Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : banyo şofbeni ısınma sorunu?

rebelh
20-02-2012, 19:44
arkadaşlar yeni taşındığımız evimizde demirdöküm titanium model termosifon var şu an itibariyle 1 saat 20 dakikadır yalnızca çeyrek saat dilimi kadar ısındı

1. sorum şofbende sorun varmıdır yoksa bu modeller bölemi?
2. sorum elektrik tüketimi açısından ani su ısıtıcılar mı(öğrenci evinde kullanılan tip) yoksa bu tarz termosifonlar mı daha ekonomik?

Semii
20-02-2012, 19:50
kayışı yağsız bırakmak olmaz, yağlasan bukadr beklenmez

zor bi durum

rebelh
20-02-2012, 19:52
kayışı yağsız bırakmak olmaz yağlasan bukadr beklenmez

zor bi durum

anlamadım:beuj:

meLaNchoLic
20-02-2012, 19:55
1 kişi yıkanıcaksa boşuna birsürü suyu ısıtıyosun o zaman ekonomık olmuyo.. bız evde normal ani su ısıtıcı kullanıyoruz ogrenci tipi dediginden.. kullandıgın kadarını kullandıgın kadar surede ısıtıyo.. 10 dk yıkanmak ıcın 1 saat ısıtmıyosun yani :)

cafridion
20-02-2012, 19:57
Valla bizim öğrenci evinde de termosifon vardı 20 dk da sıcacık oluyodu... Bence bi sıkıntı var düğmeleriyle falan bi oyna dj misali...
Ani ısıtıcılar da daha ekonomik olur kanımca öğrenciysen sonuçta sürekli açık kalmayacak, termosifonu yak ısınmasını bekleee onu bekleyene kadar gidiyor zaten giden...

Ahmet Saraçoğlu
20-02-2012, 19:58
ankaradaki evimizde var termosifon , tam bi eziyet...geceden açıyorum sabah banyoya girmek için...kaç kere küfrede küfrede buz gibi suya girmişimdir ankaranın eksili soğuklarında...

En güzeli o ani su ısıtıcılar.Çanakkaledeki evimizde kullanıyorduk , doğalgaz yoktu o yıllar..gayet memnunduk.

DOHC
20-02-2012, 20:00
Termosifonlar normalde 2kW gücündedir. Giriş suyu sıcaklığı ne kadar düşükse, elbette suyu istediğin (60-70 C) derecelere çıkartması zaman alır. Ama 80 dk'da 10 C'deki suyu 60-70 derecelere rahat çıkarması lazımdı.
Ürün kaç yıllık bilmiyorum ama muhtemelen reziztansı kireç kaplanmış olabilir bu da verimi azaltır.

Ani ısıtıcıların da gücü 2-3 kW civarındadır ama su haznesi çok küçük olduğu için (1-2 litre) su hemen ısınır çıkar. Ekonomiklik olarak hesap yapılması lazım ama güvenlik olarak ben termosifonu tercih ederim.

rebelh
20-02-2012, 20:01
konu için kusura bakmayın elektirik tüketimi açısından bilgi bulamadım bende ilk defa kullanıyorum termosifonu o yüzden bilenlere sormak istedim..

o zmn bizim ısıtıcıda sorun var
ayrıca sorun olmasa bile tek kişi için 65 litre su ısıtıyoruz boşu boşuna öylemi?

Bone-crusheR
20-02-2012, 20:03
bence cihazın içi kireç doludur son bakım nezaman oldu

metinmb407
20-02-2012, 20:03
Ev kombili değil miydi Yiğit?

DOHC
20-02-2012, 20:05
Valla sabunlanırken musluğu kapatırsan 2 kişi arka arkaya yıkanabiliyor termosifonda.
Ani ısıtıcıların debisi düşüktür sana termosifon kadar sıcak su vermez ama bu kullanıcı tarafından değerlendirilen bir konfor unsurudur.

rebelh
20-02-2012, 20:16
Ev kombili değil miydi Yiğit?

ya ev kombilide dubleksten bozma çatı katı bütün tesisat kombi falan hazır ama belediye doğalgaza izin vermio bizde mecbur elektrik kullanıcaz

ef186
20-02-2012, 20:17
Hava yapmis olmasin yada dereçesi bozuk falan normal degil o dereceler dogalgaz icadi oncesi senelerce kullandik ama verdigin surede isitmasi lazimdi ....

rebelh
20-02-2012, 20:21
Hava yapmis olmasin yada dereçesi bozuk falan normal degil o dereceler dogalgaz icadi oncesi senelerce kullandik ama verdigin surede isitmasi lazimdi ....

şu an saat bazında 20-21 geçe civarında şimdi arkadaş elektirği kesti içindeki suyla ard arda 2 kişi duş almayı denicek eğer alabilirse sıkıntı derecede ama alamazsa muhtemelen kireçlenme

servis bu sıkıntıyı çözebilir muhtemelen ama ani su ısıtıcı daha ekonomik gibi anladım ben daha önceki evimde 3 kişi kullanioduk en kötü 2 günde bi duş alioduk 40-50den fazla elektrik gelmiodu ani su ısıtıcıda

rebelh
20-02-2012, 21:00
100 dakika civarındaki ısınma sonucu 2 kişi acele acele toplamda 20 dak duş alabildi normalmidir?

Thracian
20-02-2012, 21:00
yarın resiztansı sökmeyi deneyin, kireçliyse kireş sökücüyü geniş bir legen yada kovaya dökün içinde bekletin akşam geri takarsınız. rezistans patlaksa yenisiyle degiştirin.

sıcak suyu ne sıklıkla kullanıyorsunuz. normalde yemek, bulaşık, el yıkama, diş fırçalamalarda da kullanılır eger bunları kullanıyorsanız sofben. yok ben duş alır çıkarım sıcak suyuda diğerlerine kullanmam deseniz anı su ısıtıcı daha iyidir.

Thracian
20-02-2012, 21:02
100 dakika civarındaki ısınma sonucu 2 kişi acele acele toplamda 20 dak duş alabildi normalmidir?

böyle bir matematik pek dogru degil. ama 100 dk da 60 lt suyuısıtması normal sayılabilir tek rezistans varsa ve su soguksa

rebelh
20-02-2012, 21:07
100 dakikada suyun tamamını sıtımadı göstergeye göre saat bazında 21-22dakika konumundaydı onunla 10 ar dakika civarında duş aldı

Thracian
20-02-2012, 21:16
sıcaklığı nasıldı suyun. gösterge digital mi analog saat mi?

alfonso4474
20-02-2012, 21:24
içindeki resistans ve içi full kireçtir büyük ihtimal bizimkide öleydi bayıldık 60tl söküp komple temizlediler tam 1 kova kireç çıktı temizlendi ve düzeldi artık hemen ısıtyo bende çok sövüyodum ılık su ile girip buz gibi su ile çıkıyodum servis 1 sene de 1 değiştirin yada temizleyelim dedi genel olarak kireçten oluyomuş

TayfunS
20-02-2012, 21:31
Ani ısıtıcı dediğiniz elektrikli şofben mi oluyo, hani meşhuru ihlas vs dir

darkmoon
20-02-2012, 21:35
bizimde yazlığa bu yaz aldık diigtal falan akıllı a+ az yakar dedik hani akıllı falan programı falan var yok arkadaş eski 5 yıllık termesifonda 40 tl fark ediyorsa bundada 30 tl ediyor altı üstü 10 tl karın var en iyisi gene imkan varsa doğalgaz yoksa elektrikden kar etmeye bakın suyu geçdim gerçekden A++ tarzı çok az yakıcak doğalgazı aratmıycak ekonomiklikde bir şey almanızı öneririm.

rebelh
20-02-2012, 21:40
sıcaklığı nasıldı suyun. gösterge digital mi analog saat mi?
analog saatli muhtemelen kireçlenme var

Ani ısıtıcı dediğiniz elektrikli şofben mi oluyo, hani meşhuru ihlas vs dir
evet genelde öğrenci evinde kullanılan

termosifon dediğimiz ise büyük 65litre hacimli suyu içinde önce ısıtıp sonra kullandığınız

Thracian
20-02-2012, 22:07
bu arada ufak ihtimalde olsa güvenlik için uyarmak istiyorum. ani su ısıtıcıları elektriği su kullanımında kullanıyor, kaçak olasılığı var

şofbende suyu ısıtıp, elektriği kesip duş yapabildiğin için bu tehlike yok

powERS
20-02-2012, 22:11
arkadaşlar yeni taşındığımız evimizde demirdöküm titanium model termosifon var şu an itibariyle 1 saat 20 dakikadır yalnızca çeyrek saat dilimi kadar ısındı

2. sorum elektrik tüketimi açısından ani su ısıtıcılar mı(öğrenci evinde kullanılan tip) yoksa bu tarz termosifonlar mı daha ekonomik?

öğrenci spec daha ekonomik cunku sadece dusa girildiğinde calısıyor. 10 dk 20 dk neyse.

ama 50 60 lt tankı olan bı ısıtıcı ve ısıyı koruyabılmek ıcın bellı bır ısıya kadar (ayarladıgınız) devamlı calısıyo. sonra rolanti ayarladıgınız ısıdan sanırım 4 yada 5 derece kadar ısı kaybı oldugunda tekrar calısıyor ve ayarı yakalayınca tekrar kapanıyor. butun gun bu sekılde calısıyor. havalar soguk oldugu ıcın su ısısı cok cabuk dusuyor o yuzden cok sık oluyor bu tekrar.. tabı evde dogalgaz yada kalorıfer sıstemı yok olarak dusunuyorum..

ama cok rahat oluyo oda ayrı konu :D

darkmoon
20-02-2012, 22:43
şimdili termosifonlar farklı ben alırken satıcı kafamı çok ütülemişdi yok suyu yukardan alıyormuş içinde özel bir elyaf malzeme varmış suyun soğumasını önlüyormuş rezistansları bilmemne malzemesinden yapılmış paslanmıyormuş biryerinde magnezyum kullanmışlar bir yerinde titanyum malzeme kullanmış programlı falan filan saat sabah 8 ila akşam 5 arası programlıyorsun sadece o saatler çalışıyormuş falan filan işde

ruudvan
20-02-2012, 22:47
transistörümü nesi var elektriği kontrol eden onda sıkıntı olabilir yada kireçtendir.

PimPCaR
20-02-2012, 23:05
Aynı sorunu bizde yaşıyoruz 60 derecedeki suyla anca tek kişi yıkanıp cıkabiliyor. Havalar soğuk gerçi gelen sularda buz misali boşalan suyun yerine su doldukça ısınan suyuda çabucak soğutuyor. O yüzden cok yüksek bir performans beklemeyin. Birde ısınma süresinin uzunlugu muhtemelen kireç kaplanan rezistans yüzündendir. Sökebiliyosanız kendiniz sökün kireç çözücüde bekletip pırıl pırıl yapıp geri takın :)

rebelh
20-02-2012, 23:14
Aynı sorunu bizde yaşıyoruz 60 derecedeki suyla anca tek kişi yıkanıp cıkabiliyor. Havalar soğuk gerçi gelen sularda buz misali boşalan suyun yerine su doldukça ısınan suyuda çabucak soğutuyor. O yüzden cok yüksek bir performans beklemeyin. Birde ısınma süresinin uzunlugu muhtemelen kireç kaplanan rezistans yüzündendir. Sökebiliyosanız kendiniz sökün kireç çözücüde bekletip pırıl pırıl yapıp geri takın :)

ben denersem kesin bozarım huyumdur ilk tamiratlarım hep bozarak olmuştur:)

ama söküşü basitse denerim bi

TheAce
20-02-2012, 23:16
emektar 20 senelik mimsan marka var bitane 80 litrelik ben 40 derecede yıkanır çıkarım fakat misafir falan geldiğinde 60-70 lere çeksemde kimse ısınamıyor anlamadım gitti :)

20 senedir hiç içini açmadım, tamirat yapmadım. içini hayal bile edemiyorum açarsak herhalde yeni termosifon gerekecek :D

crazydog
20-02-2012, 23:31
hahaha bi tanede bizim yazlıkta var öle 15-20 senelik falan termosifon iyidir ya old school :D

PimPCaR
20-02-2012, 23:45
ben denersem kesin bozarım huyumdur ilk tamiratlarım hep bozarak olmuştur:)

ama söküşü basitse denerim bi

sökmesi basitte öncelikle içindeki suyu boşaltman gerekir. Alt korumayı açıcaksın önce. sonra muhtemelen kazana somun yada civatayla baglanmış olan rezistansın fişlerini sökersin. Sonrada somunları açıp bol kireçli rezistansı alabilirsin bu kadar basit :)

Dip not: şofbenin neresini kurcalarsan kurcala sigortası inik veya fişi çekik olsun. hatta garantiye al komple ana şalterden indir öle bak.

Ronin_
21-02-2012, 00:04

hocam ani su ısıtıcıların dan uzak dur ütü gibi yakıyor bildiğin..Özellikle bide su fazla tazzikli akıyorsa hiç ısıtmıyor. bu sefer suyu kısıyorsun öylede daha fazla zaman ve elektrik harcıyorsun.Bir de kireç tuttu mu hepten çile...

çanakkale de 3 farklı evde 3 tane termostatlı olanlarını kullandık sonuç hüsran:icon13:

levent
21-02-2012, 00:11
hacım ankarada arkadaşın doğalgaz kombisindede benzer bişey vardı, babası gittiklerinde söküp peteklerini temizlemişti, seninde içerdeki kanallarda kireçlenme vardır muhtemelen.

@ ronin_ ben 4 yıldır kullanıyorum, eskisi gibi değil havalar toparlasın bigün sökücem içini bende biyerlerde tıkanıklık vardır muhtemelen, edirne suları aşırı kireçli çünkü..

Baris
21-02-2012, 01:11
Dayanamadım :) Şahan Kireç çözücü - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_Uc4fMH3se4)

Muharrem C.80
21-02-2012, 01:14
aynı cihazdan bendede mevcut 15-20 yılı vardır kireç bağlaması kronik min 3saate ısıtır suyu 2.kişiye yetmez tekrar ısıtırsan o 2saat diyor ama 5dakkaya soğur su:) ayrıca ısıttığı suda havuzsuyundan hallice pamukale travertenlerinde gibi kireç kokar rakı kıvamında su akar:D

pert sierra
21-02-2012, 01:36
termosifon candır birazda can sıkandır model ve markaya göre ısınma süreleri değişir içindeki su bittiğindeki öfke paha biçilemez