Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya'ya vize hakkında

TigeR
16-02-2012, 18:49
arkadaşlar yazın Almanya'daki kuzenlerimin yanına gitme gibi bi planım var yalnız sorun şu ki şu an okumuyorum yani üniversiteye hazırlanıyorum o yüzden babamın sigortasından da yararlanamıyorum yani sigortam sosyal güvencem yok.Bazı arkadaşlar vize alamazsın dediler 2haftalık için turist vizesi filan vermiyorlar mı yani gitme şansım yok mu bunu öğrenmek istiyorum

teggy
16-02-2012, 18:56
Alamazsın muhtemelen. Öğrenci değilsen, birkaç aydan uzun süreyle çalışan değilsen alma şansın yok...

RedLine
16-02-2012, 18:57
Akrabaların sana davetiye göndericek ve o davetiye ile bazı senden belgeler beyan ediceksin ;)

Turist vizesi almak için, emekli olanların emeklilik kartı ve hesap cüzdanlarını, ev hanımlarının eşleriyle ilgili çalışma belgelerini ve tapu veya kredi kartı fotokopilerini, öğrencilerin ise öğrenim gördükleri okuldan aldıkları öğrenci belgesini (18 yaşından küçüklerin anne ve babasından aldığı muvafakatname) ibraz etmeleri gerekmektedir.

Öğrenciler için: Almanya Öğrenci Vizesi için öğrenci belgesi, anne baba veya sponsor kişinin maddi durum belgeleri gerekmektedir.

TigeR
16-02-2012, 18:59
Akrabaların sana davetiye göndericek ve o davetiye ile bazı senden belgeler beyan ediceksin ;)
onlar davetiye gönderse oluyor mu onu bende duymuştum ama tam detaylarını bilmiyorum benden bazı belgeler derken tam olarak nasıl şeyler?

RedLine
16-02-2012, 19:06
Davetiye gönderiyorlar işte sonra senden kendi hesabında yada aile tam emin değilim hesap cüzdanı belirli miktarda para beyan etmeni istiyorlar dilekçe yazıcaksın turistlik amaçlı akrabalarımın yanına gidicem bütün masraflar tarafından karşılanacak gibisinden tabi bu arada pasaportun hazır olacak ...
Ailen memur yada memur emeklisi felan mı ?

TigeR
16-02-2012, 19:08
Davetiye gönderiyorlar işte sonra senden kendi hesabında yada aile tam emin değilim hesap cüzdanı belirli miktarda para beyan etmeni istiyorlar dilekçe yazıcaksın turistlik amaçlı akrabalarımın yanına gidicem bütün masraflar tarafından karşılanacak gibisinden tabi bu arada pasaportun hazır olacak ...
Ailen memur yada memur emeklisi felan mı ?
babam memur yeşil pasaportu var ama ben şu an okumuyor gözüktüğüm için yararlanamıyorum abi

RedLine
16-02-2012, 19:13
Hımm o kötü olmuş ...
Dediğim gibi tam net belgeler için bilgim yok ama önem verdikleri bu yazdıklarım diğerleri foto felan ...

TigeR
16-02-2012, 19:14
Hımm o kötü olmuş ...
Dediğim gibi tam net belgeler için bilgim yok ama önem verdikleri bu yazdıklarım diğerleri foto felan ...
evet kötü oldu gerçekten.Saol abi bilgiler için

ulas
16-02-2012, 19:17
kardeşim moralini bozmak istemem fakat alman konsolosluğu biraz sıkıntılı. Ben ne gerekiyosa yapmıştım ama vize alamadım tapu-ruhsat-bankada para- davetiye vs. vs. ama bi taraftanda çok alakasız tipler vize alabiliyor. bilmiyorum. Yerinde olsam italya konsolosluğundan denerim schengenle almayaya geçebilirsin nasılsa

TigeR
16-02-2012, 19:18
kardeşim moralini bozmak istemem fakat alman konsolosluğu biraz sıkıntılı. Ben ne gerekiyosa yapmıştım ama vize alamadım tapu-ruhsat-bankada para- davetiye vs. vs. ama bi taraftanda çok alakasız tipler vize alabiliyor. bilmiyorum. Yerinde olsam italya konsolosluğundan denerim schengenle almayaya geçebilirsin nasılsa

italya daha zor olmaz mı? dil yok tanıdık yok sonuçta

ulas
16-02-2012, 19:21
bu işi yapan uzmanların tavsiyesi üzerine italyayı söyledim. Ben denemedim dil le alakalı bir sual zaten mülakatlarda yok çalışanların çoğu türk. Dediğim gibi keyiflerine göre verdiklerini söyleyebilirim rahatlıkla Bunu almanyadaki bir çok insandanda anlayabilirsin ;)

Thracian
16-02-2012, 20:08
Konu çok faydalı, Pasaport ve Vize konularından hiç anlamıyor ve korkuyorum, hiç tecrübem yok bazı sorularım olacak.

Pasaport işlemleri ne kadar zamanda ne kadar para gerektirir.

Vize işlemleri nedir, ne değildir, neler yapmak lazım, rusya, avrupa ve amerika için ne zorluktadır.

timucintt
16-02-2012, 20:21
En kolay yolu davetiye yöntemi. akrabaların sana ordaki belediyelerine gidip ordan davetiye mektubu alacaklar ve sana gönderecekler aldığın davetiye mektubu ile konsolosluğa başvuracaksın direkt kendi başvurmandan %75 daha kolay vize alırsın.... ben bir çok ülkeden vize aldım bu şekilde mal varlığından işin çok umursamıyorlar adamlar buna emin ol daha çok neden gittiğini, lafları karıştırmadan açıklarsan çok iyi olur... ve konsolosluğa çağrıldığında net ve emin cvplar vermek çok önemli daha önceden bir çok ülkeye girip çıktıysan pasaportunu göstererek girdiğin ve sorunsuz çıktığını belirtirsen daha basit oluyor bu işler.... Bide istersen deli gibi mal varlığın olsun 1 2 cümlende tutarsızlık olsun anında yolluyorlar seni alamıyorsun vizeyi... alakasız adam ise bir bakmışsın anında vizeyi almış... ama içlerinde en sıkı ülke bu konuda Almanyadır.... berbatdır gümüşsuyundaki memurlarla uğraşmak.... En kolay vize alabileceğin ülkede israildir :) ama girmek mühim değil sorunsuz seni sıkmadan israilden çıkabilmek önemli olan :)

TigeR
16-02-2012, 20:31
bu işi yapan uzmanların tavsiyesi üzerine italyayı söyledim. Ben denemedim dil le alakalı bir sual zaten mülakatlarda yok çalışanların çoğu türk. Dediğim gibi keyiflerine göre verdiklerini söyleyebilirim rahatlıkla Bunu almanyadaki bir çok insandanda anlayabilirsin ;)

haklısın teşekkürler :)

Konu çok faydalı, Pasaport ve Vize konularından hiç anlamıyor ve korkuyorum, hiç tecrübem yok bazı sorularım olacak.

Pasaport işlemleri ne kadar zamanda ne kadar para gerektirir.

Vize işlemleri nedir, ne değildir, neler yapmak lazım, rusya, avrupa ve amerika için ne zorluktadır.
pasaporta başvurduktan en geç 2 hafta yada 1 hafta sonra pasaport geliyor diye biliyorum pasaport türüne göre değişiyor diye duydum mavi pasaportun parası başka yeşilin başka diye ama emin değilim en fazla 150tl civarı gidiyor vizeyle birlikte sanırım rusyaya vize kalktı avrupa amerika bazı şartlar içeriyor zorluyorlar biraz

En kolay yolu davetiye yöntemi. akrabaların sana ordaki belediyelerine gidip ordan davetiye mektubu alacaklar ve sana gönderecekler aldığın davetiye mektubu ile konsolosluğa başvuracaksın direkt kendi başvurmandan %75 daha kolay vize alırsın.... ben bir çok ülkeden vize aldım bu şekilde mal varlığından işin çok umursamıyorlar adamlar buna emin ol daha çok neden gittiğini, lafları karıştırmadan açıklarsan çok iyi olur... ve konsolosluğa çağrıldığında net ve emin cvplar vermek çok önemli daha önceden bir çok ülkeye girip çıktıysan pasaportunu göstererek girdiğin ve sorunsuz çıktığını belirtirsen daha basit oluyor bu işler.... Bide istersen deli gibi mal varlığın olsun 1 2 cümlende tutarsızlık olsun anında yolluyorlar seni alamıyorsun vizeyi... alakasız adam ise bir bakmışsın anında vizeyi almış... ama içlerinde en sıkı ülke bu konuda Almanyadır.... berbatdır gümüşsuyundaki memurlarla uğraşmak.... En kolay vize alabileceğin ülkede israildir :) ama girmek mühim değil sorunsuz seni sıkmadan israilden çıkabilmek önemli olan :)
konsolosluklarda soru sorduklarında o ülkenin diliyle mi abi yani almanyadan örnek vereceksek almanca mı soruyorlar soruyu?
daha önceden ülke dışına çıkmadım çıkarsam bu ilk olacak
birde davetiye olayında davetiye sayısı fark eder mi yani çünkü orda birçok tanıdık var davetiye sıkıntı olmaz

timucintt
16-02-2012, 20:45
genelde almanca soruyorlar ama tercumanda oluyor yanlarında... ama genel olarak türkçe biliyorlar...

TigeR
16-02-2012, 20:58
genelde almanca soruyorlar ama tercumanda oluyor yanlarında... ama genel olarak türkçe biliyorlar...
yani benim türkçe cevap vermem bi sorun olmaz o zaman?

ulas
16-02-2012, 21:24
ben 2 defa alman konsolosluğunda bulundum mülakattada türkçe konuştular

TigeR
16-02-2012, 21:38
ben 2 defa alman konsolosluğunda bulundum mülakattada türkçe konuştular
seni niçin almamışlar açıklama yaptılar mı?

Thracian
16-02-2012, 21:49
pasaporta başvurduktan en geç 2 hafta yada 1 hafta sonra pasaport geliyor diye biliyorum pasaport türüne göre değişiyor diye duydum mavi pasaportun parası başka yeşilin başka diye ama emin değilim en fazla 150tl civarı gidiyor vizeyle birlikte sanırım rusyaya vize kalktı avrupa amerika bazı şartlar içeriyor zorluyorlar biraz

nasıl yani, şimdi 150-200 TL ye pasaport alıp, uçak biletlerini alıp rusyaya gidebiliyormuyum ???:confused::confused:

EmrE-35
16-02-2012, 22:01
Fakirsen çok zor...

TigeR
16-02-2012, 22:20
nasıl yani, şimdi 150-200 TL ye pasaport alıp, uçak biletlerini alıp rusyaya gidebiliyormuyum ???:confused::confused:

evet rusya olayı rahat direk gidebiliyorsun vize yok

TigeR
16-02-2012, 22:21
Fakirsen çok zor...

orta hallerdeyiz çok şükür ama bu sene olmazsa seneye mecbur alacaklar yeşil pasaporttan dolayı zaten tatile gidiyorum sonuçta :)

Thracian
16-02-2012, 22:35
evet rusya olayı rahat direk gidebiliyorsun vize yok

şimdi biletlere baktım,

pasaport 200 - bilet 300 - haftasonu moskova paha biçilemez:hahaha:

golfcu0101
16-02-2012, 23:59
topram iki kere gitmiş biri olarak sana şöyle diyim.ordan ekonomik durumu yeterli birisi sana ADAC sigorta şirketinden seni sigortalayarak sana davetiye gönderiyor ve sen sen ki adanaya ankara konsolosluğu bakıyor konsolosluğu arayarak randevu alıyorsun ve daha sonra iş bankasına bi miktar para yatırıyorsun konsolosluk ücreti ve senden telefonda neden,niçin gibi gitmek istediğine dair sorular soruyorlar ve bunlara cevaba göre senden bazı belgeler istiyorlar.belgeler sigorta kağıdı,davetiyen,banka dekontu ile birlikte randevü aldığın gün ve saatte orda oluyorsun görüşme yapıyorlar senle pasaportunu vesaire belgelerini alıyorlar ve değerlendiriyorlar ama 3 gün ama 5 gün daha sonra evine adresine postalıyorlar zaten vize vermiş olurlarsa pasaportun sayfasına işliyorlar görürsün vermezse neden vermediklerini söylerler