Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo yardım
hakan-vtec
21-02-2012, 19:35
arkadaşlar araç 2.0 taunus. orjinal motor kullanılan turbo ford c-max dizel turbosu. bu şartlar altında turbo hiç doldurmuyo. herhangi bi güç alamıyoruz. bu neden kaynaklanıyodur.
Osman Bahadır
21-02-2012, 19:47
C-max 109hp 1.6 tdci motordur. Onda da değişken geometrili Garrett GT1544V turbo var. Ayarını, controlünü neye göre yapıyorsunuz acaba? Değişken geometrili turbonun kanatlarını neyle kontrol ediyorsunuz? Değişken kanatlar egsoz gazını doğrudan bypass ediyor olabilir. Kanatlar ne konumda acaba dikkat ettiniz mi? Veya membran hareket ediyor mu hiç?
o.b.k arkadaşıma katılıyorum.o ayar.yani westegate yada basınç ayarı da denebilir.
ancak elinizdeki turbonun westegate sistemi elektronikse bunu kontrol etmeniz bayaa bi zor.elektronik sistemler giriyor işin içine.değilse ayar vidasını en geriye çekerek tekrar denemenizi tavsiye ediyorum.
bir de kaçak göçek vs kontrollerini çok iyi yapın.intercooler karbüratör vs
hakan-vtec
28-02-2012, 12:25
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler doğrultusnda bağlantıları kontrol ettik ancak hala sorun çözülmüş değil. turboyu değiştirelim dedik ne takmamız gerekir siz neyi tavsiye edersiniz.