Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektronik proje ödevi yardım..
GörkemT.
21-02-2012, 17:55
arkadaşlar son sınıf ögrencisiyim sorumlu oldugum bi ders var onu vermek ıcın ödev aldım yardım edersenız sevınırım :)
FOTODİYOTLU KONTROL DEVRESİ ve FOTOTRANSİSTORLU KONTROL DEVRESİ bana bunLARIN baskı devresını ve programda çizim yapabilcek biri varmı maliyetini ben ödücem hangi il oldugu farketmez kargoyla alırım devre seması bende mevcut yardım edebılcek varsa yollarım devreleri.
yavuz364
21-02-2012, 18:47
devre şeması var sadece bilgisayrda mı çizilecek ??
istersen Eagle programında çizebilirim..
Hatta sana üretilmiş halde de yollayabilirim ama fiyatı sormam lazım..
AtmoSpheriC
21-02-2012, 18:52
aynı ödev bendede var üniw mi seninki ?
GörkemT.
21-02-2012, 19:59
lise son endüstriyel kontrol dersi ya devre semasını baskı devre olarak çizmem gerekiyo ödevde birde plaket uzerınde elemanları yerleştirmem lazm işte
GörkemT.
21-02-2012, 20:00
devre şeması var sadece bilgisayrda mı çizilecek ??
istersen Eagle programında çizebilirim..
Hatta sana üretilmiş halde de yollayabilirim ama fiyatı sormam lazım..
fiyatı ögrendıkden sonra pm ile ulasırsan sevinirim :)
yavuz364
21-02-2012, 20:09
Ya plaketi biz genelde CNC de arkadaşımın evinde yapıyoruz :D herşeyi hazırlarsan, eğer cnc ayarlı ise haftaya yollayabilirim..
gambit49
21-02-2012, 20:36
benzer bir projem olmustu okuldayken devre cizimi olması muhtemel elimde
baski kismini eger hic tecrubeniz yoksa benim ya da bu isle biraz ugrasmis kisinin yapmasi bariz sırıtır belli olur.devreyi kendiniz mi basmanizi istediler yoksa bastirabilrsiniz dediler mi
edit: ucret mucret onemli degil devrenin PSpice cizimi bulursam yollarim direk basmakda mesele degil :)
burkaykalyon
21-02-2012, 21:13
elektronik devre tasarımı yapan yerler var.sahibinden.com da bile bulabilirsiniz. Eğer profesyonel bir çalışma istiyorsanız Baskı Devre Elektronik Sanayi Tic. A.Ş. var. telefon vs verebilirim.
GörkemT.
21-02-2012, 22:07
benzer bir projem olmustu okuldayken devre cizimi olması muhtemel elimde
baski kismini eger hic tecrubeniz yoksa benim ya da bu isle biraz ugrasmis kisinin yapmasi bariz sırıtır belli olur.devreyi kendiniz mi basmanizi istediler yoksa bastirabilrsiniz dediler mi
edit: ucret mucret onemli degil devrenin PSpice cizimi bulursam yollarim direk basmakda mesele degil :)
kendim yapmam veya bastırmamla ilgili bişey ögrenmedım ama yarın sorarım haber verırım ustam :)
nakayama
21-02-2012, 22:09
Kardeşim isis ares programında baskı devresini çıkartabilirsin ben ares'i kullanıyordum liseye giderken devrelerde
GörkemT.
21-02-2012, 22:18
okulda da ares kullanıyoruz zaten büyük ihtimal çizimi kendım hallederım ama su baskı devreyı halletmem lazım :)
nakayama
21-02-2012, 22:19
kendin neden basmıyorsun plakete ?
GörkemT.
21-02-2012, 22:42
daha önce hiç ypmadım cunku :)
meLaNchoLic
21-02-2012, 22:59
aresi kullanmayı biliyosan o aslında herşeyi kendisi yapıyo sen malzemeleri yerleştiriyosun çizimide kendisi yapıyo en kısa yoldan :D o özelliğini çözdüğümüzde çok iyi olmuştu 4 sene önce herkesden önce çizip basıp çıkar giderdik :D baskı işi zor değil aslında onu kuşe kağıda çıktı alıyosun sonra plaketin üstüne yapıştırıp ütüyle plaketi kabartmadan baskıyı plakete geçiriyosun CD kalemiylede üstünden geçip atıyosun asidin içine iki sallıyosun yollar kalıyo kalan bakırlar eriyo zor bi yanı yok sende yapabilirsin :)