasıyorum. Bakalım eger bu sprey çözmezse kostik ile denerim.
Bende basınçlı yıkama var ama sıcak su değil, artık soguk su ile bir deniycem inşallah netice alırım. Vakit ayırıp yardımcı olan herkeze çok teşekkür ederim.
Basınçlı yıkamayı sıcak su hortumuna bağla, sıcak suyun olsun.
Bir de ev tipi basınçlı yıkaman var ise, mesela bende bosch var, onun içinden Uzun kıllı bir fırça çıkmıştı. İçinden su geçen, onunla bu sarı spreyi sıktıktan sonra sıcak su ile birlikte fırçaladım ben , sonra da bir sıra daha sarı sprey sıktım, basınçlı sıcak su ile yıkadım. İlk günkü gibi oldu..
Bu arada o sarı spreyler feci zehirlidir. Sıcak su ile birlikte çıkacak olan buhar seni zehirler. Ben kapalı balkonda motor yıkadım, zehirlenip astım krizine girmiştim. Aman dikkat, iyi havalandır ortamı sıcak su ile yapacaksan...
osman 1.8t
21-02-2012, 15:07
w40 ile temizle ben yıllardır onu kullanıyorum motorun içine ve dışına heryere kullanabilirsin
d.berkay
21-02-2012, 15:43
WD40 tam olarak bir çözücü ve temizleyici değil. Bunun yanında özellikle motordaki plastiklerde inanılmaz toz birikmesine sebep oluyor. Ben önermem.