Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da dizel Hyundai Santa fe 2.0 crdi motorundan anlayacak düzgün usta.
Hiç huyum olmamasına rağmen aracımı bu gün bi tanıdığa çok ısrarı üzerine köyüne gidip gelmesi için verdim. Arabayı babam ve dayım dışında kimseye vermem yalvar yakar aldı kıramadım. Biraz önce araba geldi. Arkadaşın yanına gitmek iiçin kontağı açtım. Çalıştığında Araç içindeyken sanki fan çalışıyomuş gibi bi uğultu var. kontağı açtığımda da 1-2 saniye cırrr şeklinde bi ses duyuyorum.Tahminim Arabanın mazot pompasında sorun oluştu. Ankara'da bu tarz arabaların bu tarz sorunlarından anlayan bi ustaya ihtiyacım var.
Bu arada başka bişeyden kaynaklı olabilirmi fikir verirseniz sevinirim.
Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Osman Bahadır
25-02-2012, 21:41
Ses depo tarafından mı geliyor? Yani arka koltuğun altından? Yoksa motor kısmından mı? Ne kadar sürüyor? Aracın çekişinde, marş almasında bir problem var mı? Bu ses dışında herhangi bir anormallik var mı?
Abi sağ ön taraftan geliyo mazot filtresine tarafından. yani motordan. Arabanın bütün yağını suyunu kontrol ettim. eksik yok. Uğultu sesi kesilmiyo. Marşında problem yok çekişinde de pek bi sorun yok gibi. İlgin için teşekkür ederim.
Osman Bahadır
25-02-2012, 22:01
Depodaki mazot seviyesi düşük mü?
Şu anda çeyrekle yarım arası. Işık yanmadan alırım genelde.
gambit49
25-02-2012, 23:02
arabada havalandirma acik mi ?? havalandirmanin hava fanindan geliyo olablir mi köy v.s unsuru fana cok toz dolmus olablir mi
Yok hocam havalandırma kapalıyken de geliyo ses. motoru stop ettiğimde de yarım saniye kadar devam ediyo sonra kesiliyo.
Güncellll. yokmu iyi bi usta?