PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LC-1 Wideband Sorunu

CagkaN
23-02-2012, 22:19
1.4 aracımda Innovate LC-1 wideband kiti bağlı elektriğini ECU bağlantılarından aldım.bunun nedeni kontağı açtığımda ısınmasını bekledikten sonra çalıştırdığımda teyp gibi anlıkda olsa elektriği kesilmesin diye ordan aldım elektriği.

son 2-3 gündür yolda giderken normal ölçüm yaparken bir anda sıfırdan ısınıyormuş gibi kapanıp açılmaya başladı. Bunun belli bir alışkanlığıda yok yani mesela 10un altına düştüğünde kapanma gibi.

sensörü Şubatın başında taktım, yeri de 4-2-1 headers'ta teke düşen yerde (headersın üzerinde yer vardı oraya taktım)

bu açılıp kapanma sorununu nasıl çözebilirim fikri olan var mı?

Murat
24-02-2012, 10:11
wideband ın güç kablosunu ecu dan almak zaten başlı başına yanlış bence. wideband ın sensörü ısıtma devresi baya bir parazit yaratıyor. öncelikle bunu halletmeni öneririm. daha sonra kontak dan bir roleye hat çekip, roleyi de direk akü ve wideband arasında tetik olarak kullanmalısın. böylece hem parazit sorunundan hemde marş da kapanma sorunundan kurtarmış olursun.

Osman Bahadır
24-02-2012, 10:25
Alabileceğin bi dünya yer var. Radyatör fanı var, kalorifer fanı var, cam motorları var, farlar var vs... ECU son alınacak yer... Bence tamamen besleme hatası...

erhann
24-02-2012, 10:34
sizinkide fantazi olmus insanin kolundan kan almak varken beyininden kan almissiniz :(

despe
24-02-2012, 10:38
şaselemede de problem olabilir.

CagkaN
24-02-2012, 16:33
marş basarken kapanmasın diye ecuyu seçmiştim ama neyse artık yeni hat çekicem ozman Teşekkür ederim cevaplar için