Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Krokisi

Emre Aktaş
16-02-2012, 19:59
Arkadaşlar herkese Merhaba. Dün akşam babamın arabasına bi kavşakta brodwayin biri vurdu. Karşı taraf ehliyetsiz. Babam kavşaga arkadastan once girmiş faakat arkadas bodoslama sol camurluga vurmus. Neyse sorun şu . Polisler geldi affedin bosuna ceza yemesin vs. gibi tekliflerde bulundular. Dogal olarak kabul etmedik. Normal şartlarda ehliyetsiz ve kazada suclu oldugu için bizim aracı kasko yaptırıp sonra karşı tarafa dava acıcaktı.Fakat polis ruhsat bilgilerini falan aldıktan sonra gitti. Kaza tutanağını yarın bölge trafikten alabilirsiniz dediler. Bugün tutanagı aldık. Suc 8 bize 0 karşı tarafa yazılmış.Kaza krokisini sanki biz vurmuşuz gibi çizmişler. Bu durumda suclu biziz. Biziim aracımın masrafını kasko karşı tarafınkinide sigortam karşılıcak.Doğal olarak bizim kaskoya ödediğimiz ücret artıcak... Bu duruma nasıl itiraz edebiliriz. Mahkemeye versem o krokinin hatalı çizildiğini nasıl ispatlıyabilirim yardımcı olursanız sevinirim...

cihan
16-02-2012, 20:39
fotoğraf çekmediniz mi? bir de ehliyetsiz sürücü her durumda suçludur diye biliyorum, ama emin değilim. bilgisi olan arkadaşlar yazacaktır.

edit: yok öyle birşey.

63owen63
16-02-2012, 20:44
tramer kuruluna itiraz ediyorsun, dava ya kadar yolu var, aynısı başıma geldi. %100 haklıyken. %100 haksız çıktım, sadece jantım çizildigi için, lanet olsun dedim ugraşmadım. Sigorta şirketinle görüş bi.

Osman Bahadır
16-02-2012, 20:54
Polis tutanağı var. Tramer bakmaz. Doğrudan mahkemeye itiraz edeceksin. Suçsuz olduğun için de, varsa polisin krokiyi kasten yanlış çizerek görevi kötüye kullanması için de...

Elindeki tüm resimleri, bölgedeki kamera kayıtlarını sakla. Öncelikle de tutanağı düzenleyen karakola şikayette bulun.

Ehliyetsiz olduğu için Karayolları Trafik Kanunu madde 36 uyarınca işlem yapılır. Ama kasko ve trafik sigortası kusur oranını baz alarak ödemesini yapar. Ehliyetsiz olması trafik kazasındaki ödeme için baz olan kusur oranını değiştirmez.

Maalesef işin zor. Geçmiş olsun.

overblack
16-02-2012, 21:16
sürücünün ehliyetsiz olması suçlu olduğu anlamına gelmiyor.o ehliyetsiz araç kullanma cezasını öder.kazanın oluş şeklinde siz suçluysanız tramer raporunda suçu size verirler.

C!N
16-02-2012, 21:26
Ehliyetsiz araç kullanmak %100 asli kusur değil mi arkadaşlar?

Ronin_
16-02-2012, 21:30
peki kaza tutanağında ehliyetsiz elemanın mı bilgileri yazıyor yoksa değişmişmi olay?

çünkü ehliyetsiz her durumda ne olursa olsun kusurludur diye biliyorum

u.kurt
16-02-2012, 21:44
her türlü karşı taraf suçlu para yedirmişlerdir bana ters yöne girip kafadan daldılar hatalı ben oldum

Emre Aktaş
16-02-2012, 21:45
Arkadaşlar yanlış anlaşılmışım sanırım. Arkadaş ehliyetsiz diye 1500 tl Ceza Yedi. Poliste Ulan bu adam 0 arabaya biniyo kasko varyaptırsın boşuna adam bi daha cebinden ödemesin diye suçu bize yüklemiş. Evrağı aldıgımız polis inceledi kavşağa senden önce girmiş geçiş üstünlüğü onun o yüzden sen suclusun demiş. Fakat fotograflarda mevcut bizim arac biraz önde adam tam tekerleğin üst tarafından vurmuş. Kazaya sebebiyet veren biz değiliz. Biz olsak dahi araca vuran karşı taraf. Bu durumda 0 hata veremez diye düşünüyorum

atabay
16-02-2012, 21:50
gecmıs olsun..uzucu bır durum kanıtlarınız varsa sıkıntı olmaz ...umarım

Emre Aktaş
16-02-2012, 21:54
Evrağı teslim eden polisin inceledikten sonraki kavsağa senden önce girmiş geçiş üstünlüğü onda cümlesinin aksi olan kavşakta bizim daha önde olduğumuzu gösteren fotoğraflar var. Krokide arabalar yan yana çizilmiş hiç biri önde değil. Uydu Fotoğrafı denilen birşey duydum Kaza anının uydudan çekilmiş fotoğrafları istenilebiliyormuş. Nereden temin edebilirim bilen varmı

Emre Aktaş
16-02-2012, 21:59
http://img196.imageshack.us/img196/9071/fotoraf0046j.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/196/fotoraf0046j.jpg/)

Şu açıdaki fotoğrafda net olarka bizim önde olduğum gözüküyor + polislerin kendi çektikleri falanda var yani.Belki daha netide bulunabilir

murat_ileri
17-02-2012, 01:09
sürücünün ehliyetsiz olması kusur oranını değiştirmiyor. siz mahkeme aracılığı ile itiraz edeceksiniz. işiniz gerçekten çok zor en iyisi sürekli trafik davalarına bakan bir avukat ile görüşmeniz en doğrusu olacaktır.

lncdlt
17-02-2012, 01:15
Elinizde fotograf olmasi avantaj, bence sadece mahkeme cozebilir bu asamadan sonra bu olayi. Avukatinizin bu konularda tecrubeli olmasi avantaj olur.

ALPER-VNS
17-02-2012, 03:26
ehliyetsiz araba kullanmak asli kusurdur alkol gibi.. sen araba kullanma hakkını elde edememişsin ki daha suçlu ya da suçsuz olucaksın..

AEAlmas
17-02-2012, 06:25
Alkol muhabbet i ehliyetsiz olan öder Polis belliki gorevi kötüye kullanmış ben yikardim orayi

Dayı
17-02-2012, 06:30
ktk da ehliyetsiz arac kullanmak asli kusur sayılmıyor maalesef.

turbo&quattro
17-02-2012, 06:40
Aynisi yillar once basimiza gelmisti . Kanunlar vs degismediyse cok ugrasacaksiniz ve elinize hicbirsey gecmeyecek zaman kaybindan baska.

Kavsakta kirmizida durmayan bir taksi carpmisti abimin kullandigi araca . hata %100 karsi taraftayken hatanin buyuk bir yuzdesi bize yuklenmisti . Polis raporlari, bilirkisi raporlari, mahkeme o bu vs..yaklasik 4 sene surmustu. Sonunda elimize gecen para o zaman harcadigimizin yarisi bile degildi .

ALPER-VNS
17-02-2012, 06:41
o zaman ehliyetsiz biri bi yayaya çarpıp öldürdüğü zaman sadece biraz ceza ödeyip ehliyetli gibi yargılanıcak.. belki de suçsuz çıkıcak.. çok saçmaymış..

murat_ileri
17-02-2012, 07:32
Aynisi yillar once basimiza gelmisti . Kanunlar vs degismediyse cok ugrasacaksiniz ve elinize hicbirsey gecmeyecek zaman kaybindan baska.

Kavsakta kirmizida durmayan bir taksi carpmisti abimin kullandigi araca . hata %100 karsi taraftayken hatanin buyuk bir yuzdesi bize yuklenmisti . Polis raporlari, bilirkisi raporlari, mahkeme o bu vs..yaklasik 4 sene surmustu. Sonunda elimize gecen para o zaman harcadigimizin yarisi bile degildi .

aynı muhabbet benimde başımda var hatta daha da kötüsü diyebilirim. ana yolda giderken yaya geçidinden karşıya geçmek için aniden sola dönüş yapınca bende ehliyetsiz motor kullanan bir arkadaşa yandan çarptım. 2 sene oldu halen mahkemesi sürüyor. çok araştırdım sürücünün ehliyetsiz olması başlı başına cezaya tabi, kazanın oluş şekli ayrı bir durum. bu tür durumlarda trafik polisleri hakkında suç duyurusunda bulunabilmek için kazayı göre şahitlerin aksine rapor tutmuş olmaları gerekli aksi takdirde kanunlara göre tutulan zabıt hakkında görevlilere cezayi uygulama söz konusu değil itiraz amaçlı mahkemelere baş vurulması gerekli.

arkın_aLLen
17-02-2012, 07:55
Benzer bir olay bizimde başımıza geldi o kadar zor değil umarım kaskona bavurmamışsındır hasar açılmadıysa henüz Sulh hukuk mahkemesine gidiyorsun ruhsat sahibi başvuruda bulunuyor 200TL civarı bir para yatırıyorsun bilirkişi kusur tespiti istiyrsun yoğunluğa göre olay yerine gelip kusur tespiti yapıyorlar haklıysan zaten bilirkişi raporunu kim haklıysa ona göre düzenliyor. ve bilirkişinin tuttuğu rapor geçerli oluyor. o raporla kaskona başvurabilirsin. Mahkemeye giderken polis tutanağını da götürmeyi unutma mahkeme dediğim öyle uzun filan sürmüyor. Ben başvurumu yaptım ertesi gün gittik baktık baktık olay yerine 1 hafta sürmedi rapor çıktı ve arabama başlandı. İstanbulda işler biraz yoğundur belki biraz sürebilir diye dşünüyorum.

KA®ANLIK
17-02-2012, 07:58
trafik kazası ve tazminat davası... (http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=41459)

hukukçu amcalar aralarında tartışmışlar bu konuyu,
en azından hukuki yönden de biraz fikir sahibi olabilirsiniz ;)

Conqueror
17-02-2012, 13:21
http://img196.imageshack.us/img196/9071/fotoraf0046j.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/196/fotoraf0046j.jpg/)

Şu açıdaki fotoğrafda net olarka bizim önde olduğum gözüküyor + polislerin kendi çektikleri falanda var yani.Belki daha netide bulunabilir

Resımden pek anlasılmıyor nasıl bır kavsak oldugu ancak dıger arac kavsak ıcınde sızden daha fazla mesafe kat ettıyse kavsaga sızden once gırıp gecıs ustunlugunu aldıgını gosterır. Yalnız kaskonun karsı tarafın ehlıyetsız olmasıyla ılgılenmemesı cok sasırtıcı.

Osman Bahadır
17-02-2012, 13:39
Kim öndeyse o haklıdır diye birşey yok. Kavşaklarda geçiş hakkı diye birşey var. Kavşağın tipine ve sizin kavşağa giriş yönünüze göre değişir kimin haklı, kimin haksız olduğu. Sen önde olsan, hatta sen geçsen, o adam arkandan yetişip vursa bile hiçbir önemi yok. Kavşağın kontrollü veya kontrolsüz olduğuna, kimin hangi yönden ve yoldan geldiğine göre kusur dağıtılır.

Ehliyetsiz araç kullanmak suçtur. Bu suçun cezası da kanunla sabittir. Ehliyetsiz araç kullanan kişi trafikte diğer ayrıca bir suç, bir kusur işlerse onun da ayrıca cezasını çeker. Ehliyetsiz veya alkollü diye her karıştığı kazada doğrudan %100 suçlu ilan edilemez. Mantıklı gelse de gelmese de bu KYTK'da böyle. Ehliyetsiz veya alkollü olduğu bilinen bir sürücünün aracına birisi kasten çarpsa, canına kast etse siz bu olayda tutup da ehliyetsiz olduğu için mağdura mı suçu yükleyeceksiniz?

Kısacası suç kanunla tanımlanır. Suçun cezası da kanunla tanımlanır. Bir suç, ardından normalde suç olmayan başka bir fiili, veya önceki suçu işlemese suçsuz sayılacağı başka bir fiili işlediği takdirde kişiyi tekrar suçlu kılmaz. Bu mükerrer ceza olur.

Ö.öztüRk
17-02-2012, 14:13
üzücü bi olay uğraşıcaksınız anlaşılan bilinmeyen çok kanun var allah kolaylık versin