Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : teleflex lpg ve modlama sorunu?

ygtrn
17-02-2012, 00:35
arkadarşlar bi arkadaşıma manuel 99 forester alıcaz ve arkadaş aracı aynı benim gibi yükliyecek hedef 250 300 hp arası bişey, bi araç bulduk beğendik, ancak aracın üstünde teleflex lpg var ve teleflexlerin modlanmış araçlarda sorun çıkardığını duydum...

teleflex sistemlerin üzeirndeki programa herhangi bir müdahale söz konusu değilmiş, araç fabrika verilerinde neyse ona göre hazır bir ayar yükleniyor ve o şekilde kullanılıyormuş, yani aracı yüklediğimiz zaman lpg ile yürütememe gibi bir sıkıntımız olacak herhalde... bu olayı aşmanın çözmenin bir yolu varmıdır?

teşekkürler....

Mr.K
17-02-2012, 00:51
lpg kitini seninkinde ne var ise o sistemle takas edin üstüne farkını verip ?

ygtrn
17-02-2012, 00:59
lpg kitini seninkinde ne var ise o sistemle takas edin üstüne farkını verip ?

onur böyle birşey mümkünmüki acep? pek sanmıyorum ama bi araştırmalı.... sonuçta az para değil benim kitin fiyatı 2500 lira

VoodooRush
17-02-2012, 10:50
Ne yaparsanız yapın arabayı gıdıklayacaksanız teleflex takmayın. 6 ay uğraştırdılar sağolsunlar 200-210 HP'lik GTC'de.

BlackEmperor
17-02-2012, 11:03
Ne yaparsanız yapın arabayı gıdıklayacaksanız teleflex takmayın. 6 ay uğraştırdılar sağolsunlar 200-210 HP'lik GTC'de.

sonra noldu?

nokian
17-02-2012, 11:14
teleflex kesinlikle sizin ilacınız olmayacak.regülatör sorun çıkarır ve hararet kaçınılmaz olur.atiker de bile daha iyi kalibrasyon seçenekleri mevcut ve parça sıkıntısı çok çok daha ucuza halledilebilecektir.

Schumi
17-02-2012, 12:28
Ya benim bildiğim Teleflexler çok iyi programlanabiliyordu. Yanlış mı biliyormuşum ?

nokian
17-02-2012, 12:41
Ya benim bildiğim Teleflexler çok iyi programlanabiliyordu. Yanlış mı biliyormuşum ?

çok iyi proglanmasıb-nın açılımı ,bir defa ayar yaptırıyorsunuz ve neredeyse filtre değişimi hariç teleflex servisine uğramazsınız ama iş modlama geldiğinde kalibrasyon seçeneği malesef yok :)

gurcell
17-02-2012, 13:05
Atiker al tak.

Fıstık gibi devirden devire ayarı yapılabiliyor.

Enjektör nozzle'ını da ona göre alırsın.

Veya KitMTM al, enjektörleri de Keihn , onun da ayarı tablo temelli.

Bak keyfine.

Yada bekle bizim arge çalışmaları devam ediyor, 6-7 aya ürünü çıkartırız, sıvı sıvı takılırsın :)

aviator35
17-02-2012, 16:29
landi renzo ;)

Low-Rider
17-02-2012, 16:34
onur böyle birşey mümkünmüki acep? pek sanmıyorum ama bi araştırmalı.... sonuçta az para değil benim kitin fiyatı 2500 lira

ruhsata işli ise satılamıyor çünkü ruhsata işli lpg'yi başkası başka arabaya işletemiyor diye biliyorum.

yine satarsın ama değerinde gitmez

Osman Bahadır
17-02-2012, 16:39
Bazı parçaları değiştirerek kullanılabilir ama ona harcanacak paraya teleflex kiti satıp gönlünce birşeyler almak daha mantıklı olur. Alacağınız kit de ikinci el olabilir. Nasıl olsa LPG ruhsata işli. Hatta işinize yarayan bir kitle takas da olabilir. Gerçi teleflex'in enjektörünü oturtmak için manifoldu da epey hırpalamışlardır ama...

TegB20VTec
17-02-2012, 16:44
Öyle hazır program diye birşey yok, ayarı yolda yapılıyor, aracın yüküne enjektör zamanlamasına göre sistem otomatik alıyor. Standart, hazır program atılmıyor.Ekstra ne gerekire gelince sadece üzerindeki kafa veya enjektörlerin nasıl olduğu önemli.( Bursa teleflex bayiisiyim. ) Eğer 2.75 lik enjektör ve çift kafa ise bir sorun çıkarmayacaktır, bir ihtimal tankın takılma şekline bağlı olarak tank yönü ivmelenmede gazı çekmesinde zorlanmaması için ters çevrilebilir.

darkmoon
17-02-2012, 16:45
teleflex piyasadaki en pahalı en kaliteli kitlerden biri prins ve teleflex arabadan çıkartıp ayrı satsanız gene bence iyi para eder.. şahsen benzinli aracım olsa 2500 tl ye sıfır teleflex taktırıcağıma bin tl ye ikinci el teleflexi tercih ederdim..

ygtrn
17-02-2012, 22:25
arkadaşlar sağolun, herhalde aracı almaktan vazgeçicez, lpg takılmamış bi araç alıp ankara quatro garaj'a götürcez, bekir usta sihirli elleriyle lpg mizi takar misler gibi gezeriz :)

ygtrn
17-02-2012, 22:31
Atiker al tak.

Fıstık gibi devirden devire ayarı yapılabiliyor.

Enjektör nozzle'ını da ona göre alırsın.

Veya KitMTM al, enjektörleri de Keihn , onun da ayarı tablo temelli.

Bak keyfine.

Yada bekle bizim arge çalışmaları devam ediyor, 6-7 aya ürünü çıkartırız, sıvı sıvı takılırsın :)

atikere 5 kuruş vermem abi, tamam adam gibi yapıp memnun kullanan var ama, o kitin enjektör diye tabir edilen parçası malesef enjektör değil selenoid valften ibaret ucuz 5 para etmez bi malzeme, açılıp kapanma mili saniyeleri vs vs leri çok rezil, yüksek hızlarda milisaniyeleri yetişmediğinden sürekli açık kalıp işeme yapıyor....

en güzeli kit mtm dediğin gibi, bekir ustam sağolsun bi montaj yaptı, 70 bin km oldu ve aracın üstüne okadar modifikasyon turbo değişimi vs yaptım, haladaha ilk günki kalibrasyonuyla sorunsuz yürüyor, afr değerleri çok iyi.... quarttro garaj dan ve kit mtm den şaşmamalı :) hele lpg ile habire sorun yaşayan insanları görünce nekadar doğru bi tercih yaptığımı anlıyorum :)

şu sıvı olayına gelince, abi sıvı lpg kitini sizmi yapıyorsunuz? yani yerli bi ürünmü sunucaksınız piyasaya ?

enjektör, beyin, pompa, gibi özelliklerinden özel değilse bahsedebilirmisin merak ettim :)

1lker
20-02-2012, 20:29
arkadaşlar sağolun, herhalde aracı almaktan vazgeçicez, lpg takılmamış bi araç alıp ankara quatro garaj'a götürcez, bekir usta sihirli elleriyle lpg mizi takar misler gibi gezeriz :)

aynen de öyle oldu kardeşim :) mtm spec ^^

ygtrn
20-02-2012, 22:19
hayırlı olsun bu arada yavrum :)