PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt Tüketimini Gösteren Cihaz

RafetAraç
17-02-2012, 23:16
sa arkadaşlar. aracımda yol bilgisayarı olmadığı için anlık yakıt tüketimini göremiyorm. youtubede bazı araç videolarnda anlık yakıt tüketimini ve diğer özelikleri (turbo basıncı vb.) gibi özellikleri gösteren cihazlar gördm. bu cihazlarn adı nedir ve nerede bulabilrm? ayrıca fiyat konusunda fikri olan varmı ? teşekkürler. bu arada araç 2010 1.3 corsa d.

berkay_aydin
17-02-2012, 23:18
scangauge 2 adında bir cihaz var yanılmıyorsam onda böyle bir özellik var.. Böyle bir cihazı alıp araca taktınız misal 200 lira verdiniz siz bu parayı yakıttan tasarruf ederk toplayabilir misiniz ? Ne kadar mantıklı ?

RafetAraç
17-02-2012, 23:29
200 lira ise alınır. çünkü en düşük yakıt ortalamasını yakalaypo ona göre basarz gaz pedalına. böylelikle yakıttan tasarruf etmiş oluruz. ayrıca maksat yakıt değil diğer verileri görmekte önemli. örneğin şu cihazn verdiği bilgilere bakın
Scangauge araç arıza tespit ve arıza kodu silme cihazı - Araç Arıza Tespit ve Elektronik Test, Ölçüm Cihazları sahibinden.com'da - 71699632 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-test-olcum-cihazi-scangauge-arac-ariza-tespit-ve-ariza-kodu-silme-cihazi-71699632/detay)

berkay_aydin
17-02-2012, 23:33
Sanki 2 kişi gibisiniz :D tamam yakıttan ne kadar tasarruf edebilirsiniz ? Turbo vs. görmek için bence bütçe varsa en iyisi MaxiGauges .. Onda'da yakıt bölümü yok :) Turbonuz orjinalse benim gibi dandik bir basınç göstergesi alabilirsiniz..

RafetAraç
18-02-2012, 00:06
Sanki 2 kişi gibisiniz :D tamam yakıttan ne kadar tasarruf edebilirsiniz ? Turbo vs. görmek için bence bütçe varsa en iyisi MaxiGauges .. Onda'da yakıt bölümü yok :) Turbonuz orjinalse benim gibi dandik bir basınç göstergesi alabilirsiniz..

ne kadara aldn sen hocam ? ve nedir markası?

0M42
18-02-2012, 00:12
Bir tane vakum saati tak aracına kaba taslak olarak saat ile birlikte yakıtını ayarlarsın.

RafetAraç
18-02-2012, 00:14
Bir tane vakum saati tak aracına kaba taslak olarak saat ile birlikte yakıtını ayarlarsın.

biraz daha açarmısın hocam bu konuyu ?

darkmoon
18-02-2012, 00:24
senin aracın 1.3cdti değilmi aracında opcom girişi yokmu bir opcom cihazı al laptopa bağla her şeyi okursun ordan :D

0M42
18-02-2012, 00:27
Yenilerde varmı bilmiyorum ancak eski mersolarda bmw lerde economy saatleri olur motor devri ile orantılı çalışırlar gaza bastıkça bir ibre kalklar bırakınca iner.Bunun temeli vakum saatine dayanır.

Bu videoyu başka bir şey için çekmiştim ama belki yardımcı olur.

p5NyU-leHFo&list=UUXPSTXo211GAxVEJ_4lYgyg&index=4&feature=plcp

Gaza basıldığında kelebek açılır motor hava emmeye başlar hava emmesi demek aynı zamanda yakıt demek.Seyir esnasında saatteki ibreyi ne kadar düşük tutarsan o kadar az yakıyorsun anlamına gelir.Ha rakamsal olarak bir değer yakalayamassın belki ancak zamanla ibreyi minumum şu değerde tuttuğumda şu kadar yakıyorum dersin zamanla çözersin bunu.

Ben mesela kendi aracımda (videodan bahsediyorum) uzun yolda saatin ibresini 20 de sabit tuttuğumda en ekonomik seyirimi yapıyorum.Vakum saatleri çok hassastır en ufak gaz tepkilerini hemen belli ederler.

0M42
18-02-2012, 00:29
Araç dizelmiş dizel araçlara vakum saati bağlanabiliyormu bilmiyorum.

RafetAraç
18-02-2012, 11:08
senin aracın 1.3cdti değilmi aracında opcom girişi yokmu bir opcom cihazı al laptopa bağla her şeyi okursun ordan :D

iyide hocam opcomu aldk araca ve pc ye bağladk diyelim. e onun ayrı bi programı yokmu değerleri ve ayarları direk takınca kendimi açıyor ?

darkmoon
18-02-2012, 12:37
opcom cihazını alırsan cd yanında geliyor programı.. o programları car pc lerde falanda kullanıyorlar zamanında bendede vectra varken car pc yapmışdım ordan biliyorum

By_HaNNibaLL
18-02-2012, 12:49
Anlik yakit tüketiminizi göstermiyor mu aracinizin yol bilgisayari ?

CagkaN
18-02-2012, 13:32
eğer android sistemli bir telefonunuz varsa ebayden 30 liraya obd okuyucu alıp telefondan Torque isimli programla anlık ve ort. tüketim dahil tüm verileri görebilirsiniz.

arkadaşımın D kasa Corsasında denedik gayet güzel çalışıyor.

ercuz
18-02-2012, 13:40
İlandaki ürün orjinal değil.
Almış,kullanmış ve iade etmiş birisi olarak söylüyorum.
ScanGauge de Plus diye bi ürün yok Scangauge ve Scangauge 2 var sadece.