Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Navigasyon Önerisi

106GTİ
25-02-2012, 18:16
Cümleten hayırlı akşamlar :)

navigasyon almaya karar verdim ***** lazım oluyor bütçe 200 tl , bu paraya iyi birşey bulunur mu önerilerinizi alabilirmiyim

kullanımı basit olsun kafa karıştırmasın:D

bir de istanbul dan bulgaristana gidip gelirken falan lazım olacak

200 liraya sağlam birşey bulunabilir mi ?:)

bora1311
25-02-2012, 18:27
tomtom xl 2 kullaniyorum, tavsiye ederim. oldukca kullanıslı...

http://i.imgur.com/rLI2k.jpg

http://i.imgur.com/VrRsC.jpg

berkay_aydin
25-02-2012, 18:31
Elimde çin malı navigasyon var hevesle aldım kullanmadım igo 8 vs. birçok navigasyon programı yüklü 128 mb rami var hemen konumlama yapıyor hız göstergesi bluetooth vs. düşünürsen pm at.. ayrıca geri görüş kamerası vs. bağlayabilirsin.. Sıfır o fiyata pirhana modelleri var :)

Low-Rider
25-02-2012, 21:13
O bütçeye büyük ekranlı çin malı navi alabilirsin.

Kullanan pek çok kişi var , internette okuduğum yorumlarda hep memnunlar.

Bende 6" kullanıyorum hızı,dokunmatiği falan iyi baya.

Yükliyeceğin haritaya göre gidersin istediğin yere

106GTİ
25-02-2012, 21:28
teşekkür ederim cevaplar için doğubanktan almayı düşünüyorum gidicem kısmetse araştırmak için

istediğim şey yabancı ülkede yollarda falan sıkıntı çıkarmasın sağlam birşey olsun

200 liraya çin malı gözüküyor galiba :D

Ferit
25-02-2012, 21:31
Garmin. Kendi işletim sistemini kullanır, diğerleri gibi windows CE üzerinde çalışmaz. Zaten dünya çapında kendini kanıtlamış bir markadır, adamları navigasyon konusuna hizmet vermedikleri alan yok.

106GTİ
25-02-2012, 21:33
teşekkürler peki 200 liraya bulunur mu iyi bir modeli ? :)

fsunnetci
25-02-2012, 22:43
http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/111398-pirenha-navigasyon-cihazi-kutusunda.html
tavsiye ederim kaliteli ürünler..

Ferit
25-02-2012, 23:17
200 TL civarına alabilirsiniz. Bence markasız Çin mallarını yada Piranha'yı boşver. Hepsi windows CE üzerinde çalışıyor ve Garmin'i kullandıktan sonra Piranha yada markasız Çin mallarını dene camdan fırlatırsın diğerlerini.
Garmin navigasyon cihazı olarak çok iyidir, ancak diğer cihazların yaptığı MP3 çalmaymış, mp4 göstermeymiş vs işini yapmaz. Ek özellik olarak bazı modellerinde bluetooth vardır.

b18c5
25-02-2012, 23:19
tomtom xl tavsiye ederim.

low&slow
25-02-2012, 23:23
Naviking'in i30hd olanı var elımde garantılı 2 kere ya kullandım ya kullanmamısımdır. Uygun fiyata bırakırım isterseniz. Piranha'dan uzak durumanızı onerıyorum.

GokhanE.
25-02-2012, 23:25
garmin nüvi,yada tomtomun uygun modellerini alın.uygun fiyatlı büyük ekranlı bir navigasyon almış babam,inanın hiç kullanışlı degil.kaliteli markaların uygun modellerine bakın,çin malı önermem.

FaBeRgE
25-02-2012, 23:26
hemen hemen hepsini kullandim cin mali haric, en iyisi piranha bence o paraya devasa ekranlisini alabilirsin :)

will
25-02-2012, 23:37
bende almak için uzun uzun araştırdığımda next 525 de karar kıldım. kaliteli ve hızlı bir cihaz. incelemeni tavsiye ederim.

berkay_aydin
25-02-2012, 23:43
Boşuna doğubanka gitme tek tek dolaştım çin malı satmıyorlar en ucuzu 200 lira pirhana, elektroworld tarzı yerlede daha ucuz hatta.. Dediğim gibi :D

XSi
26-02-2012, 00:08
Garmin. Kendi işletim sistemini kullanır, diğerleri gibi windows CE üzerinde çalışmaz. Zaten dünya çapında kendini kanıtlamış bir markadır, adamları navigasyon konusuna hizmet vermedikleri alan yok.

windows ce kötü müdür ki?

fasterhan
26-02-2012, 01:49
hemen hemen bütün navigasyon cihazlarından satmışımdır işim gereği......markadan çok içindeki haritası ve yazılımı önemli....şu an için Türkiyede bence en kullanışlı yazılım İgo Primo harita olarakta başarsoft....hem menüleri daha kolay ve anlaşılır hemde adres bulma kısmı daha pratik....bu zamana kadar teknik sorunlar haricinde pişman olan görmedim....ömür boyu sınırsız güncellemeside mevcut.... dedigin fiyat aralıgında ise bu haritaları ve yazılımı kullanan cihazlar navitech 402 ve 432 mevcut.....

Anil06
26-02-2012, 08:14
Ben Garmin 1390 lmt kullaniyorum acikcasi cok memnunum kullanimi kolay kaliteli ama Turkiye'de fiyat nedir bilmiyorum eger uygunsa kesinlikle tavsiye ederim..

Quantum
26-02-2012, 09:12
Navigasyon konusu komplex bir konu..

Tipine bakarak navigasyon alınmaz aslında.
Navigasyon cihazındaki foto gösterme, mp3 çalma, bluetooth vs gibi özellikler tamamen pazarlama taktiği, cihaz dolu görünsün satılsın diye.

Bu anlamda donanım önemli değil tabiiki ancak donanım deyince sadece bu özellikler anlaşılmaz. Donanım deyince işin içine SIFII, Wass-Egnos ve anten kalitesi de girer ki bu da cihazın satış fiyatını etkileyen unsurlar..

Navigasyon cihazından beklenmesi gereken şey sapma değerinin düşük olması, harita güncellemesi yapılabilir olması ve sinyal kopmalarının mümkünse olmaması.

Piyasadaki tüm cihazlarda bu özellikler ne yazık ki yok.

1- SIFII: bir kere bağlandığında asla kopma yapmaz (kapalı tüneller,alt geçitler gibi yerler hariç) ve çok hızlı uydulara kilitlenme farkı vardır.

2- Waas-Egnos: hata payını 1-3 metreye indirir (Cihaz üzerinden uydu numaralarına baktığınızda 33 ve üzeri uydu numarası görürsünüz. 33,35,36,37,39 numaralı uydular Egnos uydularıdır. 12 adet uydu görürsünüz. Egnos yoksa 11 adet görürsünüz.)

3- Anten konusu ise çok önemli.. 1 ve 2nci maddeler varsa cihazda, anten çok kötü olsun bir şeye yaramaz.

Garmin, tomtom, next gibi cihazların kullanıcılar tarafından çok iyi olarak nitelendirilmesi SIFII ve EGNOS yüzündendir. Bu teknolojiler kullanılmıştır. Cihaz açılır açılmaz uyduya bağlanır. Ancak vasat cihazlarla bulutlu havalarda bile dakikalarca sinyal beklersiniz, hareket halinde sapma miktarınız çok yükselir.

Piranha ile Navitech vb. gibi ürünleri kıyaslamanız daha doğru olur.
Next ile de Garmin yada Mio ile Moov gibi, çünkü kullanılan teknolojiler farklıdırlar.
Garmin ürünlerindede SIFII olan modeller mevcuttur.

Sapmalar konusunda eşit olmalarına imkan yok,çünki Next'te SirfInstantFixII, Waas-Egnos özelliği ve kendine özel üretilmiş patch seramik anten kullanır.

Bu cihazları almak için de biraz daha yüksek bütçe ayırmanız gerekir.
Dealextrem de satılan 15-20 dolarlık noname navigasyon cihazları ile piranha, navitech gibi cihazların kullandıkları teknoloji arasında hiç fark yok. Aynı şeyi kullanıyorlar.

İmkanınız varsa dealextrem den alın ürününüzü. Servis destek garanti gibi konulara bu bütçe için takılmayın. Özellikle piranha dan zaten hizmet alamıyorsunuz. Harita güncellemesi çok zor yapıyorsunuz. Ben piranha önermem.. Bizzat aylarca kullanmaya çalıştım..

biraz uzun kullanayım diyorsanız ikinci el yüksek modelli garmin, tomtom ya da next almanızı öneririm. (200 tl bütçeniz olması dolayısıyla 2. el)

200 liralık sıfır cihaz almak istiyorsanız TR den piranha, navitech gibi cihazları almak yerine dealextrem den çok çok daha uygun fiyatlara aynı özelliklere sahip cihazlardan çok rahat alırsınız.

HondatugraL
26-02-2012, 09:31
navitech var babamda çok memnunuz :)

EMRair
26-02-2012, 09:40
piranha var bende cok iyi bi bak derim
200 tl cıvarı buyuk ekran ömür boyu güncelleme hediyeli.

Emre Akçay
26-02-2012, 13:30
NEXT YE-A 1050 almıştım. 2 ay kadar araştırdım. Av-in çıkışına kadar cihazda yok yok. Aldım memnunum.

106GTİ
27-02-2012, 13:26
teşekkür ederim herkese :)

ben öyle mp3 çalma bluetooth fotoğraf çekme vs özellikleri tercih etmiyorum , işini düzgün yapsın bir de görünüşü hoş olsun yeter :D

o zaman doğubanka gitmicem madem orda pahalı

nerden almamı önerirsiniz ?

emre_y
27-02-2012, 13:50
Navitech için yardımcı olabilirim

M U R A T
27-02-2012, 14:28
Navigasyon konusu komplex bir konu..

Tipine bakarak navigasyon alınmaz aslında.
Navigasyon cihazındaki foto gösterme, mp3 çalma, bluetooth vs gibi özellikler tamamen pazarlama taktiği, cihaz dolu görünsün satılsın diye.

Bu anlamda donanım önemli değil tabiiki ancak donanım deyince sadece bu özellikler anlaşılmaz. Donanım deyince işin içine SIFII, Wass-Egnos ve anten kalitesi de girer ki bu da cihazın satış fiyatını etkileyen unsurlar..

Navigasyon cihazından beklenmesi gereken şey sapma değerinin düşük olması, harita güncellemesi yapılabilir olması ve sinyal kopmalarının mümkünse olmaması.

Piyasadaki tüm cihazlarda bu özellikler ne yazık ki yok.

1- SIFII: bir kere bağlandığında asla kopma yapmaz (kapalı tüneller,alt geçitler gibi yerler hariç) ve çok hızlı uydulara kilitlenme farkı vardır.

2- Waas-Egnos: hata payını 1-3 metreye indirir (Cihaz üzerinden uydu numaralarına baktığınızda 33 ve üzeri uydu numarası görürsünüz. 33,35,36,37,39 numaralı uydular Egnos uydularıdır. 12 adet uydu görürsünüz. Egnos yoksa 11 adet görürsünüz.)

3- Anten konusu ise çok önemli.. 1 ve 2nci maddeler varsa cihazda, anten çok kötü olsun bir şeye yaramaz.

Garmin, tomtom, next gibi cihazların kullanıcılar tarafından çok iyi olarak nitelendirilmesi SIFII ve EGNOS yüzündendir. Bu teknolojiler kullanılmıştır. Cihaz açılır açılmaz uyduya bağlanır. Ancak vasat cihazlarla bulutlu havalarda bile dakikalarca sinyal beklersiniz, hareket halinde sapma miktarınız çok yükselir.

Piranha ile Navitech vb. gibi ürünleri kıyaslamanız daha doğru olur.
Next ile de Garmin yada Mio ile Moov gibi, çünkü kullanılan teknolojiler farklıdırlar.
Garmin ürünlerindede SIFII olan modeller mevcuttur.

Sapmalar konusunda eşit olmalarına imkan yok,çünki Next'te SirfInstantFixII, Waas-Egnos özelliği ve kendine özel üretilmiş patch seramik anten kullanır.

Bu cihazları almak için de biraz daha yüksek bütçe ayırmanız gerekir.
Dealextrem de satılan 15-20 dolarlık noname navigasyon cihazları ile piranha, navitech gibi cihazların kullandıkları teknoloji arasında hiç fark yok. Aynı şeyi kullanıyorlar.

İmkanınız varsa dealextrem den alın ürününüzü. Servis destek garanti gibi konulara bu bütçe için takılmayın. Özellikle piranha dan zaten hizmet alamıyorsunuz. Harita güncellemesi çok zor yapıyorsunuz. Ben piranha önermem.. Bizzat aylarca kullanmaya çalıştım..

biraz uzun kullanayım diyorsanız ikinci el yüksek modelli garmin, tomtom ya da next almanızı öneririm. (200 tl bütçeniz olması dolayısıyla 2. el)

200 liralık sıfır cihaz almak istiyorsanız TR den piranha, navitech gibi cihazları almak yerine dealextrem den çok çok daha uygun fiyatlara aynı özelliklere sahip cihazlardan çok rahat alırsınız.

dealextremden 20-30 dolara satılan cihazlara peki burada güncellem yapabiliyor muyuz?

Low-Rider
27-02-2012, 14:30
dealextremden 20-30 dolara satılan cihazlara peki burada güncellem yapabiliyor muyuz?

Benim aldığım naviye schumi direk igo8 yükledi , sorunsuz yapılabiliyor diye biliyorum.

Bir ara navi forumlarını takip etmiştim , sırf çin malı navigasyonlar için hizmet veriyor adamlar neredeyse.Firmware'dan tut uygun programlara kadar bulup siteye yüklüyorlar.

Ben şu an memenunum baya,uyduya bağlanma hızı olsun dokunmatiği olsun fiyatına göre çok başarılı.

Quantum
27-02-2012, 14:45

takla bile attırıyorsun :)
rom unu güncellemiyorsun.
haritası, programı vs herşeyini zaten SD kartına kopyalıyorsun pc den, sonra o kartı cihaza takıyorsun, bitti gitti.
öyle cihazı pc ye bağlayıp naviextras larla boğuşmuyorsun

M U R A T
27-02-2012, 15:06
Benim aldığım naviye schumi direk igo8 yükledi , sorunsuz yapılabiliyor diye biliyorum.

Bir ara navi forumlarını takip etmiştim , sırf çin malı navigasyonlar için hizmet veriyor adamlar neredeyse.Firmware'dan tut uygun programlara kadar bulup siteye yüklüyorlar.

Ben şu an memenunum baya,uyduya bağlanma hızı olsun dokunmatiği olsun fiyatına göre çok başarılı.

özgür senin aldığın hangisi link verir misin:)

takla bile attırıyorsun :)
rom unu güncellemiyorsun.
haritası, programı vs herşeyini zaten SD kartına kopyalıyorsun pc den, sonra o kartı cihaza takıyorsun, bitti gitti.
öyle cihazı pc ye bağlayıp naviextras larla boğuşmuyorsun

bu iyi oldu :D

Quantum
27-02-2012, 15:15
Çin malı navigasyon cihazlarının ROM unda işletim sistemleri vardır sadece.
Cihaz açılmaz duruma gelirse o zaman ROM una o marka model ve seri numaralı cihazın ROM u atılır. hani onu yapmak için de cihazın baya anasını ağlatmanız lazım :) ki hemen hemen tüm çin malı cihazların rom ları da mevcut internette.

cihazları aldığınızda ne yapacaksınız?
internette bir tane navigasyon forumuna üye olacaksınız,
önce bir tane IGO indireceksiniz (igo8, igoPrimo vs) hangisini isterse keyfiniz,
sonra bir tane harita indireceksiniz
kullanılır duruma gelecek cihaz.

ha ondan sonra isterseniz POI leri atın, isterseniz yükseklik haritasını atın, isterseniz tema atın, türkiyedeki tüm radar noktalarını atın, POI lerin simgelerini atın vsvsvs..

Sonraki süsleme işi tamamen paşa keyfinize kalmış.

Low-Rider
27-02-2012, 15:17
özgür senin aldığın hangisi link verir misin:)

Ben direk çinden almadım beklememek için sıkılmıştım çünkü bir an önce bitsin istedim.

Birde bana 6" lazımdı,gittigidiyorda elinde stoğu bulunan birinden aldım.

fatihtemizer
27-02-2012, 15:20
bende tom tom xl kullanmıştım basit bir menüsü var ve kullanışlı hiç sorun çıkarmamıştı..

berkay_aydin
27-02-2012, 15:24
Benim cihazda igo tomtom ve birçok Türkçe navigasyon programı var win ce üzerinden onları'da açabiliyorum :D çin malı olsada o konuda sıkıntı çıkmaz..

106GTİ
16-04-2012, 18:38
burda ki bazı tavsiyelerden yola çıkarak garmin nüvi 1310 modelini aldım 329 liraya media markt tan :)

106GTİ
16-04-2012, 18:46
bu arada darty den baktım aynısı 249 lira fena koydu yawww ):

offfffff

106GTİ
17-04-2012, 21:51
Bugün iade ettim 329 tl lik ürünü darty den 249 tl ye aldım :)

bir soru sormak istiyorum ben internetten güncelleme indiriyorum navigasyona onu nasıl kurucaz acaba ?

model garmin nüvi 1310

impreza_can
17-04-2012, 23:03
Hayırlı olsun.

cihan
18-04-2012, 07:05
Bugün iade ettim 329 tl lik ürünü darty den 249 tl ye aldım :)

bir soru sormak istiyorum ben internetten güncelleme indiriyorum navigasyona onu nasıl kurucaz acaba ?

model garmin nüvi 1310

garmin marka navi hiç kullanmadım ama şimdiye kadar kullandıklarım böyleydi: naviextras.com'a gir, programı indir ve cihazını pcye bağla. güncellemeyi otomatik bulup yükleyecektir.

1lker
18-04-2012, 07:47
hemen hemen hepsini kullandim cin mali haric, en iyisi piranha bence o paraya devasa ekranlisini alabilirsin :)

:icon_tup: aynen kanka aslinda en temizi telefon :)

Low-Rider
18-04-2012, 07:52
Ben hala çin malı diyorum:)Acaip memnunum 4-5kere kullandım her seferinde nokta atışı gittim gideceğim yere.

FiReWaLL
18-04-2012, 07:56
bi bak istersen pirenha ben çok memnunum

http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/111398-pirenha-navigasyon-cihazi-kutusunda.html#post5788793

106GTİ
19-04-2012, 06:14
teşekkürler aldım artık sağolun :) bir tane usb kablosu ayarlamaya çalışıyorum bağlantı için bilgisayara onu bulabilirsem güncelleme yapıcam

BRETE
19-04-2012, 09:35
samsung wave kullanıyorum ndrive yükledim şu an için sıkıntı yok canavar gibi her yeri gösteriyor tam bendeniyetlendim navi almaya baktım nette çocuklar wave için halletmişler navi işini gerek kalmadı wave 8500 kullananlar baksınlar badatürkiye de konusu var tavsiye ederim hız yeni rota çizme kaç km yol var kaç dk sürer hepsini gösteriyor

BuRaK_eFe
16-02-2013, 17:07
navigasyonda dünya devi tomtom un bugün kampanyalı olan bir ürününü aldım teknosadan

ürünün kendi satış fiyatı 249 tl

kampanya ile 179 tl + remington pg350gp 8 li erkek bakım seti (hediye)

navigasyon

https://www.tomtom.com/tr_tr/product...onal/index.jsp

set

REMINGTON PG 350GP 7 IN 1 ERKEK BAKIM KİTİ - BAKIM KİTİ - Teknosa.com

ve ekstra olarak 20 tl ye çalınma ve bozulmaya karşı 1 yıl ekstra sigortalattım

toplam garantisi süresi +1 yıl ile 3 yıl oldu tavsiye ederim

powerfuL
16-02-2013, 20:23
kardesım ben cok arastırdım sonunda bunu aldım ve hergun kullanıyorum cok memnunum
Next YE-G 525 5 sanada tavsıye ederım adres aramada sacma bır olay yapmıslar onuda alırsan soylerım ogrene kadar adres bulamıyordum sımdı ıse kapı numarasına kadar gırıyorum

brv
28-02-2014, 00:09
güncel navigasyon tavsiyelerinizi alabilirmiyim?

android yandex yeterlimidir? şarjdan, internet paketinden çok yer mi?

darkmoon
28-02-2014, 00:22
internet desteklimi yoksa offline direk uydu desteklimi istiyorsun..

yani agps mi yoksa gps mi bu önemli..

yandex trafik durumunuda gösteriyor herzaman doğru tutturamasada çoğu zaman tutuyor..

yandex gibi online destekli programların eksisi internet bağımlısı buda cep telefonuna data parası demek birde telefon yada tabletin çekmediği yerlerde ulaşamıycakdır program harita ve diğer data bilgilerine..

brv
28-02-2014, 00:32
İstanbul kazan ben kepçe modunda dolaşıcağım için çok fazla şebekeye ve tele bağlı olmak istemiyorum aslında...internete bağlı olanlar trafik durumuna göre alternatif yollarda gösterebiliyor -ki bu aslında istanbul için iyi bir özellik... ama çok sıkışırsam ibb trafik üzerinde de bakabilirim olmazsa olmaz bir özellik değil...fiyat olarak aşağı yukarı hepsi max 200tl civarı sanırım ama gerçekten güzel bir ürün olursa üstünede çıkabilirim... alırken ömür boyu güncelleme olayına dikkat etmem gerekiyor sanırım,onun dışında hangi özelliklerine dikkat etmem gerek?