Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013 Subaru BRZ
2013 Subaru BRZ (http://www.subaru.com/brz/2013/index.html)
2013 Subaru BRZ: First Drive Photo Gallery - Autoblog (http://www.autoblog.com/photos/2013-subaru-brz-first-drive/#photo-4656161/)
[SUBARU] SUBARU BRZ Movie - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eP3SR1m_aRY)
Ben beğendim .. özellikle interior :D
benım için subaru 4 kapıdır sedandır..anlamam coupe falan :)
bi tanede boxer coupe olsun üstad ya :D .. hatchback 3 kapıda olabilir .. bende 4 5 kapı sevmiyorum :D
200hp 2.0 atmosferik en sevdiğim :D
Yerden fazla mı yüksek acaba bana mı öyle geldi?
Bir de arka stoplar eski z4'ten kopyalanmış sanki.
Mivec_4G63
23-02-2012, 18:15
rx 8 anımsattı
darkmoon
23-02-2012, 18:19
banada genesis coupeyi anımsattı hatta kopyası diyicem nerdeyse
erhanarici18
23-02-2012, 18:24
bence tasarım güzel yaa
honda dan kat kat daha üstün
melih tarancı
23-02-2012, 18:27
subarunun toyotayla ortak yaptığı araç değil mi bu ?
subarunun toyotayla ortak yaptığı araç değil mi bu ?
Evet o arac
Bayrampaşalı
23-02-2012, 18:36
stoplar aynı z4 olmuş
rx-8 ve genesis coupe karışımı bir şey olmuş. Ama güzel bence...
timucintt
23-02-2012, 18:40
çıkmadan önce çok önyargılıydım bu araca karşı ama gün geçtikce daha çok seviyorum bu arabayı.... heleki 2.0 200hp 205nm atmosferik boxer motorun karaterini ve arkadan itişini çok merak ediyorum artık.... uzun zamandır böyle hoş bir specleri olan japonla karşılaşılmadı... spirittt japan soull... :D
kickbuttowski
23-02-2012, 18:41
gt86daki motor belli oldu mu?
Berk7767
23-02-2012, 18:47
bence cok şık
çıkmadan önce çok önyargılıydım bu araca karşı ama gün geçtikce daha çok seviyorum bu arabayı.... heleki 2.0 200hp 205nm atmosferik boxer motorun karaterini ve arkadan itişini çok merak ediyorum artık.... uzun zamandır böyle hoş bir specleri olan japonla karşılaşılmadı... spirittt japan soull... :D
kesinlikle üstad.. hep 2 kapı arkadan itiş boxer atmosrefik bir araba olsa nasıl olur diye düşünürdüm :D
en güzel japon bence subaru. :)
arazide mitsu tabi. ;)
brz'yi beğendim.
bence tasarım güzel yaa
the bomb has been planted :eek:
erhanarici18
23-02-2012, 19:29
the bomb has been planted :eek:
:D abi bence honda tasarım konusunda bitti hele bugün hatcback civic için konu açılmıştı
o ne öyle yaaa
gt86daki motor belli oldu mu?
4ugse kodlu 197bhp 205nm d4s boxer ünite.
12.5cr - 86x86 bore stroke vs...
Japon pilotların test videolarını araştırdım..Araçta genel kanı understeer çok fazla yani kafadan kayıyor lastik seslerinden bir çok videoda bunu anlayabilirsiniz.Yakıt tüketimi düşük olduğu söyleniyor fakat 200 hp olmasına rağmen otomobil olarak keyifli bir sürüş izlenim his uyandırdığını söylüyorlar fakat bende bu araçta çok eksik olduğu kanaatindeyim 3 modelde üretilen bir araç Fr-s Brz ve Ft-86 olarak 200 hp olarak'ta 200 hp bandını yukarıya çekmeleri gerekti..Trd ve Sti'ın sc ve turbo üzerine kit çalışmaları yaptığı söylentiside mevcut.
TRD Sc kit ile 270-290 hp civarına gelicek. STI speclerini bilmiyorum net olarak ama 300hp olarak lanse ediliyor şuan kulaktan dolma bilgilerle.
Blitz turbo kiti üretti bolt-on 330-350hp şuan için o da.
Gelişmeler devam edecek.
uluckaban
23-02-2012, 20:08
Rx8 e benzemiş güzelmiş :)
VTec_king
23-02-2012, 20:13
beğendim direk jantları değiştirmek lazım
Ahmet Saraçoğlu
23-02-2012, 20:14
''subaruda coupe'' kavram olarak biraz yadırgatsada çirkin , beğenilmeyecek bi araba değil.Güzel olmuş.
Bildigin porche olmus, kafamdaki subaru tasarimini sarsti
kene toyota aynı motoru kullanıyor.hatta toyotanın diğer firması scion'da bu modeli üretmiş adı frs.subaru tek başına üretseydi bunu daha iyi olurdu
çok güzel kesinlikle hayalimdeki arabalardan biri inşallah türkiye'ye geldiğinde fiyatları uçmazda alabiliriz bitane
kene toyota aynı motoru kullanıyor.hatta toyotanın diğer firması scion'da bu modeli üretmiş adı frs.subaru tek başına üretseydi bunu daha iyi olurdu
Subaru hisselerinin bir kısmı Toyota'ya ait durumda zaten, şahsi olarak bu aracı Subaru tek başına üretemezdi, ben bu kadarını söyliyim, 2006'daki anlaşmadaki madde zaten ortak üretim olacak şeklindeydi.. 2007 de çalışmalara başlandı, şase ve kaporta tasarımı neredeyse tamamen Toyotaya ait denebilir, motor üretiminde ise Subaru'nun boxer tecrübesi ve Toyota'nın teknolojisi birleşti diyebiliriz.
Bu motora 2.5 boxer Turbo falan swap olmuyomu diye soracaklar olabilir, motorun araç üzerindeki konumundan dolayı mümkün değil swap işi :)
Sürüş dinamikleri sürücü ve keyif odaklı, hızlı girilen virajlarda hafif bi kafadan kayma yaşayıp direk topluyor kendini, yanlamak çok kolay değil ama yanladıktan sonra stabil gidebilen bi araç ve ciddi derecede yol tutuyor diyebiliriz, ağırlık merkezinin yere yakın ve dağılımın %53 ön %47 arkada oluşunun bunda etkisi tartışılmaz :)
çok güzel kesinlikle hayalimdeki arabalardan biri inşallah türkiye'ye geldiğinde fiyatları uçmazda alabiliriz bitane
Toyota'da 100 adet kadar getirecek deniliyor bakalım, Haziran ayını beklemekte fayda var. 100-110 bin TL civarında etiketi olacağı tahmin ediliyor.
tasarımı tarzı fln güzel ama motor olmamış bence performans konusunda yetersiz verilere sahip,daha kuvvetli aşırı beslemeli bi motor lazım böyle bi araca
Subaru hisselerinin bir kısmı Toyota'ya ait durumda zaten, şahsi olarak bu aracı Subaru tek başına üretemezdi, ben bu kadarını söyliyim, 2006'daki anlaşmadaki madde zaten ortak üretim olacak şeklindeydi.. 2007 de çalışmalara başlandı, şase ve kaporta tasarımı neredeyse tamamen Toyotaya ait denebilir, motor üretiminde ise Subaru'nun boxer tecrübesi ve Toyota'nın teknolojisi birleşti diyebiliriz.
yüzde 17 hissesi satıldı subarunun belki toyotanın pazarından yararlanmak için yapmış olabilirler bu ortak modeli buna bir şey diyemem ama arabayı öne çıkaran zaten boxer motor olması sizinde söylediğiniz gibi. :)
bence tasarım güzel yaa
evet sonuçta konunun adı 2013 subaru brz vs honda doğru unutmuşz biz yanlş okuduk shame on meee:icon13::icon13:
HondatugraL
23-02-2012, 21:55
porşe tadı aldım az
Toyota'da 100 adet kadar getirecek deniliyor bakalım, Haziran ayını beklemekte fayda var. 100-110 bin TL civarında etiketi olacağı tahmin ediliyor.
aracın amerika fiyatı 24000-25000 dolar civarı türkiye teslim fiyatı max 80000 tl olmalı bence
araba 2000 motor yani amerikada 19000 dolar olan 2000 motor legacy burda 140bin lira civarı ötv indirimi olmazsa buda 150 bin civarı olur subaru için :(
STI ya istedikleri 200 bin tl gibi olur ozaman hayaller resimler :D
aracın amerika fiyatı 24000-25000 dolar civarı türkiye teslim fiyatı max 80000 tl olmalı bence
28 bin paund deniliyor ingiltere fiyatı içinde, 2 pakedi var zaten donanım olarak, 5-8 bin aralığında oynıcakmış tahmini olarak paketler arası fiyatı.. öyle diyim kabaca, edindiğim bilgi ortalama fiyatın 105 bin olduğu bizzat plaza sahibinden :)
motor konusunda sıkıntı olmasın elbet aftermarket ürünler çıkar.. stroker kit vs..
anladım zaten subarunun açıkklamasında ft86dan daha pahalı olacağı söyleniyordu :) Toyota sını alırız bizde olursa :)
STI ya istedikleri 200 bin tl gibi olur ozaman hayaller resimler :D
yada toyota daha ucuza getirirse toyota logosunu söküp subaru logosu yapıştırabiliriz :D
Bluttbeton
24-02-2012, 06:16
ft86nın Subaru versiyonu.
Coupe'nin İngiltere fiyatı belli oldu, başlangıç fiyatı 24.995 Paund . :)
bariz Genesis coupe'nin havası var.. ama içi pek olmamış bence..
Colin McRae
09-03-2012, 21:22
toyota desem değil,subaru desem değil nedir bu yav alan ne için alacak merak ediyorum.
İbrahim Erdem
09-03-2012, 21:25
Subaru artık awd olsun rayda gider gibi gitsin politikası yerine tribünlere oynayıp rwd ye geçti ki toyotanın yardımı ile ayakta kalmak adına brz yi çıkardı.
bu da incelemesi
The Toyota FT-86, GT-86, Scion FRS - Chris Harris On Cars - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=romf-G6CZ7g&feature=player_embedded)
edit gt86 imiş ama aynı motorlar var üstünde.
toyota desem değil,subaru desem değil nedir bu yav alan ne için alacak merak ediyorum.
sevdiği, beğendiği için.
param olsa alabilecek kadar 1dk düşünmem 86 yı sipariş vermek için, açık ve net gayet :)
proje nin başında ki mi toyota nın mı subaru nun mu mühendisi şunu diyor.. bir otomobili yönlendirebildiğiniz kadar zevk verir. Bu araçta en önemli şey mükemmel tepkiler ve denge.
bi arabaya benzıyor ama cıkartamadım :D birazda yüksek
merttepe
09-03-2012, 23:34
Toyota Türkiyeye ft86yı getirmeyecekmiş ne yazıkki, ama subaru getiricek. uyuzlar ya, ne supra sattılar ne celica, mundar ettiler onca güzelim modeli.
Ya bu Toyota ne kadar güzel modeli varsa getirmiyor. Türkiye tüm güzel Toyota'lardan mahrum anasını satiym. . .
cabrioleter
09-03-2012, 23:41
toyota gt-86 verelim =)
Aftermarket parça tabiki olacaktır..Bende Trd ve Sti'ın bu konularda çalıştıklarını duydum fakat araç na olarak piyasaya sürecekler bunun asıl nedeni büyük ihtimal ile yakıt tüketimi ve sorunsuzluk perspektifine yönelik.
Subaru BRZ Toyota FT-86 Scion FR-S olarak satılacak..200 hp olması sizi yanıltmasın çok dengeli hafif ve seri bir araç bir çok otorite aynı yorumu ve sürüş karakteristiği olarak gücünün yetmediğini hissettirmiyor yani fazladan turbo takayım tuning yapayım dedirtmiyor diyorlar.Kg başına düşen hp oranı başarılı kısacası..Fakat izlediğim video'lar da test video'larında araç çok fazla oversteer oluyor..Yol tutuş olarak Rx-8 ile kıyaslıyorlar fakat Rx-8'in inanın yanından geçemez..17 jant boyutlarıyla biraz düz yol performansına yönelik olduğu için küçük çapta jant ölçüsü koyulduğu kanaatindeyim..Fiyat olarak 2.0 lt olduğu için 100 bin tl'ye yakın olacaktır..Fakat donanım olarak yeterli gözüksede bence araç içinde plastik kalitesi vs ve tasarım olarak Rx-8 ile kıyaslarsam çok basit.Arka koltuklar 200sx'lerin Porsche'lerin arka koltukları tarzında oyuk diz mesafesini ve rahat oturma pozisyonu sağlamak için bana göre kullanışsız.
Gelelim artılarına yakıt tüketimi konusunda başarılı olacağı söylenmekte ki bende buna hem fikirim 12 lt civarı bir tüketim olacağını düşünüyorum..Fakat Boxer motor ortak geliştirilen bir model Subaru ve Toyota olarak Boxer'ın da dezavantajları yok değil tune konusunda eğer ki bazı Sti modellerinde olduğu gibi aşırı zorlamalarda ileri ki süreçte kol çıkartma problemi olur mu diye düşünmüyorda değilim tabiki bunlar karamsar noktalar..
Ben bu araçtan umutluyum inşallah Japon otomobil tutkunlularına heleki rwd tutkunlarına faydalı bir araç olur.
Öncelikle şunu söyliyim Berk, adı GT86 , FT86 değil :) Yakıt tüketiminden gireyim konuya direk, kombine yani karma tüketim ortalaması 7.6 lt olarak veriliyor fabrika verilerine göre. Bu da normal şehir içi kullanımda 9.5 lt civarında olacak demek tüketimi.
Sürüş konusunda haklısın, aracın tasarım , rijitlik vs aşamasında denge daha öncelikli idi, ve düşük ağırlık merkezi, ağırlık dağılımı oranı ve düşük sayılabilecek ağırlığıyla da bunu gösterdiler zaten. Röportajları da okursan eğer, biz sürücü odaklı otomobil yapmayı planladık diyorlar, ve de test eden pilotların birçoğunun ortak görüşü sürüş zevki konusunda aracın çok başarılı olduğu, kolay kontrol edilebilirlikle beraber zevk verdiği doğrultusunda. Ayrıca oversteer değil, kontrolden çıkmayacak seviyede understeer eğilimi var araç limit zorlanması dahilinde. Bir sonraki mesajında eklediğin videolarda genelde pilotlar viraj öncelerinde yükü öne atarak bir nevi lift-off tekniği ile oversteer'e maruz kalıyorlar dikkatli izlersen eğer. Gerçek pist zamanları geldiği zaman ne ile kıyaslanması gerektiğini göreceğiz :) Ama 215/45R17 olan orjinal ebatlar çok gündelik kullanım amaçlı olarak tasarlanmış ve aksesuar kataloğunda bulunan jantların genel seçenekleri 18" yönünde :) Ciddi derecede yol tutuş ve sürüş zevki amaçlı tasarlandı bu araç, daha geçen gün net üzerinden (facebook) Tetsuya Tada ile görüştüm özellikle bu konuda bilgi almak amaçlı.
proje nin başında ki mi toyota nın mı subaru nun mu mühendisi şunu diyor.. bir otomobili yönlendirebildiğiniz kadar zevk verir. Bu araçta en önemli şey mükemmel tepkiler ve denge.
Tetsuya Tada, Toyota'nın mühendisliğinin başındaki adam. :)
Toyota Türkiyeye ft86yı getirmeyecekmiş ne yazıkki, ama subaru getiricek. uyuzlar ya, ne supra sattılar ne celica, mundar ettiler onca güzelim modeli.
100 adet kadar geleceği söyleniyor Toyota olarak Mert, bizzat plaza sahibinden aldığım bilgidir bu.
Ya bu Toyota ne kadar güzel modeli varsa getirmiyor. Türkiye tüm güzel Toyota'lardan mahrum anasını satiym. . .
SA elindeyken öyleydi de umudumuz Araplarda artık...
merttepe
10-03-2012, 09:33
100 adet kadar geleceği söyleniyor Toyota olarak Mert, bizzat plaza sahibinden aldığım bilgidir bu.
SA elindeyken öyleydi de umudumuz Araplarda artık...
İnsallah getirirler, ben mail attim, olumsuz cevap verdiler.
Aynen, işin aslı bence de rakibi RX8 yada S2000 kesinlikle değil..
Bu araç onlardan biraz daha kompakt, MX5 kıvamında bi araç bana göre.
Beklentiler çok büyük denildiği gibi ancak o güçsel ve yol tutuş beklentilerini TRD ve STi halletcek ancak bana göre. Fun to drive yeterli bi anlatım herşey için. Kendi çapında giden, virajlarda keyif veren bir araç sonuç olarak.
Bu arada İngiltere başlangıç fiyatı belli oldu, 24995 Paund. Japonyada ise $ bazında 24-31k $ arasında değişiyor (japon yeni - dolar endeksine göre hesaplandığında).
TRD arka anatomik spoiler ekliceksin bide bu görüntüye, bitti gitti maşallah işte :D
http://speedhunters.com/archive/2011/12/01/car-spotlight-gt-gt-modified-scion-fr-s-by-greddy-b.aspx
İşin şakası bi yana İnşallah kısmet olurda sahibi olurum yeni nesil 86 lardan birinin :)
devasa olmayan şu spoiler yahu :D kocaman olanı istemem bende..
http://3.bp.blogspot.com/-_ISahWEg_-0/TxA8aWxHV_I/AAAAAAAGbLA/57P0vg4j2z8/s1600/TRD-Toyota-86-4.jpg
genesis rx-8 evliliği olsa böyle bişi çıkardı heralde :D
fn2'den sonra ne araba alacağım sorusuna direk yanıt oldu. rwd ve atmoferik 200 hp ikilisi mükemmel :) tüm postları okuma imkanım olmadı yazıldıysa kusura bakmayın, tahmini satış fiyatı ne olur Türkiye'de?
ÖmerF.Bayar
21-03-2012, 15:16
Acaayip begendim ben, ins Tr pazarina gelir, bi mezun oliyim insallah koyucam noktayi :D
fn2'den sonra ne araba alacağım sorusuna direk yanıt oldu. rwd ve atmoferik 200 hp ikilisi mükemmel :) tüm postları okuma imkanım olmadı yazıldıysa kusura bakmayın, tahmini satış fiyatı ne olur Türkiye'de?
24k-27k $ BRZ fiyatı belirlendi, 26-31k $ fiyatı da GT86 için deniliyor. kabataslak 85-90 ile 110 arasında oynar diye tahmin ediliyor vergilerimizle..
levent baya bilgi toplamış araçla
çok alınası bir araç umarım bizede nasip olur diyecek başka bişe yok.
uzun zamandır tasarımıyla ve rwd oluşuyla dikkatimi çeken tek araç.
yanlız alacak olsam rx8 mi brz ya da gt86 mı çok ikilemde kalırım :)
merttepe
21-03-2012, 15:43
24k-27k $ BRZ fiyatı belirlendi, 26-31k $ fiyatı da GT86 için deniliyor. kabataslak 85-90 ile 110 arasında oynar diye tahmin ediliyor vergilerimizle..
levent toyota niye daha pahalı, donanım farkımı olacak yoksa satış stratejisimi sadece?
http://www.subaru.com/content/brz/posts/11302011_0100/590x330_Post_Large2.jpghttp://www.almina.net/albums/araba-resimleri/maserati/Maserati-gran-Turismo.jpg
levent toyota niye daha pahalı, donanım farkımı olacak yoksa satış stratejisimi sadece?
donanım ve stratejik ortaya karışık anlayabildiğim kadarıyla mert.
mesela gt86 da çift bölgeli otm klima std olacak, frs in hiçbir seçeneğinde bu yok ; buna benzer şeyler.. :)
honda crz
honda brz
mitsubishi arz
ön taraf far agırlıklı panameramı desem panjur-kaput filan jaguar karmasımı desem
ne yalan söyliyim kısmet olursa 2013 başında toyota GT86 düşünüyorum bundan sonra zaten 2. el araba almayı asla düşünmüyorum
Araç bence en çok tasarım olarak Lexus LFA i anımsatıyor ;)
Araç bence en çok tasarım olarak Lexus LFA i anımsatıyor ;)
aynısı :) direk o zannettim
kickboxer
26-03-2012, 17:26
Benim bildigim kadariyla bu projede agirlikli olarak subaru muh calisti keza toyotadan hali hazirda herkezin kullandigi directinjection kullanildi boxer motorda bunun yapilacagi sogleniyordu zaten bi kac yerde okumustum her firma direct injection yapiyorda porcheden sonra boxer motorla yillardir ayakta duran subaru neden bunu yapamasin onu anlamadim. Subaru brz den farkli olarak toyota suspansiyon setupunu degistirip pazarladi agirlikmerkezini asagi almak icin cok ugrasildigi yaziyor bizim forumlarda. Artik wrx ve sti lardada direct injection kullanilacagi dedikodusuda var ama daha birsey yok
http://i.imgur.com/7Uml7.jpg
Amerikanya fiyatları;
starting at $25,495 for the Premium model with a six-speed manual transmission. The six-speed automatic version starts at $26,595. Premium models come standard with touch-screen GPS Navigation, Bluetooth® connectivity and HID headlamps. Above the well-appointed Premium model, Limited models add Alcantara seat inserts with leather bolsters, heated seats and mirrors, dual-zone automatic climate control system, fog lights, Keyless Access & Start and body-color decklid spoiler. Limited models come equipped with leather seats and start at $27,495 when equipped with a six-speed manual transmission and $28,595 for automatic versions.
Araç hırçın yırtıcı ortalığı yıkacak gibi duruyor.Hyundai genesis'in bir benzeri.Ayrıca motoru turbo olsa iyi olumuş
ozkanfaruk
17-04-2012, 19:28
arkası felaket olmuş
Fiyat biraz yüksek, 22 bin dolara 305 hp Mustang alınıyor. 30 a da 420 lik v8.
Yandan aston vintage a cok benzetiyorum camurluk camlar falan:D
E1B4bbMEFpw
59Kxo1CfUy4
hem multi point hem direk enjeksiyon karlı bir teknoloji midir?
bir de youtube da adamın birinin yorumu beni bitirdi :D
"0-62 mph in 7.6 seconds.....chassis capable,very nice weight distr. But then...no power. That thing looks like as it would do 5 seconds 0-62, but it will be beaten even by a Corsa OPC..."
VTec_king
25-05-2012, 15:00
araç hoş
satış fiyatı 70-80 bin arası olucak gibi geliyor
Emir_b16a
25-05-2012, 15:09
slalom 69 km imprezza 72 ydi sanırsam :)
bunu alıpta stock binen olmaz sanırım :) 0-100 7.6 sn den düşüktür bence 200hp atmosferik borumu bu ?
Bu foto Ankara'dan bi arkadaşımdan geldi, TR'ye ilk 86 geldi.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/526264_420716941283721_1183032044_n.jpg
toyotamı getirdi yoksa grey market mi ? kaça gelmiş ? kim almış ? bu üçü bir çelişkimidir ? bu üçünü istiyorum. :D
merttepe
27-05-2012, 20:34
facebook da vardı, kim getirmiş acaba?
HondatugraL
27-05-2012, 21:12
imprezadan başka bir model üretti düşüp bayılıcam şaşkınlıktan :D
toyotamı getirdi yoksa grey market mi ? kaça gelmiş ? kim almış ? bu üçü bir çelişkimidir ? bu üçünü istiyorum. :D
facebook da vardı, kim getirmiş acaba?
Toyota getirmiş ama kim almış bilmiyorum, 100 adet gelecek şekilde ben bilgi almıştım daha önceden ama ülke kotası olabilir 100 adet yıllık, sipariş usulü geliyordur :D yakında kimin olduğu çıkar ortaya :)
Malezya fiyatı yaklaşık 145 milyar Türkiye fiyatını merak etmiyorum artık :D
http://i276.photobucket.com/albums/kk4/Charge_Speed/580909_362138433828703_111870908855458_1068783_652 254180_n.jpg
adalet olsaydı benim gibi adamın doğum yeri Yukarı Stuttgart olurdu zaten. :(
Japonyadaki Subaru marka adı altındaki çeşitlilikten farkınız varmıdır acaba?
ProdriveSTI
28-05-2012, 22:42
Zoruna mı gitti ?
Biraz araştır istersen Subaru'nun TR'de olmayan Impreza modellerini.
Ayrıca sadece Impreza'nın yok STI modeli,diğer modellerini de araştır.Sonra Subaru konusuna yorum yap.
site fiyatı 25,5 bin dolar.. kargo felan fişman 35 e gelse + %18 kdv.. total den birde %130 ötv .. 160 170 bin TL civarı TR fiyatı olur :D
HondatugraL
28-05-2012, 23:19
Zoruna mı gitti ?
Biraz araştır istersen Subaru'nun TR'de olmayan Impreza modellerini.
Ayrıca sadece Impreza'nın yok STI modeli,diğer modellerini de araştır.Sonra Subaru konusuna yorum yap.
ne alaka şimdi zoruma gıtmeyle subarunun yenı bişeler yapması hoşuma gıder sonuçta japon ayrıca iyi oku sti demedım ımpreza dedım kaldıki subarununda çok araştırılcak bişeyi yok
kickboxer
28-05-2012, 23:34
ne alaka şimdi zoruma gıtmeyle subarunun yenı bişeler yapması hoşuma gıder sonuçta japon ayrıca iyi oku sti demedım ımpreza dedım kaldıki subarununda çok araştırılcak bişeyi yok
siz araştırıp bitirmişsiniz sanırım subaruyu bizede öğretirmisiniz araştırma nerden başlayıp nerde bitiyor
merttepe
28-05-2012, 23:35
Ya olmasin ya o fiyatlara olmasin
musty01gtc
28-05-2012, 23:43
türkiye de ne zaman resmen satışa sunulacakmış bilgisi olan varmı
Neden merak ettim sadece özel degilse?
timucintt
28-05-2012, 23:49
fiyatlara bak başını alırız gene....
ben bizzat subaru ve toyota ile konustum kasimda gerçekleşicek fuarla beraber satışa sunulucakmış en azından bana bu şekilde bilgi verildi ama fiyatı konusunda bir bilgim yok
ben bizzat subaru ve toyota ile konustum kasimda gerçekleşicek fuarla beraber satışa sunulucakmış en azından bana bu şekilde bilgi verildi ama fiyatı konusunda bir bilgim yok
subaru ? toyota ? konuşmak ? ilk mesajınız ?
subaru ? toyota ? konuşmak ? ilk mesajınız ?
Bi yerde mesaj yazmaya başlamak lazım =) Brz ,gt-86 ilk konusu ortaya çıktığından beri takip ediyorum zaten satış rekorları kırdı insanlar arabayı teslim almak için çıldırıyor yurtdışında. Bende merak ettiğim için subaru ve toyota yetkili satıcısına gittim ve sordum araba türkiyeye ne zaman gelicek diye onlar da bana kasım sonundaki fuarla beraber açıklanıcak dediler ama sitelerinde daha bir haber bir umut yok =) Bakalım bekliyorum , takipteyim bilgilendirmek istedim konuyu görünce
işin ilginç kısmı ankaradaki o 86 nasıl geldi onu anlamadım toyota bana kasımda açıklanıcak dedi demekki getirmenin yolları varmış =)
İbrahim Erdem
29-05-2012, 03:32
Korkulan şey olacak gibi. Araba 6 haneli yüksek fiyatlara gelecek ülkemize :(
Brz -gt 86 nın en güzel olacak kısmı ise dergi yorumlarında bahsedildiği gibi avrupalıların yaptığı gibi arabayı beygire elektronik sistemlere boğup kütlece ağır ve sürücünün bir otopilot aksesurarına dönüştüğü acayip hızlanma sürelerine sahip arabalar yerine rafine bir araç çıkarmak.
http://www.tune86.com/sites/default/files/imagecache/ft-86-ft86_m/pictures_photos/2010/02/ft-86_AE86_at_megaweb_3.jpg
http://www.gt86world.com/wp-content/uploads/2012/01/hibino_up_garage_falken_gt86_and_ae86.jpg
http://www.carfront.com/wp-content/uploads/2010/03/toyota-ft86.jpg
güzel yannız jantlar çok dandik :)
Toyota 86 ile aynı motor var sanırım bunda. Subarunun BRZ si ne ise Toyotanın 86 sıda aynı gibime geldi. Bir nevi Bipper le nemo gibi
http://www.japanesesportcars.com/galleries/data/media/111/subaru_legacy_sti_2.jpg
http://www.arabaresimlerim.net/data/media/63/Subaru_Forester_STI_Version.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/SUBARU_TREZIA_STI_R.jpg
Türkiyeye getirilmeyen imprezadan kat kat üstün modeller :) ayrıca legacy'nin 3.6 ve 2.5GT serileri var yani Türkiyedeki modellere bakıp subaru hakkında konuşmak doğru olmaz bu dediğiniz honda türü araçlar için geçerli.
HondatugraL
29-05-2012, 13:08
Türkiyeye getirilmeyen imprezadan kat kat üstün modeller :) ayrıca legacy'nin 3.6 ve 2.5GT serileri var yani Türkiyedeki modellere bakıp subaru hakkında konuşmak doğru olmaz bu dediğiniz honda türü araçlar için geçerli.
bunları bılıyorum zaten abicim ama bunları turkıyede populer kılmayan bılınmemesıne sebebıyet verenlerın sucu getirtselerde binsek gorsek yoksa yiğitin forester ına bındım çok delı gıdıyo stı ını dusunemıyorum bıle :)
ProdriveSTI
29-05-2012, 15:43
nolursun sen hondadan başka araca binme.
bunları bılıyorum zaten abicim ama bunları turkıyede populer kılmayan bılınmemesıne sebebıyet verenlerın sucu getirtselerde binsek gorsek yoksa yiğitin forester ına bındım çok delı gıdıyo stı ını dusunemıyorum bıle :)
tabi abi bunları türkiyeye getirmemek çok garip hiç değilse markanın türkiye müdürü biner yani ben müdür olsam öyle yapardım reklam niyetine :) subaru ralliye ilk girdiğinde türkiyeye giren bc5 sayısı yani legacy turbo modeli (rallide yarışan) 14-15 tane sonrada subaruyu imprezadan ibaret sanıyor millet
HondatugraL
30-05-2012, 13:09
nolursun sen hondadan başka araca binme.
o benim bilceğim iş pecoyada binerim istersem :)
peconuza hondanıza başlatmayın uzatmayın
Allah'nı seven üstüme brz gt86 frs atsın. Çok tatlı keyif makinesi. 3 marka altında üretiliyor bir Allah'ın kulu adam akıllı getirmeyecek galiba :@ hayır gelsin 5 sene geçsin üstünden 2.elini almak için baya uğraşıcağım. :)
belki fikrin değişir :)
http://farm4.static.flickr.com/3123/2465388636_cfe9980b05_o.jpg
kimisine göre hoş araba ama ben hayatta o kadar para vermem :)
Turkiye satısı ne zmn?
Muhtemelen sipariş üzerine gelecek. Haziran, Temmuz gibi başlanır eğer gelirse..
Bugün gördüm aracı park halinde ve aşık oldum. yaygınlaşması dahilinde satışı patlar gibime geliyor en azından rcz den çok satıcağı *****.