Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ae86 sorunu..

merttepe
11-01-2008, 15:23
cumartesi akşamı kısa bir yolculuktan sonra aracı otoparka perk ettim 1 dk falan dinlendirdiken sonra kontağı tam kaparken gözüm saate ilişti, saat yanlıştı, kontağı kapadım, sonra kafama takıldı eğer sağat değişmişse araçta bi ara elektrikler gitmiş olmalıydı. Kontrol etmek için kontağı çevirdim, saatin ışıkları yanmıyordu, yağ lambasının ışığıda yanmıyordu, /akü ışığı canavar gibi yanıyor, marş basmayı denedim ama basmadı (marş motorunu çalıştırmadı). fakat farlar çalışıyor ama park lambaları çalışmıyor, 4lüler yanıyor, farlar yanıkken stoplar yanmıyor, frene bastığımda da stoplar yanmıyor. aküyü söktüm taktım (akü dolu) gördüğüm tüm kabloları kontrol ettim, yanmış sigortada yok, bu sorun neden kaynaklanıyor, elektrik tesisatı kablolarından kaynaklanan bir sorun olduğunu tahmin ediyorum. neden böyle olmuştur ne yapmalıyım, bu konuda bilgisi, tahmini olan paylaşırsa çok sevinirim teşekkürler... :o

gurcell
11-01-2008, 16:08
Bana şase sorunu gibi geldi.Akünün eksi kutup başını bir kontrol et hocam, gene eksi kutup kablosunun şaseye bağlantısını kontrol et. Bir de bunları yaparken artı kutup başını da aküden çıkar, iki kutuba da wd40 sık yada gres yağı sür, 2 kutubu da geri sık. İnşallah düzelir.

cem
11-01-2008, 16:49
kutup baslarını sökerek temizle artı olrak kablolalardan aşınmış olanlar varsa sorun yaratıyor
olabilir onları kontrol etmeni öneririm.

sülüman
11-01-2008, 17:21
kutup başlarından hayatta yapmaz yapsa sarj lambası farlar yanmazdı büyük ihtimalle tesaisattan yada sigortadan yapıyodur roleleri kontrol ettirmende vede tesisatı gözden geçirmende faayda var

merttepe
11-01-2008, 18:40
farlar canavar gibi yanıyor, elektrik var araçta, ama akü kutup başlarına wd40 sıkıp tekrar bi kontrol ederim. cem dediğin gibi aşınmış kablo mutlak vardır 20 küsür yıllık arabada, tesisatı gözden geçirmem kesinlikle gerekli (boyancağı zaman komple yenilencek gerçi) ama şu an merak ettiğim tesisattanmı yoksa başka biyerindenmi, benim çözebileceğim bi sorunmu bu yoksa servislikmi.. yardımınız için teşekkürler..

STeaM
11-01-2008, 19:04
sigorta kutusunda sigortanın bitanesi atmıştır.
aynı sorun benm arabada da olmuştu bikere.

cd çalar çalışıyo ışıkları yanmıyo, klimayı açıyom parklar sönüyo vs vs gibi kombinasyonlar.
nedeni telefon araç şarjı cihazı sigortalardan birini attırmış.

merttepe
11-01-2008, 19:08
sigortaların hepsini kontrol ettim teker teker, sağlam çıktılar :beuj: yarın bi daha bakıcam ama

aliis
11-01-2008, 19:23
hocam sorun büyük olasılıkla sase kablolarından kaynaklanıyor, eğer kutup basında sorun yoksa eksi kutup basından bir kablo yardımı ile arabanın kasasına ve motoruna temas ettir bu durumda tekrar dene hata vermiyorsa sase kablolarının baslıklarını temizleyip lehim yaptırabilirsin

merttepe
11-01-2008, 19:24
hocam sorun büyük olasılıkla sase kablolarından kaynaklanıyor, eğer kutup basında sorun yoksa eksi kutup basından bir kablo yardımı ile arabanın kasasına ve motoruna temas ettir bu durumda tekrar dene hata vermiyorsa sase kablolarının baslıklarını temizleyip lehim yaptırabilirsin

hımm yarın ilk işim bunu deniycem, çok sağolasın.. :icon_tup:

merttepe
17-01-2008, 09:57
yukardaki bütün yöntemleri denedim ama sorun düzelmedi, dün vurdurarak çalıştırdık, gayet güzel çalışıyor, uzun süre çalıştırdım sonra kontağı kapadım tekrar çalıştırmayı denediğimde aynı sorun devam ediyor, marş motoru veya kontakta arıza olabilir diye düşünüyorum şimdide, bu gün servise götürücem. bakalım ne çıkıcak.

saygın86
17-01-2008, 13:37
bak ben satıyorum mert sende sat bence:D

sülüman
17-01-2008, 14:22
Marş Dinamosu Ozman

merttepe
17-01-2008, 17:33
artı akü kutup başında siyah elektrik bandına sarılı bişey vardı, açıp hiç bakmamıştım, orda da büyük bi tane sigorta varmış, eski sahibi tel sardırmış, o yanmış, değişti gitti, çok şükür bi sorun yokmuş, herkeze teşekkürler. Serkan satmam ben bunu :D

Mechanix
17-01-2008, 20:13
Geçmiş olsun :)

merttepe
17-01-2008, 21:12
sağol Mustafa :)