Orijinalini görmek için tıklayınız : yurtdısında sırket kurup arac satın alma
Arkadaslar,
Daha once bır sıteden ,yurtdısında sırket kurup ordan arac satın alan ve turkıyede kullanan bırının yazısnı okumustum..sızce bu mumkunmudur mesela bulgarıstanda bır sırket kursam sonra ordan arac alsam 6 ay burda kullansam sonra gırıs cıkıs yapsam veya satıp yenı bir tane alsam? sizce bunun olabılıtesı varmıdır? bilenler yardımcı olurlarsa cok sevınecegım arkadaslar..
Bu senin dediğin işlerin hepsi paraya bakıyor dostum ne kadar paran olursa elbet bunu yapabilirsin
Osman Bahadır
20-02-2012, 18:05
Bir araba için yabancı bir ülkede şirket kurabilecek, 6 ayda bir arabayla birlikte ülke değiştirebilecek, onlarca evrakla, uluslararası ehliyetle vs uğraşabilecek, 6 ayda bir yabancı ülkede araba alıp satabilecek adamın tüm bunlarla uğraşmasını gerektirmeyecek kadar varlığı vardır zaten. Ya da çok boş adamdır. İnanmıştır. Azmetmiştir.
Bir araba için yabancı bir ülkede şirket kurabilecek, 6 ayda bir arabayla birlikte ülke değiştirebilecek, onlarca evrakla, uluslararası ehliyetle vs uğraşabilecek, 6 ayda bir yabancı ülkede araba alıp satabilecek adamın tüm bunlarla uğraşmasını gerektirmeyecek kadar varlığı vardır zaten. Ya da çok boş adamdır. İnanmıştır. Azmetmiştir.
Cok guzel bir aciklama olmus araba getirme hakki olan tanidiklarim bile ugrasmamak icin burdan araba aliyolar 2 seneye ciksa guzel olurdu.
melih tarancı
20-02-2012, 18:08
yanlış hatırlamıyorsam yasa değişmişti 6 aydan 24 aya çıkarıldı.
yani artık 6 ayda bir değil 2 senede bir giriş-çıkış yapmak gerekiyor.
63owen63
20-02-2012, 18:10
Fazla fantastik oldugunu düşünüyorum.
Osman Bahadır
20-02-2012, 18:18
yanlış hatırlamıyorsam yasa değişmişti 6 aydan 24 aya çıkarıldı.
yani artık 6 ayda bir değil 2 senede bir giriş-çıkış yapmak gerekiyor.
Herhangi bir değişiklik yok. Hatta başlığı açan arkadaşın bahsettiği her seferinde araç değiştirmek yöntemi de geçersiz. Çünkü araç ve sahibi yurtdışında en az 6 ay kalmak zorunda. Aracı değiştirseniz bile sahibi yurtdışında 6 ay kalmadığı sürece aracıyla Türkiye'De 6 ay geçiremez.
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (http://edirnegumruk.gov.tr/seri_no_1.htm)
Turistik kolaylıklar kapsamı taşıtların süreleri
MADDE 6 – (1) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin getirdikleri taşıtlarına, 365 (üçyüzaltmışbeş) günlük dönem içerisinde 180 (yüzseksen) gün süre verilir.
(2) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerden, malulen emekli olanlar ile ön emeklilik hakkı kazananlar dâhil yurtdışından emekli olanların, emeklilik belgesini ibraz etmeleri hâlinde, taşıtlarına 360 (üçyüzaltmış) gün süre verilir.
(3) Bu maddenin (1) ve (2) nci fıkralarında belirtilen sürelerin tamamının kullanılmasından sonra, yeniden Türkiye’ye taşıt getirilebilmesi için kişi ve taşıtın, çıkış tarihinden itibaren en az 185 (yüzseksenbeş) gün süreyle fiilen yurtdışında bulunmaları gerekir.
(4) Taşıt getirmek istedikleri tarih itibariyle son 185 (yüzseksenbeş) gününü kesintisiz olarak Türkiye Gümrük Bölgesi dışında geçirmediği anlaşılan kişilere, bu maddenin (1) ve (2) nci fıkraları kapsamında durumlarına uyan sürelerden taşıtın ve kişinin Türkiye’de kaldıkları süre düşüldükten sonra arta kalan süre verilir.
freelife
20-02-2012, 18:22
tr de yabancı ortaklı şirket kurup yabancı ortağa oturma müsadesi alarak bunu yapmak mümkün , o zaman zaten arabayı burdan vergisiz alıyorsunuz sıfır olarak ve yurt dışından getirmeye gerek kalmıyor..( turing belgesi olaylarıda vardı ama tam hatırlamıyorum araştırmıştım zamanında epey ,kardeşimin yabancı şirketi mevcuttu burda )
Merhabalar cok eski bi konuymuş ama umarım bi cevap alabilirim sizden bizim belçikada şirketimiz mevcut şirketin üzerinden arac getirebiliyormuyız yada hem belçikada hem tr de aynı ismi şirket mi olması gerekiyor ?
Not : çift vatandasım ama genellikle tr de yasuyırum 6 aydan fazla tr deyim oyuzden getiremiyorum normal sekilde.. acaba şirket üzerinden getirebilirmiyim diye dusundum ?
Belçika'da ki konsolosluğa giderek, Belçika adresinizi 1. adresiniz olarak sisteme işletmelisiniz.yani o adreste oturduğunuzu beyan etmelisiniz.
sonrası ;aracı türkiye topraklarına sokmak istediğiniz tarihten 1 yıl geriye hesaplandığında ,minimum 185 gün türkiye dışında kalmanız-olmanız- gerekmekte.
bu şartları sağladıktan sonra getirdiğiniz aracı 2 yıl türkiye'de kullanabilirsiniz.
Dediklerim şirketten bağımsız.
individual
19-03-2019, 17:04
eski konuymus
valla bu konuda hukumet cok iyi calismis sistemde hic acik yok.
attigin tas urtkuttugun kurbaya degmiyor.
Eger 6 ay yurtdisinda kalmıyor san İMKANSİZ....
Şirket de kursan, büyük ortağıda olsan. Eğer seneninnyarısından 1 gün fazlasını yurt dışında geöirmediysen son senenin (bölük pörçükte olsa toplamda 6 aydan 1 gün fazla) yurt dışından araç alsanda Türkiye ye sokamassın
turbo&quattro
20-03-2019, 02:07
Belçika'da ki konsolosluğa giderek, Belçika adresinizi 1. adresiniz olarak sisteme işletmelisiniz.yani o adreste oturduğunuzu beyan etmelisiniz.
sonrası ;aracı türkiye topraklarına sokmak istediğiniz tarihten 1 yıl geriye hesaplandığında ,minimum 185 gün türkiye dışında kalmanız-olmanız- gerekmekte.
bu şartları sağladıktan sonra getirdiğiniz aracı 2 yıl türkiye'de kullanabilirsiniz.
Dediklerim şirketten bağımsız.
Benim hem Amerikan hemde Turk pasaportum var ve yilin en az 11 ayi ABD de ikamet ediyorum. Bu sekilde arac getirsem benim arac ile birlikte 2 yil TR demi kalmam gerek? Yoksa araci Tr de birakip ben Abd de olabiliyormuyum?
Ayrica iki yil sonunda aracin Abd ye gerimi donmesi gerek yoksa Tr den herhangibir ulkeye cikis yapip geri gelmesi yeterlimi?