PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptop WebCam Sorunsalı

ceratoniaorg
27-02-2012, 19:21
Kız arkadaşımın laptop una format attık herşey tıkır tıkır çalışıyor lakin bir türlü kameradaki sorunu çözemiyoruz. Aygıt yöneticisinde usb camera olarak görüyor msnde cam ve ses ayarlarında camerayı isim olarak görüyor ama seçince erişilemiyor uyarısı veriyor. Pc nin webcam kamera arayüz programı gibi bir programı var youcam die onda erişilemiyor diyor. Bir çok farklı driver denedim halledemedim bir türlü. MSN de konuşma penceresinde kamerası var gibi gözüküyor görüntülü konuşma açınca onun kamerasında görüntü yok gri bi görüntü geliyor sadece.

aklıma fn tuşu ile ilgili bir kombinasyon varmı diye geliyor ama öyle bir tuş varmı bilmiyorum.

Laptop: Lg R560-u.arc1bt
Cameranın donanım id si: USB\VID_0C45&PID_62C0&REV_0000&MI_00

bu pcden kullanan böyle bir sorun yaşayan varmı yada bu pc bile olmasa bu konuda fikri olan fln varmı.

onursumer
27-02-2012, 19:39
fn tuşlu kombinasyon dediğin gibi bazen olabiliyor

F tuşlarında web cam e benzer bi işaretli tuş varmı ?

driverini kaldırıp restart atıp tekrar yükledinizmi mesela ?

aslında aygıtı gorup çalıştırmaması çok garip

formattan once kusursuz çalışıyormuydu ?

ceratoniaorg
27-02-2012, 19:56
aynen formattan önce sıkıntısızdı. win7 kurduk zaten otomatik tanıdı ben nolur ne olmaz die sitesindende indirdim olmadı driver bi kaç driver programı ile arattım bulduklarımı denedim olmadı. fn+f ile olmadı maalesef.

ya cam olmasa pcde yada fn ile kapalı olsa msnde camera penceresi açılmaz işareti çıkmaz benm bildiğim. yukarıdada bahsettiğim gibi işte bağlantı kurulamıyor diyor sadece ama kamera olduğunu warsayıyor aygıt yöneticisinde de usb camera olarak duruyor.

sağolasın yinede

ef186
27-02-2012, 20:25
Cihaza bagli herhangibi usb aygiti varmi ?

ceratoniaorg
27-02-2012, 20:57
hyr hiç bir usb bağlı değil camerayı bu şekilde görüyor.

KSE71
27-02-2012, 22:04
Aygıt yöneticisinde düzgün yüklendi işareti olması lazım. Ona bakın, doğru yüklendiyse sürücüyü güncelle diyebilirsiniz. Belki işinize yarayabilir. MSN olmadan kullanabiliyor musunuz? MSN in eski sürümlerinden biri varsa da bunu yapıyor. Bağlantı kurulamadı hatası veriyor. Atıyorum sizin yeni msn hoşunuza gitmemiştir, eski sürümlerinden birini kurmuşsunuzdur. Bu gibi durumlarda da öyle sorun olabiliyor.

ceratoniaorg
27-02-2012, 22:26
aygıt yöneticisinde herhangi bir sorun yok. güncelle denildiğinde zaten en son sürümünü kullanıyorsunuz diyor. msnde enson essential sürümü kurulu oyüzden sanmıyorum ki onu geçtim cam kullanabilecek programlarda yada sitelerde de aynı uyarı var "bağlantı kurulamadı".

ceratoniaorg
29-02-2012, 19:55
Sorunu hala çözemedim günceli. Varmı fikri bilgisi olan?

onursumer
29-02-2012, 19:59
kullandığınız win7 ilk olarak kendi tanıdığında çalışıyormuydu ?

yani sonradan sizin driver yüklemeniz sorun yaratmış olabilirmi ?

birde kullandığınz win7 nin surumu nedir işletim sistemi kaynaklı bir sorunda olabilir

63owen63
29-02-2012, 20:01
bende web cam 'in driver'ını yükleyemiyorum. bulamıyorum hic bir yerde ?

USB2.0 web cam ,diye görünüyor aygıt yöneticisinde

onursumer
29-02-2012, 20:04
bende web cam 'in driver'ını yükleyemiyorum. bulamıyorum hic bir yerde ?

USB2.0 web cam ,diye görünüyor aygıt yöneticisinde

daha detay yokmu mesela laptosa marka modeli

harici ise üzerinde kod markası vs ?

63owen63
29-02-2012, 20:14
daha detay yokmu mesela laptosa marka modeli

harici ise üzerinde kod markası vs ?

laptop monster z96j modeli,web cam'a ait bundan başka bilgi yok, aygıt yöneticinde eksik donanım olarak gözüküyor ve o şekilde yazıyor.

onursumer
29-02-2012, 20:34
hangi işletim sistemi kullanıyorsun kaç bit ?

63owen63
29-02-2012, 20:38
xp var sp2.

win 7 'ye de geçebilirim ,hiç farketmez yeter ki calışsın web cam :)

ceratoniaorg
29-02-2012, 20:53
kullandığınız win7 ilk olarak kendi tanıdığında çalışıyormuydu ?

yani sonradan sizin driver yüklemeniz sorun yaratmış olabilirmi ?

birde kullandığınz win7 nin surumu nedir işletim sistemi kaynaklı bir sorunda olabilir

ya direk usb olarak tanıdı yüklediğim driverlar hiçbirşey değiştirmedi hala usb camera olarak görmeye devam etti. ultimate kurdum bende bi türlü çözemedim durumu.

onursumer
29-02-2012, 20:58
xp var sp2.

win 7 'ye de geçebilirim ,hiç farketmez yeter ki calışsın web cam :)

Monster (http://www.monsternotebook.com.tr/pages/downloads.aspx?lang=tr-TR)

adresinde modelini yazınca 2 farklı web cam driveri gozukuyor

ayrı ayrı 2 sinide denedinmi ?

63owen63
29-02-2012, 21:14
Monster (http://www.monsternotebook.com.tr/pages/downloads.aspx?lang=tr-TR)

adresinde modelini yazınca 2 farklı web cam driveri gozukuyor

ayrı ayrı 2 sinide denedinmi ?

Denedim malesef :(