PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arıza ışığı hakkında

Ertug_T.
19-02-2012, 20:49
Arkadaşlar neredeyse 1 senedir çözemediğimiz bi arıza ışığımız var..Yolda bazen bastığımda bazen hiç basmadığımda her türlü yanıyo..Bi anda abs-asr-esp vs iptal oluyo bütün elektronik stabilite programları..Bilgisayardan bakınca abs sensöründen geliyo arıza sol tekerden...Servis bilyandandır dedi bilya değişti boşa para verdik yine geçmedi..Şu an özellikle 3. viteste bastığım zaman anında yanıyor..Kontağı kapatıp açınca geçiyor...Buna sebep olabilecek durumlar nedir bilen varsa yardım etsin allah aşkına..

capri
20-02-2012, 19:20
bilgisayar sensör arızalı dediyse ustanız nie bilya dedi ki? ustaların bu saçmalıklarına bi tav oluom ki bazen sorma gitsin. o arıza veren sensörü değiştirmeyi denediniz mi? zira bahsettiğiniz sistemlerin hepsi o sensörden sinyal alıyor

exca
20-02-2012, 21:07
genellikle rulman bozulur aslında tek bir ihtimal kalmış geriye değiştir sensörü kurtul ...

Osman Bahadır
20-02-2012, 21:16
Sensörü diğer tekerlek sensörü ile yer değiştir. Arıza kodu yine gelirse hangi tekerlekten geldiğine bak. Eğer arıza sensörü takip ediyorsa sensör, sensörü takip etmeyip sabit kalıyorsa mekanik arıza vardır.

Ertug_T.
20-02-2012, 21:46
Sensörü diğer tekerlek sensörü ile yer değiştir. Arıza kodu yine gelirse hangi tekerlekten geldiğine bak. Eğer arıza sensörü takip ediyorsa sensör, sensörü takip etmeyip sabit kalıyorsa mekanik arıza vardır.

arıza sol tekerlekten geliyor..ve dikkat ettim 90-100km den sonra gazladığımda arıza yakmaya başladı...1.ve 2. viteslerde ne kadar basarsam basayım arıza vermiyor..Poryadan olma ihtmali varmıdır sizce?

Osman Bahadır
21-02-2012, 07:00
arıza sol tekerlekten geliyor..ve dikkat ettim 90-100km den sonra gazladığımda arıza yakmaya başladı...1.ve 2. viteslerde ne kadar basarsam basayım arıza vermiyor..Poryadan olma ihtmali varmıdır sizce?

Var. Çünkü poryadaki milimlik bir hata düşük hızlarda yeteri kadar fark oluşturmazken yüksek hızlarda fark gittikçe artar. Sizde de 90-100km civarında fark eşik değeri aşıyor demek ki...

emre_
21-02-2012, 07:09
Poryadan olabilir ama sensordense porya ihtimali yuksek aracin gucunden dolayi bosluk yapmis olabilir fazla elektronikten nefret ediyorum

BthnKrkt
21-02-2012, 07:25
aracaınıza sonradan xenon takıkldıysa ve balast abs beynine yakınsa oluyor. Benim rc de balast deiştirdiğimizde ben sarmadan farklı yere takmıştım ve aynbı sorun bendede olmuştu sonra shumi abi sağolsun söyledi ve düzeldi.

Ertug_T.
21-02-2012, 08:58
Var. Çünkü poryadaki milimlik bir hata düşük hızlarda yeteri kadar fark oluşturmazken yüksek hızlarda fark gittikçe artar. Sizde de 90-100km civarında fark eşik değeri aşıyor demek ki...

Yinede poryaya baktirmakta fayda var..normal olarak o hizlarda gidince sorun olmuyor ama tapa gaz yaptigimda oluyor..

aracaınıza sonradan xenon takıkldıysa ve balast abs beynine yakınsa oluyor. Benim rc de balast deiştirdiğimizde ben sarmadan farklı yere takmıştım ve aynbı sorun bendede olmuştu sonra shumi abi sağolsun söyledi ve düzeldi.

Xenon u epey once kullanmistim ama sokuleli cook oldu..yinede sagol bunuda arastiricam..

Ertug_T.
26-02-2012, 17:08
Artik hic sonmemeye basladi ariza isigi..araba takoza dondu resmen abs-asr-esp-msr-hillholder off.

akıncı
28-02-2012, 10:38
lastık olcun farklı değil umarım ondanda yapabılırr

orhanerdogan
28-02-2012, 10:44
Ertuğ bende bu sıkıntı fren pedalının altındaki switch arızalandığı için yaşanmıştı, serviste garantiden değiştiler.

aviator35
28-02-2012, 21:13
her yere sensör takıyorlar arıza tespit edecek şeyler sıkıntı kaynağı oluyor..

emre_
28-02-2012, 21:38
makinaya bağlattınmı hiç kardeşim

fdl
28-02-2012, 21:42

:icon_tup:
balans bile bu açıklamadaki gibi sensörde oynama yada titreşim kaynaklı bir sorun varsa düşük hızlarda bişey olmazken yüksek hızlarda yakar lambayı..
umarım en az masrafla çıkarsınız...

erh
10-03-2012, 21:41
varmı sıkıntı?

Ertug_T.
10-03-2012, 22:54
varmı sıkıntı?

nothing :) eline koluna sağlık bro :) tjet doktoru oldun artık =)

MeRtCaN
10-03-2012, 22:58
Problem neymıs bızlede paylasın ogrenelım Ertug :)

Ertug_T.
10-03-2012, 23:02
Problem neymıs bızlede paylasın ogrenelım Ertug :)

abi ustamız söylemiyo sırrını gizli tutuyo bende bilmiyorum inanki :D