Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa GSİ için önerileriniz..
Hayırlısıyla dün dohc motor corsa gsi aldım, ecotec değil, araç şu anda tamamen stock, motor kondüsyonu beni tatmin etti, bu araçla alakalı bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşlardan yardım istiyorum, bu arabaya yapılabilicek ilk akla gelen modifiyeler nelerdir ? özellikle egsoz sistemi ve chip olarak ? teşekkürler..
volume81
23-02-2012, 09:29
mantzell yada lexmaul emme
headers+51mm düz boru+güzel bir son
iyi bir yazılım ile baya zevkli bişey olur stage 1 olarak :)
bence sen araba alma.. Sat hemen kurtul :D
mantzell yada lexmaul emme
headers+51mm düz boru+güzel bir son
iyi bir yazılım ile baya zevkli bişey olur stage 1 olarak :)
teşekkürler.. :)
bence sen araba alma.. Sat hemen kurtul :D
hahahaha aynen kanka elimde perte çıkıyo hepsi :D
hahahaha aynen kanka elimde perte çıkıyo hepsi :D
2 hafta sonra parça parça satılık gsi :D
1998corsa
23-02-2012, 12:12
Hayırlısıyla dün dohc motor corsa gsi aldım, ecotec değil, araç şu anda tamamen stock, motor kondüsyonu beni tatmin etti, bu araçla alakalı bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşlardan yardım istiyorum, bu arabaya yapılabilicek ilk akla gelen modifiyeler nelerdir ? özellikle egsoz sistemi ve chip olarak ? teşekkürler..
bende suan 1998 corsa gsi war 12,5 cr pıston, mantzel rep. emme manıfoldu, 48 mm lexmaul cat back katalıtık ıptal war suan uzerınde... 48 lık sankı sıkıyo gıbı geldı aracı 51 lık duz boru ustune mantzel emme ıyı bı yazılımla 135 beygır gıbı bı rakam cıkar oda sana ne kadar yeterse :D
sezaiaral
23-02-2012, 12:14
diyer arkadaşlarımızın dedigi gibi ilk olarak egsoz ve emme manifoltu kesınlıkle yapman gerekır .
emme için benim sana tavsıyem mantzel yada kendın yap.
kısa şanzuman ve saglam bır baskı balata yere kuvvetı en az kayıpla ıletecektır
enfazla gucu silindir kapagından alırsın port polışh ve ince conta yaptırmalısın ve sağlam bir yazılım
aracın yaşından dolayı sensörlerini ve ateşleme sistemini saglamlastır kardeşim bunları uyguladıgın zaman yürümek için deil yere tutunmak için araştırma yapacaksın ^_^
krank kasnagından avans ver
Trance-R
23-02-2012, 13:11
mantzel,portpolish,headırs,düz 51mm,sona ekle bişeyler :)
yazılımı kesin olsun ki fakire düşmesin ;)
ama freni,sensörleri elden geçir....
resimleri bekliyoruz , Opelci arkadaşlar ve tecrübeliler sana daha da yardımcı olucaktır :)
şimdiden kolay gelsin
bilgiler için çok teşekkürler herkese :)
Trance-R
23-02-2012, 14:25
bilgiler için çok teşekkürler herkese :)
bütçe ne kadar olucak o da öenmli ama ????
beklentilerin neler :)
Lex bizde de var, benim düşüncem lexi tavsiye etmem. Alt devirleri çok öldürüyor. Üste de farkettiriyor ama. Hem performans açısından, hem ses açısından güzel bir ses çıkıyor.
diyer arkadaşlarımızın dedigi gibi ilk olarak egsoz ve emme manifoltu kesınlıkle yapman gerekır .
emme için benim sana tavsıyem mantzel yada kendın yap.
kısa şanzuman ve saglam bır baskı balata yere kuvvetı en az kayıpla ıletecektır
enfazla gucu silindir kapagından alırsın port polışh ve ince conta yaptırmalısın ve sağlam bir yazılım
aracın yaşından dolayı sensörlerini ve ateşleme sistemini saglamlastır kardeşim bunları uyguladıgın zaman yürümek için deil yere tutunmak için araştırma yapacaksın ^_^
bu şekilde ortalama kaç hp elde ediliyor ?
bütçe ne kadar olucak o da öenmli ama ????
beklentilerin neler :)
adım adım bişeyler yapacak kdr bütçem var şu anlık :)
gti larla rahat yürümek isterim..
sezai de gerekli açıklamı yazmış zaten, corsa yürümüyecek bir araba değil. sezai şu an çok vtec çok 106 geçti, şu anki setupla daha da ileri oynuyor. maşallahı var kardeşimin.. akhisar draglarında çok iyi iş yapacağına inanıyorum.
mekanik konusunda sezai den çok şey öğrenirsin. zaten opel servisi var kendisinin.
yazılım konusunda ben sana yardımcı olurum. aracının speclerine göre custom yazılım yaparım.
Saygılar...
Erhan ile iletişime geçip ondan chip almanı tavsiye ederim. 94 lerin chipleri ecoteclere göre çok uygun fiyatlarda oluyor. Kargo ile yollar sana epromu, sen orda takarsın. Ondaki chip gercekten cok iyi. Biz 94 gsi ya uygulayıp cok cok memnun kalmıstık. Verdigin (verecegin) paranın hakkını alırsın.
peki motor içine girmeden sadece chip ile ne kazanılabilir ?
sezaiaral
24-02-2012, 12:50
peki motor içine girmeden sadece chip ile ne kazanılabilir ?
çiple fark edilecek kadar güç alırsın ama ıllakı mekanık guç sart corsada cunku standartı 109 hp mustafa kardeşim çipte sana yardımcı olur ben çok çok memnunum şahsen sen genede istersen heryerden fıyat al araştır kardeşim
sezaiaral
24-02-2012, 12:53
bu şekilde ortalama kaç hp elde ediliyor ?
140 150 civarında gti ve vti ler için yeterlı hatta daha ılerısı ıcınde ama senın ıstedıgını fazlasınla karsılayacaktır (yaptırmak ıstersen yardımcı olabılırım )
Ultraleggera
24-02-2012, 13:02
Hiç boşa uğraşma koy bi c20xe makine devam et ;)
sezaiaral
24-02-2012, 13:53
Hiç boşa uğraşma koy bi c20xe makine devam et ;)
çok güzel olur aslında kardeşim ama ruhsata işletmesi sorun oluyor . gerçi Antalya da sorun çıkarıyorlar sızın oralarda sorun olurmu olmazmı bılmıorum
CorsaGSI
24-02-2012, 14:02
sezai de gerekli açıklamı yazmış zaten, corsa yürümüyecek bir araba değil.
Way be Yıl 2005'de corsaya ne yapılır dediğimde kimse uğraşma yürümez demişti :)
Trance-R
24-02-2012, 14:11
allahtan dereceli egzantrik olaylarına girmedik daha :)
14-150 hp iyi değerler ...
CorsaGSI
24-02-2012, 14:11
mantzel + yazılım + filtre + egzoz
ucuza mal edip en çok verim alacağın işlemlerdir corsa'da.
Hayırlısı olsun kazasız belasız
Ultraleggera
24-02-2012, 14:16
çok güzel olur aslında kardeşim ama ruhsata işletmesi sorun oluyor . gerçi Antalya da sorun çıkarıyorlar sızın oralarda sorun olurmu olmazmı bılmıorum
Olur ya olmaz die birşey yok :) 2000 2500 lira corsa gsi yi yürütmek için harcıyacağına 4000 liraya C20XE makine koyamak bence daha mantıklı olur tam bir şaka makinesi =)
CorsaGSI
24-02-2012, 14:24
Olur ya olmaz die birşey yok :) 2000 2500 lira corsa gsi yi yürütmek için harcıyacağına 4000 liraya C20XE makine koyamak bence daha mantıklı olur tam bir şaka makinesi =)
Herkesi c20xe swapa yönlendirmeyelim, sonra corsa yürümüyor diye swap yaptılar lafları dönüyor :)
Trance-R
24-02-2012, 14:30
Herkesi c20xe swapa yönlendirmeyelim, sonra corsa yürümüyor diye swap yaptılar lafları dönüyor :)
;) tebrikler abi , eski postlara itafen :)
Ultraleggera
24-02-2012, 14:51
Evet doğru yürümüyor die bişi yok yürütemiyorlar Astra GSİ yi yürütemiyorlarki Corsa GSİ yi nasıl yürütsünler :) Giden GSİ lerin neler yaptığını bilmiyorlar demekki..
tigrakaan
07-03-2012, 11:38
güzel arkadaşlarımız güzel fikirlerini ve deneyimlerini paylaşmışlar , bendende sana amatörce bi tavsiye pek anlamadığım için , doğru kişileri dinleki az ve öz uğraş yapasın ;)
güzel arkadaşlarımız güzel fikirlerini ve deneyimlerini paylaşmışlar , bendende sana amatörce bi tavsiye pek anlamadığım için , doğru kişileri dinleki az ve öz uğraş yapasın ;)
sen nerelerdeydin kanka ya göremez olmuştuk seni buralarda
tigrakaan
11-03-2012, 07:33
sen nerelerdeydin kanka ya göremez olmuştuk seni buralarda
aylar sonra girdim antenler direk cekti konuyu :) yogun calisiyom aslanim
Ben islettim