PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses sistemim ve yapmak istedikleirm

Ali.M.
21-02-2012, 09:27
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 2011 Peugeot 206+
Önlerde fabrika çıkışı 165mmlik hoparlör vardı. İlk önce onları pioneer tek yollu ile değiştirdim. Arkaya MDF pandizot kesitirip Üzerine Pioneer 400w iki yollu oval koydurdum. Ovaller ayrı bir hat ile teypten besleniyor.
Arka kapılarımda orjinal hat kapı direğine kadar geliyor ama kapı içine getirmemişler. Nasıl bir iştir anlamadım.
Aracımın iç yapısı ve kapıları 206 ile aynı.

Ana ünitem : Pioneer DEH9350SD
Ön mid : Kicker DS650.2
Arka Coax : Pioneer TS6973E Oval(teypten besleniyor)
Anfi : Xetec xi-172.5
Bass : JBL GT5-12
Alt yapı : Hama 360 kit + 2 adet RCA

Ön deki kickerlar güzel bass vuruyor ve tizleride baya iyi. Yalnız tam bir performans alaamdım. Biraz daha iyi bir seviyye geçmek istiyorum.

Kicker KS 650.2
Infinity 6530
JBL GTO6508C
Hertz ESK 165

Bütcemi zorlasa da alabileceğim parçalar. Tizi ve bassı DS den daha güzel verebilecek olan hangisi?

Arka kapıya tesisatı çektirip oraya da satamazsam kicker DS leri koymayı düşünüyorum ama arka kapılar 13cm lik oraları açma imkanı var mı ? 206 araçların arkaya 16cm uyduran arkadaş oldu mu ?

Arkaya 16cm koyamazsam 13cm komponent koymak ne kadar işe yarar? Arkaya komponent koyup pandizotu iptal etsek nasıl olur ?

Bir de şunu anladım; ses sistemi güçlendiriliyorsa yalıtım şart. Çünkü araba davul gibi oluyor hiç hoş değil. Ankara içinde uygun fiyata ses yalıtı yapabileceğimiz neresi vardır bilen var mı ?

C!N
21-02-2012, 10:35
Peugeot 206 aracımda;

EONON E837 in-dash 65*4 ana ünite ile birlikte,
Ön kapılarda; JBL GTO 6508C 16,5 cm komponent hoparlör (70W rms),
Arka kapılarda ; JBL GTO 508C 13 cm komponent hoparlör (55W rms),
Bu ikisini beslemek için JBL CS 60*4 anfi
Subwoofer olarak Magnat'ın modelini bilmediğim 25 cm'lik 400rms'lik bir camlı kutu (alpine tarzı) bassını,
Subwoofer'ı beslemek için Sierra İNNO serisi anfi
kullanmaktayım. Aracımda istediğim kaliteli ses düzeyine ulaştığımı düşünüyorum, oldukça memnunum. Tavsiye edebilirim, fikir oluşturabilir kafanda. Ayrıca Ankara'da cancan oto diye bir yer vardır ses izolasyonu yapıyorlar mı bilmiyorum, ses sistemleri üzerine çalışıyorlardı hatırladığım kadarıyla, ana ünitemi oraya bağlatmıştım, ilgileri, alakaları, titizlikleri memnun etmişti beni tavsiye edebilirim.

TT_BOY
21-02-2012, 10:49
Kicker KS 650.2
Infinity 6530 bu ikisi arasında fiyat yada marka olarak tercihini yap ..

Ali.M.
21-02-2012, 21:58
Peugeot 206 aracımda;

EONON E837 in-dash 65*4 ana ünite ile birlikte,
Ön kapılarda; JBL GTO 6508C 16,5 cm komponent hoparlör (70W rms),
Arka kapılarda ; JBL GTO 508C 13 cm komponent hoparlör (55W rms),
Bu ikisini beslemek için JBL CS 60*4 anfi
Subwoofer olarak Magnat'ın modelini bilmediğim 25 cm'lik 400rms'lik bir camlı kutu (alpine tarzı) bassını,
Subwoofer'ı beslemek için Sierra İNNO serisi anfi
kullanmaktayım. Aracımda istediğim kaliteli ses düzeyine ulaştığımı düşünüyorum, oldukça memnunum. Tavsiye edebilirim, fikir oluşturabilir kafanda. Ayrıca Ankara'da cancan oto diye bir yer vardır ses izolasyonu yapıyorlar mı bilmiyorum, ses sistemleri üzerine çalışıyorlardı hatırladığım kadarıyla, ana ünitemi oraya bağlatmıştım, ilgileri, alakaları, titizlikleri memnun etmişti beni tavsiye edebilirim.

Sizi pejonun geçen seneki ankara buluşmasında görmüştüm. Acitynin orda toplanmıştık :heyoo:

Sisteminiz çok güzel. Indash dan ziyade 207ler için üretilen double din ile çok uğraştım ama yol bilgisayarı verilerini alamadık ve kumanda kolu aktif olmadı onu bıraktım ses sistemine yüklendim. Şimdiki ses ihya edici ama anfi iyi olunca kullanmak istiyor insan. Param olsa gözümü kapar 2 takım DLS alırdım ama maddiyat sıkıntı.

Kicker KS 650.2
Infinity 6530 bu ikisi arasında fiyat yada marka olarak tercihini yap ..

Kafam çok karışıyor. Ankara da deneme imkanımda yok. Nereye gitsem abuk sabuk markalar var. Doğru düzgün ürün satan yerleri bilmiyorum. Bir kaç yer var oralarada yaklaşılmıyor ateş pahası.

Ben de ds 650.2 var gayet tatminkar , arkadaşa gto608c taktık onda tizzler daha iyiydi ama o da kicker kadar bass vuramıyordu. Bu karşılaştırma biraz yanlış ana ünite ve anfiler çok farklıydı ama az biraz kendilerini belli ediyorlardı.

Şimdilik biraz yalıtıma ağırlık vereceğim ondan da verim alamazsam direk iyi bir 16cm lik mid takımı belki alt seri dls yada hertz esk.Para kalırsa da arkaya yine o ayarda bişiler yaparım.

murat_ileri
21-02-2012, 22:33
arkadaşım yanlış anlamazsan sana ufak birkaç tavsiye bulunmak istiyorum.

eğer ses olarak kalite arttırımına gitmek istiyorsanız öncelikle elinizdeki sistemi güçlendirmelisiniz. kapılardan memnun olduğunu belirtmişsiniz. ana ünite ile belli bir yere kadar doyurabilir ve detayları alabilirsiniz. bence 4 kanal frekans bandı geniş kaliteli bir anfi ile sisteminizi beslerseniz. hoparlör değiştirmek zorunda kalmazsınız.
SAYGILARIMLA.

Ali.M.
23-02-2012, 12:09
arkadaşım yanlış anlamazsan sana ufak birkaç tavsiye bulunmak istiyorum.

eğer ses olarak kalite arttırımına gitmek istiyorsanız öncelikle elinizdeki sistemi güçlendirmelisiniz. kapılardan memnun olduğunu belirtmişsiniz. ana ünite ile belli bir yere kadar doyurabilir ve detayları alabilirsiniz. bence 4 kanal frekans bandı geniş kaliteli bir anfi ile sisteminizi beslerseniz. hoparlör değiştirmek zorunda kalmazsınız.
SAYGILARIMLA.

Hocam yanlış anlamam her türlü paylaşımı ve yardımı kabul ederim.

Anfi konusunda ilk aldığım zaman 4 kanal ve mono olarak 2 anfi almayı planlıyordum. Aracım küçük olduğu için anfi sıkıntı yaratacak düşüncesi ile 5 kanal anfiye yöneldim.

JBL 5355,
Suondmagus H500
Xetec xi172.5

bu 3 seçenek belirdi aklımda . JBLin fiyatı diğerlerine bkarak yüksekti ve çıkışları düşüktü.
SM ve xetec in fiyatları yakın çıkışları aynı idi. Bir kaç arkadaşın tavsiyesi ile xetec aldım.

4ohm da 4*90w+1*300w rms veriyor.

Siz anfi olarak ne önerirdiniz ? Benim anfinin dezavantajı ne ?

Amacım HQ ses değil. Ön deki kickerlar nedense bir türlü içime sinmedi. JBL daha güzel verdi yüksek frekansı.

Şimdilik biraz mola verdim ses sistemine. Aracın başka ihtiyaçları çıktı birazda yalıtım olayına girmem lazım.

Ama halen Infinity-DLS-JBL-Hertz gibi markaların alt seviye comp. ilgimi çekiyor. Hiç belli olmaz kafaya takıklırsa Infinity 6530 ve 5030 alıp geçebilirim. Arkaya 16cm işi biraz sakata binecek.

C!N
12-03-2012, 02:29
Sizi pejonun geçen seneki ankara buluşmasında görmüştüm. Acitynin orda toplanmıştık :heyoo:

Sisteminiz çok güzel. Indash dan ziyade 207ler için üretilen double din ile çok uğraştım ama yol bilgisayarı verilerini alamadık ve kumanda kolu aktif olmadı onu bıraktım ses sistemine yüklendim. Şimdiki ses ihya edici ama anfi iyi olunca kullanmak istiyor insan. Param olsa gözümü kapar 2 takım DLS alırdım ama maddiyat sıkıntı.

Hmm tamam ya hatırladım seni, beyaz 206+. hatırladığım kadarıyla güzel ses veriyordu aracın. O buluşmada sierra anfim ve subwooferım yoktu aracımda, diğer ekipmanlar mevcuttu. Benim kumanda kolu boşta duruyor öyle, teybimi bile satalı çok oldu.