Orijinalini görmek için tıklayınız : DSG daha iyi tanıyalım.
mechanic
22-02-2012, 19:50
quatro 4 çekeri ilk kullanan AUDI , icat eden tabiki değil ama otomobil sporlarına adapte edip ilk kullandılar, aynı zamanda taaa tarihin behrinde de dsg sistemini kullanıyormuş. ..
dsg, çift kavramalı şanzıman diyelim, vites değişimi sırasında tek yönlü hareket yaparak değişimi neredeyse hissettirmez ve değişim süresi çok düşüktür.
normal kavramada hareket kavramayı bırakmak ve tekrar yakalamak olarak daha uzun sürede biter.
hs4wiWXH4Lk
videoyu hatırlatan ark. "lewolved"a tşk.
overblack
22-02-2012, 20:13
bilgi yanlış..
turbonun ilk olarak seri üretim otomobillerde kullanımı 1962 Chevrolet Corvair Monza.
avrupada ilk olarak seri otomobillerde kullanımı bmw2002 ve saab 99
mechanic
22-02-2012, 20:55
bilgi yanlış..
turbonun ilk olarak seri üretim otomobillerde kullanımı 1962 Chevrolet Corvair Monza.
hehe yanlış ama seninki de yanlış hacı:D
1962. The Y-body Oldsmobile Cutlass
chevy 1974 müş...
DSG şanzıman sistemi BMW M3 de kullanılan SMG sistemi ile aynı prensible çalışır.
Çift kavramalı debriyaj sistemi 32bit lik işlemcilerle Vites değiştirme işlemi Direksiyondan veya Değiştirme mekanizmasından +/- seçildiğinde saniyenin 0.08 de araçta bulunan beyine komut vererek Vites değiştirme esnasındaki kaybı minimum a indirir.
Bu sistemin getirisi Saliselerle ölçülen seri vites değişimi + performans vaad etmektedir.
Golf Gti düz vites 0-100 7.2 saniyede hızlanırken Opsiyon listesindeki DSG şanzıman ile 6.8 saniye de çıkmaktadır.Bu aradaki Salise Beyinin insandan daha çabuk vites değiştirme kabiliyetidir
türkiyede dsg den hızlı vites atan arkadaşlar var, muhtelif mecralarda videoları izliyoruz :)
türkiyede dsg den hızlı vites atan arkadaşlar var, muhtelif mecralarda videoları izliyoruz :)
Katılıyorum :D
bnde kendımı dsg den hızlı atıyo sanardım..dsg ye bınene kadar.
mechanic
24-02-2012, 08:49
:icon_tup:
lewolved
24-02-2012, 15:23
Bilgi Amaclidir, Wikipedia'dan alinmadir Onlar Semi-Automatic yani Yari otomatik sanzimanlari 3 ayirmislar:
1.Electrohydraulic
2.Dual clutch
3.Saxomat
1.Electrohydraulic
Electrohydraulic manual transmission is a type of semi-automatic transmission system, which uses an automated clutch unlike conventional manual transmissions where the driver operates the clutch. The clutch is controlled by electronic computers and hydraulics. To change gears, the driver selects the desired gear with the transmission shift lever, and the system automatically operates the clutch and throttle to match revs and engage the clutch again. Also, many such transmissions operate in sequential mode where the driver can only upshift or downshift by one gear at a time.
Depending on the implementation, some computer-controlled electrohydraulic manual transmissions will automatically shift gears at the right points (like an automatic transmission), while others require the driver to manually select the gear even when the engine is at the redline. Despite superficial similarity, clutchless manual transmission differ significantly in internal operation and driver's 'feel' from manumatics, the latter of which is an automatic transmission (automatics use a torque converter instead of clutch to manage the link between the engine and the transmission) with ability to signal shifts manually.
Kisaca Ozetlersek bu tur sanzimanda debriyaj sistemi hidrolik ve elktronik sistemler yardimi ile acilip birakilir ve otomatik sanzimandan farkli olarak tork konvertoru yoktur, bu tuektimde avantajlar ve vites degisimlerinde hizli reaksiyonlar anlimina gelmektedir.
Bu tur Sanziman Kullanan Araclardan Ornekler:
Alfa Romeo 156 JTS/GTA
Alfa Romeo 147 TS/GTA
Alfa Romeo GT
Alfa Romeo 159
Alfa Romeo Brera
Alfa Romeo Spider
Aston Martin (certain models)
Audi R8 (R tronic)
1997 BMW E36 M3[2] (SMG)
BMW E46 M3 (SMG II)
BMW E60 M5 (SMG III)
BMW E63/64 M6 (SMG III)
BMW E85 Z4 (Optional SMG)
Fiat Stilo Abarth (Selespeed)
Fiat Bravo Brazil (Dualogic)
1997 Ferrari F355 (F1)
Ferrari FXX
Ferrari 360
Ferrari Enzo
Ferrari F430
Ferrari 612 Scaglietti
Ferrari 599
Lamborghini Gallardo (E gear)
2010 Lexus LFA (ASG)
Maserati (certain models)
2001 Toyota MR2 (SMT)
2.Dual clutch
Yukarda zaten videoda anlatilmistir ve BMW ve bircok firma yeni araclarinda Elektro Hydrolikten, Cift Kavramali sisteme gecmistir. bknz. Yeni M3
Cift Kavrama ilk kez bir fransiz Adolphe Kégresse tarafindan 2. Dunya savasindan once icat edildi ancak bu kisi hic bir zaman calisan bir model uretemedi. 1980 lerde Porsche ilk kez Audi ve Porsche yaris arabalari icin bu sanzimani gelistirdi ve calisan bir model elde etti ve uretti.
Cift Kavramada GETRAG ve BORG WARNER 2 ana parca uretici olarak one cikmaktadir. Sistemlerin argesi Firmalara aittir (VW, BMW , Nissan) ancak teknoloji disinda parcalari ve cozumleri bu firmalar sagliyor.
GETRAG: Ferrari (Italia) , BMW (M3, M5) , Mercedes (SLS AMG), VOLVO, Mitsubishi, Ford , Renault
BORG WARNER : VOLKSWAGEN AG yani Tum markalar VW bunyesindeki DSG 'ler ve R35 SKYline GTR ayrica Fiat ve Alfa Romeo ya uretmektedir. Ancak fiyat ve Alfa Mechatronic yerine kendi cift kavramalari icin Magnetti Marelli yi kullanmaktadirlar.
LUK Clutch Systems Deutchland: Bizim Meshur DQ200 Kuru tip 7 ileri DSG leri Uretmektedir VW icin:)
Ricardo LC : Bugatti Veyron 7 ileri islak tip DSG dayaniklilik olarak Veyronun urettigi 1250 torklara rahatlikla dayanabiliyor.
3.Saxomat
Bu da daha tip bir Yari otomatik sanziman asagida aciklanmistir ama ben sahsen hic gormedim ve kullanmadim gercek hayatta nasil bir sanzimandir hic bir bilgim yok.
Saxomat was a type of automatic clutch available as an option on Fiat 1800, Saab 93, Borgward Isabella, Goliath/Hansa 1100, Auto Union 1000, BMW, Opel, Ford Taunus, NSU, Glas, Trabant Wartburg and Volkswagen cars. Opel sold it as Olymat; Trabant and Wartburg named the system Hycomat. The Hydrak, used in some Mercedes-Benz vehicles between 1957 and 1961, was a similar system with a hydrodynamic torque converter in place of the Saxomat's centrifugal clutch, this H.T.C. system was standard on NSU Ro 80 and was optional on the Porsche 911 (Sportomatic). The system also reappeared in the 1990s as Sensonic.
Cars with a Saxomat clutch did not have a clutch pedal. The Saxomat consisted of two independent systems, the centrifugal clutch, and the servo clutch. The centrifugal clutch was engaged above certain engine rpms by centrifugal force, acting on spinning weights inside the clutch, similar to a centrifugal governor.
The servo clutch used an electric switch that supplied manifold vacuum via an actuator valve to a reservoir that disengaged the cluch. The clutch is disengaged automatically whenever the gear shift lever was touched.
orhan_guney
24-02-2012, 15:26
30 salisede vites değişiyor. ben bukadar hızlı bırını dusunemıyorum.ihtimalde vermiyorum.
30 salisede vites değişiyor. ben bukadar hızlı bırını dusunemıyorum.ihtimalde vermiyorum.
sanırım sen ciddisin, ama ben değildim :)
Arasts61
24-02-2012, 22:56
DSG şanzıman sistemi BMW M3 de kullanılan SMG sistemi ile aynı prensible çalışır.
Çift kavramalı debriyaj sistemi 32bit lik işlemcilerle Vites değiştirme işlemi Direksiyondan veya Değiştirme mekanizmasından +/- seçildiğinde saniyenin 0.08 de araçta bulunan beyine komut vererek Vites değiştirme esnasındaki kaybı minimum a indirir.
Bu sistemin getirisi Saliselerle ölçülen seri vites değişimi + performans vaad etmektedir.
Golf Gti düz vites 0-100 7.2 saniyede hızlanırken Opsiyon listesindeki DSG şanzıman ile 6.8 saniye de çıkmaktadır.Bu aradaki Salise Beyinin insandan daha çabuk vites değiştirme kabiliyetidir
acaba gerçekten öyle mi?:beuj:
dsg ile manuellerin vites oranları tamamen aynı mı ki?:beuj:
bı tanıdık 160lık jetta aldı dsg ben kullanmadımda adam diyor hiç bişi anlamıyorum :)
SMG sirali sanziman (sequential manual gearbox), DKG cift kavrama. SMG-DSG farkli :)
Oranlarini bilemem de cift kavrama insanustu bir sey, elle oyle degistirilemez :)
Arasts61
24-02-2012, 23:11
motor gücünü manuel mi daha iyi yere aktarır yoksa dsg mi?
dsg nin 0-100 u kısadır çünkü ilk iki vitesi kısa yapılmıştır. boylece manulden daha seriymiş gibi görünür. öte yandan 4,5,6. vitesleri ise manuelden uzundur. bu sayede de manuelden az yakıyormuş gibi görünür çünkü uzerindeki yazılımla şehir içinde dahi kısa sürede hemen en ust vitese geçer(sürat 60 civarlarında bile) . bu durumda fabrika verilerine bakan vatandaş ne anlar
dsg hem seridir, hem de az yakar.
yazdıklarım yoruma açık....
aslında dsg aldatmacadır
8 milisaniye upshift hizi, araba ayni oranlar ayni olsun, 0-100 kisalmaz mi?
Arasts61
25-02-2012, 00:08
8 milisaniye upshift hizi, araba ayni oranlar ayni olsun, 0-100 kisalmaz mi?
kısalır haklısın.
ama 0-100 unun hızlı olmasının nedeni sadece upshift hızı ile ilgili değil. oranlarının kısa olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
yok tabi 0-100 un degiskeni cok, oranlari da farkliysa buyuk etken. Ama aldatmaca biraz yargisiz infaz olmus :) Yok sayilacak bir teknoloji degil. Oyle olsa VW dizel Poloya taktigiyla kalirdi, bugun Ferrarisine kadar herkes cift kavrama yapiyor ve hepsi de istisnasiz eski modellerine gore sanziman olarak cok iyi (458 v 430, F10 M5 v E60 M5 ...)
doğrudur onlara iyi gaz vermısler :D
Arasts61
25-02-2012, 15:44
İlerde manuel arac diye birsey kalmayacak zaten. :) Bahsi gecen markalarin cift kavrama yapmasi normal, hatta 3 kavramada yaparlar belki. Belki farkli bisey de bulurlar. Sonucta otomatikler manuelden daha konforlu ve hataya yer vermiyor. Dsg diger otomatiklerden az yakiyor ve daha seri ve de gucu yere daha iyi aktariyor. Ama Benim asil soylemek istedigim su:
Ne kadar hizli vites degistirdigi vs den cok şu onemli: gucu yere manuel gibi aktarabiliyor mu? Ve manuel sanzimandan hafif mi? Eger bunlarin ikisini yapmissa ok, manuelden hem seridir hem de az yakar . su an dsg icin bunlar gecerli degil galiba. Ama buna ragmen insanlar dsg nin daha seri ve az yakan oldugunu saniyor. Halbuki olay sadece sanziman orani aldatmacasi..
mechanic
25-02-2012, 17:38
İlerde manuel arac diye birsey kalmayacak zaten. :) Bahsi gecen markalarin cift kavrama yapmasi normal, hatta 3 kavramada yaparlar belki. Belki farkli bisey de bulurlar. Sonucta otomatikler manuelden daha konforlu ve hataya yer vermiyor. Dsg diger otomatiklerden az yakiyor ve daha seri ve de gucu yere daha iyi aktariyor. Ama Benim asil soylemek istedigim su:
Ne kadar hizli vites degistirdigi vs den cok şu onemli: gucu yere manuel gibi aktarabiliyor mu? Ve manuel sanzimandan hafif mi? Eger bunlarin ikisini yapmissa ok, manuelden hem seridir hem de az yakar . su an dsg icin bunlar gecerli degil galiba. Ama buna ragmen insanlar dsg nin daha seri ve az yakan oldugunu saniyor. Halbuki olay sadece sanziman orani aldatmacasi..
şanzıman oranı konusuna arkadaşlara soracağım,
ancak gücü yere aktarabiliyor mu diye bir soru soruyorsun. sistem mekanik ısı ve sürtünme kayıpları manuelden çok da farklı değil, ne kadar ve nasıl kayıp olacağını açıklar mısın bana pek mantıklı birşeymiş gibi gelmedi.
DSG nin vites degistirme esnasinda torku tekerleklere vermeye devam ettigini okumustum, isin teknik kismini bilmem ama eger boyleyse manuelden daha bile iyi aktariyordur.
DSG Golf GTİ ile manuel arasinda 20 kg var (DSG daha agir) ama bence ufak bir fark, ki agirliga ragmen DSG hizli.
Erkek adam manuel kullanir bu ayri mevzu :) yeni kasa 911 GT3 un sadece PDK olacagi dedikodusu var mesela, eger boyle olursa eski GT3 benim icin paha bicilemez bir araba olacak :)
Arasts61
25-02-2012, 18:02
şanzıman oranı konusuna arkadaşlara soracağım,
ancak gücü yere aktarabiliyor mu diye bir soru soruyorsun. sistem mekanik ısı ve sürtünme kayıpları manuelden çok da farklı değil, ne kadar ve nasıl kayıp olacağını açıklar mısın bana pek mantıklı birşeymiş gibi gelmedi.
Yazdiklarimi tekrar okursan aciklamayi benim degil isin uzmaninin yapmasi gerektigini fakedersin:) ben dsg nin daha agir olduguna eminim, ayni araclarda son suratinin daha az olduguna da. Benim aracin manueli dsg den 2 km daha fazla bir hiza sahip. Acaba neden? Dsg daha iyi aktardigi icin degildir heralde.
Arasts61
25-02-2012, 18:06
DSG nin vites degistirme esnasinda torku tekerleklere vermeye devam ettigini okumustum, isin teknik kismini bilmem ama eger boyleyse manuelden daha bile iyi aktariyordur.
DSG Golf GTİ ile manuel arasinda 20 kg var (DSG daha agir) ama bence ufak bir fark, ki agirliga ragmen DSG hizli.
Erkek adam manuel kullanir bu ayri mevzu :) yeni kasa 911 GT3 un sadece PDK olacagi dedikodusu var mesela, eger boyle olursa eski GT3 benim icin paha bicilemez bir araba olacak :)
0-100 e aldanmamak lazim. Maks suratleri biliyor muyuz golf gti dsg ve manualn?
Full Golf MKV GTI Pricing Information / Specifications (US and Canada) - VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com (http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=22)
Burada sanziman oranlari yaziyor. DSG farkli. Top speed olarak da 130 mil limitli ikisi de, ancak bunlar US/Canada specleri. Alman Edition 30 modelinin verilerini bulabildim, 0-100 de DSG hizli ve manuelden sehir ici bariz daha az yakiyor. Son suratte 2-3 km fark var (DSG yavas).
Ben olsam hizlanma+tuketimi dusununce 2-3 kmh farka ragmen DSG daha verimli derim. Bence siz burada hatayi DSG vs. manuel diyerek yapiyorsunuz. Klasik otomatiklerle karsilastirmak lazim. Tek kavrama klasik otomatige gore DSG verimli. Hizlanmasi ve tuketimin manuelden daha iyi olmasi da isin kaymagi. Normal otomatiklerin cok yakip gitmedigini (0-100, top spd) zaten biliyoruz, oyle dusununce DSG nin aldatmaca olan bir tarafi bence yok :)
mechanic
25-02-2012, 19:31
....
Burada sanziman oranlari yaziyor. DSG farkli. Top speed olarak da 130 mil limitli ikisi de, ancak bunlar US/Canada specleri. Alman Edition 30 modelinin verilerini bulabildim, 0-100 de DSG hizli ve manuelden sehir ici bariz daha az yakiyor. Son suratte 2-3 km fark var (DSG yavas).
Ben olsam hizlanma+tuketimi dusununce 2-3 kmh farka ragmen DSG daha verimli derim. Bence siz burada hatayi DSG vs. manuel diyerek yapiyorsunuz. Klasik otomatiklerle karsilastirmak lazim. Tek kavrama klasik otomatige gore DSG verimli. Hizlanmasi ve tuketimin manuelden daha iyi olmasi da isin kaymagi. Normal otomatiklerin cok yakip gitmedigini (0-100, top spd) zaten biliyoruz, oyle dusununce DSG nin aldatmaca olan bir tarafi bence yok :)
+:icon_tup: mantıklı
Arasts61
25-02-2012, 22:09
Full Golf MKV GTI Pricing Information / Specifications (US and Canada) - VW GTI Forum / VW Rabbit Forum / VW R32 Forum / VW Golf Forum - Golfmkv.com (http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=22)
Yaw zaten benim soylediklerimin aynisini soyluyorsun:)
Ben demiyorumki dsg diger otomatiklerden cok farkli degil, zaten digerlerinden cok ustun. Onlarin hepsinden hem az yakiyor, hem daha seri vs vs.
aldatmaca dedigim diger otomatiklerle olan ustunlugunde degil, manuelle olan karsilastirmasinda.
Dsg kisa oranli oldugu icin 0-100 de cabuk hizlaniyor. Halbuki insanlar ne zannediyor, ayni arabanin dsg si daha hizli manuelden. Ve bunun nedeni kullandigi teknoloji vs. zannediyor. Halbuki oyle degil, dsg oranlarina sahip manuel dsgyi gecer diyorum ben. Bunla ilgili olarakda 2 tane veri var ortada.
1. Dsg nin daha agir oldugu
2. Manuellerin son suratinin fazla olmasi.
İsterseniz golf gt leri arastirin. Dsg 7.7 manuel 7.9 da 100 goruyor. Ama deneyince gorulecektirki 3 e atildigi andan itibaren manuel uzamaya baslayacak:)
İlerde manuel arac diye birsey kalmayacak zaten. :)
dsg gibi bir sistem her zaman klasik debriyajlı manuel şanzımandan pahalı olacağından, dediğinin olmasına ihtimal vermiyorum
Yaw zaten benim soylediklerimin aynisini soyluyorsun:)
Ben demiyorumki dsg diger otomatiklerden cok farkli degil, zaten digerlerinden cok ustun. Onlarin hepsinden hem az yakiyor, hem daha seri vs vs.
aldatmaca dedigim diger otomatiklerle olan ustunlugunde degil, manuelle olan karsilastirmasinda.
Dsg kisa oranli oldugu icin 0-100 de cabuk hizlaniyor. Halbuki insanlar ne zannediyor, ayni arabanin dsg si daha hizli manuelden. Ve bunun nedeni kullandigi teknoloji vs. zannediyor. Halbuki oyle degil, dsg oranlarina sahip manuel dsgyi gecer diyorum ben. Bunla ilgili olarakda 2 tane veri var ortada.
1. Dsg nin daha agir oldugu
2. Manuellerin son suratinin fazla olmasi.
İsterseniz golf gt leri arastirin. Dsg 7.7 manuel 7.9 da 100 goruyor. Ama deneyince gorulecektirki 3 e atildigi andan itibaren manuel uzamaya baslayacak:)
Simdi anlastik :)
GT de dediginiz gibi bir fark oluyorsa ayni oranda hafif manuelin daha hizli olabilecegini dusunmek mantikli. Ama yine de 8ms vites degistirme suresi elle yapilabilecek bir sey degil, manuel yine de yetisemeyebilir diye dusunuyorum ilk iki viteste. Gerci .2 saniyeyi kapatmak da zor olmamali... :D Ozel sanziman yaptirip denemeden bilemeyecegimiz bir sey galiba :)
Aynen:icon_tup:
ceratoniaorg
27-02-2012, 23:05
audi de bulunan multitronic ve stronic in dsg ye göre artı ve eksileri nedir ?
lewolved
12-03-2012, 16:44
audi de bulunan multitronic ve stronic in dsg ye göre artı ve eksileri nedir ?
S-Tronic (DSG ayni sanzuman) Multitronic (CVT) yani Eski kasa JAZZ ve Focus 1.6 TDCI bir onceki kasalarda (Sadece dizelinde satilan CVT torq convertersiz olanlardan) olan otomatik sanzimanlardan. Oranlari olmuo galiba CVT nin calisma prensibi ve hissi cok garip, Palio Speedgear la ayni...
otopratik
24-05-2012, 17:37
uleeen sonunda şanzumansız araba yapacam.çalışmalarım tüm hızı ile devam ediyor.nedir bu şanzumanlardan çektiğimiz.
kkursat01
21-07-2012, 21:16
Bilgi için teşekkürler :)
rebeloghy
08-09-2012, 12:50
Arasts61 size dsg konusunda katılıyorum ve sunu ekliyorum spor arac örnekleri veriliyor dsg vs manuel konusu ne zaman acılsa. ancak gözden kacan bir sey var ki örnek verilen supersport araclar var ferrarisinden bugattisine uzuyor liste... o derece güclü aracları manuel vitesle yolda tutmak herkesin harcı değildir. belli bir gücün üzerindeki spor araclar kullanıcıyla daha kolay uyum sagladıkları ıcın de son zamanlarda otomatikte karar kılıyor. mercedes amg serileri için sürüs dersi bile veriyor, otomatik aracla avrupada bu kadar ders alınırken bir de manueli olsa vay halimize yoldan cıkan cıkana...
i-vtec07
08-09-2012, 15:45
peki tdı dsg ikilisi nasıl? İki tane golf 1.6 tdı mantuel(5) ve 1.6 tdı dsg(7) 0-199 a kadar kim önde olur.sürücüleri aynı varsayarsak?
peki tdı dsg ikilisi nasıl? İki tane golf 1.6 tdı mantuel(5) ve 1.6 tdı dsg(7) 0-199 a kadar kim önde olur.sürücüleri aynı varsayarsak?
1.6 tdi dsg. 2boy civarı.
TDI-DSG maceram 400km oldu.. 400 km de vites geçişleri ve motorun uyumsuz olduğunu düşünmedim senkronize çalışıyorlar sarsıntı çok minimalize klima devamlı açıktı ve performansta düşüş görmedim ama gaz tepkileri biraz geç algılanıyor gibi geldi.. Ama kullanım keyfi olarak bakarsak manuel tadı vermedi.. Kullandığım araç 19K de jetta highline idi.. Ama araç alırken tercih et deseler DSG alırım o kadar karışık yani ::D
bir o kadarda dandik şanzıman, şimdi bana karşı çıkanlar olacaktır ama kulaktan dolma değil bizzat yaşadıklarıma dayanarak böle yazdım. Garantinin bittiği anda başlıyor arızalar :) şanzımanın sıfırı 20bin tl civarında bu da cabası :)
bir o kadarda dandik şanzıman, şimdi bana karşı çıkanlar olacaktır ama kulaktan dolma değil bizzat yaşadıklarıma dayanarak böle yazdım. Garantinin bittiği anda başlıyor arızalar :) şanzımanın sıfırı 20bin tl civarında bu da cabası :)
Aslında şanzımanda sorun yok. Vw yetkililerinin oyunu bu. Garantinizin bittigi gece şanzıman için mavi ekran hatası verdiriyorlar.
Drift King Test Golf GTI (DSG vs 6spd Manual) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=X4HpD5K6Qws)
Bu video eskilerden bilenler vardır. Süperdi karşılaştırma. Driftking'ler bile geçemiyordu DSG'yi :)) Pilotlar değişiyor yine olmuyor :D
gurkanberk
09-09-2012, 12:36
bilgi yanlış..
sıfır şanzuman 20.000 tl + işçilik
garantisi bittiği an yandın
DSG yi tanıdıgım güne lanet olsun.
dipnot: şanzuman ı 45 günü geçik süredir bekliyorum hala gelmedi 1 şanzuman 3 aydan önce gelmiyor :) golf 7 çıktı hala benim arabanın şanzumanı almanyadan gelecekde montaj oluckda falan filanda
Şanzuman tamiri veya kısmi değişim yerine siz komple yenisimi istediniz?Yoksa servis mi öngördü bunu?Arızalı dsg çok duyuyorum ama bu kadar beklendiğini bilmiyordum
Osman Bahadır
09-09-2012, 13:46
Şanzuman tamiri veya kısmi değişim yerine siz komple yenisimi istediniz?Yoksa servis mi öngördü bunu?Arızalı dsg çok duyuyorum ama bu kadar beklendiğini bilmiyordum
Hangi VW servisinin DSG şanzıman revize edebilecek kapasitede ustası var?
DSG sanzımanı revıze etmek ıcın acılır ama kapatamazlar ;)
dsg arızasını hep polo veya golfte duyuyoruz,ibiza cupralarda sorun yaşayan veya duyan oldumu?
var,ozellıkle 2010 modelde...
DSG'de D ile S arasında hissedilir bir fark var. S'e alınca aracı psikopat gibi vites atıyor.
Bu arada problemsiz çalışan DGS'ler hangi yıl ve sonrası?
Yenı uretılenler daha sorunsuz.
Eger ımkan varsa uzatılmıs garantı alaın yada 2. el arac alınıcaksa garantı uzatma alınmıs mı,dıkkat edın...
Yenı uretılenler daha sorunsuz.
Eger ımkan varsa uzatılmıs garantı alaın yada 2. el arac alınıcaksa garantı uzatma alınmıs mı,dıkkat edın...
Benim bir arkadaş 2009 DSG'den çok sıkıntılıda. Bende niyetlenmiştim bir ara o yüzden vazgeçtim İtalyan devam etmeyi düşünüyordum açıkçası. Yeni üretilenler derken 2012 ve sonrası mı ?
35.000 km de şanzuman kırıldı ve aracı sıfır almıstım bakımları gününden önce servisde yapılmasına ragmen
dipnot: şanzuman ı 45 günü geçik süredir bekliyorum hala gelmedi 1 şanzuman 3 aydan önce gelmiyor :) golf 7 çıktı hala benim arabanın şanzumanı almanyadan gelecekde montaj oluckda falan filanda
Şu iki mesajı gördükten sonra kafamda ki soru işaretleri temizlendi :)
2012 ve sonrasi daha sorunsuz...
typermelih
09-09-2012, 18:08
benim şanzumanı kırma ihtimalim varmı bunları okuduktan sonra endişelendim açıkçası,ve bu dsg nin bakımı varmı benim şanzuman yağlı kavraa kuru değil yağı değiştirmek gerekmi yada başka şeyler yapmalımıyız...gerçek bilgi sahibi olan varsa yazarsa sevinirim
saygılar
Senin sanziman iyi hatta balatalarda guclenip,lame sayisi arttiysa harika...
Yag degisimi gerek ancak kullanim tarzin onemli yani isisini cok artiriyorsan degisimi erkene almalisin...
typermelih
09-09-2012, 18:18
Senin sanziman iyi hatta balatalarda guclenip,lame sayisi arttiysa harika...
Yag degisimi gerek ancak kullanim tarzin onemli yani isisini cok artiriyorsan degisimi erkene almalisin...
lame sayısı değişmedi kalınlaştırıldı orjınallerinden balataların 1 2 3 değişmedi 4 5 ve 6 değişti ,fakat ben genelde 2 ve 3 de gazlıyorum.1. viteste kesinlikle basmıyorum.aracım 22 binde ve hiç yağı değiştirmedim,sizce değiştirimmi ?
Dsg degistiginde degistirmedin mi?
Niye sadece 4-5-6 balatalar guclendi?
typermelih
09-09-2012, 18:47
Dsg degistiginde degistirmedin mi?
Niye sadece 4-5-6 balatalar guclendi?
parayı tükettim artık :(bu seebeple hepsini yaptıramadım
DSG e kırılma diye bir şey yok. yanlış yönlendiriliyorsunuz.
Balata yanmasi yada disli siyirmasi diyelim....
Yahu herkes bişey uyduruyor.
DSG nin vites atma hızı 0.03 saniye mi 0.08 saniyemi 0.01 saniyemi..Anladık gerçekten hızlı vites atıyor hatta baya hızlı :D ama tam olarak nedir bu.Son olarak manuel vitesi usta şoför diyebileceğimiz biri ortalama kaç saniyede atar 0.20 vs.??
typermelih
09-09-2012, 20:17
Balata yanmasi yada disli siyirmasi diyelim....
dişli sıyırırsa neolur,tamiri varmı yada dişli değişmesi yeterli olurmu
audilover
09-09-2012, 20:28
DSG sanzımanı revıze etmek ıcın acılır ama kapatamazlar ;)
Kapatirlar :)Biz kapattik %100 calisan revize edilmis 20.000 km dir yolda dq200 var :)
Acildiginda dikkat etmek gereken bazi puf noktalar var once neyin bozuldugunu iyi tespit etmek gerek genelde mekatronik bozuluyor (valve leri )Disli kirilanina henuz raslamadim ama yedek parca sikintisi olmakla beraber istenildikden sonra sorunsuz yapilabiliyor..
Maalesef direk değişiminin nedeni fabrika tamirine yönlendirmiyor ve parça yollamıyor. Hoş şansımanın markasını hatırlamıyorum ama sanırım onlar yollamıyorlar. Tam bilgim yok maalesef. Ama genelde olan içeride aşınmalar olması ve çapaklanma. Çapaklanma olanları direk değişimi isteniyr
Rasıtcım,ben onu servısler ıcın soyledım yoksa her sey mumkun yapılmak ıstenıldıkten sonra...
Sımdıye kadar dıslı kıranda oldu,balata sıyıranda. Mekatronık degısımı kolay. Onemlı olan revızyondan sonra senkronızasyonu tutturmak. 7 ılerının tamırı kolay ancak 6 ılerı yaglının cok daha zor.
Rasıtcım,ben onu servısler ıcın soyledım yoksa her sey mumkun yapılmak ıstenıldıkten sonra...
Sımdıye kadar dıslı kıranda oldu,balata sıyıranda. Mekatronık degısımı kolay. Onemlı olan revızyondan sonra senkronızasyonu tutturmak. 7 ılerının tamırı kolay ancak 6 ılerı yaglının cok daha zor.
Benim arkadaşın 2009 A3 içinde aynı şeyi söyleyip Mekatronik'i değiştirmişlerdi. Fakat problem düzelmedi. Daha sonra kavrama ile ilgili dediler sora yazılım vs falan baya bi gitti geldi araba servise. Bir ara stop falan ediyordu motor durduk yere. Sonrada Vites Kutusu değişecek dendi en son, ondan sonra ne oldu bilmiyorum :)
35.000 km de şanzuman kırıldı ve aracı sıfır almıstım bakımları gününden önce servisde yapılmasına ragmen
Nekadarda abartmışsınız oyle yok 20 bin TL + işçilik felan bukadarda mübalağ olmaz...
Benim aracımın şanzımanı 12 bin TL sizinki nasıl 20 bin TL oluyor....
Şanzıman kırma diye bişey yok içindeki parçalar bozuluyor genelde Kavrama - Mekatronik arızaları...
Mekatronik kullanıcıya baglı arac durmadan geri ileri vites değişimleri giderken N ye atma tekrar D ye çekme aşırı yüklenme yani kısacası hassas bir şanzıman DQ200 DSG 7 kuru Tip için konusuyorum.
Ses sıkıntısı var sadece onada alıstım kendi çalışma sesi yagsız oldugu için.
Kavrama sorununa gelince 2 de alt devirde donuslerde araba balata kaçırıyomus gibi Tİtriyorsa ozaman kavramanız bitmiş demektir Aracını garantilide olsa garantisi Bitmişde olsa Kronik arızalı bi parça oldugu için hemen ücretsiz değişiyorlar.
Ayrıyeten 2012 nin ilk çeyreğinde Kavrama güncellemesi çıkarılarak yeni tip kavramalar daha dayanıklı ve hataları en aza indirgenmiş parçalar TR ye giriş yaptı artık yeni tip kavramalar takılarak sorun kökten çözülüyor.
Kendi adıma konusuyorum yeni çıkan bir şanzıman zamanında benide cok ama cok ugrastırdı.
Titizliğimden dolayı komple şanzımanı yenilettim. Fakat ne aracın gitmeme sıkıntısı ne yolda kalması nede kırılma olayı vardı.
Sadece 1-2 geçişinde takıntılı geçiyordu.
Mekatronik dediler garantiden geldi değişti şanzıman daha kötü oldu geçişler sallantılı oldu
Tekrar servisin yolunu tuttum adaptasyon yapıldı yol testi yapıldı sorun düzelmedi
KOMPLE Şanzıman Garantiden onaylandı ve değişti suan 1 yıldır stage2 olan motorumla uyum içinde çalısıyor yaklasık 236HP aracım...
Yiğidi öldürün hakıını yemeyin bu Dogustan nefret ederim ama Garanti konusunda bi kez magduriyet yasatmadı anında sıkıntılı parcayı değişiyorlar bu bakımdan Dogusa Hayranım.
Bunun gibi bi cok parca değiştim garantiden xenonlara kadar.
Garantim bitti su pompam bozuldu Yine tiguan vs Twinchargerlarda orta derecede kronik sorun charger ı harekete geçiren parça 'ÇIT' diye duydugunuz ses alt devirdeki. 956 TL parça fiyatı 350 TL de işçilik masrafı cıktı...
İyi niyet garantisi parçada %70 işçilikte %50 Ödemesini verdi geriye 300 civarı bişey odedim cıktım.
Eleştiri yaparken biraz objektif olalım lütfen bukadar b.k atılcak bi şanzıman oldugunu sanmıyorum Bilmeyenler için aracım 2010 İbiza Cupra Stage2...
yeni golf'te epeyce düzeltmişlerdir eminim bu tür problemleri
Nekadarda abartmışsınız oyle yok 20 bin TL + işçilik felan bukadarda mübalağ olmaz...
Benim aracımın şanzımanı 12 bin TL sizinki nasıl 20 bin TL oluyor....
Şanzıman kırma diye bişey yok içindeki parçalar bozuluyor genelde Kavrama - Mekatronik arızaları...
Mekatronik kullanıcıya baglı arac durmadan geri ileri vites değişimleri giderken N ye atma tekrar D ye çekme aşırı yüklenme yani kısacası hassas bir şanzıman DQ200 DSG 7 kuru Tip için konusuyorum.
Ses sıkıntısı var sadece onada alıstım kendi çalışma sesi yagsız oldugu için.
Kavrama sorununa gelince 2 de alt devirde donuslerde araba balata kaçırıyomus gibi Tİtriyorsa ozaman kavramanız bitmiş demektir Aracını garantilide olsa garantisi Bitmişde olsa Kronik arızalı bi parça oldugu için hemen ücretsiz değişiyorlar.
Ayrıyeten 2012 nin ilk çeyreğinde Kavrama güncellemesi çıkarılarak yeni tip kavramalar daha dayanıklı ve hataları en aza indirgenmiş parçalar TR ye giriş yaptı artık yeni tip kavramalar takılarak sorun kökten çözülüyor.
Kendi adıma konusuyorum yeni çıkan bir şanzıman zamanında benide cok ama cok ugrastırdı.
Titizliğimden dolayı komple şanzımanı yenilettim. Fakat ne aracın gitmeme sıkıntısı ne yolda kalması nede kırılma olayı vardı.
Sadece 1-2 geçişinde takıntılı geçiyordu.
Mekatronik dediler garantiden geldi değişti şanzıman daha kötü oldu geçişler sallantılı oldu
Tekrar servisin yolunu tuttum adaptasyon yapıldı yol testi yapıldı sorun düzelmedi
KOMPLE Şanzıman Garantiden onaylandı ve değişti suan 1 yıldır stage2 olan motorumla uyum içinde çalısıyor yaklasık 236HP aracım...
Yiğidi öldürün hakıını yemeyin bu Dogustan nefret ederim ama Garanti konusunda bi kez magduriyet yasatmadı anında sıkıntılı parcayı değişiyorlar bu bakımdan Dogusa Hayranım.
Bunun gibi bi cok parca değiştim garantiden xenonlara kadar.
Garantim bitti su pompam bozuldu Yine tiguan vs Twinchargerlarda orta derecede kronik sorun charger ı harekete geçiren parça 'ÇIT' diye duydugunuz ses alt devirdeki. 956 TL parça fiyatı 350 TL de işçilik masrafı cıktı...
İyi niyet garantisi parçada %70 işçilikte %50 Ödemesini verdi geriye 300 civarı bişey odedim cıktım.
Eleştiri yaparken biraz objektif olalım lütfen bukadar b.k atılcak bi şanzıman oldugunu sanmıyorum Bilmeyenler için aracım 2010 İbiza Cupra Stage2...
Arkadaşın aracının şanzımanı cidden 20.000 civarı tutuyordu.
İyi Niyet oranıyla birlikte 5000 Tl arkadaşa yansıdı. Tabiki bunu az bulup biraz ortalığı karıştırmaya çalışsada şu an o parayı ödeyecek
Kafam ıyıce karıstı simdi ???
x5'in otomatik şanzumanı gibi mübarek o da bu civarlardaydı
Westi555
16-09-2012, 09:32
6 ileri yagli tip DSG'de, tek bildigim mecatronic arizasi yasanabilir ve genelde iyi niyet garantisinden degisiyor. Bu arizanin araca etkisi vites geçişlerinde vuruntu.
7 ileri kuru tip DSG ise biraz daha ticari düşünülmüş, ışıklarda beklerken frene tam basma gücü uygulanmazsa kavrama ayarı bozuluyor ve kalkışta titreme oluyor. İlaveten mecatronic arizasi da mevcut. Vw aracin garantisi bitmis olsada yine iyi niyet garantisinden degisim yapiyor.
Kuru tip DSG yola gücü daha iyi aktarsada ıslak tipin ( dayanikliligindan dolayı ) yerini tutması pek mümkün görünmüyor.
Westi555
16-09-2012, 09:38
Arkadaşın aracının şanzımanı cidden 20.000 civarı tutuyordu.
İyi Niyet oranıyla birlikte 5000 Tl arkadaşa yansıdı. Tabiki bunu az bulup biraz ortalığı karıştırmaya çalışsada şu an o parayı ödeyecek
Bir miktar ödeme yapmasi iyi aslinda, tamamini vw karsilarsa 2. Kez bir sorun oldugunda garanti olmuyor, ancak bir miktar ödeme yapilirsa garanti devam ediyor.
Bir miktar ödeme yapmasi iyi aslinda, tamamini vw karsilarsa 2. Kez bir sorun oldugunda garanti olmuyor, ancak bir miktar ödeme yapilirsa garanti devam ediyor.
Kesinlikle öyle. Garantiden değişen bir parçaya tekrar garanti verilmiyor (nedeni ise buna para vermediğiniz için ) ama bir miktar para verirseniz bu parçanın tekraradan 2 yıl garantisi oluyor
Kesinlikle öyle. Garantiden değişen bir parçaya tekrar garanti verilmiyor (nedeni ise buna para vermediğiniz için ) ama bir miktar para verirseniz bu parçanın tekraradan 2 yıl garantisi oluyor
güzel strateji wallahi :)
güzel strateji wallahi :)
Hayır stratejiden değil bu resmi bir olay. Bir şeye para veriyor ve eline faturanı alıyorsan 2 yıl garantisi olması mecburi. Ama sen parasını vermemişsen ve eline fatura yoksa (bizim faturalar garanti belgesidir ayrıca) zaten bunun garantisi olamaz. Yani bundan dolayı. Takılan parçalar hepsi aynıdır :)
ilovedrifting
20-09-2012, 09:02
VW de dsg farkı 11.000 tl atayım öyle şanzımana. Sanki dsg olmayanda şanzıman yok. amk.
ilovedrifting
20-09-2012, 09:08
Hayır stratejiden değil bu resmi bir olay. Bir şeye para veriyor ve eline faturanı alıyorsan 2 yıl garantisi olması mecburi. Ama sen parasını vermemişsen ve eline fatura yoksa (bizim faturalar garanti belgesidir ayrıca) zaten bunun garantisi olamaz. Yani bundan dolayı. Takılan parçalar hepsi aynıdır :)
Örneğin bir akü aldınız garantisi 2 yıl. 23. ayda akü bozuldu ve garantiden değişti. Yeni akünün garantisi 1 ay oluyor. :D
VW de dsg farkı 11.000 tl atayım öyle şanzımana. Sanki dsg olmayanda şanzıman yok. amk.
Normal düz şanzımanda 8 bin civarlarında. belkide dahafazla :) Sadece şanzımanı :)
Örneğin bir akü aldınız garantisi 2 yıl. 23. ayda akü bozuldu ve garantiden değişti. Yeni akünün garantisi 1 ay oluyor. :D
Aynen öyle olması gerekiyor.
DSG pahalı, arıza çıktığında yüksek mevlalar ödenebiliyor belki ama o vites geçişindeki anlık süre herşeye değer bence :)
Umarım ilerde DSG 2.0 TDI bir aracım olurda bu keyfi rahat rahat sürerim :)
Görsel Menekşe
04-11-2012, 12:01
Lagunamın otomatik şanzımanı 190binde bozuldu, tamirden sonra da sıfırı gibi olmadı ama şuan 280binde hala işimi görüyor, bugüne kadar fransız arabası diye defalarca lanet okumuşumdur ama şuan anlıyorum gerçekten haksızlık etmişim.
Bir de 200 küsür bindeki corollalar avensisler en ufak şanzıman problemi yaşatmazken yepyeni corollaların başı robotize şanzımanlarla dertte, bence ufak ekonomi ve performans kazanımları robotize şanzımanlarla yaşadığın strese veya harcadığın zamana hiçbir şekilde değmiyor.
Ne olacak bu dsg super hizli olabilir vs ama surekli sorun kus sesi su sesi bilmen catur cutur ses bir arkadas 45 binde 3. Sanzimani degistirdi simdi araclar garantili vs ok ama ne olacak 3-5 sene sonra dsg nin durumu garantiler bitince sanziman degismesi gerekince 15 bin tl parami vericek insanlar coook istiyorum dizel bir dsg ama 5kurus para vermem bir abime sifir passat cc aldik katur kutur ses geliyor hep sikinti hep sorun karsiliginda ne var hizli vites gecisi :D
Ertug_T.
04-11-2012, 12:23
Dsg 6 D0250 sanzumanda hic kavrama seti veya volant degistiren oldumu..olduysa tahmini maliyetleri ne kadar serviste? Bizimki henuz saglam nazar degmesin ama bilgilenelim kendimizi hazirlayalim :D
penguinhakan
04-11-2012, 12:27
2500 TL kavrama tahminen , 500-700 arası işçilik serviste.
individual
05-11-2012, 11:21
açıkcası bu dsg sorunları duyup içim rahat etsin diye yeni aracımı alırken 2 yıllık garanti süresini +2 yıl daha uzattım toplamda 4 yıl oldu...şuan 1000km oldu bir sıkıntı yaşamadım ama ilerde bize neler göstericek görücez.
Onurkk06
14-11-2012, 01:11
bizim aracın da dsg beyni cortladı 6 bin tl :(
penguinhakan
14-11-2012, 01:45
Mekatronik mi ?
Nasıl anlaşıldı , belirtileri ne oldu paylaşır mısınız ?
Teşekkürler...
Onurkk06
14-11-2012, 02:12
Mekatronik mi ?
Nasıl anlaşıldı , belirtileri ne oldu paylaşır mısınız ?
Teşekkürler...
1 den 2 ye geçerken vites değişimlerinde lak diye ses geliyordu bazen vites değişimlerinde saçmalıyordu galiba mekatronik tam detaylı bilgi aldığımda yazarım daha detaylı
ilovedrifting
15-11-2012, 09:40
Yakın bi arkadaşta 2010 golf dsg var araç 50 bin olmadı aynen onunda dsg beyni cortladı. Servis kullanıcı hatası dedi. 6500tl Kavgayla garantiye bağlandı.
Onurkk06
16-11-2012, 21:23
bakalm 2 3 hafta oldu hala bekliyoruz parça gelecek diye
Kuzenimdeki scirocco dsgsinde bir sikinti var biz cozemedik size sormak istiyorum olay su sekilde gelisiyo arac arasira gaza bastiginizda ozellikle 1 ve 2 viteste gitmiyor haraket etmiyor ve devir 0.8- 1.3rpm arasi inip inip cikiyo. Yol bilgisayarinda D isigi veya o an 1 yada 2 deyse o yanip sonmeye basliyo bu sorun nedir? Cocuk araci yakicak yoksa :D
Suan dsg caddy ile uzun yoldayim super icatmis valla guzel bir otomatik vites sistemi
yedek parça garantisi olmuyor mu? toyota'da serviste değiştirdiğin her parça "yedek parça garantisi" altındadır mesela, tam süresini hatırlamıyorum ancak 2 yıl olması lazım sürecin :)
Lagunamın otomatik şanzımanı 190binde bozuldu, tamirden sonra da sıfırı gibi olmadı ama şuan 280binde hala işimi görüyor, bugüne kadar fransız arabası diye defalarca lanet okumuşumdur ama şuan anlıyorum gerçekten haksızlık etmişim.
Bir de 200 küsür bindeki corollalar avensisler en ufak şanzıman problemi yaşatmazken yepyeni corollaların başı robotize şanzımanlarla dertte, bence ufak ekonomi ve performans kazanımları robotize şanzımanlarla yaşadığın strese veya harcadığın zamana hiçbir şekilde değmiyor.
tork konvektörlü klasik otm. dediğimiz tipler ciddi uzun ömürlü evet ama robotize şanzımanların %100 verimle henüz çalıştığına ben de inanmıyorum :icon_tup:
mmt ler ilk olarak ilk kasa yariste çıktı, daha sonra corolla ve mk2 yarisle birlikte geldiler.. ikinci nesilde problemle sık karşılaşıldı verimliliği oranlarsak %55-60 lardadır memnuniyet olarak.. ancak 2009 2. yarısından sonra ciddi bir iyileştirme / yazılım geliştirilmesi söz konusu oldu ki o verimlilik (memnuniyet) %85-90 lara kadar çıkmış durumda.. tabi bu konuda özellikle halkımızın robotize şanzımanı manuel gibi kullanmasının etkisi tartışılmaz.. en sıkıntılı olan ikinci jenerasyon mmt şanzımanı ayağınızı vites değişimlerinde gazdan hafifçe çekerek, yoğun beklemeli trafikte N (boş) konumuna alarak kullanın (manuelde sakin vites atarmış gibi) hiç bir olumsuzluğu olmaz mesela.. o trafikte d konumundayken sürekli kavrama modunda şanzıman, nası ısınıyor.. sonra da yok efendim mmt - easytronic vs beş para etmez, cacık oluyor.. manuel arabada ayağını o süre beklemede tut bakalım, kaç kez kramp sokabileceksin derler adama :) kısacası olay çoğunlukla kullanıcıda bitiyor..
ikinci jenerasyon mmt yi arkadaşım 170 bin km sorunsuzca kullandı, dediğim şekilde bu arada :)
mustafamutlubas
24-11-2012, 21:10
Ne olacak bu dsg super hizli olabilir vs ama surekli sorun kus sesi su sesi bilmen catur cutur ses bir arkadas 45 binde 3. Sanzimani degistirdi simdi araclar garantili vs ok ama ne olacak 3-5 sene sonra dsg nin durumu garantiler bitince sanziman degismesi gerekince 15 bin tl parami vericek insanlar coook istiyorum dizel bir dsg ama 5kurus para vermem bir abime sifir passat cc aldik katur kutur ses geliyor hep sikinti hep sorun karsiliginda ne var hizli vites gecisi :D
katur kutur seslerin nerden geldiğini söylersen bende aracımda o sesleri duymaya çalışırım. Çzellikle cc de bunu söylemen çok garip
Kuzenimdeki scirocco dsgsinde bir sikinti var biz cozemedik size sormak istiyorum olay su sekilde gelisiyo arac arasira gaza bastiginizda ozellikle 1 ve 2 viteste gitmiyor haraket etmiyor ve devir 0.8- 1.3rpm arasi inip inip cikiyo. Yol bilgisayarinda D isigi veya o an 1 yada 2 deyse o yanip sonmeye basliyo bu sorun nedir? Cocuk araci yakicak yoksa :D
hala güncel ?
Jetta tdi dsg aldım çok başarılıymış gerçekten de.
penguinhakan
30-11-2012, 16:11
Mekatronik arızalanmış , değişmesi gerekiyor , garantisi varsa aracın hiç durmayın değiştirin.
Bir kiralama firmasından kiralanmış Jetta 1.6 tdı dsg kullanıyorum , şirket aracım.
Şanzumanda çok fazla sarsma , takur tukur sesler , gaza basınca gitmeme gibi sorunlar vardı 1 ay uğraştık , 15 araba değiştim her servise gittiğinde . Kavrama değişti geldi olmadı. En son kiralama firması yetkilisi , malesef bu DSG'ler böyle , çok sorun yaşıyoruz küçük motorlarda sıkıntılı , sizinde probleminiz malesef çözülmeyecek bu devam eder dedi.
Aradan zaman geçti araç tekrar servise girdi bu sefer mekatronik değişti ve şu an yağ gibi :D
Ama hatırlarsanız çok büyük sorunlar yaşayanlar var otomatikleştirilmiş şanzumanlar bence riskli ve şans işi. (kullanımada bağlıdır muhakkak)
penguinhakan
30-11-2012, 16:54
1 - Çok fazla sarsma oluyorsa ki bu ikinci viteste dönüşlerde kendini gösterir , kavrama artık değişme vakti gelmiştir , bunu VW (Kavrama üreticisi firma LUK) farkına vararak revize etti ve garanti kapsamında bu şikayetle gelenlerin kavramaları değişti.
2 - Takur tukur seslerden metal sesi şansırgı sesine benzer özellikle parke yollarda ve düz olmayan yollarda 4.vitese kadar yapar , bu ise normal sayılacak bir DSG nin kavrama içindeki parçalarından kaynaklanıyor , eğer kavramayı takarken yeterli boşluk vermeden takarsanız bu
sesleri en aza indiriyorsunuz ama belli bir süre sonra ve ısınınca tekrar ortaya çıkar.
3 - DSG 7 şans işi değil yeni bir teknoloji olduğunu için revize ediliyor devamlı , bu demek değildir ki bu durum bizim iyidir , ama malesef boyle.
4 - Kavrama değiştikten sonra eğer araçlardaki sorunlar gitmedi ise muhtemelen mekatronik kavrama ile uyumsuz çalışmıştır , o yüzden mekatronik değiştirince sorun düzelmiştir.
Bu gün yetkili servise çektik aracı :) büyük ihtimal kavrama ve mekatronik değişecek. Tabi garanti geçen sene bittiği için ne hesap çıkacak meraktayım. Herkez övgü ile bahsetsede 50.000km de bir araç için hiç normal değil bunlar.
penguinhakan
30-11-2012, 18:42
Bu gün yetkili servise çektik aracı :) büyük ihtimal kavrama ve mekatronik değişecek. Tabi garanti geçen sene bittiği için ne hesap çıkacak meraktayım. Herkez övgü ile bahsetsede 50.000km de bir araç için hiç normal değil bunlar.
Aracin iyi niyet garantisi devam ediyor olmasi lazim eger bakimlari serviste yaptiriyorsa iz. Durum boyle ise size sadece iscilik ucreti %30 talep ederler bunun ustunu sakin vermeyin
Aracin iyi niyet garantisi devam ediyor olmasi lazim eger bakimlari serviste yaptiriyorsa iz. Durum boyle ise size sadece iscilik ucreti %30 talep ederler bunun ustunu sakin vermeyin
15.000 ve 30.000 serviste 45.000 kendi servisimde yaptık, 60.000 a şanzıman yağını serviste değiştirmeyi beklerken bu geldi başımıza, bakalım pazartesi haber gelir herhalde, birde parça türkiyede yok gibi birşey dediler 1 ay yatıcak araba
Mekatronik denilen parça garanti kapsamında değişiyor, duyuma göre her araçta bir defaya mahsus garantiye alınıyormuş, kısacası üretim hatası...
Benimde 2011 seat leon 1.6 tdi dsg aracım var 2 . viteste dönüşlerde titreme sallanma bazende 2 den 3 e geçerken bir titreme sallanma oluyor.Aracım ilk aldığımdan daha farklı bir kullanımı var biyerde bi sorun var ama ne kavramada mı mekatronikte mi bilmiyorum.Servise gittiğmide bir sorun yok derlerse ne gibi hazır cevaplarda bulunmalıyım bu mekatronik yada kavramanın değişmesi için ?
Benim aracın sıkıntısıda aynı sekilde ses ve titretme idi yaklasık 30 bin kmde servise defalarca gidip gelmelerim adaptasyon lar yol testleri dogusla yazısmalar sonucunda mekatronik değişimi dendi değişti daha kotu oldu sanzıman ardından komple sanzıman değişti garantiden 12.000TL gibi bi rakam yazıordu. simdi aracım 60 bin km de yine 2 de titretmeye basladı kavrama gidiyor sanırım yeni şanzımanımın içine yeni tip kavrama koymamıslar yakında servise gidicegim kavrama yuzunden aracın garantisi bitti ama iyi niyet garantisi ne verir yoksa hiçmi vermez bilemiyorum bu DSG harbi yordu rahatlıgı kadar ugrastırdı...
Haziranda garantim doluyor.
Şu anda da herhangi bir sıkıntım yok.
Acaba servise götürsem, garantiden değişmesi gereken parçayı değiştirirler mi yoksa illaki arıza vermesi mi gerekli?
Acaba servise götürsem, garantiden değişmesi gereken parçayı değiştirirler mi yoksa illaki arıza vermesi mi gerekli?
Sorunu olanlarınkini ısrar ısrar sonucunda zar zor değiştiriyorlar bi sorunu yoksa şuan aracınızın sanmıyorum
individual
21-12-2012, 11:59
Teknik servisde parca değişimi arıza verince sorun olunca değişir.Bana sorarsanız garantisi bitmeden garanti uzatma yapın.
yamulmuyorsam yağsız kavrama olanlar 7 ileri yani dsg7 ler hala sakat. o yüzden 7 ilerisi olanlar iyi niyet garantisini kesinlikle sürdürsünler. hem de kesinlikle. 6 ileri için durum gayet iyi. sikinti yok. 1.7 lt lik yağ hacmiyle fazlasıyla iyi gidiyor.
haftaya benim aravta kavramadan servise gidicek dsg sanzumanin kavramalari deisecek garantiden. umarim adaptasyon sorunu olmaz. ayrica aracim hem 2012 uretimi hem 2012 model yinede kavrama sorunu var yani yeni yeni basladi arac 26 binde 2. viteste hafif hizlarda donuslerde ufaktan sangirdiyor
Ertug_T.
23-12-2012, 19:06
6 ileri dsg ile ilgili tecrübeli olan varmıdır acaba? yada kronik bir sorun yaşayan oldumu hiç? golf gti araç.
haftaya benim aravta kavramadan servise gidicek dsg sanzumanin kavramalari deisecek garantiden. umarim adaptasyon sorunu olmaz. ayrica aracim hem 2012 uretimi hem 2012 model yinede kavrama sorunu var yani yeni yeni basladi arac 26 binde 2. viteste hafif hizlarda donuslerde ufaktan sangirdiyor
Servise gösterdiniz mi aracı ? Bendede aynı sorun var umarım anlayışlı karşılayıp kavramayı değiştirirler ..
individual
23-12-2012, 22:11
arkadaşlar sanırım bu DSG'de aracın beygiri ile orantılı bir sorun mu var.DSG 120BG üstündeki araçlarda daha çok çıkıyor sanırım bu sorun yanlışmıyım yoksa ?
açıkcası 85BG 105BG 120BG olan modellerde bu sorunu ben hiç duymadım.hep 120BG üstü olan modellerde duydum.
Arkadaşlar bir sorum olacak,
2006 passat tdi aracımızda ilk kalkış ve geri vitesde frenden ayagı cekince küt diye vurma yapıyor. sebebi nedir acaba ??
penguinhakan
25-12-2012, 22:49
Benim bildiğim onlarca golf 1.6 dizel , 122 ve 160 lık var.
sweatcaptain
25-12-2012, 23:12
Arkadaşlar bir sorum olacak,
2006 passat tdi aracımızda ilk kalkış ve geri vitesde frenden ayagı cekince küt diye vurma yapıyor. sebebi nedir acaba ??
aynı sorun benım aracımda da mevcut ?
penguinhakan
25-12-2012, 23:14
aynı sorun benım aracımda da mevcut ?
Sizin aracınız DSG 6 olması lazım , kaç km de acaba ? yağ değişme süreci gelmiş olabilir.
Ertug_T.
25-12-2012, 23:26
peki basarken üst devirlerde yavaş vites geçişine sebep olan nedir sizce..servis şanzumana yazılım günceli yapcaz geçer dedi ama başka görüşü olan varmı?
penguinhakan
25-12-2012, 23:31
peki basarken üst devirlerde yavaş vites geçişine sebep olan nedir sizce..servis şanzumana yazılım günceli yapcaz geçer dedi ama başka görüşü olan varmı?
DSG 6 lar zaten biraz daha yavaştır 7 ye göre , bu kanıya nasıl vardınız ? Video var mı acaba vites geçişlerinin olduğu , normalde yazılım güncellemesi ile evet vites geçişleri hızlandırabiliyorlar.
Arasts61
25-12-2012, 23:36
bi sorun oldug kesin ertuğ.
gayet hızlı atması lazım. zaten youtube dan da bakabilirsin diğer gti lara.
bu arada yazılım guncellemesini neden yaptırmıyorsun.
Ertug_T.
25-12-2012, 23:47
Servisteki usta cok net konustu guncellemeyle gececegi konusunda..oyle abartili bi yavaslik yok youtubedaki gti videolariyla hemen hemen ayni..yavas giderken normal vites gecisleri cok hizli alt devirlerde ama sadece ust devirde basarken oluyo biraz yavaslik..ama hicbiri dsg 7 ler kadar hizli gecmiyo gibi gorunuyo videolardan.
Arasts61
25-12-2012, 23:53
Servisteki usta cok net konustu guncellemeyle gececegi konusunda..oyle abartili bi yavaslik yok youtubedaki gti videolariyla hemen hemen ayni..yavas giderken normal vites gecisleri cok hizli alt devirlerde ama sadece ust devirde basarken oluyo biraz yavaslik..ama hicbiri dsg 7 ler kadar hizli gecmiyo gibi gorunuyo videolardan.
ben 7 ile benimki arasında bi fark sezemedim ,
insanın fark edebileceğinden çok daha ınce bi fark olsagerek
Babamın kullandığı tin tin sürdüğü 2010 1.6 tdi 7 ileri dsg caddy 2. yılı dolar dolmaz kavramayı yedi, 3000tl ye yakın bir parça maaliyeti + işçilik masrafımız olacaktı. Garantinin yeni dolması ve aracın vw servis bakımlı olması sebebiyle müşteri iyi niyet garantisinden değişim yapıldı. Parçanın %10 kısmını ve işçiliği ödedim, oda 800 tl civarında tuttu. Seri, sessiz ama bir o kadarda sorunlu bir şanzıman bence.
yusufaltintepe
20-02-2013, 14:41
6 İleride d1 de ilk kalkışlardaki silkeleme yada sarsıntı neden olur arkadaşlar diğer geçişlerde hiç bir sıkıntı yok yalnız
Arkadaşlar Audi A3teki 7 ileri s-tronic sanzıman birebir aynı dimi DSG 7 ile?
2009-2010 1.4 tfsi araç alırken neyine baktırmak lazım şanzıman ile ilgili?
Km de 20bin - 40bin aralığında falan araçların...
Ertug_T.
21-02-2013, 00:54
Arkadaşlar Audi A3teki 7 ileri s-tronic sanzıman birebir aynı dimi DSG 7 ile?
2009-2010 1.4 tfsi araç alırken neyine baktırmak lazım şanzıman ile ilgili?
Km de 20bin - 40bin aralığında falan araçların...
Ayni diye biliyorum abi..bu sanzumandan iyi anlayan bir arkadas-servis veya ustaya test ettirip oyle almak en mantiklisi..servis gecmisi ve kronik dsg sikintilarinin testi.biraz surunce iyi bilen biri anlar.
Mesut-RR
22-02-2013, 17:42
Ayni diye biliyorum abi..bu sanzumandan iyi anlayan bir arkadas-servis veya ustaya test ettirip oyle almak en mantiklisi..servis gecmisi ve kronik dsg sikintilarinin testi.biraz surunce iyi bilen biri anlar.
Şanzımanlar aynı,yerleşimleri farklı.
Audi ninki daha sorunsuz diyolar yada hic stronic konusu acilmiyor.belki audi ninki daha kalitelidir.ozamanda neden vw de ayni kaliteli sanzuman yok diye sorarlar
Mesut-RR
22-02-2013, 17:59
Audi ninki daha sorunsuz diyolar yada hic stronic konusu acilmiyor.belki audi ninki daha kalitelidir.ozamanda neden vw de ayni kaliteli sanzuman yok diye sorarlar
Bir başka forumda yerleşiminin farklı olması nedeniyle daha sorunsuz filan dendi de bana pek mantıklı gelmedi.DSG'nin satış sayısı S-tronic'ten kat kat fazla olduğu için daha göz önünde.
Ha şöyle bir durum olur,ortak motorlar için kondisyon testinde en iyi durumdakileri Audi alıyormuş diye söylentiler var.Yoksa daha kaliteli parçalardan üretilmiyor S tronic,ne kadar fazla üretirse maliyeti o kadar düşecek parçanın,sanmıyorum ki Audi'ye özel üretim yapılsın.Dediğim gibi en fazla en iyilerini ayırıyor olabilirler.
09 Jetta tsi var DSG-7 D'de ken 2.viteste gaza basıp çektiğimde çok hafif bir titreme oluyor sebebi ne olabilir ?
Ertug_T.
23-02-2013, 13:32
09 Jetta tsi var DSG-7 D'de ken 2.viteste gaza basıp çektiğimde çok hafif bir titreme oluyor sebebi ne olabilir ?
Dsg 7lerde sık olan bir problem servise gostermek lazim..Aracin tam durma anina kadar 1.vitese dusmemesi sebebiyle surekli 2. Viteste kalkmaya zorlanmasindan olusan bir durum diye duymustum..
Teşekkürler arkadaşlar ;)
Ertuğ sen de iyice VWci oldun, Ankarada bir araba var gelirsem sen de orda olursa artık başına ekşirim :D
Dsg 7lerde sık olan bir problem servise gostermek lazim..Aracin tam durma anina kadar 1.vitese dusmemesi sebebiyle surekli 2. Viteste kalkmaya zorlanmasindan olusan bir durum diye duymustum..
Bugun dikkat ettim sanirim o yuzden oluyor cok dusuk kmde 2.viteste yuruyor arac rolantiye dusuyor bazen, peki illa servise goturmek gerekiyor mu goturmessek ilerde ne gibi sorun cikartabilir ?
Ertug_T.
25-02-2013, 18:30
Bugun dikkat ettim sanirim o yuzden oluyor cok dusuk kmde 2.viteste yuruyor arac rolantiye dusuyor bazen, peki illa servise goturmek gerekiyor mu goturmessek ilerde ne gibi sorun cikartabilir ?
Garantiniz devam ediyorsa servise gidebilirsiniz ama eger yoksa cokda sikinti olacagini zannetmiyorum kisa vadede.
8 sayfayı okudum , bu kadar çok sorunlu ve bu kadar bağımlılık yaratan başka bir şanzıman daha duymadığım ..)) İkincielde nasıl emin olupta alıcaz aldık her 50 bin de bir şanzıman korkularıyla mı araç kullanıcaz , ??
birde sorum var ; trafıkte yada yokus ta kalkarken bu şanzımanı manuelde kullanmak daha mantıklı olmazmı ? Hep arıazalar 1.ve 2. vites durumundan baslamıs sankı araç cok erken 2 ye atıp yuklendıgı ıcın bole sorunlar cıkıyor ızlenımı verdı ,
dsg araçın sesi dışında bir sıkıntısını görmedim ben ama o kuru tıp ne berbat bir ses yapıyo :) arada kendimi dog box kulanıyosun oglum diye kandırıyorum :D
ewer gerçekten cok güzel bir kavram başarılı
dsg araçın sesi dışında bir sıkıntısını görmedim ben ama o kuru tıp ne berbat bir ses yapıyo :) arada kendimi dog box kulanıyosun oglum diye kandırıyorum :D
rezil bir ses o şangırtı harbi kötü.trafikte ben pek beğenmedim dsg nin yürürünü bana garip geldi.yokuşta parkederken yavaş yavaş ilerleme de problem.kalkış desteği yavaş ilerlerken kitliyor,az ilerliyim demek için tekrar gaza dokunuyorsun bu sefer geri kaydırıyor..
dsg almadan önce harbi kullanıp kişinin kendine uygun mu olup olmadığını görerek alması lazım
rezil bir ses o şangırtı harbi kötü.trafikte ben pek beğenmedim dsg nin yürürünü bana garip geldi.yokuşta parkederken yavaş yavaş ilerleme de problem.kalkış desteği yavaş ilerlerken kitliyor,az ilerliyim demek için tekrar gaza dokunuyorsun bu sefer geri kaydırıyor..
dsg almadan önce harbi kullanıp kişinin kendine uygun mu olup olmadığını görerek alması lazım
Ben dsg den gerçekten menmunum keyifli araç özellikle uzu yolda bas git vites geçişi okadar rahat kine hiisetmiyorsun bile denemeyi tavfi ederim. Kardeşim roll içinde güzel daha seri :)
individual
29-12-2014, 15:28
Benim bir sorum olucak arkadaşlar.
DSG'de şuan Vites arttırma ve düşürme yönleri bence ters.
İleri itererek arttırma yerine düşürme olması lazım.
+ olan yer -
- olan yer +
Yapılabilirmi ? DSG'lere yazılımla müdahele ediliyor deniyor.
Vites kolunda sanzuman'a giden mekanik bir bağlantı yoksa joistik görevi görüyorsa yapılır gibi geliyor bana.
Ben dsg den gerçekten menmunum keyifli araç özellikle uzu yolda bas git vites geçişi okadar rahat kine hiisetmiyorsun bile denemeyi tavfi ederim. Kardeşim roll içinde güzel daha seri :)
uzun yolda keyiflidir evet yani geçişler falan güzel zaten ama ince ayrıntılar sinir edebiliyor.ama rahatlık orası bir gerçek. 90 bin e kadar 3 kere kavrama 1 kere mekatronik değişti buda bir gerçek :) tüm servisler iyi montaj yapamıyor..
Benim bir sorum olucak arkadaşlar.
DSG'de şuan Vites arttırma ve düşürme yönleri bence ters.
İleri itererek arttırma yerine düşürme olması lazım.
+ olan yer -
- olan yer +
Yapılabilirmi ? DSG'lere yazılımla müdahele ediliyor deniyor.
Vites kolunda sanzuman'a giden mekanik bir bağlantı yoksa joistik görevi görüyorsa yapılır gibi geliyor bana.
bence ileri hareket + gayet kullanışlı aslında..yapılır mı belki ama uğraşan var mıdır acaba
individual
29-12-2014, 15:59
uzun yolda keyiflidir evet yani geçişler falan güzel zaten ama ince ayrıntılar sinir edebiliyor.ama rahatlık orası bir gerçek. 90 bin e kadar 3 kere kavrama 1 kere mekatronik değişti buda bir gerçek :) tüm servisler iyi montaj yapamıyor..
bence ileri hareket + gayet kullanışlı aslında..yapılır mı belki ama uğraşan var mıdır acaba
Çoğu motor sporlarında + geriye çekincedir.Araç fren yapınca kompresyon için vitesi beden'de g kuvvetinden ileri gideceği için daha kolay ileri yapıp vites düşürebilirsiniz.
Örnek videolar.
How a sequential gearbox works - Overdrive : Burnout - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Meb5NIXeU2A#ws)
Samsonas Subaru Impreza WRX STI Sequential Gearbox Quick Flatshift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4P7DKBeDAis#ws)
BMW E36 M3 Rally - TÅ‘zsér Ãron - Szebellédi László - Lyukóbánya Gy5 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=kQTTdYrEkHE#ws)
Mitsubishi Sequential 6 Speed Gearbox from AMS - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=uF6GyVg0rbs#ws)
BMW SMG2
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--0MyJk6gs--/t4bkpkkjgbldrlrsrsjl.jpg
VW DSG
http://www.mycitymotors.com/ecManager/userfiles/image/VW%20DSG_0001.jpg
Evo X da dsg gore tam tersi , dsg nin bir bildigi var sanirim :)
individual
29-12-2014, 16:58
Ben telif hakları ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
hepsi kendi kafasına göre hareket ediyor
bencede dogrusu cekince vites büyümesi
+/- konusunda bende alıskanlık hep arkadaslarımın aracını kullandıgım zaman geri cekiyorum artsın diye hepde yıgılıyor arac :D
herzamanki gibi marjinal olma derdindenki mercedeste yukarı asagı bile yok mesela sağa artıyor ve sola azaltıyor(du) gerçi onu yapacak bir kolda kalmadı artık
Aynen yaa en saçmasıda mercedes..
Bmw lerde de 2003 e kadar Dsg deki gibiydi steptronik şanzımanlar,daha sonra tam tersini yaptılar.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-5008-premium-pack-194538360/detay
bunda da vw gibi
+
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-margrup-tan-2012-opel-insignia-2.0-cdti-edition-130hp-48.565-km-193727505/detay
opelde de
renoo
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-margrup-tan-2012-renault-megane-1.5-dci-privilege-edc-sunroof-190936913/detay
Gökhan Bilgin
30-12-2014, 00:44
2013-2014 araçlarında dsg sorunu yaşayan var mı yoksa artık kusursuzlaştı mı :)
en yakın arkadasımın 2013 a1 tdi'ın mekatronik degişti daha yeni sonra yine aynı arkadaısmın babasının cc'side once kitlendi prnd hiçbirine geçmedi onu düzelttiler ondan sonra 10 günsonra yine bozuldu mekatronik degişti
en yakın arkadasımın 2013 a1 tdi'ın mekatronik degişti daha yeni sonra yine aynı arkadaısmın babasının cc'side once kitlendi prnd hiçbirine geçmedi onu düzelttiler ondan sonra 10 günsonra yine bozuldu mekatronik degişti
hiçbirine geçmedi ama düzelttiler 10 gün sonra değişti. Ne işlem yapıldı acaba merak ettim :s
ben yolda kaldım viteste kaldı stop ettim çalışmadı.P N konum hatası veriyordu ama vites geçiyordu.mekatronik değişti.ondan 1-2 ay öncede kavrama değişmişti ve araçda bi mallık başlamıştı. başka bir usta kavramadaki montaj hatası mekatroniğin bozulmasına sebep olmuş olabilir demişti...
hiçbirine geçmedi ama düzelttiler 10 gün sonra değişti. Ne işlem yapıldı acaba merak ettim :s
ben yolda kaldım viteste kaldı stop ettim çalışmadı.P N konum hatası veriyordu ama vites geçiyordu.mekatronik değişti.ondan 1-2 ay öncede kavrama değişmişti ve araçda bi mallık başlamıştı. başka bir usta kavramadaki montaj hatası mekatroniğin bozulmasına sebep olmuş olabilir demişti...
Ilk değişeni tam hatirlamiorm sorarm ama ufak bir parcaydi ondan sonraki mekatronik değişti ama parcayi tam ogrenir sorarm noldu nedegisti diye yarn
punto_multijet
30-12-2014, 07:12
2014 1.2 Tsi dsg Leon yaklaşık 3000km den beri kavrama sesi geliyor arada. şuanda 18000de araç arada sırada geldiğinden çokta takmıyorum. Servis ses dısında bir sorun çıkarmaz ses artarsa değiştiririz demişti
Arabamı satınca dsg araç düşünüyorum (köprü geçiyorum dur kalk 2 saat yol gidiyorum)
Ama işte kavrama ve mekatronik olayları korkutuyor. Arabayı alırsam tam parayla alacağım yani kenara para koyamam. Sizce alırken baktırsak anlayabilirmiyiz yoksa kapalı kutu 200metre sonra kucağımıza alabiliriz mi ?
individual
30-12-2014, 08:45
2012 sonrasında ben hiç duymadım.Çok yakın bir abimde VW scirocco var 2011 yaz başında mekatronik değişti.
Bir abimizde 2012 polo gti var hiç sorun yaşamadı.
benim ibiza fr 2012 bende'de sorun yok.
Gökhan Bilgin
30-12-2014, 09:57
Teşekkürler bilgi için gerekeni öğrendik :)
Arabamı satınca dsg araç düşünüyorum (köprü geçiyorum dur kalk 2 saat yol gidiyorum)
Ama işte kavrama ve mekatronik olayları korkutuyor. Arabayı alırsam tam parayla alacağım yani kenara para koyamam. Sizce alırken baktırsak anlayabilirmiyiz yoksa kapalı kutu 200metre sonra kucağımıza alabiliriz mi ?
titretme vs varsa anlarsın.bir de triptonic olarak vites arttırıp küçültünce tepkilerine bakmak lazım küt diye vurmamalı.dsg zaten kaydırma yaptığı için diğer otomatikler gibi anlaşılmıyor.. aracın 2010 vs yeni olsun.sıkıntı çıktığında servise bakım yaptırıyorsun iyi niyet garantisinden parçanın tamamını veya büyük kısmını karşılıyorlar.işçilik veriyorsun..
bizim araçta mekatronik+kavramanın masrafı sadece işçilik olarak 500-600 tuttu toplam.ama bundan sonra kafa rahat parçalar garantili hertürlü
Shadow_Dancer
30-12-2014, 13:22
Kullanırken nelere dikkat etmek lazım beyler peki ? Ben yeni kullanmaya başladım bu şanzımanı..
İlk çalıştırmada yaklaşık 2 dakika bekliyorum, park etmeden önce N konumuna alıp el frenini çekiyorum 5-6 bekledikten sonra P konumuna alıyorum, tam durmadan vites geçişi yapmıyorum, kontak kapatmadan önce 30 sn bekliyorum.
Bunlarda eksik ya da fazla olan bişe var mı ?
Osman Bahadır
30-12-2014, 13:26
Kullanırken nelere dikkat etmek lazım beyler peki ? Ben yeni kullanmaya başladım bu şanzımanı..
İlk çalıştırmada yaklaşık 2 dakika bekliyorum, park etmeden önce N konumuna alıp el frenini çekiyorum 5-6 bekledikten sonra P konumuna alıyorum, tam durmadan vites geçişi yapmıyorum, kontak kapatmadan önce 30 sn bekliyorum.
Bunların hepsi tork konvertörlü konvansiyonel yağlı otomatik şanzımanlar için geçerli tedbirler. DSG gibi kuru kavrama yapan balatalı tip şanzımanlarda bu tedbirler gerekli değil.
Shadow_Dancer
30-12-2014, 13:46
Bunların hepsi tork konvertörlü konvansiyonel yağlı otomatik şanzımanlar için geçerli tedbirler. DSG gibi kuru kavrama yapan balatalı tip şanzımanlarda bu tedbirler gerekli değil.
Peki tavsiye edeceginiz bir şey var mı ?
Osman Bahadır
30-12-2014, 13:54
Peki tavsiye edeceginiz bir şey var mı ?
Kuru tip ise yazılımla vs tork limitini pek aşmamaya ve trafikte peş peşe ani ve sert hızlanmalarla kavrama sıcaklığını çok fazla yükseltmemeye gayret ettikten ve rutin yağ değişimlerini de zamanında ve doğru sıvı ile yaptıktan sonra kullanıcının yapacağı ilave çok da bir şey yok.
Shadow_Dancer
30-12-2014, 13:56
Kuru tip ise yazılımla vs tork limitini pek aşmamaya ve trafikte peş peşe ani ve sert hızlanmalarla kavrama sıcaklığını çok fazla yükseltmemeye gayret ettikten ve rutin yağ değişimlerini de zamanında ve doğru sıvı ile yaptıktan sonra kullanıcının yapacağı ilave çok da bir şey yok.
Araba dsg 7 üstad, 2 haftalık henüz.
anlam veremedigim sekilde sürekli 2.viteste kaldırıyor sıkca durup kalktıgında sonucundada asagıdan kır kır sesleri gelip sinir ediyor.
sık dur kalk olan trafikte. manuelden 1'e çekin. ne 2 de kalkmaya calıssın nede 1de kalkıp 5 metre icinde 2 ye atmaya calıssın
Peki manuele almak mı s'e almak mı ? S'e alınca da 1'de kalkıyor. Hangisi daha doğru olur ? Dur kalk sıkışık trafikte 5km hızdan sonra 2'ye atıyor ekranda gördüğüm kadarıyla.
individual
30-12-2014, 14:22
Dur kalk trafikde 1.vites de kalması daha sağlıklı oluyor.(D konumda 1-2-1 yapıyor)
Katlı otoparklarda 1.vites de kalması lazım.(2.vites düşük devirde zorluyor kendini)
Aracı durmadan vites değişimi yapmayın
Aracı park ettikden sonra fren'e basıp N konuma alıp el frenini çekip fren pedalını bırakın,aracın ağırlı el frenine binsin sonrasında fren'e basıp P konuma getirin.
Vites konumlarını değiştirirken Fren pedalına basıp mandalı her zaman kullanın.(kullanmadan değiştiren arkadaşlar vardır ama vites geçişlerinde tak tak diye geçiyor ses yapıyor bence zarar veriyor.vites artış düşürmede mandala basmanıza gerek yok)
Uzun süreli beklemelerde N konumda bekleyin.
Benim dikkat ettiğim husular bunlar.
Peki manuele almak mı s'e almak mı ? S'e alınca da 1'de kalkıyor. Hangisi daha doğru olur ? Dur kalk sıkışık trafikte 5km hızdan sonra 2'ye atıyor ekranda gördüğüm kadarıyla.
valla okadar detayını bilmiyorum s mi manuelmi. ama dsg kullandıgım araclarda trafige girersem hep m1 :)
individual
30-12-2014, 14:28
S konumda trafik'de çok bir işe yaramıyor.Arac pedaldaki kuvvet'den sanırım anlıyor yinede 2.vites'e atıyor.Araç çok devirli giderse devirde tutuyor.
Manuel mod'da 1.vites'de trafikde kalın bence.
o ses baya geliyor evet.yokusta gaza yuklenınce falan
yokuşta durunca N ye alıp el frenını cekıp ayağımı frenden cekıyorum araç oturuyor.sonra p ye takıyorum
2010 1.6 tdi kavrama da değişmedi Mekatronik de 140.000 km de fakat uzunca zamandır DSG arızasi gözüküyor bilgisayara bağlandığı zaman ama hatayi hatırlamıyorum he birde 2. Vites de kalkmaya çalışıp beni delirtiyor ������
Suleyman
30-12-2014, 18:34
Dur kalk trafikde 1.vites de kalması daha sağlıklı oluyor.(D konumda 1-2-1 yapıyor)
Katlı otoparklarda 1.vites de kalması lazım.(2.vites düşük devirde zorluyor kendini)
Aracı durmadan vites değişimi yapmayın
Aracı park ettikden sonra fren'e basıp N konuma alıp el frenini çekip fren pedalını bırakın,aracın ağırlı el frenine binsin sonrasında fren'e basıp P konuma getirin.
Vites konumlarını değiştirirken Fren pedalına basıp mandalı her zaman kullanın.(kullanmadan değiştiren arkadaşlar vardır ama vites geçişlerinde tak tak diye geçiyor ses yapıyor bence zarar veriyor.vites artış düşürmede mandala basmanıza gerek yok)
Uzun süreli beklemelerde N konumda bekleyin.
Benim dikkat ettiğim husular bunlar.
Ben de aynı şekilde önce N e alıp, el frenini çekip daha sonra P konumuna alıyorum da, bu yukarıda yazdığınız durum park ettiğiniz yer düzlükse pekte gerekli değil gibime geliyor. :rolleyes:
individual
30-12-2014, 22:16
Ben de aynı şekilde önce N e alıp, el frenini çekip daha sonra P konumuna alıyorum da, bu yukarıda yazdığınız durum park ettiğiniz yer düzlükse pekte gerekli değil gibime geliyor. :rolleyes:
evet ama bende alışkanlık yaptı her zmn yapıyorum :)
Hiç kimse ama hiç kimse DSG den daha hızlı vites takması mümkün değildir.heleki yazılımlı bir şanzumada 80 milisaniyede vites değiştirek bir şahıs ben göremiyorum.Bağzen yorumlar oluyo....abi ya dsg den hızlı takıyorsun valla bravo gibi....yapmayın bu mümkün değil.ya hiç iyi bir DSG li arabaya binmemişsiniz yada DSG n,n hızını bilmiyorsunuz.diyeceğim bu.....
Keşke insan oğlu elektroniği yenebilse :)
:heyoo:Murat benim aracın DSG si açıldı ve kilitli dff için tekrarardan tek tek toplanmak zorunda kaldık.hiç bir sorun olmadı.Hemde kilitli diff takarken yerine oturmamamsı tornalamak gibi çok can sıkıcı şeyleri yaşasamda oldu..
doğuş bunu yaparmıydı bilemem ama şu an muhteşem çalışıyor hemde kilitle beraber ve inanılmaz hızlı vites değiştiriyor HGP nin kitiyle birlikte.usta var usta var bence :)
Bu DSG nin kullandığınız yağına çok dikkat etmeniz birinci husus bence.içindeki filitreyede aynı derecede.eğer filitre tıkanırsa sorun yaşamanız kaçınılmaz.mümkünse en kaliteli yağı kullanın derim :):heyoo:
individual
04-01-2015, 15:20
Dsg viteslerinin tersliğinden yakının başka arkadaşlar.
Bmw deki doğru olan.
BMW 220d M Sport testi (2014) - YouTube (http://youtu.be/_UGJJy618FM)
kurtlukaya
18-02-2015, 00:32
dsg 7 ileri için konuşuyorum , çok hızlı bir şanzuman ancak sorunlu bir şanzuman , ondan dolayı hiç bulaşmamak en iyisi tabi araç garanti kapsamı dışındaysa
Arkadaşlar çift kavramalı şanzımanlarda dsg vb. yağ değişimi hangi km aralığında yapılmalı ?
Oğuzhan Ç.
22-02-2015, 17:40
Şu Dsg beni korkutuyor İbiza Cupra düşünüyorum ama sırf Dsg yüzünden kararsızım :( Dsg'de problem yaşayan oldu mu aramızda ?
ali_utku
22-02-2015, 17:59
6 ileri dsg lerde 60 binde bir değişim yapılması gerekiyor.
OrcunInce
22-02-2015, 19:50
Etrafımda yüklenmiş oldukça fazla gti-cupra var.
Sıkıntıları sadece bir tane, 30binde kavrama yiyor hemen hepsi.
Revizyonlu dsg'lerde eskisi gibi mekatronik problemleri pek yok.
2013 model gti larda dsg sorunu(titreme) aşıldımı? Yüklü olup kavrama sorunu yaşanları dahil etmiyorum.
hepsinde aşıldı üretilen kavramalarda hata vardı hepsi revize edildi garantisi bitmiş bile olsa cogu araçta bunu değiştirdiler.
Herhangi biseyin asildigi falan yok
Kavrama sorunu dsg de herdaim mavcuttur kullanim ile alakasida soz konusu bile degildir
Ben 70k km ye kadar 3 kere degistirttim yakinda 1 tane daha gelir ki trafige nerdeyse hic girmeyen bir arac bu
He nedir guzelligi kafaya takilmama sebebi iyi niyet garantisiyla kolayca hallediliyor..
O kadar..
Dsg konusuna gelince sehir ici kullanimi icin berbat bi sanziman kalkislarda vitese geciyor ve o esnalar sert oluyor konforu bozacak sekilde sarsinti ve silkeleme oluyor dur kalklar eziyet sonrasi muazzam orasi ayri gecisler ve akicilik ve akli rakipsiz nerdeyse hic sasirmiyor
Klasik sanzimanlar veya tek kavramali olanlar sehir icinde acik ara daha iyi
Dsg ye sahip kullanmadigim marka model nerdeyse yok tum motor model kombinasyonlarinda denedim
Ama dsg den korkulacak bisey yok servisler kavrama olayini sorgusuz sualsiz hallediyor zaten garantisi bitse dahi..
Abi eminmisin ben 6binde degistirdim suanda arac 50bin km oldu hicte sikintisi yok eski tip kavrama ile yenisi arasında fark var vwvortex idi sanirim orda detayli bir anlatim vardi linkini bulabilirsem konuya ekliyicem
Arkadaşlar merhaba . Dsg 7 de hafif eğimli yolda kalkış esnasında 1.vitesde frenden ayağınızı çektiğinizde kendi harekete başladığı andan siz gaz verene kadar geçen aradaki titreme normal midir? Aracım 30k km de.
Saygılar.
Hafif titreme normal,yeni kavrama yeni mekatronikli aracimizda da oyle durum,serviste normal demisti
2010 jetta aracımız da araç 150.000 de sanırım baskı balata problemi var gaza bastığımızda devir yükseliyor fakat araba sonrada hızlanıyor gaz bırakılınca devir geri düşüyor ve arada sırada vites saçmalamaya başlıyor geç vites atma vites atıp geri düşürme gibi.
Problem nedir tamiri ne kadara mal olur ?
onursumer
09-07-2015, 10:17
Mekatronik yapiyordu sanirim bu sorunu
neothenew
09-07-2015, 14:35
Bir tespitimi paylaşmak istedim. Forumlarda herkes tutturmuş dsg'ler sorunlu, kavrama yiyor, mekatronik patlıyor diye... Ford'un 6 ileri çift kavramalı şanzımanı powershift var diğer focus aracımızda, 15.000 KM'de şanzıman bitti, birde ve ikide araba silkeliye silkeliye hızlanıyor. Servise götürdük, şanzıman değişecek garantiden, sırada parça bekleyen 35 araba var, bir aya kadar sizi ararız dediler. Nedense Ford powershift'in ya da Renault EDC şanzımanın sorunları hiç bu kadar dillendirilmiyor, varsa yoksa DSG tu kaka...
İlginç...
Arkadaşlar konuyu geç gördüm, eğer konuşulduysa kusuruma bakmayın.
2010 model dsg 1.4 85 hp poloda ne gibi sıkıntılar olabilir? Almadan önce nelere baktırmak gerekir dsg sisteminde? Eğer ki revizyon olması gerekse ortalama ne kadara patlar ne hangi parçalar değişir?
Dediğim gibi cupra, gti, vrs falan değil araç.
Bir tespitimi paylaşmak istedim. Forumlarda herkes tutturmuş dsg'ler sorunlu, kavrama yiyor, mekatronik patlıyor diye... Ford'un 6 ileri çift kavramalı şanzımanı powershift var diğer focus aracımızda, 15.000 KM'de şanzıman bitti, birde ve ikide araba silkeliye silkeliye hızlanıyor. Servise götürdük, şanzıman değişecek garantiden, sırada parça bekleyen 35 araba var, bir aya kadar sizi ararız dediler. Nedense Ford powershift'in ya da Renault EDC şanzımanın sorunları hiç bu kadar dillendirilmiyor, varsa yoksa DSG tu kaka...
İlginç...
Katılıyorum, evet dsg çok sorunlu ama diğerleri nedense bu kadar dile getirilmiyor. Arkadaşımın annesinin aracı edc yüzünden 5 defa servise gitti araba 2 yaşına geliyor daha 15 bin bile olmadı
OrcunInce
09-07-2015, 16:26
Güncel çekeyim ben de, şirkette 3 tane focus var hepsi de 20k km'nin altında.
3'ü de titriyor, vites geçince kafamızı ordan buraya falan vuruyoruz. Olay sadece dsg değil yani..
Arkadaşlar konuyu geç gördüm, eğer konuşulduysa kusuruma bakmayın.
2010 model dsg 1.4 85 hp poloda ne gibi sıkıntılar olabilir? Almadan önce nelere baktırmak gerekir dsg sisteminde? Eğer ki revizyon olması gerekse ortalama ne kadara patlar ne hangi parçalar değişir?
Dediğim gibi cupra, gti, vrs falan değil araç.
sorum güncel var mı yardımcı olabilecek?
onursumer
09-07-2015, 17:39
sorum güncel var mı yardımcı olabilecek?
yakın bi kız arkadaşıma 2012 de sıfır aldık , istanbul trafiğinden dolayı kavrama vs dışında bir sorun çıkarma şansı olmuyor o motorla ki
yetkili servis bakımlı olursa iyi niyet garantisi ile birçok şeyi uyguna hallediyorsun
bugikilic
31-07-2015, 16:44
bateri çalmayan dsg bizden değildir
Elektronikkurdu
05-08-2015, 19:12
DSG şimdiye kadar duyduğum 2 den 3 geçişte kaçırma yaptığı oluyormuş
Dsg ye 600 700 kg agirlik koydugumuzda oldu
310 hp bindigim su an ki aracimda dsg
Takriben 7 farkli dsg arabada bugune kadar nerden baksan 100.000 km yapmisimdir.Cok sukur en ufak sorun yasamadim.Kimseye kullanmayi bilmiyor demiyorum ama kullanmayi bilmek lazim.Cok basit trikleri var
Shadow_Dancer
08-08-2015, 19:43
Dsg ye 600 700 kg agirlik koydugumuzda oldu
310 hp bindigim su an ki aracimda dsg
Takriben 7 farkli dsg arabada bugune kadar nerden baksan 100.000 km yapmisimdir.Cok sukur en ufak sorun yasamadim.Kimseye kullanmayi bilmiyor demiyorum ama kullanmayi bilmek lazim.Cok basit trikleri var
Mesela nelere dikkat ediyosun, örnek verebilir misin?
Mesela nelere dikkat ediyosun, örnek verebilir misin?
Tabiki aklima gelenleri soyliyeyim.
Bi kere her otomatikde egimli alanda park ederken once N ye el freni cekip yuku balatalara bindirmelisiniz sonra P ye alin
Sikisik trafikde gaza basmadan once birakin araba kendi kendine kalksin sonra gaza basin.
Trafikte isikta kisaca durdugunuz her zaman frene yarim basmayin tam basin.Cogu kisi bunu farketmeden yapiyor araba gaz vermeye calisiyor siz yarim fren yaptiginiz icin olan kavramaya oluyor.devir saatindeki oynamadan bunu anlarsiniz
0 dan kalkmak her arabaya zararli zaten biliyosunuz.
Ileri geri park ederken araba tam durmadan r ye veya d ye atmayin.
Su anlik bunlari soyleyebilirim aklima geldikce yazarim
Shadow_Dancer
08-08-2015, 20:11
Tabiki aklima gelenleri soyliyeyim.
Bi kere her otomatikde egimli alanda park ederken once N ye el freni cekip yuku balatalara bindirmelisiniz sonra P ye alin
Sikisik trafikde gaza basmadan once birakin araba kendi kendine kalksin sonra gaza basin.
Trafikte isikta kisaca durdugunuz her zaman frene yarim basmayin tam basin.Cogu kisi bunu farketmeden yapiyor araba gaz vermeye calisiyor siz yarim fren yaptiginiz icin olan kavramaya oluyor.devir saatindeki oynamadan bunu anlarsiniz
0 dan kalkmak her arabaya zararli zaten biliyosunuz.
Ileri geri park ederken araba tam durmadan r ye veya d ye atmayin.
Su anlik bunlari soyleyebilirim aklima geldikce yazarim
Ben bunlara ek olarak sıkışık trafikte spor moda çekip mümkün mertebe 1. viteste tutuyorum, otoparkta rampa çıkarken 1. ya da 2. viteste tutuyorum.
dedıklerınıze ek olarak bende bır tavsıyede bulunayım. bılıyorsunuz dsg calısma sıstemı geregı manuel vıtes balatalı gıbı.kısacası cok fazla yarım debrıyaj tabırı ıle 1-2 arası aracı goturuyor. rampalarda ve dur kalk trafıkte yol duz degılse bende manuele alıyorum aracı. durunca ztn auto hold oldugu ıcın frene yumusak bassamda arac balatayı ayırmış oluyor. tavsıyeme gelınce araba ılk kalkışta hanı yarım debrıyaj gıbı kalkıyor ya 1. vitestede bazen 2. vitestede yapıyor. ben o durumlarda olunca araç kavrayana kadar yumuşak hızlanıyorum sonra normal basıyor. eğer hızlı kalkarsanız zaten hemen 2 ye atmıyor ama yavaş kalınca yarım debriyaj çok yapıyor araç bende narin davranıyorum o arada :)
bugikilic
08-08-2015, 20:28
yazilanlarin hepsini bende uyguluyorum fakat arasira dsg sasirmiyor degil ara sokakta cam acikken duvar yanindan gecerken durmaya yakin bi dinleyin sanzimani hak vericeksiniz daha once yagli 6 ileri dsg kullandim en ufak bi problem gormedim bu sekilde suan zf 8 ve dsg kullaniyorum aradaki fark atla deve denecek kadar fazla ama dsgyede korkmadan biniyorum alirken 5 yil garanti yaptirmistim 4 yilim daha var
duvar dıbınde şangırtı var ayağı gazdan çekincede tırrr yapıyor :D ama keyfi on numara. he çukurdan geçincede alt takım bozuk gibi ses yapıyor millet gülecek halimize
Mesut-RR
17-08-2015, 21:04
Serviste DSG yazılımı güncellemesi sonrası arabanın performasında, atikliğinde küçük de olsa düşüş hissediyorum.Yazılım ile alakalı olma durumu mümkün mü ?
Burak SARIKAYA
23-08-2015, 19:29
cupra sorusu olan arkadaşlar aracım 2013 cupra tamamen standart bilinçli olarak kullanıldıktan sonra çok keyifli memnunum öneririm bu keyfi yaşayın korkulacak birşey yok bu modellerde 2013 ten aşağı modellerde sıkıntı.
Powerhipts
25-08-2015, 15:08
Sabahları aracı çalıştırıyorum (minimum 2 dk.) ısındığında D'ye takıp yavaşça gaza bastığımda araba kendini ileri atıyor. Özellikle araba soğukken yapıyor. Araç ısınana kadar ara ara devam ediyor. Gaza biraz fazla basıldığında da aynısını yapıyor. 2 tane özel servise gittim söyledikleri şey aracın kavraması değişecek 1.700 TL ücreti vardır vs. Son kez başka bir özel servise ilettim problemimi adamla test sürüşüne çıktık dedi bu sorunun kavrama ile alakası yok. Daha önce böyle bir problem yaşamış olan var mıdır acaba?
Araç: Volkswagen Golf 6 1.6 Dizel DSG