Orijinalini görmek için tıklayınız : Kumanda ile Bagaj Açma [ Civic ]
100kmh2sn
17-02-2012, 17:12
Konuyu nereye açacağımı bilemedim ve buraya açtım.Konu yanlış yerde ise kusura bakmayın.
Aracımda orjinal kumandası mevcut, üzerinde kapıyı açmak ve kapatmak için birer düğme bulunmaktadır.
Ben arka bagaj kapağını da kumanda ile açmak istiyorum.
Orjinal kumanda ile işimi çözebilir miyim ? Düğmenin bir tanesini açma kapama olarak kullanıp diğeri ile bagajı açabilir miyim ?
Alarm taktırmak zorunda mıyım ?
Düşüncemi en kolay nasıl hayata geçirebilirim ?
Şimdiden teşekkür ederim,
Sevgiler
Şükrü
bLackModeL
17-02-2012, 17:19
akıllı bi elektirikçi halleder :D de detaling de neişin var genele açsaydin keşkee :D
darkmoon
17-02-2012, 17:22
bu bir tane nette corolla var kumandaya basıyor açılıyor bagaj komple öyle bir şeymi istiyorsun
Osman Bahadır
17-02-2012, 17:24
Bagajın yaylıdır zaten. Motor kilidi çekince kalkar. Kilidi çekmek için bir adet tofaş merkezi kilit motoru, bir adet de uzaktan kumanda ve alıcıya ihtiyacın var.
Maalesef orjinal kumanda üstünde dediğin gibi, tek tuşa çift işlev atayıp da diğer tuşu boşa çıkaracak, sonra da o tuşu diğer alıcıya yönlendirecek birşey yapamazsın.
yusufbatırel
17-02-2012, 17:28
arabayı satıp fd6 alabılırsın orjınal olur:)onda bagaj acma standart
arabayı satıp fd6 alabılırsın orjınal olur:)onda bagaj acma standart
Fd6 da standart degil sadece makyajlilarda var bagaj acma arbada olmayan ozellik ekleme oldum olasi kafama yatmaz bagaj acma alarm yada far sensoru benzeri gibi olanla idare etmeyi tervih ederim
lnd_samet
17-02-2012, 18:26
kumanda üzerinde öyle bir yönlendirmeye gitmen cok zor.epromunu tekrardan programlamak gerekiyor.yapılmaz diye birşey yok ama cok cok maliyetli ve garantisiz bir işlem.
Pahalı bir uygulama değil diye biliyorum.
Alarm taktırman gerekebilir ama.
Pk6zZLMUqe8&feature
proton uzaktan kumanda ile bagaj açma -.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Pk6zZLMUqe8&feature=player_embedded)
imprezaWRC
17-02-2012, 19:15
Konu yanlış yerde.
lnd_samet
18-02-2012, 09:02
adamın anhtarının üstünde zaten kilitleme açma butonları var.üstüne birde alarm kumandasımı taşıyacak?
yada hangi akıllı taşır düşünmek lazım;)
100kmh2sn
18-02-2012, 09:06
Cevap veren herkese teşekkür ederim.
Konuyu genel bölümüne açayım dedim, orada da Motorlarınızla ilgili sorularınızı sorabilirsiniz yazısını okuyunca buraya açtım :) Moderasyon konuyu ilgili yere taşırsa sevinirim.
Bu arada ;
Eski honda aracımda alarm vardı ve bagaj açmayı alarm kumandasındaki aracı sessiz açma kapamaya yarayan 3. düğmeye atayarak halletmiştik. Hatta bagajdaki kapağa bağlı yayın aynısının biraz kalınını yaptırmıştım, bu sayede uzaktan düğmeye bastığımda kapağı yukarı kadar kendisi kaldırıyordu.
Ben mevcut aracımdaki düzenekle bagaj açma yapabilir miyim bunu araştırıyordum, anladığım kadarıyla en mantıklı çözüm arabanın orjinalindekinin dışında bir alarm entegrasyonu ile olacak.
Tam bir detailing konusu :)
100kmh2sn
18-02-2012, 15:34
Baran kardeş sen onu boşver de bilgin varsa paylaş :)
öncelikle bagajı kumandayla acmak istemenizin sebebi nedir? benım arabamda var cokta kullandığımı söleyemem.Alarm almadan orjınal kumandaya entegre etmek zor olacaktır istediğin özelliği
Şöyle bir öneride bulunayım.
1 ad. merk. kilit motoru alırsınız (tofaş 20 tl Civarı)
arka kapılarınızın içindeki motordan tetik alacak şekilde paralel çekersiniz, aldığınız m.k. motorunu bagaj kapağına monte edersiniz bağlantıyı yapar kullanırsınız. (kapı panzotunu sökmeden eşiklerden geçen kablolardan deneyerek doğru kabloyu bulabilirsiniz.)
biraz el yatkınlığı varsa kendiniz bile yapabilirsiniz.
sonuçta orj. kumandadan aç komutu gönderdiğinizde kapı içlerindeki motorlar tetik alıp aç kapa (yukarı/aşağı) hareket ediyor.
bu işlemde zor nokta sonradan bagaj kapağının içine monte edilecek olan m.k. motorunun sabitlenmesi.
http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/merkezi-kilit-motoru-tek-motor-2-veya-5-kablo-49719760
linkteki ürünün görselinde gerkli aparatlar var , bagaj kapağının iç yapısnı bilmediğim için motaj konusunda fikir yürütemiyorum.
MaNiSaLı
19-02-2012, 00:36
Şöyle bir öneride bulunayım.
1 ad. merk. kilit motoru alırsınız (tofaş 20 tl Civarı)
arka kapılarınızın içindeki motordan tetik alacak şekilde paralel çekersiniz, aldığınız m.k. motorunu bagaj kapağına monte edersiniz bağlantıyı yapar kullanırsınız. (kapı panzotunu sökmeden eşiklerden geçen kablolardan deneyerek doğru kabloyu bulabilirsiniz.)
biraz el yatkınlığı varsa kendiniz bile yapabilirsiniz.
sonuçta orj. kumandadan aç komutu gönderdiğinizde kapı içlerindeki motorlar tetik alıp aç kapa (yukarı/aşağı) hareket ediyor.
bu işlemde zor nokta sonradan bagaj kapağının içine monte edilecek olan m.k. motorunun sabitlenmesi.
MERKEZİ KİLİT MOTORU (TEK MOTOR) 2 VEYA 5 KABLO GittiGidiyor'da 49719760 (http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/merkezi-kilit-motoru-tek-motor-2-veya-5-kablo-49719760)
linkteki ürünün görselinde gerkli aparatlar var , bagaj kapağının iç yapısnı bilmediğim için motaj konusunda fikir yürütemiyorum.
Ozamanda her kapıyı açışında bagajda açılır gbi geldi anlttığn durum ? Ama bagaj kilidi ise sadce istenen ozaman olur ;)
63owen63
19-02-2012, 00:39
Hakan görürse yazar, uyguladıgı araçlar var onun.
İstediğiniz şey böylemi ?
Vega Bagaj açma - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VOc1SAMZIqI&feature=g-upl&context=G29b04c0AUAAAAAAADAA)
100kmh2sn
20-02-2012, 09:01
Öncelikle konuyu doğru yere taşıyan moderasyona teşekkür ederim..
Cevap veren arkadaşlara da ayrıca çok teşekkür ederim.
Baran kardeşim sormuş neden böyle bir şey istediğimi ; çıkma aldığım bagaj kapağında bir tadilat yaptırıyorum ve kilit yerini kapatıcam, bu sebeple kolaylık olması açısından böyle bir şey düşündüm. Eski arabamda da kullanıyordum ve sık olarak kullandığımdan çok işime yarıyordu..
Hakan Bey teşekkür ederim, eklediğiniz video tam benim istediğim bagaj açma konusunu anlatıyor.
Sanırım bunun için arabanın orjinal kumandası dışında ikinci bir kumandaya gerek olacak, doğru mudur ?
Sevgiler
Serencebey
20-02-2012, 10:24
Şükrü abi, alacağın şeyler;
Bagaj acma fonksiyonlu alarm
Sanayi dilinde tabir edilen, Marş Taşağı
birde usta :D
lnd_samet
20-02-2012, 10:29
aynen öyle.2. bir kumanda tşaımanız gerekecek.bunu göze alıyorsanız işlem cok bsit.
100kmh2sn
20-02-2012, 12:38
Alarm aldıktan sonra arabanın orjinalin de gelen kumandayı kullanmam zaten :)
Pahalı bir uygulama değil diye biliyorum.
Alarm taktırman gerekebilir ama.
Pk6zZLMUqe8&feature
proton uzaktan kumanda ile bagaj açma -.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Pk6zZLMUqe8&feature=player_embedded)
Aynısını kullanıyorum alarm var arabada 4 adet düğme var kumanda ile açıyorum.
Alarm takdirmadan olmuyor malesef.
Abicim benim aracımda özellik olarak içeriden bagaj açma var. Ben sadece taktırdığım merkezi kilide bunu bağladım.
Eğer orijinal kumandadan kullanmak istiyorsanaklıma gelen ilk şey bir elektronikçinin ya ikinci düğmeye bastığında devreyi açacak bir sistem yada düğmeye basılı tuttuğunda sistemi devreeye sokacak bir devre hazırlaması gerekli. Eğer bunu yapabilirse işini görür. Olmadı bendeki gibi sustalı kumandalı bir merkezi kilit alırsın işini çok iyi görür
Bu arada Protonda hemşerimmiş :)
bn şöyle düşündüm açma tuşuna 2 saniye içinde 2 yada 3 kez basıldığında bagaj motoru enerjilenebilir en mantıklısı zaman şartı bunun içinde bir pic kullanılabilir. he zaman şartı olmasın derseniz 2 yada3 tane çift kontak röle ile 2 kez açma tuşuna basarak açtırma yapılabilir ama en güzeli basit bir pic programı ile kontağın kapalı olduğu durumlarda kapı motoruna 2 saniye içinde 2 kez aç sinyali gelirse bagajı aç mantığı olur ...
100kmh2sn
22-02-2012, 16:48
bn şöyle düşündüm açma tuşuna 2 saniye içinde 2 yada 3 kez basıldığında bagaj motoru enerjilenebilir en mantıklısı zaman şartı bunun içinde bir pic kullanılabilir. he zaman şartı olmasın derseniz 2 yada3 tane çift kontak röle ile 2 kez açma tuşuna basarak açtırma yapılabilir ama en güzeli basit bir pic programı ile kontağın kapalı olduğu durumlarda kapı motoruna 2 saniye içinde 2 kez aç sinyali gelirse bagajı aç mantığı olur ...
Eski arabama sonradan entegre edilen sistem aynen böyle bir şeydi, düğmelerden birine ardarda 2 kere bastığımda bagaj açılıyordu.
Eski arabama sonradan entegre edilen sistem aynen böyle bir şeydi, düğmelerden birine ardarda 2 kere bastığımda bagaj açılıyordu.
Abi elektronikten anlamıyorum o kadar. Ama yukarıda belirtilmiş bunu devreyle yapılabilirseniz işinizi görür diye düşünüyorum.
o zaman bir pic ile yapılabilir ama eğer sinyal kapı motorundan alınacak ise en pratik olanı 2sn içinde ikinci sinyali beklemesi için bir timer ve kontak sinyali kullanılmalıdır böylece kontak açıkken düğmelere bassanızda bagaj açılmaz ve kapı kilidini manuel olarak 2 sn içinde açıp kapasanız bile bagaj açılmasını engellersiniz . anck kontak kapalı iken 2sn içinde iki kez kapı aç sinyali gelirse bagaj açılır...
bymurat___61
07-01-2015, 02:28
konuyu hortlatayım barı. ARka kapılardan ust uste alınacak 2 sefer acma sınyali ile uygun role enerjılaendırılerek yapılır. Yada kucuk bır piç ile de yapılır.