Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor yay mı yoksa press mi ?
semih1469
22-02-2012, 09:50
maslak oto sanayi namistain da yay pressleme yaptıran var mı ? siz hangisini önerirsiniz spor yay mı yoksa pressmi.. namistainde orj yayları pressledikten sonra sertlik ayarıda yapıyorlar konfor bakımından pek bişey kaybedilmiyor.. fazla basmıycam 3 mm istiyorum aralarında ne gibi artı eksiler vardır tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum..
bnce yay al derim en azından orjinal yayın ilerde bigün lazım olduğunda yay aramazsın namiştainede gelince ben 2 defa yaptrdım işçilikleri güzel ama baya tuzlu ona yay presleticen parayla spor yay alır üstede paran kalır
EmrahErdogan
22-02-2012, 09:54
3 cm basacaksan dırek yay al kendıne dip basıcam dıyorsan press yaptır fakat ne kadar saglıklı olur bılemıyorum
arkadasım 106 quık'e yaptırdı 6 cm sıcak preste bastı orjınal yaylarını suan sorunsuz kullanıyor
FiReWaLL
22-02-2012, 09:54
200 tl ye yay presliyolar sizin spor yay fiyatları nedir bilmiyorum ama , ben 300 tl ye coil spring aldım .
Spor yay daha mantıklı geliyo
Bencede orjinal urun almak en iyisi
bykarakus
22-02-2012, 09:56
Bence yay almalisin fakat yay alirkende cook iyi secim yapmalisin
Bu yay press nasıl oluyor ? bizim eski bildiğimiz ısıtıp sıkıştırmamı ?
SOMEONESPECIAL
22-02-2012, 10:14
Isıtıp basmak çok tehlikeli...
Hangi yayı kaç cm kaç mm basılacağını nasıl hesaplıyorlar ?
Isıtırken o çeliğin özelliği kaybolmuyor mu acaba ?
volkan_gs
22-02-2012, 10:24
Spor yay bulunamıyorsa veya yeterince düşürmüyorsa en son ihtimal olarak düşünülebilir ama bu zamanda yay ısıtma vs. spor yaya alternatif olarak düşünülemez bence.
tabiki özelliğini kaybediyor.ben geçen sene aracıma yaptırdım önler 4cm arkalar 3 cm..yaptırırken herşey güzel hoş ama unuttuğum o anki heycanla aklıma gelmeyen bişi oldu.Orjin yayları presslettiğim için arkaya yük bindiğinde araç yine esnediği için arkası çöküyodu yük bindiğinde :) dışarıdan baktığınızda çirkin bi görüntüydü bu.ama araç boşken tatlı duruyordu.konfor pek değişmiyor çok az bisi farkediyor.tavsiyem spor yay veya coilover..
semih1469
22-02-2012, 10:52
önerileriniz için teşekkürler söylediğim firma presslemeyi 300 e yapıyor , polo için eibachin 3 mmlik yayı 400 tl.. yani aralarında pek fark yok anlaşılan spor yay daha sağlıklı..
benim kafama takılan 3 mmlik spor yay taktıgımda ailemle biyere giderken arabada 5 kişi olup bagajda dolu olunca herangi bi sorun olur mu sürtme vs yapar mı ?
205-45-17 kullanıyorum
önerileriniz için teşekkürler söylediğim firma presslemeyi 300 e yapıyor , polo için eibachin 3 mmlik yayı 400 tl.. yani aralarında pek fark yok anlaşılan spor yay daha sağlıklı..
benim kafama takılan 3 mmlik spor yay taktıgımda ailemle biyere giderken arabada 5 kişi olup bagajda dolu olunca herangi bi sorun olur mu sürtme vs yapar mı ?
205-45-17 kullanıyorum
3 lük yayda sıkıntı yaşıcagını düşünmüyorum ben. 5lik falan olsa sıkıntı olurdu 5 kişi bindiğinde
olmaz..ama emin ol 3 lük spor yay taktığında belki o an veya daha sonra pişman olucaksın.bu kadar mı düştü diye ;)
Bence 3lük takma..Gün gelir neden 5 almadım dersin bu araba yüksek dersin:D
Al 5 eibach filan varsa miss gibi.Eğer oda yüksek gelirse 6ya tamamlayıp pressletirsin:)
semih1469
22-02-2012, 11:33
olmaz..ama emin ol 3 lük spor yay taktığında belki o an veya daha sonra pişman olucaksın.bu kadar mı düştü diye ;)
Bence 3lük takma..Gün gelir neden 5 almadım dersin bu araba yüksek dersin:D
Al 5 eibach filan varsa miss gibi.Eğer oda yüksek gelirse 6ya tamamlayıp pressletirsin:)
gönül isterki 5 takmak ama ailemle biyere giderken sürtme yapar diye cesaret edemiyorum açıkçası :soru:
levent--
22-02-2012, 15:07
Arabadan anlayan, arabalarına gözü gibi bakan insanlar nasıl yaylarını presletebiliyorlar anlamış değilim.
Hepsini geçtim fizik kuralları denen birşey var, kendi canını seven adam yay presletmez.. Presletmek demek direnç, kırılganlık değerleriyle oynamak demek o malzemenin bu da her an şaka gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz demek..
Ben yıllardır presletiyorum birşey olmuyor demeyin oldu mu 1 kez olur zaten
Bende 3,5 luk apex var spor bide yaylar presli yaylar gayet membunum aracima uygun coilspring yok coiolever da pahali geliyor spor yay alin bence :)
AHMET1907
22-02-2012, 15:13
Benim aracimda var ve inanılmaz rahatsız hiç esneme yok sırf bu yüzden coil siparişi verdim. Yol tutuş viraj falan bunları söylemiyorum bile
Osman Bahadır
22-02-2012, 15:27
Helezon yayı aracın tüm yükünü taşıyan, lastikten ve frenden bile daha hayati bir ekipmandır.
Sıcak veya soğuk presleme helezon yayın yapısını bozar. Oem yay gider, daha kırılgan, sertliği bozulmuş, özelliğini ve dayanımını yitirmiş yaylar kalır elinizde.
Can güvenliğiniz için kesinlikle kaliteli bir markanın spor yaylarını tercih edin.
semih1469
22-02-2012, 16:07
Benim aracimda var ve inanılmaz rahatsız hiç esneme yok sırf bu yüzden coil siparişi verdim. Yol tutuş viraj falan bunları söylemiyorum bile
sizin aracınızdaki nedir spor yay mı taktınız yoksa presslettinizmi ?
CeM öZeR
22-02-2012, 16:31
Kayseride arkadaşım bir kaç araca yay uygulaması yaptı. Benim gördüklerimin arasında h&r,eibach,apexi ve fk vardı. Bunların arasından en konforlusu bence apexi gibi geldi bana. Yay almayı düşünürken kıl biri olduğum için iyi inceledim. Tercihimi doğru yaptığıma adım gibi eminim. Arabam orjinal konforundan hiç bir şey kaybetmedi diyebilirim. apexi tavsiye ederim. Kesinlikle orjinal yayımı presletmek gibi bir saçmalık yapmam.
semih1469
22-02-2012, 17:58
Kayseride arkadaşım bir kaç araca yay uygulaması yaptı. Benim gördüklerimin arasında h&r,eibach,apexi ve fk vardı. Bunların arasından en konforlusu bence apexi gibi geldi bana. Yay almayı düşünürken kıl biri olduğum için iyi inceledim. Tercihimi doğru yaptığıma adım gibi eminim. Arabam orjinal konforundan hiç bir şey kaybetmedi diyebilirim. apexi tavsiye ederim. Kesinlikle orjinal yayımı presletmek gibi bir saçmalık yapmam.
bende apexi araştırıyordum fiyat olarak diğerlerine göre uygun.. bu yüzdende çekincelerim vardı kaçlık yay taktınız ?
alper_pug
23-02-2012, 11:24
Bende 5 lik H&R yay var ama 6 cm düştü :D 5 kişi bindiğimizde bile sürtme falan olmadı ama arkadan görünüşü yerle bir oluyor 5 kişi :D
CeM öZeR
23-02-2012, 11:53
bende apexi araştırıyordum fiyat olarak diğerlerine göre uygun.. bu yüzdende çekincelerim vardı kaçlık yay taktınız ?
40 veya 50 mm olması lazım tam bilmiyorum. Ama hem h&r kadar veya çok az bir farkla daha düşük hemde az da olsa daha konforlu. ;) Yol tutuş performansını tam bilmiyorum h&r'ın ama aracım şu an gerçekten güzel yol tutuyor. :)
semih1469
23-02-2012, 13:47
Bende 5 lik H&R yay var ama 6 cm düştü :D 5 kişi bindiğimizde bile sürtme falan olmadı ama arkadan görünüşü yerle bir oluyor 5 kişi :D
lastik jant ölçüleriniz nedir ? ben 205-45-17 kullanıyorum et si 35 sürtme yapar diye 3mm düşünüyorum gerçi bugün bikaç fotoğraf gördüm 5 e kaydı aklım tek korkum araç yüklüyken sürtme olayı
semih1469
23-02-2012, 14:06
40 veya 50 mm olması lazım tam bilmiyorum. Ama hem h&r kadar veya çok az bir farkla daha düşük hemde az da olsa daha konforlu. ;) Yol tutuş performansını tam bilmiyorum h&r'ın ama aracım şu an gerçekten güzel yol tutuyor. :)
anladım memnunsanız bende apexe yöneliyim fiyatı diğer yaylara göre çok uygun.. resim varmı öncesini ve sonrasını görebilceğim ?
alper_pug
23-02-2012, 14:38
lastik jant ölçüleriniz nedir ? ben 205-45-17 kullanıyorum et si 35 sürtme yapar diye 3mm düşünüyorum gerçi bugün bikaç fotoğraf gördüm 5 e kaydı aklım tek korkum araç yüklüyken sürtme olayı
215-45-16 lastikle kullanıyorum ben sıkıntı olmadı bende
bu apexi japon apexi mi?
Isıtıp basmak çok tehlikeli...
Hangi yayı kaç cm kaç mm basılacağını nasıl hesaplıyorlar ?
Isıtırken o çeliğin özelliği kaybolmuyor mu acaba ?
hesap kitap yok
tabiki özelliği bozuluyor
hala pres önerenleri anlamıyorum
Jeandan-R
23-02-2012, 19:18
Bu insanlar canını hiç sevmiyor galiba. Sakın press felan yaptırma, kaliteli bir markadan yay al
Min. 35bin tl verdiğim arabam varsa ve de yol tutuş istiyorsam bin tl verip coilover ya da daha uygun bir fiyat aranıyorsa yay alırdım alırdım ben. Ne sanayideki ustaya ne de yaptığı custom uygulamaya güvenip canımı ve arabaya binenleri riske atmazdım.
Hiç düşünmeden yay alın derim...
Düşünmeden yay, eibach...... 3 cm lik yeter de artar bile bence.... 5 cm lik yay da amortisorde değiştirmek gerek tam performans için....
yollarda kurbağa gibi sekersin valla spor yaydan şaşma
3,5 luk yaylar ısınızı gorecektır jantlarınızda genıs oldugu ıcın ztn yetrlı olacaktır .. eıbach da cok ıyı bır marka tavsıye ederım ... ben astra gsı da kullanmıstım sadec onlerı takmıstım ackcası cunku arka tarafa takınca uzun yolda sıkıntı yasıyorudm ... bazı arkadaslarım sehır ıcınde kullanırken yaylı kullanıyorlar sehır dısına tatıle vs cıkarken aıleyle arka tarafların yaylarının degısmesı ıcın amortısor kulelerının sokulmesı gerekmedıgınden 5 dakkada yayaları degıstırıp gıdıyorlar ... ısıtma ısıne sakın gırmyeın aracınıza amortısorunuze yayaınıza yazık .. ıkı gun sora yolda kımyası bozulmus yayalarınınzın kırılması ıcten bıle degıl ki türkiye yolllarında.. artı olarak yay takınca bence karter koruma da taktırın aracınıza ***** yollardakı logar kapakları haylı yuksek;)
koray ozan
06-03-2012, 22:09
ben spor yay derim. adamlar arge ye eşek yüküyle para harcıyorlar.
63owen63
06-03-2012, 22:21
press i 200e mi yapıyorlar huh.
Kesinlikle pressletmeyin, cok tehlikeli.
spor yay parasını hak ediyo , el yapımı kestirme pres vs vs malesef hem arabaya zarar hem keseye
Fatih Kavak
07-03-2012, 02:13
Pres,custom coilover vb. işlemleri mümkün olduğunca arabanıza uygun aftermarket ürün yoksa tercih edin oda çok yapmak istiyorsanız.Birde preste ısıtma vs. bir durum olmuyor.Hepsini denemiş bir kişi olarak söylüyorum birinci sırada her zaman markalı ürün gelsin.
AHMET1907
07-03-2012, 10:20
sizin aracınızdaki nedir spor yay mı taktınız yoksa presslettinizmi ?
Namda preslenmişti
devil_berk22
07-03-2012, 20:46
şahin doğan tarzı spor yayı bulunmayan araç kullanmıyorsanız spor yay almak en mantıklısı
KeremDOGAN
07-03-2012, 23:04
3,5 - 4cm yay işinizi görecektir konfor vb sıkıntı olmuyor.
Orjinal yayları 6 - 7 bakla kestirin en sorunsuzu. Amcamın oğlu bugattisinde böyle kullanıyo hiç sorun yok. Yeri geliyor 350 yapıyo yeri geliyor 6 (altı) kişi biniyorlar sürtmede yok. Boş boşuna spor yaya para vermeyin.
konuyu hortlatim şuan press için önerileriniz varmı corsa c için
blumenberg
15-12-2013, 10:59
hiç mi canınızın önemi yok ya.. çakma işlerle uğraşıyorsunuz, gidin 3.5 cm'lik yay alın paşa paşa binin, ne sürtme olur ne başka bişey, ha konfordan ödün vermeniz gerekiyor görüntü için, orası gerçek
Renaultolog
15-12-2013, 11:23
2011 kangoo'ya 7 cm preslettim, hafiften sekme vardı ancak daha önemlisi aşırıya kaçtığım için amortisör patladı ve yay bulamadığım için pres yolunu seçmiştim aracınıza göre piyasada dolu yay var kesinlikle yay alın
S.Özeren
15-12-2013, 11:44
Ank veya nam'a gidin
Vay anasını...
Bundan 3-5 sene önce böyle bir konu açıldığında "preslet, kestir" diyenlerle "spor yay al" diyenlerin oranı %50-50 gibiydi.. Epey ilerlemiş, bilinçlenmişiz..
tabiki spor yay ,,zamanında bende yaptırmştım ,,arabada konfor kalmadı, sanki tantanın üstünde gidiyor,en ufak çukurda bile vuruyor,aracada zarar veriyor,kesinlikle spor yay ,1 2 ay geç olsun temiz olsun
Preslenen yaylarim bel verdi,arkadasinkide 3 ay sonra bel verdi arabada konfor yol tutus namina bir sey kalmadi,boyle pres isi yapanlarin dukkanini preslemek lazim insanlari yaparim deyip kandirip maddi zarara ugratiyorlar nbiz yandik sen yanma aga
Isıtma mağduruyum bende. Bi daha tövbe. Ucuz diye gittim üstüne bir de orjinal yay aldım :D
Sekiyor diyorsunuz, o araç her sekmede taşıyıcıları, amortisörleri, rotları, aksı ne var ne yoksa her seferinde zayıflatmak için bir darbe vuruyor.. Press olayı tamamen saçma sapan bir olay asla tartışmaya bile açık değil.. İster namiştayn yapsın isterse Amerika'da bir custom store.. Hatta spor yay ile orj. amortisör kullanmak bile son derece riskli.. Belki çoğunun yeni (8-9 yaş altı) araca taktığınızdan fark etmiyorsunuz metal yorgunluğu az olduğundan ama her kasiste jant-lastik bir tarafa söktür olur gidebilir.. Olmaz demeyin, ben böyle bir cahillik yaptım zamanında elinize alınca sıcak sıcak hissediyorsunuz! Hızım da 20 km/h idi.. 120 km/h olsaydı muhtemelen :heyoo: olacaktık.. Hiiiç hafife alınacak bir konu değil bu yürüyen aksam konusu ama oyuncak gibi oynanıyor bilinçsizce.. Aracı indirmek için en iyi yol kaliteli, uluslar arası onaylı spor yay+spor amortisör takımıdır.. Cahillik etmeyin lütfen ailenizi, sevdiklerinizi nasıl bindireceksiniz o yürüyen tabuta :icon_wack
ercanerol
15-01-2014, 03:38
Sanayide press yemiş yayların halini bir görsen yeterli gelir presletmemen için o kadar diyorum ben. Hem 3-5 gün sonra aracın terazisi bozulacak bir tarak yükselecek falan. Spor yaya göre daha sert oluyor zaten. Düşmeme ihtimali de var. Zaten kırılmazsa çok şanslısın. Gerek yok bence kes daha iyi. Yada en güzeli spor yay, yada coil ama asla air değil :)
Adam gibi yere preslet hiç bir sıkıntı yaşamazsın.
Corsa D sport kullanıyorum 07 ' model , namiştain presli hiç bir sıkıntı yaşamadım daha.
mikelazi
28-01-2014, 19:33
sene 2014 ve yay presletin hiç birşey olmuyor diyenler var halan.
omererden
28-01-2014, 20:52
205-45-17 kullanıyorum
corsa d aracımda 5 lik h r kullanıyorm 6 kişi bindik bi gıdım sürtme yoktu :) bu arada lastik ölçüleri 205 45 17 :)
Low Garage'da 6 ay'a yakın çalıştım şuan burda konuşamlardan bir çoğu oraya gelip kendi aracının yaylarını presletti. Kimse maval okumasın. Paran varsa yay al 100 tl de yay montajı için para ayır. Paran yoksa 150 tl ye yaylarını preslet. Yayın esneme payı alınıyor sadece denemeyen bilmeyen insanları dinleme. Ben ne rx8'ler ne camaro mustang crossfire mercedes audi araçlar yaptım hiç
Birisi yok ses geliyo yok öyle böyle diye gelmedi. Sen önleri 8 arkaları 6 yap demediğin sürece sorun yaşamayacaksındır yol tutuş olarakta spor yayla aynı tepkiyi alıyorsun. Burda air yapılan bi çok araçta zamanında yay presi kullanıyordu ayrıca.
Low Garage'da 6 ay'a yakın çalıştım şuan burda konuşamlardan bir çoğu oraya gelip kendi aracının yaylarını presletti. Kimse maval okumasın. Paran varsa yay al 100 tl de yay montajı için para ayır. Paran yoksa 150 tl ye yaylarını preslet. Yayın esneme payı alınıyor sadece denemeyen bilmeyen insanları dinleme. Ben ne rx8'ler ne camaro mustang crossfire mercedes audi araçlar yaptım hiç
Birisi yok ses geliyo yok öyle böyle diye gelmedi. Sen önleri 8 arkaları 6 yap demediğin sürece sorun yaşamayacaksındır yol tutuş olarakta spor yayla aynı tepkiyi alıyorsun. Burda air yapılan bi çok araçta zamanında yay presi kullanıyordu ayrıca.
Konfor ne alemde oluyor bu işlem yapıldığında önlerden 4-5 cm indirirsek.
Konfor şuan nasıl biniyorsanız 4 5 cm presten sonra yine aynı kalıyor. İçindeyken Anlaşılmıyor bile presli olduğu
yay preslemek normal bi işlem ise neden mercedes bmw porsche vs marka spor yay kullanıyor araçlarında...demekki bunların mühendislerinde kafa hiç çalışmıyo :D
Orjinal yayları 6 - 7 bakla kestirin en sorunsuzu. Amcamın oğlu bugattisinde böyle kullanıyo hiç sorun yok. Yeri geliyor 350 yapıyo yeri geliyor 6 (altı) kişi biniyorlar sürtmede yok. Boş boşuna spor yaya para vermeyin.
en güzel yorum :D
Pres işi benim açımdan maddiyatla alakalı bi durum değil gittim zamanında hr yay aldım 4.5 cm düştü e araba yürürlü bi araba değil görselliğe önem vermek lazım bugün de görsellik dedin mi ilk başta basıklık akla geliyor :)
Ama şöylede bi durum var arabanın ön takımı belli biyere kadar kaldırıyor basıklığı.Şöyle ki 10 cm basıkken sürekli sesler geliyodu amortösr takozları z rot amortisör bilyalarını değiştirdim biraz azalsada kesilmedi. 7 cm yay 3 cmde amortisör kısaydı 7 lik yayları söküp 5 lik yay taktım bi dönem bütün sesler kesildi bi anda ama geçen günlerde 7 lik yayları geri taktım bütün sesler yine başladı :D
Zaten basıklık yarışı yapmak mantıklı değil ki. 5 cm preste aynı spor yay da aynı 5'ten fazlasına gerk bile yok
Konfor şuan nasıl biniyorsanız 4 5 cm presten sonra yine aynı kalıyor. İçindeyken Anlaşılmıyor bile presli olduğu
Amortisöre işlem uygulamaya gerek yok değil mi 4-5cm için.
Amortisöre işlem uygulamaya gerek yok değil mi 4-5cm için.
5 e kadar sıkıntı yok 5 ten sonra işin rengi değişiyor :D
VtecDream
29-01-2014, 23:21
insanları yanlış yönlendirme. benim birsürü arkadaşım bu presleme ısıtma olayından müzdarip.
insanları yanlış yönlendirme. benim birsürü arkadaşım bu presleme ısıtma olayından müzdarip.
bahsedilen pres ısıtma değil ama soğuk pres
Sıcak press zaten her yönden kötü. Ben imkanlar dahilinde ne yaptırabilirim diye düşünüyorum. İnternette 60 liraya 5 cm düşüren spor yay satılıyor onu almak mı yoksa soğuk pres yapmak mı kararsız kaldım.
Sıcak press zaten her yönden kötü. Ben imkanlar dahilinde ne yaptırabilirim diye düşünüyorum. İnternette 60 liraya 5 cm düşüren spor yay satılıyor onu almak mı yoksa soğuk pres yapmak mı kararsız kaldım.
çıkma orjinal yay alıp preslet bence 60 liraya yay mı olur ne olduğu belli deildir onn :)
Isıtarak pres diye bişey yoktur zaten o egzozcu işi.. Yanlış yönlendirdiğim bişey yok sizin o arkadaşlarınız yayları ısıttırmış ya da kestirmişse sorun yaşayacakları kesindir. 60 tl'lik yay merdiven altında yapılanlardandır. Yay pres konusunda her şekilde yardımcı olabilirim. Memnun kalmadım dersen orjinal ölçülerine tekrar geri döndürülebilir. Bu forumdan yüzyüze tanıdığım bir çok kişi var pres kullanan ve sorunsuzca kullanan kişilerdir. İstersen özelden isim bile verebilirim.
Erdem_Lada
30-01-2014, 10:04
Arkadaşlar bilgilerinize istinaden birşey sormak istiyorum. Geçen ay aracımdan önlerden 2.5 bakla yay kestirdim ve uç kısımlarını da tabakaya tam oturacak şekilde düzeltip yayları öyle taktılar işçilik olarak iyi oldu şimdilik memnunum ses olayı da yok ama şöyle bir durum var ;
Islak zeminde araç sanki sağa sola kayacakmış hissi veriyor ve ani tepkilerde kıpırdamıyor. Kuru zeminde hiç problem yok geçen gece keskin virajda denedim harika...
Birde bu yay işleminden sonra direksiyon çok hafifledi. Hidrolik olmadığı için bu hafifleme beni şaşırttı. Tam aksini bekliyordum halbuki.
Bu nedenler hakkında düşünceniz nelerdir sormak istedim. Bu arada arabam lada vega. Arka yaylara daha dokunmadım seçeceğim janta göre düşürürüm dedim.
çıkma orjinal yay alıp preslet bence 60 liraya yay mı olur ne olduğu belli deildir onn :)
Şimdi orijinal yay al sonra onları preslet geldi aynı fiyata düzgün bir yayla ne anladım o işten. :D
Şimdi orijinal yay al sonra onları preslet geldi aynı fiyata düzgün bir yayla ne anladım o işten. :D
he orası sana kalmış düzgün yay mantıklı ama preste sen nasıl istersen öyle düşer aldığın yayda ne düşerse bahtıma olayı var :D yada preslersin çıkma yay lazım olursa alırsın belki arabayı o halde satarsın o zaman kar a bile geçersin :D ısıttırmada ne yaparsan yap bence :)
vtecbursa
09-03-2019, 14:48
Ben soğuk presle denedim fakat çok sekme yapıyor 3,5 yay denedim çok basık oldu spor yay (https://www.fktuningshop.com/spor-yay) olarak tavsiye edebilceğim en iyisi apexi marka 5 cm ler tavsiye ederim
SpeedlinE™
09-03-2019, 17:02
asla press yaptırmayın. Spor yay candır ama kalitelisi olacak oda :)
edit :
konu eskiymiş ya la beyfendi hort yapmış.....
denizhandinc
09-03-2019, 18:32
adam ölüyü diriltmiş :D
silwerhooks53
09-03-2019, 22:53
bemde honda ek civic hatcback aracıma press yaptırdım ılk baslarda ıyıydı konforda cok ıyı suan ama araba kendı cok esnıyor spor yay veya coıl taksam cok sert olucak ıkı arada bı derede kaldım spor yaylardan hangısını onerırsınız