Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi kartları yıllık kullanım ücretlerinin geri ödenmesi ???
kerimvtec
29-02-2012, 08:55
sabah haberlerı dınlerken fox haberde kredı kartları yıllık donem ucretlerının gerı odenecgı hakkında konusuldu...tuketıcı hakları dernegıne yazı yazılması hususu konusuldu..daha sonra bankayı aradım oyle bır durumun söz konusu olmadıgını soyledıler..ama sonucta yerel haber kanalında soylenen bır durum !! konu hakkında bılgısı yada her hangı bır duyumu olan var mı ???
gambit49
29-02-2012, 08:56
mahkemeye basvurmadan vermiyolar sanirim dava v.s ugrasmak gerekiyo
bu konu daha önce paylaşıldı ve yol gösterildi
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/104618-kredi-karti-kullanicilari-dikkatine-onemli.html
gambit49
29-02-2012, 09:03
bu konu daha önce paylaşıldı ve yol gösterildi
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/104618-kredi-karti-kullanicilari-dikkatine-onemli.html
ben odilekce ornegini yolladim herhangi bir iade olmadi
34tb9544
29-02-2012, 09:03
Ben o aidat alan bankanın taaaaa an...... S......kym
aidat ödemeyin geri almak zorunda da kalmayın. Ben şimdiye kadar 2 kere ödemişimdir en fazla, ondan sonra olaya uyandım yıllardırda bir kuruş ödemiyorum
kerimvtec
29-02-2012, 09:12
aidat ödemeyin geri almak zorunda da kalmayın. Ben şimdiye kadar 2 kere ödemişimdir en fazla, ondan sonra olaya uyandım yıllardırda bir kuruş ödemiyorum
nasıl becerebılıcez bu durumu pekı aıdat odememe konusunu ?? hangı yolları denememız gerek ?
Ocak ayinda bendende kart ucreti kesmislerdi. Aradim bankayi kart ucretine itiraz ediyorum eger geri odemezseniz kartlarimi kapatiyorum dedim aninda iptal ettiler gecen ay odedim bu ay esktreye eksi olarak yansittilar. Banka akbank bu arada
arkadaşlar geçen gün tv. dede çıktı tüketici hakları başkanı kendi kredi kartı için dava acmış kazanmış +üstüne manevi tazminat davasıda açmış 1000 tl olarak bir önceki konuda doğru aslında ama gerek kalmıyor ona artı dün babamı yolladim yaklasık 10 yıldır kullandığı kartı için tüketici haklarına gitmiş ve şöyle demişler bankana git son 10 yılın hesap dökümünü istebabamda gitmiş bankaya müsteri danışmanı gayet sakin bi şekilde tabiki beyfendi genel müdürlüğümüze yazı yazmam ve ordan istemem lazım ama 1 haftayı bulabılır demiş u an beklıyoruz döküman geldiğinde tüketici haklarına gidicek tekrar babam oradaki savcı aerkadaşının aynen dediğini yazıyorum bugüne dek başvuran herkes parasını iade aldı demiş gelişmeleri burayada yazarım gerekırse geri öderlerse tutanağıda ve kararıda tarayıp buraya koyarım bence vazgeçmeyin peşini bırakmayın ''babam parasını geri aldığı gibi evraklarıyla beraber braya koyucam ben kimse mağdur olmasın parayı kolay kazanmıyoruz..!!!
Garanti genel müdürlüğe dilekçe faxlamıştım olumsuz cevap verdiler sonra gittim kaymakamlıkta ki tüketici hakem heyetine dilekçe verdim 1 ay sonra garanti den mesaj geldi aidat ücretiniz geri yatırılmıştır gibisinden
punto_multijet
29-02-2012, 09:35
daha yeni bu konuyu ykb ile gorustum dedim sizin yaptıgınız yasal değil falan filan kartımı iptal edin o zmn dedim tamam dediler ama iptal etsekte aidatı vermeyiz dediler sasırdım kaldım. snrada eve yazı gondermişler soyle boyle yok efendim heray gelen ekstrede yazıyomus bu falan filan ulen yazsa nolur sanki imza atıyom ekstrenin ustune. en guzeli kartı kapatıyorum en azından bir daha alamazlar ama tabii bu onların umrunda değil nasılsa yoluncak müşteri cok. gerci ykb garanti vs hepsi aynı normalde cnm müsterim, kart aidatı geriye istendimi yok efendim olmaz efendim
VTec_king
29-02-2012, 09:38
ben yapıkrediye 2 tane otomatik ödeme verdim adı meşe pakedi
biri turkcell faturası biride evdeki internet hattının aylık ödemesi
sonuç kredi kartı aidatlarından kurtuldum,ayrıca vadeli hesabımdaki hesap işletim ücretindende kurtuldum bir kaç + sı daha vardı bende girin inceleyin
Bu başvuruyu nereye yapıyoruz? Erenköyde ikamet edip bostancıda çalışıyorum. başvuruyu yapacağım yer/adres verebilecek var mı?
poseidon
29-02-2012, 09:49
13. Hukuk Dairesi'nin emsal kararını buldum.
Hiç bankayı arayıp sormak gerekmez. Sonuçta itiraz edecekler sözlü cevap da beni ilgilendirmez.
Yazılı olarak peşinden koşmaya çalışacağım bu işin.
Kararı aşağıya çıkardım.
https://viewer.zoho.com/docs/yWcdaW
Önce bankaya bu kararı ve dilekçeyi gönderilmesi gerekiyor sonra
Kaymakamlığa başvururken sözleşmeniz, aidatların kesildiğini gösteren
kredi kartı ekstreleriniz ve bu kararı da dilekçenin ekine koyun.
Sözleşme elinizde yoksa bankanızdan mail ile bir kopya talep edebilirsiniz.
Yanlız bir sorum olacak. Kaymakamlıkların Tüketici Hakları masası Cumartesileri açık mıdır?
punto_multijet
29-02-2012, 09:54
ben yapıkrediye 2 tane otomatik ödeme verdim adı meşe pakedi
biri turkcell faturası biride evdeki internet hattının aylık ödemesi
sonuç kredi kartı aidatlarından kurtuldum,ayrıca vadeli hesabımdaki hesap işletim ücretindende kurtuldum bir kaç + sı daha vardı bende girin inceleyin
walla benimde 2 adet talimatım var ama catır catır alıyo adamlar gerci direk hesaptan talimatlı kredi kartından değil. hazır konusu gecmişken sorayım kredi kartından fatura talimatı verildiğinde herhangi bir komisyon falan bişey olmuyor mu?
arkadaşlar diğer konudada yazdım.
bağlı olduğunuz kaymakamlığa giderek.
tüketici hakları sorunları hakem heyetine dilekçe veriyosunuz. 2 yıllık ücreti geri ödüyorlar. ama tüketici hakları mahkemesine dava açarsan 10 yıllık geri ödeme alırsınız.
kart aidatı yada hesap işletim ücreti adı altında kesilen dekont yada ekstreyle birlikte dilekçe veriyosunuz. en geç 2 ayda sonuçlanıyor ve hesabınıza geri ödeniyor.
dilekçe örneği. benim muratpaşa ilçesi olduğu için dilekçeyi dikkate almayın. bağlı olduğunuz kaymakamlıktan örneğini alabilirsiniz.
http://www.resimyukle.com.tr/view/13698/HESAP_İ�LETİM_�CRETİ_İADE.jpg
http://www.resimyukle.com.tr/view/13699/K.K_İADE_.jpg
aLperTunga
29-02-2012, 10:05
Ben o aidat alan bankanın taaaaa an...... S......kym
aynı duyguları paylaşıyorum senınle..
kerimvtec
29-02-2012, 10:11
resmen gözgöre göre insanları sömürüyorlar..bankayı tekrar aradım ya kardesım siz boyle dıyosunuz ama durum bu belgeler bu..kadın hala kesınlıkle oyle bırsey soz konusu degıl dıyor..demek kı musterı temsılcılerınıde kaıle almamak gerek bu konuda cunku kendı leyhlerıne cevırmeye calısıyorlar işleri...ya aslında sıkıntı 100-200'de degıl bu legal dolandırıcıların cebıne gıtmesın ya gıdıp ıhtıyacı olan bırıne vermek varken neden bu somuruculerde kalsın kı...
CorsaMer
29-02-2012, 10:59
evet olayı mahkeme seviyesine cekmeden vermiyorlar diye biliyorum ayrıca otomatik odemede herhangi bir faturanız var ise para kesmiyorlar bilginize..
bankaya dilekçe göndermeyin boşuna olmaz diyip sallıyorlar en iyisi direk tüketici haklarına gıtmeniz olucaktır ikamet ettiğiniz oturduğunuz yer neresi ise oraya bağlı tüketici haklarına gitmelısınız
Garantiye haber linki ile sitemkar mail attim iste yasaldir o kart plastk parcasi degil teknoloji urunudur uzun bir mesaj attilar:) simdi chare arkadasim sen odemeyi alinca yine ayni bankayi kullandinmi peki ucret kesmeden kullaniliyormu yani
devlet verıceksın dıyor bankaya banka kım oluyrda vermem dıyor s....s .ssss vecek:)
akbaba78
29-02-2012, 12:19
ben gecen ay 3 bankaya dilekce gonderdim 2 si iade ettiler bu seneki aidati, birisi de yarisini fln verelim dedi ben kabul etmedim ebenizi s.kecem dedim icimden simdide tukatici haklarina gidip form doldurup geriye donuk tum aidatlari talep edicem;)
semih1469
29-02-2012, 13:23
bende denizbankın gs bonus kartını kullanıyorum ilk yıl kart ücreti yok yazıyor fakat direk kestiler.. bankayı aradım o para klübünüze gidiyor diye yanıt aldım ne kadar doğru bilmiyorum bu tarz klüb kartı kullanıpta kart ücreti ödemeyen var mı ?
bıldıgım kadarıyla öğrencılere gerı oduyolar ben dılekce vermıstım kart ücretini geri iade ettiler
ykb de ben de kartı iptal edeceğim dedim fakat yine de olmadı onun yerine puan ya da harcama yapara ödemeyi taahhüt ettim, hemen iade ettiler aidatı. ama 1 den fazla kartı olan kişiler için sıkıntılı bir durum, konuyla ilgili birçok yargı kararı var tüketici haklarına başvurmak sanırım en mantıklısı. banka ile muhattab olucnca sadece sinir harbi yaşıyorsun o kadar.
buyrun işinize yarayabilir ben faksladım bankaya sizlerde doldurup fakslayın arkadaslar
http://e1203.hizliresim.com/v/3/3674r.jpg
bora1311
03-03-2012, 15:49
benimde bugun hesap özetinde 50tl kart ucreti almis hsbc, hemen telefonla aradim. bir iki guzel konusma sonucu kart ucretini iptal ettiler...
Tbb aciklama yapmis 10 yillik geri alma hikaye diye iki yillikta yeter bize
bankaya atar yapın direk kapattırıcam deyin 2 gün sonra para iadesi :D
Ben yaptim garantiye iki kere yemediler:)