Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hollanda - Almanya gümrük sorusu.

İug
22-02-2012, 12:45
Öncelikle herkese merhabalar.

Hollandalı bir saat sitesinden saat siparişi vereceğim ama gümrük uygulanır mı, bilmiyorum. AB gümrük birliği içindeki ülkeler arasında vergi kesilmiyor yazıyor internette. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c6/Uluslar%C3%BCst%C3%BC_Avrupa_Cisimleri.png/640px-Uluslar%C3%BCst%C3%BC_Avrupa_Cisimleri.png
Vikipedia'da da böyle bir şablon buldum. Türkiye'de yazınca şablonda, Ebay'den alınan ürünler gümrükte takıldığı için kafam karıştı açıkçası. Bilen biri cevaplarsa çok sevinirim.

Osman Bahadır
22-02-2012, 13:02
AT-Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması'nın sağladığı vergiden muafiyet sadece sanayi ürünleri ve işlenmiş tarım ürünlerini kapsar. Yani posta gümrüğü muafiyet miktarını (75avro) aşan bir ürünse gümrük vergisine tabiidir. Gümrüğe takılır ve gereken işlemleri yapılır.

İug
22-02-2012, 13:20
Saat 200€. Hollanda-Almanya arasıda vergiye tabi diyorsunuz yani?

timucintt
22-02-2012, 13:23
Daha açık açıklasan konuyu.... sen almanyada otuyorr ve hollandadan almanyaya saat siarpişi veriyorsun demi? o zaman saatin takılmaz gümrüğe... ama türkiyeye yollarsan hollandadan kalma ihtimali yüksek 100 euroya kadar küçük kutulu basit eşyalar için gümrük tutmaz malzemeyi genelde... ama türk gümrükleirndeki memurlarında o anki psikolojiside önemli ben 70 dolarlk basit ve küçük parçaları sokamamıştım zamnında 150 liralık vergi basıp sokmuştum...

egeturbo
22-02-2012, 13:24
hollandadan almanyaya rahatlıkla kargolayabilirsin problem çıkmaz

İug
22-02-2012, 13:40
Daha açık açıklasan konuyu.... sen almanyada otuyorr ve hollandadan almanyaya saat siarpişi veriyorsun demi? o zaman saatin takılmaz gümrüğe... ama türkiyeye yollarsan hollandadan kalma ihtimali yüksek 100 euroya kadar küçük kutulu basit eşyalar için gümrük tutmaz malzemeyi genelde... ama türk gümrükleirndeki memurlarında o anki psikolojiside önemli ben 70 dolarlk basit ve küçük parçaları sokamamıştım zamnında 150 liralık vergi basıp sokmuştum...

Evet almanyada oturuyorum, hollanda dan saat alacağım. Tamamdır o zaman sorun yok demektir. Teşekkürler.:icon_tup:

Osman Bahadır
22-02-2012, 13:41
Almanya'daki adamın Hollanda'dan alacağı malın gümrük birliğiyle ne alakası var? Avrupa birliği var, daha ne olsun... Birlik içindeki malın yer değiştirmesi sadece...

İug
22-02-2012, 13:41
hollandadan almanyaya rahatlıkla kargolayabilirsin problem çıkmaz

Tamamdır. Size de çok teşekkürler.

İug
22-02-2012, 13:43
Almanya'daki adamın Hollanda'dan alacağı malın gümrük birliğiyle ne alakası var? Avrupa birliği var, daha ne olsun... Birlik içindeki malın yer değiştirmesi sadece...

Bir kaç yerde baktım öyle bir konu çıktı karşıma bide Türkiye de birlikte olunca bir acaba dedim. Çok teşekkürler.