Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg de arabanın sarsıntılı Çalışması
Bugun aksam trafikte işten eve dönerken araç birden sarsıntılı ve isteksiz devir çevirmeye başladı birden
saga çekip 1 müddet bekledm ve düzelmeyince birde benzinde denemek istedim
benzinde çalışırken hiç bir sıkıntı yok ama lpg alınca hem gaz yemiyor hemde araba durdugunda devir çok düştüügü için stop ediyor neden kaynaklanır acaba
:soru:
Burak Mehmet
26-02-2012, 06:30
*yakıt seviyesi ne durumdaydı ?
*filtreleri en son nezaman değiştirdin.?
Eğer yakıtın az değil filtreleride değiştireli çok olmadıysa bahsettiğin sıkıntı enjektörden olabilir.
lpg filtresine benziyor ..
bLackModeL
26-02-2012, 10:06
filitreleri degistir temizlettir lpg nı bi yetkılı servıste bılgısayara baglattır
golfcu0101
26-02-2012, 10:26
lpg filitresini en son nezaman değiştiniz eğer dolduysa yapar ha birde enjektörlere baktırmak lazım en önemlisi
js seren
26-02-2012, 12:07
aynı sıkıntılar bendede var. ben filitreleri değiştirdim düzelmedi.
aşağı yukarı son 40 kmlik yakıt kaldığında sıkıştırdınmı kasılıp devreden çıkıyor benzine alıyor :(
Skyhawk34
26-02-2012, 12:21
filtrelerini değiştirip bilgisaayra sokmak yaklaşık ne kadara maal oluyor ?
program attır yeniden düzelir
filtrelerini değiştirip bilgisaayra sokmak yaklaşık ne kadara maal oluyor ?
filtre tahmini 25 tl bilgisayarada mecbur bağlıyolar çünkü ayarı bozuluyo yani 25 tl :icon_tup:
*yakıt seviyesi ne durumdaydı ?
*filtreleri en son nezaman değiştirdin.?
Eğer yakıtın az değil filtreleride değiştireli çok olmadıysa bahsettiğin sıkıntı enjektörden olabilir.
Yeni Benzin almştm + gazda almştm araca :s 30 tl benzin 30 tl gaz
Jön Türk
26-02-2012, 17:16
benimde başıma geldi enjektörü kontrol et bir tanesi yerinden çıkmış olabilir
otomania
26-02-2012, 17:25
alex filtreyi temizlet ve bi gaz ayarı yaptır muhtemelen düzelcektir.
alex filtreyi temizlet ve bi gaz ayarı yaptır muhtemelen düzelcektir.
filitreyi deişeli bikaç ay oluyor çabuk pislenirmiki :S
otomania
27-02-2012, 00:31
filitreyi deişeli bikaç ay oluyor çabuk pislenirmiki :S
tabi olabilir tekrar bi baktır.
tmm maaş yatsın bakıtırcam benzında araba tabiri caiz se it gibi gidiyor
lpg de baktırım duzelsn rahatlicam valla
bende yakalamışken bişey soruyım :) lpg enjektörlerim değişikicek perşembeye 3gün benzin takılıcam.gellim soruma
sabah enjektörlerin sökülmüş haliyle baya kullandım arabayı 5bin gibi araba kasmaya başlardı ama çıkartıldıktan sonra hiç kasma yoktu acaba elektrik aksamla alakalı bi durummu var kıllanmaya başladım ???
Osman Bahadır
27-02-2012, 13:19
bende yakalamışken bişey soruyım :) lpg enjektörlerim değişikicek perşembeye 3gün benzin takılıcam.gellim soruma
sabah enjektörlerin sökülmüş haliyle baya kullandım arabayı 5bin gibi araba kasmaya başlardı ama çıkartıldıktan sonra hiç kasma yoktu acaba elektrik aksamla alakalı bi durummu var kıllanmaya başladım ???
Elektrik bağlantılarını, yani enjektör bağlantılarını sökmemişlerdir muhtemelen. Soketini çıkarmışlardır sadece. Sinyal yine LPG ecusu üstünden geliyor yani.
Önceki durumda LPG ayarı düzgün değilmişse veya iyi besleyemiyormuşsa benzine alınca benzin ECU'su bir miktar düzeltme yapmış olabilir. Yeni enjektörler takılınca tekrar ayar yaptırın. Hem benzinde binince bir süre harita olması gereken hale dönmüş olur. O şekilde yapılan ayar daha sağlıklı olur.
anlatamamısım.lpg den benzıne gecırırdım bazen arabayı 5bın gıbı kasardı araba oksıjen sensorunu degıscektım hatta.bugun lpg enjektorlerı sokuldu evet fıs ve baglantıları cıkarıldı benzınde o 5bındekı kasma gıttı benım bu yuzden aylardır degıstırmedım sey kalmamıstı :S suan elektrk cekıcek bı enjektor yok bu benı dusunduruyo lpg enjektırlerı takılıyken benzın dede kasıyodu ama suan yoklar ve kasmıyo yanı
Osman Bahadır
28-02-2012, 09:22
anlatamamısım.lpg den benzıne gecırırdım bazen arabayı 5bın gıbı kasardı araba oksıjen sensorunu degıscektım hatta.bugun lpg enjektorlerı sokuldu evet fıs ve baglantıları cıkarıldı benzınde o 5bındekı kasma gıttı benım bu yuzden aylardır degıstırmedım sey kalmamıstı :S suan elektrk cekıcek bı enjektor yok bu benı dusunduruyo lpg enjektırlerı takılıyken benzın dede kasıyodu ama suan yoklar ve kasmıyo yanı
Tam olarak nelerin söküldüğü veya iptal edildiğine bağlı. Sadece enjektör soketlerinin çıkarılmasıyla birşey değişmez. Çünkü benzin enjektörlerine gelen sinyal yine aynı yolu izler ve LPG ecu'su üzerinden geçer. Tam olarak sebebin ne olduğunu bilmek için tam olarak nelerin söküldüğü veya nasıl söküldüğünü bilmek gerekir. Bunu da en iyi söken kişi bilir.
gaz bağlantıları söküldü yerlerine vida gibi birşey takılıp kelepçeyle sıkıldı vede çıtçıtlı fişler vardı küçük onlar çıkarıldı o kadar