PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ama ayıptır be rus abiler, bu nasıl bir projedir?

red_
29-02-2012, 19:11
‎50 senelik komunizm tabanlı türbin motorları, ana makine, sistemler vs içerikli kitaplara o kadar aşinayım ki, sanki protokol yazmak için standart bir sayfa açmışcasına hiç şaşkınlık yaşamadım.

Ama ayıptır be rus abiler, bu nasıl bir projedir?
http://i.imgur.com/6fDax.jpg

asot
29-02-2012, 19:12
bu ne kardeşim tam anlayamadım ruscam olmadığından?? Bunlar çinli de değil köpeği yatırmışlar kuzu gibi??

Skyhawk34
29-02-2012, 19:13
bir tek ben değilmişim bişey anlamayan
bana göre robot köpek :S
konuyu biraz daha açsan ?

edit :şimdi buldum konu inciden komple alıntıdır

http://www.facebook.com/srkninci

onursumer
29-02-2012, 19:14
ne yapmaya çalışmışlar yani burda

amaç ne ne işe yarıcakmış :D boş yatırım gibi duruyo :D

red_
29-02-2012, 19:14
ilk resme buyuterek bakın kopek yaşıyor sadece kafası var o yıllarda boyle bır sey gelıstırmek gelıstırmeye ugrasmak oha diyorum

Göki,ZD
29-02-2012, 19:16
ilk resme buyuterek bakın kopek yaşıyor sadece kafası var o yıllarda boyle bır sey gelıstırmek gelıstırmeye ugrasmak oha diyorum

ninja kaplumbagalarda beyin vardı o geldi aklıma bi an dehşete düştüm..

-ER-
29-02-2012, 19:17
OO bunu biliyorum köpeğin kafasını vücudundan ayırarak tek başına yaşatmışlardı bildiğim kadarı ile kuzu dada denemişlerdi bunu yemek yiyordu ama bilgisayar gibi birşeyler beyine doyma sinyali yolluyorlardı dilini kullanıyordu falan. Bilim kurgu deneyleri baya var bilinmeyen bir sürü daha şeyleri var yayılmamış. Discovery de bunun ve buna benzer bilim kurgu porjeleri yayınlayan bir program vardı geçen sene

a.colak
29-02-2012, 19:18
VODKA connecting people :icon_wack

senna
robotun sağ kol boyalı kazalı herhal

ygtrn
canlı kafasıyla bir robotu yürütmeyi amaçlamışlar anladığım kadarıyla, ilk prototip olarakta bir köpeğin kafasını kullanmışlar, deney başarılı olsaydı savaşta ölen askerlerin kafalarını koyacaklardı kesin :)

red_
29-02-2012, 19:19
robotun sağ kol boyalı kazalı herhal

:D :D :D hahahha

pirasa
29-02-2012, 19:19
anladığım kadarıyla projenin yapıldığı zamanda elektronik ve mikroçip gelişmediği için yapay zeka kullanamıyorlar. bunun için de eğitimi kolay bir zeka kullanıyorlar ve tabiki bu bir köpek oluyor. uzun soluklu bir proje olmadığı için denemek için kesilen ilk köpekde bu sevimli arkadaşımızmış sanırım

timucintt
29-02-2012, 19:21
fantazi bu olsa gerek...

red_
29-02-2012, 19:21
OO bunu biliyorum köpeğin kafasını vücudundan ayırarak tek başına yaşatmışlardı bildiğim kadarı ile kuzu dada denemişlerdi bunu yemek yiyordu ama bilgisayar gibi birşeyler beyine doyma sinyali yolluyorlardı dilini kullanıyordu falan. Bilim kurgu deneyleri baya var bilinmeyen bir sürü daha şeyleri var yayılmamış. Discovery de bunun ve buna benzer bilim kurgu porjeleri yayınlayan bir program vardı geçen sene

evet bene ızlemıstım o belgeselı şaşkın şaşkın tv ye bakıyordum ama bunu yenı gördüm

senna
29-02-2012, 19:22
ep3le takasa girerlermi tanıyan varsa sorabilirmi

red_
29-02-2012, 19:23
burda çeşitli belgeseller var dikkatınızı cekıcek ındırıp ızlemek ıstersenız
Discovery Science Bilim Kurgudaki Bilim | 24 Bölüm Türkçe Dublaj DVBRip | Belgesel İndir | Ücretsiz Belgesel Paylaşım Sitesi (http://www.belgeselindir.net/2011/12/18/discovery-science-bilim-kurgudaki-bilim-24-bolum-turkce-dublaj-dvbrip/)

106GTİ
29-02-2012, 19:27
ben tırsıyorum bu ruslardan çernobil ( o zaman sovyetlerdi ama ne fark eder ) falan okudum o deneyle hele şimdi oraların hali çok korkutucu...

elenafilatova.com (http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/index_turk.html)

inceleyin hak verceksiniz bana...

pirasa
29-02-2012, 19:28
Discovery Science Bilim Kurgudaki Bilim | 24 Bölüm Türkçe Dublaj DVBRip | Belgesel İndir | Ücretsiz Belgesel Paylaşım Sitesi (http://www.belgeselindir.net/2011/12/18/discovery-science-bilim-kurgudaki-bilim-24-bolum-turkce-dublaj-dvbrip/)

Omak
29-02-2012, 19:42
zamanında dehşet icat ve deneyler yapmış bu ruslar ama sonra ne olduysa sesleri solukları kesıldı vurdular kendilerini votkaya :D

ALPhan japan
29-02-2012, 19:46
vodka içe içe uçmuşlar :D

bilalMW
29-02-2012, 19:52
bizde niye böyle şeyler yok? :(

asot
29-02-2012, 19:54

bizde bunu bir tek karadenizli mucitler yapar orda da en çok hamsi var, maalesef hamside de değerlendirilebilir beyin gibi bir şey yok.

JDM VTİ
29-02-2012, 19:55
beyler niye tiye alıyorsunuz anlamadım, harbiden çok ilginç tarihi bir bilgi.

TigeR
29-02-2012, 19:57
helal olsun şok oldum adam köpeği robot yapmış be

Safak
29-02-2012, 20:00
zamanında dehşet icat ve deneyler yapmış bu ruslar ama sonra ne olduysa sesleri solukları kesıldı vurdular kendilerini votkaya :D

Devletin bütün parasını bu tip çalışma ve geliştirmelere harcadılar ve sonunda çöktüler... :D

asot
29-02-2012, 20:04
bizim burda böyle bir icat olsa önce şişme bebege can vermeye kalkarlar allah muhafaza hiç gerek yok böyle işlere :D biz rusları hayretle izlemeye devam edelim.

Safak
29-02-2012, 20:08
Russian Dog Experiment - Living without a body! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk&feature=player_embedded)

Videosu da var...

red_
29-02-2012, 20:10
bizim burda böyle bir icat olsa önce şişme bebege can vermeye kalkarlar allah muhafaza hiç gerek yok böyle işlere :D biz rusları hayretle izlemeye devam edelim.

herşeyi makaraya almaya alışmış insanımız malesef

asot
29-02-2012, 20:14
herşeyi makaraya almaya alışmış insanımız malesef

bir sn. o zaman ben senin konuyu açma sebebini yanlış anlamışım, anlaşılan projenin mühendisliğini, mekaniğini merak ettiğinden açmışsın veya benzer projede bulunan insanlarla fikir paylaşımında bulunmak için ?? :)

tunceR
29-02-2012, 20:16
Lessie mi la o

E.ORANLI
29-02-2012, 20:18
Russian Dog Experiment - Living without a body! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk&feature=player_embedded)

Videosu da var...

cok sasırdım acıkcası :confused:

crused
29-02-2012, 20:21

asil bizde var bole bisey ankarda drik nikli ramazan ayiya insan swaplamislar ve iste karsinizda ramzan :)))

ufuksaracci
29-02-2012, 20:22
Fake gibi geldi bana. Diyelimki mekanik olarak beyine kan pompaladılar fakat o zamanın teknolojisiyle nöronlara nasıl bilgi ilettiler?

fatiii
29-02-2012, 20:24
Fake gibi geldi bana. Diyelimki mekanik olarak beyine kan pompaladılar fakat o zamanın teknolojisiyle nöronlara nasıl bilgi ilettiler?

hadi bakalım cevap verin

palamut
29-02-2012, 20:27
boynu kesik köpek kafasını nası kaldırıyoki videoda?

aliozel
29-02-2012, 20:33
Valla kim ne derse desin her zaman ilgimi çekmiştir böyle şeyler. :D

-ER-
29-02-2012, 20:36

Bu güzelmiş sağol paylaşım için :) :icon_tup:

-ER-
29-02-2012, 20:39

Videosu da var...

Şu videoda göz yanılgısı uygulanmış olabilirmi acaba :S :confused:

JDM VTİ
29-02-2012, 21:13
ya bu nedir abi ya...

kim bilir daha neler vardır.

nazi almanyası ve rus komünizmi zamanını acayip merak etmişimdir her zaman.

COOLFEAR
29-02-2012, 21:16
iyide ko[ek iki ayak ustunde nasil duracak:D bastan olu proje:D

_FrKn_
29-02-2012, 21:26
ilk fotoğrafta gözü sansürlü olan bayanların birisi 2 birisi 8 numara.topla ne yaptı 10.gözünü köpeğe dikmiş kaç kişi var 4.çarp 10 la 4 ü .
ve mhp nin 40. yılı.

şaka maka ilginçmiş daha neler var kimbilir.

BlackEmperor
29-02-2012, 21:37
bu ve benzeri olayları anlatan bi bielgesel vardı sanırım discovery deydı adamlar bildiğin frankeschtein benzeri şeylerin peşine düşmüştü, toplama yaratıklar ama yaşatmayı başaramamışlardı 2.dünya savaşı sıraları savaşta sonra durdurmuşlardı suan ne alemde bilinmez tabi

Deagles48
29-02-2012, 21:44
Önceki sayfalarda verilen belgeselin linki uçmuş güncel bir link varmıdır acaba

Turquake
29-02-2012, 21:51
Sucker Punch filmindeki nazilerin buharla çalışan ölü askerleri ve aynı bu cihaza benzeyen savaş aygıtı aklıma geldi :ı

Omak
29-02-2012, 22:31
burda kafayı koparmadan makinaya bağlayıp kan akışını yaşatıyorlar köpeği. ilk yaptıkları bu şekildeydi demekki

1fyjcjWXXPk

Onamdar
29-02-2012, 22:59
bana kalırsa bu biraz o dönemdeki kominizm propagandasının bir ürünü
Hadi makinayla dolaşımı sağladılar beyne temiz o2 yüklü kanı pompaladılar sinirsel iletimi nasıl sağlıycaklar
Sonuçta organizma dediğin kapalı bi devredir o sinirsel iletilerin algılanması için sensörler ve bizim anlıyacağımız şekilde işlenip çözümlenmesi için çok ciddi bi teknoloji gerekli ki bu günümüz şartlarında bile çok fizıbıl birşey değil

0M42
29-02-2012, 23:31
Bundan daha ilginç şok eden bir yazı okumuştum hitler ile ilgili.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bir ara hitler insan ruhunu bedenden ayırıp tekrar nasıl maddeleştirerek ölümsüz bir canlı yaratılabilir diye çok gizli bir tesis kurdurmuştu ve bu işin üzerinde bayağı durmuştu.

Amaç ölümsüz askerler yaratmaktı aklınca.Yazılana göre ruhu bedenden ayırıp özel bir oda içerisinde tekrar maddeleştirmeyi kısmen başarmışlardı hatta bir kaç kelimeden ibaret iletişim kurumuştu ama kelimelerin anlamsız olduğu yazıyordu.

Kaba taslak olarak yazdım ben ancak çok daha fazla detayı vardı bunun ama unuttum seneler önce okumuştum bu yazıyı.

merttepe
29-02-2012, 23:43

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bir ara hitler insan ruhunu bedenden ayırıp tekrar nasıl maddeleştirerek ölümsüz bir canlı yaratılabilir diye çok gizli bir tesis kurdurmuştu ve bu işin üzerinde bayağı durmuştu.

Amaç ölümsüz askerler yaratmaktı aklınca.Yazılana göre ruhu bedenden ayırıp özel bir oda içerisinde tekrar maddeleştirmeyi kısmen başarmışlardı hatta bir kaç kelimeden ibaret iletişim kurumuştu ama kelimelerin anlamsız olduğu yazıyordu.

Kaba taslak olarak yazdım ben ancak çok daha fazla detayı vardı bunun ama unuttum seneler önce okumuştum bu yazıyı.

korku filmi gibi, soğuk savaş döneminde çok garip deneyler yapıldı. Bu deneyleri anlatan kaynaklar bulabilsek keşke.

berkay_aydin
29-02-2012, 23:47

Kayıp kromozom adlı bir kitap okudum konusu böyle birşeydi :) kitap okumayı sevmem ama bu konulara meraklı olan varsa tavsiye ederim çok harika bir kitap..

0M42
29-02-2012, 23:53
Kayıp Kromozom en yakın zamanda temin edecem teşekkürler :)

Bad-Fast
01-03-2012, 00:02
sadistlikten başka bişey değil bence ...

cabrioleter
01-03-2012, 01:08
Bu güzelmiş sağol paylaşım için :) :icon_tup:

güzelmiş hocam her şey varda amerikada ki sopa yasasından dolayı hepsi kapatılmış linklerin bir şey indirilmiyor.

bu arada ruslar harbi harbi uçmuşlar yav.

cabrioleter
01-03-2012, 01:11
bana kalırsa bu biraz o dönemdeki kominizm propagandasının bir ürünü
Hadi makinayla dolaşımı sağladılar beyne temiz o2 yüklü kanı pompaladılar sinirsel iletimi nasıl sağlıycaklar
Sonuçta organizma dediğin kapalı bi devredir o sinirsel iletilerin algılanması için sensörler ve bizim anlıyacağımız şekilde işlenip çözümlenmesi için çok ciddi bi teknoloji gerekli ki bu günümüz şartlarında bile çok fizıbıl birşey değil

hocam günümüzşartları çok iyi düşünme.
bizden önce çok daha ileri şekilde yaşamış olan kavimlerin varlığı ciddi ciddi araştırılıyor ki en basitinden o dönemde mısır piramitlerinin sırrı tam olarak çözülmüş değil nasıl muazzam şekilde o taşları kesitkleri ve öyle bir ölümsüz eser yarattıkları falan ki kablosuz elektrik kullanıldığı söyleniyor ve daha bunun gibi bir ton şey var.
kısacası insanlığın sürekli ilerlediğini söyleyemeyiz.

M_PROJECT
01-03-2012, 01:12
teyzeden robot diye sahibinden de satsalar ya bunu !

0M42
01-03-2012, 01:19
bizden önce çok daha ileri şekilde yaşamış olan kavimlerin varlığı ciddi ciddi araştırılıyor ki en basitinden o dönemde mısır piramitlerinin sırrı tam olarak çözülmüş değil nasıl muazzam şekilde o taşları kesitkleri ve öyle bir ölümsüz eser yarattıkları falan ki kablosuz elektrik kullanıldığı söyleniyor ve daha bunun gibi bir ton şey var.

Bu konuyu evrime dayamicaksın değilmi :)

cabrioleter
01-03-2012, 01:23
Bu konuyu evrime dayamicaksın değilmi :)

yok hocam tam tersine evrime inanmıyorum.

ama düşündüğümüzde sürekli bir kavim yer yüzünden silinip yenisi gelmiş hatta Hz. Nuh olayında bütün insanlık silinmiş -Hz. Nuh ve yanındakiler hariç- . Yani niye bizden daha önce bu silinen toplumlar teknik olarak bizden daha ileri olamasınlar ki.

berkay_aydin
01-03-2012, 01:25

Böyle bir video buldum çok ilginç geldi :)

Eski Mısırda kablosuz elektrik kullanıldığı ortaya çıktı! - Video Dailymotion (http://www.dailymotion.com/video/xj770o_eski-mysyrda-kablosuz-elektrik-kullanyldyyy-ortaya-cykty_news)

0M42
01-03-2012, 01:30

ama düşündüğümüzde sürekli bir kavim yer yüzünden silinip yenisi gelmiş hatta Hz. Nuh olayında bütün insanlık silinmiş -Hz. Nuh ve yanındakiler hariç- . Yani niye bizden daha önce bu silinen toplumlar teknik olarak bizden daha ileri olamasınlar ki.

Güzel bir teori. (ciddiyim)

Bir çok bilim adamının teorisine göre de dünya dışı varlıklardan bir amaç uğruna yardım alınıp yapıldığı ve yapılış amacı tam olarak her ne ise çok ileriki yıllarda ister istemez ortaya çıkacağı yönünde.

Birbirinden ilginç teoriler var hepsi insanı düşünceden düşünceye sevk ediyor.

cabrioleter
01-03-2012, 01:31
BABİLİN ŞASIRTICI PİLİ ve GÜMÜŞ KAPLAMA ÇÖMLEKLERİ 1938 Yılında Avusturyalı Arkeolog Dr. Wilhelm Konig bir müze oluşturmaya çalışıyor ve durmaksızın kazı yapıyordu . Kazı sırasında , 15 cm yüksekliğinde parlak sarı renkte kilden yapılmış ikibin yıllık bir çömlek buldu ; çömleğin içinde bakır levhadan yapılmış 3.81 cm. çapında 5 cm. yüksekliğinde bir silindir vardı .

Silindirin kenarları 60/40 oranında kurşun/kalay alaşımıyla kaplanmıştı ve bu oran günümüzde kullanılan en iyi orandı . Tepesinde şapka gibi duran katlanmış ve bakırın içine gömülmüş mühre benzer zift ya da asfalt bir parça veya katman görülüyordu . Bu katmanın içinden çıkan bir demir çubuk , bakır silindirin içine doğru asılı duruyordu , bakar bakmaz demir çubuğun paslanmış olduğu yani asitlendiği anlaşılıyordu . Bir mekanik uzmanı olmayan Dr. Konig bu garip cisme önce uzun uzun baktı ama fazla düşünmesine ve uzman olmasına hiç gerek yoktu çünkü kil çömlek antik pilden başka birşey olamazdı .

Bu pil şu anda Bağdat Müzesindedir ve resmi tarihlemesi ise m.ö. 248 ile m.s. 226 arasındaki Part/Pers işgalidir yani o dönemden kaldığı bilimsel olarak kabul edilmiştir . Dr. Konig bu garip çömleğin dışında yine şu anda aynı müzede bulunan gümüş kaplı başka bakır çömlekler de bulmuştu ; tüm çömleklerin bulunduğu yer Güney Irak'taki Sümer kazılarıydı ve bu alanın arkeolojik tarihi m.ö. 2500 olarak belirlenmişti ama tutucu müzeciler inatla kendi bildikleri tarihi çömleklerin yanına yazmaktan geri kalmadılar .

Bugün özellikle gümüş kaplı çömleklere baktığınızda , yüzeydeki parlak mavimsi rengi görebilirsiniz ; bu renk gümüşün elektro kaplama yöntemiyle bakıra kaplanması halinde ortaya çıkan karakteristik renktir . Bir an için müzecilerin haklı olduklarını kabul edelim ; öyleyse Persler , bildiğimiz en eski uygarlık olan Ortadoğu uygarlığının dışında ve ötesindeydiler çünkü pil kullanıyorlar ve elektro kaplama yapabiliyorlardı . Ya da Sümerler bunu yapıyordu ; yapan veya sahibi kim olursa olsun ; sormamız gerekmiyormu?

Biz neden pil yapmayı ve elektrolizi 4000 yıl sonra hatırladık? Ya diğer unuttuklarımız?

cabrioleter
01-03-2012, 01:32
ATLANTİS'TEN GELEN KRİSTAL KAFATASI

Kuşkusuz ki , en ünlü en gizemli kristal parçası 1927 yılında F.A. Mitchell Hedges tarafından eski İngiliz Honduras'ı şimdiki Belize'deki antik Maya kenti Lubaantum'da bulunan kafatasıdır . Kafatası tek parça berrak kuartzdır ; yüksekliği 12.7 cm. , eni 32 cm. , genişliği 12.7 cm.'dir yani küçük bir insan kafatası büyüklüğündedir ve ayrıntıları mükemmeldir .

1970 yılında Frank Dorland tarafından Hewlett-Packard Laboratuvarlarında yapılan testlerde kafatasının normalötesi bircisim olduğu sonucuna varılmıştır . Kafatasının normal ya da doğal kristal olduğu ve karakteristik olarak moleküler yapısına dokunulmadığı anlaşılmıştır ve bu oluşum modern kristalografide henüz denenmemiş ve bilinmemektedir .

Hiç bir meetal kullanılmamıştır , Dorland herhangi bir ize rastlayamamıştır , üzerinde görülen bazı çizgiler kazı sırasında ve sonrasında oluşmuştur ve yine Dorland'a göre büyük olasılıkla kafatası elmas kesici kullanılarak şekillendirilmiş ve mükemmel bir perdahlama ve parlatma işlemi yapılmıştır .

Bir diğer ilginç saptama kafatasındaki su ve silikon - kristal kum izlerinin bulunmuş olmasıdır ve bu oluşum için gereken süre 300 yıldır . Sonuç olarak bütün bunlar bize inanılmaz bir başarıyı veya bilinmeyen bir tür kayıp teknolojinin kullanıldığını göstermektedir .

Modern bilim , kristal kafatasına uygun bir açıklama getiremiyor , insanoğlu Ay'daki dağlara tırmanabiliyor ama bu cisimi açıklayamıyor . Hewlet - Packard'dan bir kristalografın dediği gibi , bu kristal varolmamalıdır . Yüzlerce yıl öncesinin kuartz kristal ustaları acaba kimdi? Yoksa kafatasını , başka birilerimi düşürdü?

cabrioleter
01-03-2012, 01:33
NEANDERTAL ADAMI KİM TÜFEKLE VURDU?

Eğer yolunuz Londradaki Doğal tarih Müzesi'ne düşecek olursa , arada Paleolitik Dönemden kalma 38.000 yıllık bir kafatası daha göreceksiniz "Kristal kafatası da oradadır" Bu kafatası 1921 yılında , şimdiki Zambia'da bulunmuştur ve sol tarafında yaklaşık iki santimlik bir delik bulunmaktadır .

Yapılan inceleme sonucunda , deliğin bir ok veya mızrak tarafından açılmadığı anlaşılmıştır çünkü deliğin kenarlarında mikroskobik düzeyde dahi en küçük bir çatlak yoktur yani delik sesten daha hızlı bir cisim tarafından açılmıştır .

Deliğin karşı yanı yani çıkış noktası parçalanmış veya kırıktır , buda kafatasının içerden dışarıya doğru patladığını göstermektedir yani özetle bu tür bir delik izi ancak bir tüfek atışı sonucunda açılabilir .

Ateşli silah uzmanlarına göre , bu tarih öncesi kurban , kasıtlı bir atışla yani çok yüksek hızlı bir silahın kurşunuyla öldürülmüştür ama bu silahı onbinlerce yıl öncesinde kullanan kimdi ? İki varsayım var ; kafatası sanıldığı kadar eski değildir yani ortada ciddi bir bilimsel yanılgı vardır ya da deliğin nedeni başkadır .

Ama bu Paleotik kafatası 1.820 m. derinlikte kaya blokları içinde bulunmuştur yani çok eskidir . Peki ama 38.000 yıl önce kim barut kullanıyordu ? Elbetteki Taş Devri insanı değildi , öyleyse bir başka ırk vardı . Ya da başka bir dünydan gelen birileri vardı ama uzayı aşan bir zeka , barutlu tüfekmi kullanıyordu ? Acaba deliğin bir lazer ışını olabilirmi * yoksa aramızda veya geleceğimizde , Neadertal insan avcılığına meraklı zaman yolcularımı var? Sonuçta soru şudur ; o tüfeği kim taşıyordu ?

cabrioleter
01-03-2012, 01:34
ESKİ MISIR'da HAVACILIK

1898 Yılında , Mısır'da Kuzey Sakkara'da , m.ö. 200'den kalan Pa- di-Imen'in mezar kazılarında garip kanatları olan bir cisim bulundu . O yıllarda , daha henüz uçak ve uçuculuk kavramı gelişmemişti , olsa olsa bir kuş olabilirdi .

Cisim , Kahire Müzesine yollandı ve katologlara alındıktan sonra diğer açıklanamayan eşyaların arasında yerini alarak tozlanmaya terk edildi . 70 yıl sonra Mısırılog ve arkeolog Dr. Halil Messiha , müzedeki kuş figürleri üzerinde çalışırken , Sakkara cismi ile karşılaştı , daha ilk bakışta cismin kuş olmadığına karar verdi , önünde modern bir uçak dizaynı duruyordu .

İşin ilginç yanı Dr. Messiha'nın , bir model uçak meraklısı olmasıydı , kısa bir çabadan sonra Mısır Kültür Bakanlığını bir araştırma yapılması için ikna etmeyi başardı . Cismin son derece hafif bir maddeden yapılmıştı , ağırlığı 14 gr.'dı ,kanat açıklığı 17.78 cm.'di ve aerodinamiği mükemmeldi . Kanatlar modern bir makette olduğu gibi , özel olarak açılmış bir deliğe monte edilmişti ve arka kuyruğu tam anlamıyla modern bir uçağa benziyordu .

Yapılan tasarım sonucunda ortaya çıkan uçak modeli düşük hızlı bir yük uçağına benziyordu , hızı ancak saatte 45-65 mil olabilirdi ama tabiki güç kaynağının ne olduğu bilinmiyordu .

Mükemmel bir planör olarakda düşünülebilirdi ama bu cisim 2000 yıllıktı ve planör olarak uçabilmesi için , bir jet uçağının çekişine ihtiyacı vardı . Messiha , Eski Mısırlılar'ın günlük yaşamlarında her şeyin modelini yapmaya bayıldıklarını biliyordu ; mezarların tapınakların gemilerin arbaların hizmetçilerin hayvanların ve hemen her şeyin küçük modellerini yapmışlardı .

Sonuç olarak bir uçak modeli bulunmuştu ; Dr. Messiha şimdi çok daha öte bir hayal kuruyor ; acaba çöllerin kumlarının altında daha neler gizli? Ve Eski Mısırlılar uçuyor muydular?

cabrioleter
01-03-2012, 01:35
ANTİKYTHERA'da BULUNAN YILDIZ HESAP MAKİNESİ

1900 Yılında Paskalya'dan birkaç gün önce , Yunanlı bir grup sünger avcısı , Antikyhera adlı küçük bir adanın yakınında su altına dalış yaparken , antik bir geminin kalıntılarına rastladılar .

Kalıntıların arasında m.ö. 50 yılından kalma bronz ve mermer heykeller vardı , dalgıçlar bunları çıkarmaya çalışırken şekilsiz garip bir cisme rastladılar , bu cisim sonradan incelenmek üzere Atina Müzesine yollandı . Sonrası ***** , cisim temizlendi ve çürümüş bronz ve tahta kalıntılarının arasında modern bir saatin dişli çarklarına benzeyen dişliler bulundu .

1958'de Dr. Derek J. de Solla Price , uzun bir çelışma sonucunda cismin bir taslağını yaptı , bu bir makinaydı . Dişlilerin çalışması sonucunda Ay'ın ve Güneş'in hareketleri hesaplanabiliyordu .

Bir saat değildi ama bir tür hesap makinesiydi ama en önemlisi yıldızların geçmişteki ve gelecekteki konumlarını gösteriyordu . Büyük olasılıkla Antikyhera aygıtı , Eski Yuna'ın çok öncesinde yapılmıştı ; gizem hala çözülmüş değil ; aygıt müzede duruyor ve bir benzerine hala rastlanmadı . Göksel Hesap Makinesini yapanların kimliğini şu ana kadar öğrenmiş değiliz. Kimdi onlar?

cabrioleter
01-03-2012, 01:36
ASHOKA SÜTUNU BİLMECESİ

Antik bir metalürji harikası arıyorsak , Hindistan'a Delhi'ye gitmemiz yeterlidir . Çünkü Ashoka Sütunu oradadır ; boyu 23 m. çapı 40 cm. , ağırlığı 6 tondur . İşlenmiş demir şaft olan sütunun , kaynakla birleştirilmiş disklerden yapıldığı belirlenmiştir .

Bir iddiaya göre , m.s. 413'te ölen Kral II. Chandra Grupta'nın mezar taşıdır . Böyle olsa dahi , sütunun 1500 yıldan beri aynen kaldığı ve hiç bozulmadığı gerçeği değişmeyecektir . Sütunun yüzeyi yumuşak ve prinçle kaplı izlenimini vermektedir , hava koşullarından etkilendiğini gösteren birkaç iz bu kaplama yüzeyde görülebilir . 1600yıllık süreç içerisinde , Hint yağmur ormanlarına , muson ikliminde , sert rüzgarların ve yüksek nemli ısının altında eşdeğer bir demir kütlesinin paslanıp , çürümemesini düşünmek ancak bir hayaldir .

Demir yapımı ve paslanmauya karşı korunma teknikleri bilindiği kadarıyla ancak 5. yüzyıldan sonra geliştirilmeye başlanmıştır ama bu bilgi Ashoka Sütunun'da geçerli değildir . Bu garip sütunu yapan gizemli metalürjistler kimlerdir ve onların uygarlıklarına ne oldu ? Ve neden onlardan kalan başka bir ize ulaşamıyoruz ? Yoksa , geçmişin tarihini yazarken , atalarımızı ilkel insanlar sanıyor ve saçmalıyormuyuz.

berkay_aydin
01-03-2012, 01:39
Çok ilginç.. gerçekten ilgimi çekti :)

0M42
01-03-2012, 01:49
İlginç gerçekten.

cabrioleter
01-03-2012, 01:55
konuyu biraz bombaladım ama hep böyle düşünürdüm. sonra bu gibi yazı ve belgeseller izleyince kafama oldukça yattı.
okanın bi programında da adamın biri geliştiğimiz yok sadece hızlanıyoruz demişti. örneklerinden biri de tekerlekti. ilk çıktığından beri tekerlek yuvarlak ve taşıma amacı olan bir araç olduğunu söylüyordu günümüzde de ne bir değişim ne de bir farklılık olduğunu söylüyordu. sadece daha hızlı gidebilen lastikler üretiyoruz demişti ilk günden bugüne üstüne pek bir şey eklemediğimizi söylemişti.

keza bilgisayarlarda öyle. ilk çıktığında daktilolarla telgraflarla günler süren işi bilgisayarlar saysinde saatlere indirgeneceği söylenmiş ve insanların daha az çalışacakları bildirilmiş. fakat durum ne yazıkki böyle değil süre olarak birim zamanda yapılan iş kısalmış ama insanoğlu hala eşek gibi aynı saatte hatta daha fazla mesai yapıyor geçimini sağlamak için bu bence gelişmişlik değil elimizdekinin şekil değiştirmiş hali.

darkred
01-03-2012, 01:57
Cok enteresan bilgiler var gerçekten benimde ilgimi çekti...

Özellikle mısır piramitlerinin nasıl yapıldığına hala anlam veremiyordum şimdi birde kablosuz elektrik videosunu izleyince daha cok şaşırdım..

DaRkNeSs-
01-03-2012, 04:12
Güzel bir teori. (ciddiyim)

Bir çok bilim adamının teorisine göre de dünya dışı varlıklardan bir amaç uğruna yardım alınıp yapıldığı ve yapılış amacı tam olarak her ne ise çok ileriki yıllarda ister istemez ortaya çıkacağı yönünde.

Birbirinden ilginç teoriler var hepsi insanı düşünceden düşünceye sevk ediyor.

Cok enteresan bilgiler var gerçekten benimde ilgimi çekti...

Özellikle mısır piramitlerinin nasıl yapıldığına hala anlam veremiyordum şimdi birde kablosuz elektrik videosunu izleyince daha cok şaşırdım..

Tanrıların Arabaları isminde bir kitap vardı.çok eskiden okumuştum
keza Stargate isimli filmi izleyin piramitlerle ilgili çok mantıklı geliyor bana şahsen :)

desibel
01-03-2012, 08:11
Böyle bir video buldum çok ilginç geldi :)

Eski Mısırda kablosuz elektrik kullanıldığı ortaya çıktı! - Video Dailymotion (http://www.dailymotion.com/video/xj770o_eski-mysyrda-kablosuz-elektrik-kullanyldyyy-ortaya-cykty_news)

Yanlış hatırlamıyosam tesla zaten bu kablosuz elektrik olayını yapmıştı (tam emin değilim ama)

poseidon
01-03-2012, 08:23
Başlığı okuyunca Ruslar 750 hp lada samara yaptı sandım bir an :)

Onamdar
01-03-2012, 08:45

böyle bi olay olmuş olsa hiç mi medeniyete dair bi kalıntı kalmıcak.
Bi anda buharlaşıcak halleri yok

SULTANOGLU
01-03-2012, 08:48
böyle olaylara hasta olurum inanılmaz hoşuma gider. bir arada mod cemde bu tarz olaylar paylaşmıştı amerikanın zamanında yaptığı bir deneyi ile ilgili. askerler duvarlardan geçebiliryordu falan ama o sırada yapılan deneyin etkisi geçince duvarlar arasında kalıp feci şekilde can vermişler falan filan :)

fatiii
01-03-2012, 08:55
erich von daniken

bu adamın kitapları çok güzel tanrıların arabları vs. bu konularla ilgili oldukça ilgi çekici normaldew kitap okuma alışkanlığım yoktur pek sevmem ama bu adamın kitaplarını 3 er gün max süreyle okuyup bitirmiştim

desibel
01-03-2012, 09:04
böyle olaylara hasta olurum inanılmaz hoşuma gider. bir arada mod cemde bu tarz olaylar paylaşmıştı amerikanın zamanında yaptığı bir deneyi ile ilgili. askerler duvarlardan geçebiliryordu falan ama o sırada yapılan deneyin etkisi geçince duvarlar arasında kalıp feci şekilde can vermişler falan filan :)

bununla ilgili kunu nerde:) merak ettim şimdi

desibel
01-03-2012, 09:14
Philadelphia Deneyi bunun nekadar gerçekcilik payı var sizce :)

Istilldo
01-03-2012, 09:16
ya stand alone bi beyin üretip takamamışlarmı robota... bu ne canilik nasıl bir gerizekalılık, hadi diyelim köpeğin kafayı bağladın robota, o köpek dört ayak üstünde koşmak istemezmi :D

SULTANOGLU
01-03-2012, 09:16
Philadelphia Experiment - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Experiment)

bu da türkçesi
Philadelphia Deneyi - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Deneyi)

buyrun :D

aLperTunga
01-03-2012, 09:32
bu nedir ya töbe töbe..

JapanVsGermany
01-03-2012, 09:34
Philadelphia Experiment - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Experiment)

bu da türkçesi
Philadelphia Deneyi - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Deneyi)

sabah sabah okudum baştan sonra... Başıma ağrı girdi :)

desibel
01-03-2012, 09:37
bende okudum ama nekadar gerçek acaba mod cem burda olsa dünya kadar paylaşımda bulunurdu :)

MKT
01-03-2012, 09:40
Hiçbir bilimkurgu yalan değildir.çocukluğumuzda çizgi filmlerde bilimkurgu filmlerinde izlediğimiz robot adamlarlar robot köpekler işte hepsi gerçek. 20-30 sene öncesinden butür görsel organlar yardımı ile insanları bunlara alıştırdılar.ve şimdide bunlar göz önüne çıkıyor.Olmaz diye birşey yok adamlar yapmış ve olmuş.

Köpeğin kafasının kesilmesi vs bu tür deneyler bizim ülkemizde mahalle baskısından ötürü günahtır olacak işmi vs diye geçiyor.Bir yerde okumuştum zamanında Belkide atatürkün bir sözüdür.
"Laboratuardan içeri girerken Dinini Kapıda bırakacaksın" diye. Bu adamlarda bunun günah olduğunu düşünseler böyle bir proje hayata geçirilemezdi.Proje tamamlandıysa ve o köpek kafasını tamamen kullanabiliyorlarsa Mekanik ile canlı vücudu kalibre edebilmişlerse eğer Bu adamların önünde eğilmek lazım!!!

desibel
01-03-2012, 09:44
Hiçbir bilimkurgu yalan değildir.çocukluğumuzda çizgi filmlerde bilimkurgu filmlerinde izlediğimiz robot adamlarlar robot köpekler işte hepsi gerçek. 20-30 sene öncesinden butür görsel organlar yardımı ile insanları bunlara alıştırdılar.ve şimdide bunlar göz önüne çıkıyor.Olmaz diye birşey yok adamlar yapmış ve olmuş.

Köpeğin kafasının kesilmesi vs bu tür deneyler bizim ülkemizde mahalle baskısından ötürü günahtır olacak işmi vs diye geçiyor.Bir yerde okumuştum zamanında Belkide atatürkün bir sözüdür.
"Laboratuardan içeri girerken Dinini Kapıda bırakacaksın" diye. Bu adamlarda bunun günah olduğunu düşünseler böyle bir proje hayata geçirilemezdi.Proje tamamlandıysa ve o köpek kafasını tamamen kullanabiliyorlarsa Mekanik ile canlı vücudu kalibre edebilmişlerse eğer Bu adamların önünde eğilmek lazım!!!

İşin dini boyutunu bilemem caizmidir dğilmidir ama eneinde sonunda bu tarz şeyler gerçekleşicek bence

Bu adamların önünde saygıdan ve yaptıkları başarıdan dolayı önünde eğilmek lazım dmek istedin heralde

Tunç
01-03-2012, 09:45
harbıden beynım sulandı okuyunca sabah sabah

umut01
01-03-2012, 09:48
organ naklinin gündemde olduğu bu dönemde çok ilgi çekici bir konu.

AEAlmas
01-03-2012, 09:57
Bir çok olay var siradisi dünyada bu kadar çok canlı var evrende neden daha fazlası olmasın ama daha neler var amerika da deprem silahı. H.A.A.R.P var amerika baskanı neden geldi 99 depreminde

merve
01-03-2012, 09:58

bende hep böyle düşünüyorum. hatta dünyanın sonunun gelmesi muhabbeti bile bu olabilir bence. sürekli bir döngü içerisinde olması muhtemel. bu dünya bir kez lik kurulmuş olamaz dimi

MKT
01-03-2012, 10:05
İşin dini boyutunu bilemem caizmidir dğilmidir ama eneinde sonunda bu tarz şeyler gerçekleşicek bence

Bu adamların önünde saygıdan ve yaptıkları başarıdan dolayı önünde eğilmek lazım dmek istedin heralde

Aynen öyle demek istedim. işin içine dini maneviyat ve düşünce girince herzaman için bilim ilerlemiyor tıkanıyor.Birşey icat ediyorsun insanlar Sen tanrımısın yoktan var edeceksin diyor.Adamlar CLONE yöntemini geliştirdiler eee neymiş günahhh. ya arkadar bunun neresi günah. Erkek hayvandan alınan sperm ile dişiden alınan yumartayı laboratuar ortamında döllüyor ve dişiye geri enjekte ediyorlar var böylece dişi hayvanda normal olarak doğum yapıyor. bu ve bunun gibi bir çok sıra dışı deneyler var.
Amerikan askerlerinin duvarlardan geçebildikleirni ve hatta duvarların yada cisimlerin aralarında sıkıştıklarını bende okumuştum.

Bir din kitabında Gün gelecek Gözle Göremediğin elle tutamadığın bir kuvvet Seni Karanlıktan Aydınlığa çıkartacak diye bahsediyordu.Taaaki elektrik ve ampülü bulana kadar orda neyden bahsettiği çözülememiş.

Bizden önceki kavimlerin aslında bizden çook daha ileri teknolojilere yada insan üstü güçlerde olabileceği bana hiçte saçma gelmiyor.tam tersine çok mantıklı.

turkerrr
01-03-2012, 10:05
http://www.google.com.tr/imgres?q=KORKUYORUZ+PANPA&hl=tr&sa=X&biw=1360&bih=677&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=WiMQ7cvTJEukVM:&imgrefurl=http://www.uludagsozluk.com/k/yaran-inci-s%25C3%25B6zl%25C3%25BCk-capsleri/7/&docid=napb7jYBlOxlqM&imgurl=http://galeri.uludagsozluk.com/7/yaran-inci-s%2525C3%2525B6zl%2525C3%2525BCk-capsleri_93631.jpg&w=461&h=461&ei=ADtPT-6pL4iWOuT72K4K&zoom=1&iact=hc&vpx=192&vpy=309&dur=463&hovh=220&hovw=220&tx=124&ty=109&sig=106682071036350419411&page=1&tbnh=152&tbnw=152&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:6,s:0

volume81
01-03-2012, 10:19
faceoff filmini ilk izleyenler hass.ktir lan öyle şey mi olur dedi aradan ne kadar zaman geçti al işte ankarada yaptı adamlar :D

ama robot'a köpeğin kafasını takmak :icon_wack neyin kafasını yaşıyorlardı acaba :D

dr.ecu'ya getirsinler bi ayar yapsın sonra istedikleri gibi koşar o alet :D

CorsaMer
01-03-2012, 10:24
adamlar sıkıntıdan ne yapacaklarını şaşırmış,yakındır ama bunun çakmasını bizimkiler,ucuzunuda çinde yaparlar :)

0M42
01-03-2012, 11:30

bu da türkçesi

"Bazılarının psişik yetenekleri gelişmişti, sokakta yürürken kaybolan ve yine ortaya çıkan insanlar vardı. Manyetik alanın içinde kalan mürettebattan kaybolanlar ancak birisinin yüzüne ve eline dokunulmasıyla görünür hale geliyorlardı"

Bunu nasıl tespit edebilmişler acaba

tunceR
01-03-2012, 11:33
yeni görüntü roswell kasabasına düşen ufoymuş yürütmeyi başarmışlar. :)

UFO Scout Ship Lands In New Mexico? 2012 HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ux7UtPLCw3A)

0M42
01-03-2012, 11:54
Bu gerçekmi acaba ?

Eğer gerçekse insanoğlunun mükemmeliği bir kez daha kanıtlanmış durumdadır.

SULTANOGLU
01-03-2012, 11:58
Ufo nun üstünde amerikan ordusu amblemi var ben mi benzettim yoksa

senna
01-03-2012, 12:15
Ufo nun üstünde amerikan ordusu amblemi var ben mi benzettim yoksa

çıkma parçayla toplamışlar

ice
01-03-2012, 12:23
Semih bu tür olaylara neden böyle yaklaşıyorsun ? Sözüm senin gibi düşünenlere.Son postu sen yazdığın için ismini yazdım yanlış anlama :) Ben elhamdullillah müslümanım ve bir çok arkadasımız az çok Kur'an-ı Kerim'i bilir.Ayet ve süresini hatırlayamasam da Peygamber efendimiz Alemlere Rahmet Olarak Gönderilmiş.Alem ??? Dünya,melekler,Cinler ve bilmediğimiz yaşamlar...Kim ne derse desin ben bizden Baska yaşamların olduguna inanıyorum...He isimleri uzaylı değildir belki ama bir canlı türü var.Bugun bile hala okyanusun kilometrelerce altında varlığını bilmediğimiz yüzlerce organizma var ve gün geçtikçe farkediliyor...He bunlar abuk sabuk yaratık varı canlılar değildir o ayrı :)

Ahmet_28
01-03-2012, 12:24
canlı kafasıyla bir robotu yürütmeyi amaçlamışlar anladığım kadarıyla, ilk prototip olarakta bir köpeğin kafasını kullanmışlar, deney başarılı olsaydı savaşta ölen askerlerin kafalarını koyacaklardı kesin :)

çeçenlerden toplayacaklar herhalde kelleyi gövdeden ayırıyorlar her yakaladıklarının :)

SULTANOGLU
01-03-2012, 12:25
çıkma parçayla toplamışlar

sahibinden satılık sadece park ederken fren yerine gaza basılıp dünyaya çarpılmış ufo. kaza fotoları mevcut inanmayanlara P.M. yoluyla gönderebilirim.

20 bin TL

senna
01-03-2012, 12:26
Semih bu tür olaylara neden böyle yaklaşıyorsun ? Sözüm senin gibi düşünenlere.Son postu sen yazdığın için ismini yazdım yanlış anlama :) Ben elhamdullillah müslümanım ve bir çok arkadasımız az çok Kur'an-ı Kerim'i bilir.Ayet ve süresini hatırlayamasam da Peygamber efendimiz Alemlere Rahmet Olarak Gönderilmiş.Alem ??? Dünya,melekler,Cinler ve bilmediğimiz yaşamlar...Kim ne derse desin ben bizden Baska yaşamların olduguna inanıyorum...He isimleri uzaylı değildir belki ama bir canlı türü var.Bugun bile hala okyanusun kilometrelerce altında varlığını bilmediğimiz yüzlerce organizma var ve gün geçtikçe farkediliyor...He bunlar abuk sabuk yaratık varı canlılar değildir o ayrı :)

Abi şu yönden karşı yaklaşıyorum:) bu tür ufo uzaylı o kadar çok gündemimizi meşgul ediyorki kendi değerlerimizin farkına varamıyoruz, uzaylı olsa ne olur olmasa ne olur ne değişir bizim için? tabiiki bizden farklı yaşamlar yada yaratık vs ne dersek adına olabilir tabiiki ama bunu öyle güzel biza karşı kullanıyorlarki ufo orda ufo şurda ufoda uzaylılar beni elledi, dediğin gibi kendi kitabımıza sahip çıksak onu okusak bu tür ben safsata diyorum şeylerden uzak durabilirz:)

bu arada kesinlikle yanlış anlamadım aksine bu şekilde tartışmak hoşuma gider:)

0M42
01-03-2012, 12:41
Kainatın ne kadar büyük olduğunu biliyorsunuzdur ki bunu çok net açıklayan anlatan videolar mevcut dudak uçuklatan cinsten.Yani böyle devasa bir yapı da sadece iğne ucundan daha küçük dünyanın olması,yanlız olmasını benim pek mantığım almıyor.Bende farklı yaşamların olduğuna inanıyorum.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=114550021935816

(2.47 den itibaren galaksimiz kayboluyor)

ice ında dediği gibi Kuran da 7 ayrı alemden bahsediliyor zaten bir kaç tanesine anlam yükleyebiliyoruz ama geri kalanları soru işareti bilinmeyen..

cabrioleter
01-03-2012, 12:48
böyle bi olay olmuş olsa hiç mi medeniyete dair bi kalıntı kalmıcak.
Bi anda buharlaşıcak halleri yok

hocam 4. sayfadaki yazılarımı okumadın galiba?

JANJ@N
01-03-2012, 12:48
bunun insan olanını da denemişler midir acaba

Onamdar
01-03-2012, 12:52
Adamlar ( bahsi geçen uzaylılar ) binlerce ışık yılı mesafeyi kat edicek teknolojileri var onca yolu geliyolar bizi incelemek için yada barış için neyse sonra inerken düşüyo olabilirmi böyle birşey. Yok ufo resmi yok ufo videosu alayı fake. Sümüklü abd bile radara yakalanmıyan uçak yapıyo uzaylılarmı yapamıcak görünmeyen bi taşıt.
Ki gelseler bile barışcıl bi amaçla gelmezler. Gezegenler arası mesafeleri kat edicek teknolojiyi geliştirene kadar kendi gezegenlerinin ve doğal kaynaklarının a.... koymuşlardır ki alternatif kaynak arayışına girdikleri için öyle bir teknoloji geliştirmişlerdir. Kaynak araştırıyorlardır. Babamızın hayrına niye gelsinler. İki avuç toprak için kaç tane savaş oldu şu dünyada kaç tane insan öldü. Bu adamlar sahibinden az kullanılmış gezegeni anca kolonileştirirler yada kaynakları kullanırlar. Bize bişey öğretmeye gelmiş olma ihtimalleri çok düşüktür.

Onamdar
01-03-2012, 12:54
hocam 4. sayfadaki yazılarımı okumadın galiba?

Okudum dostum hepsinide senin bahsettiğin bi uygarlığın kanıtı olabilirmi sence. Dediğin uygarlık için çok daha gelişmiş bi örnek beklerim ben. O yazılardakiler zamanının çok ötesinde şeyler olabilir ama bundan 2-3 bin yıl sonra leonardo da vinci nin çizimleri için aynı şeyler söylenebilir.

TT_BOY
01-03-2012, 13:10
Çok ilginç bi çalışma

-ER-
01-03-2012, 13:11
Tabikide var benim düşüncem hem kuranda en büyük yaradan olarak geçiyor allah ve elçiside alemlere rahmen olarak söz ediliyor.
Asıl merak ettiğim o kadar gezegen galaksi var illaki olmak zorunda hayat oksijenle değil belki farklı bi kimyayla yaşıyan.
Geldiklerinde dinlerini sormak lazım kitap onlarada gitmiş mi o çok merak ediyorum konuyu farklı bi boyuta taşımak istemiyorum dile getirdim sadece :)

cabrioleter
01-03-2012, 13:13
Okudum dostum hepsinide senin bahsettiğin bi uygarlığın kanıtı olabilirmi sence. Dediğin uygarlık için çok daha gelişmiş bi örnek beklerim ben. O yazılardakiler zamanının çok ötesinde şeyler olabilir ama bundan 2-3 bin yıl sonra leonardo da vinci nin çizimleri için aynı şeyler söylenebilir.

bundan 2-3 bin yıl süre sonrasını bilemeyeceğim ne olacak? ama bundan 6bin yıl önce yapılmış mısır piramitlerinin dahi sırrının çözülemiyor olması gayet yeterli ileri düzey bir ırkın kavmin olduğunu ortaya koymaya.

Leonardo nun çizimleri ne yazıkki hayat bulamamış. Discovery de bir ekip gerçeğe döküyordu bir çoğu gereksiz ve ütopik şeylerdi. Top teknolojisinin olduğu bir dönemde tahtadan alet yapmak pek akıllıca olmasa gerek.

ama diğerlerine baktığımızda o zamanın teknolojisiyle olmaz dediğimiz şeyleri yapmışlar. örnek pil. elektriğin bulunması 200 yıllık bir hadise iken m.ö. 2500 de bunu kullanmak hatta depolamak için pil yapmaları bence büyük başarı ve düşündüğümüzden kat be kat ileride olduklarını gösterir.

desibel
01-03-2012, 13:14
Tabikide var benim düşüncem hem kuranda en büyük yaradan olarak geçiyor allah ve elçiside alemlere rahmen olarak söz ediliyor.
Asıl merak ettiğim o kadar gezegen galaksi var illaki olmak zorunda hayat oksijenle değil belki farklı bi kimyayla yaşıyan.
Geldiklerinde dinlerini sormak lazım kitap onlarada gitmiş mi o çok merak ediyorum konuyu farklı bi boyuta taşımak istemiyorum dile getirdim sadece :)

Aklıma hiç gelmemişti böyle bi düşünce ama cidden mükemmel bi yereden yakalamışsın acaba onlararada duyruldumu :soru:

-ER-
01-03-2012, 13:16
Uzaylılar neden uçakları yada adı neyse onlara lamba koysun insanlar gibi :S enteresan birisi kendince yapmış bence ve videonun devamı yokmu gitmez mi insan yanına yahu
Aerodinamiden bir haberlermiş :D

-ER-
01-03-2012, 13:19
Aklıma hiç gelmemişti böyle bi düşünce ama cidden mükemmel bi yereden yakalamışsın acaba onlararada duyruldumu :soru:

İşte öyle bir durum olurda gelirde derlerse yok biz birşeye inanmıyoruz yok gelmedi falan diye büyük bir yalan ortaya çıkmış olur insanlık yalanı diye düşündüm.

Ama gelirde derlerse evet bizede geldi şöyle şöyle kitaplar heralde o zaman dünya üstünde allahın varlığına ve kitabına inanmayan kalmaz.

Bu fikirde nereden aklıma geldi bir karikatür vardı.

Selam dünyalı kıble ne tarafta diyor uzaylı, imam ile papaz yan yana imam gördün mü şeklinde el hareketi yapıyor :)

edit: hatta bu http://www.seyvet.com/resim/71db362df1.jpg

-ER-
01-03-2012, 13:21
Bir zamanlar nazi amanyasıda ufo denemeleri yaptı falan diye söylenti vardı uçan daire çeklinde

desibel
01-03-2012, 13:24
Kuran kerim tüm alemlri inmiştir.

Şu an bile dünyada kuran ın varlığını bilmiyen bi çok insan vardır

SULTANOGLU
01-03-2012, 13:24
google amcaya ancient ufos yazınca eskiden ressamlarım çizdiği resimlerdeki ufoları gösteriyor bu arada. haberiniz olsun

desibel
01-03-2012, 13:26
İşte öyle bir durum olurda gelirde derlerse yok biz birşeye inanmıyoruz yok gelmedi falan diye büyük bir yalan ortaya çıkmış olur insanlık yalanı diye düşündüm.

Ama gelirde derlerse evet bizede geldi şöyle şöyle kitaplar heralde o zaman dünya üstünde allahın varlığına ve kitabına inanmayan kalmaz.

Bu fikirde nereden aklıma geldi bir karikatür vardı.

Selam dünyalı kıble ne tarafta diyor uzaylı, imam ile papaz yan yana imam gördün mü şeklinde el hareketi yapıyor :)

edit: hatta bu http://www.seyvet.com/resim/71db362df1.jpg

Nasıl yani büyük bi yalan ortaya çıkar ?

-ER-
01-03-2012, 13:28
Kuran kerim tüm alemlri inmiştir.

Şu an bile dünyada kuran ın varlığını bilmiyen bi çok insan vardır

Aynen öyle en basit örnek vermek gerekirse daha dün izledim.

Kentin göbeğinde bir kabile motor sikleti falan yaratık zannedip ok talan atıyorlarmış :)

Adamlar hala çağı yakalayamamışlar. Daha neler var. Ben biraz araştırayım şu deneyleri bakalım daha neler çıkacak konuyuda saptırtmayalım. Yanlış anlaşılmayalım :)

bilalMW
01-03-2012, 13:29
Kainatın ne kadar büyük olduğunu biliyorsunuzdur ki bunu çok net açıklayan anlatan videolar mevcut dudak uçuklatan cinsten.Yani böyle devasa bir yapı da sadece iğne ucundan daha küçük dünyanın olması,yanlız olmasını benim pek mantığım almıyor.Bende farklı yaşamların olduğuna inanıyorum.

Bu Kainatta Ne kadar Büyük Bir"HİÇ"olduğunu Farkındamısın | Facebook (http://www.facebook.com/video/video.php?v=114550021935816)

ice ında dediği gibi Kuran da 7 ayrı alemden bahsediliyor zaten bir kaç tanesine anlam yükleyebiliyoruz ama geri kalanları soru işareti bilinmeyen..

nefesim kesilerek izledim yeminle.

-ER-
01-03-2012, 13:31
Nasıl yani büyük bi yalan ortaya çıkar ?

Yanlış anlaşılmıyım dedim anlaşıldım :)

Bütün alemlere geldiğini biliyoruz ama işte birileri gelirde bize gelmedi falan derse farklı şeyler söylerse yalanmış yani demezmiyiz. Sonuçta bizden çok çok ileride bir ırk söylüyor diye diyorum yani ben kafamda varsayım yapıyorum :)

-ER-
01-03-2012, 13:32
google amcaya ancient ufos yazınca eskiden ressamlarım çizdiği resimlerdeki ufoları gösteriyor bu arada. haberiniz olsun

Aynenn frenk duvarlarındaki ve klise duvarlarındaki resimlerde hep bir daire ve uçan cisim çizilmiş.

desibel
01-03-2012, 13:33
Yanlış anlaşılmıyım dedim anlaşıldım :)

Bütün alemlere geldiğini biliyoruz ama işte birileri gelirde bize gelmedi falan derse farklı şeyler söylerse yalanmış yani demezmiyiz. Sonuçta bizden çok çok ileride bir ırk söylüyor diye diyorum yani ben kafamda varsayım yapıyorum :)

Yok yanlış anlamadım sadce şune belirtmek isterim şüpem yokki kuran alemlere günderilmiştir öyle bişey olduğuna şüpem yok ama söyliyince içimde bi merak oluştu yani yanlış anlama

-ER-
01-03-2012, 13:36
Yok yanlış anlamadım sadce şune belirtmek isterim şüpem yokki kuran alemlere günderilmiştir öyle bişey olduğuna şüpem yok ama söyliyince içimde bi merak oluştu yani yanlış anlama

Ben küçükken çok farklı fanteziler kuruyordum :D

Bir ara acaba biz deneymiyiz diye bir düşüncem bile vardı dünyaya ekilmiş farklı farklı türler gönderdiler zaman zaman gelip bizi gözlemliyorlar falan diye bile düşünmüştüm :D Hatta arada gelip insanlara bazı şeyleri öğrettiler falan mısır piramitlerini ilk öğrendiğim zamanlar özellikle bunları düşünüyordum :)

Bir süre sonra dünya dünyadan sonra peki ne olacak falan derken dedim Erel conta yanacak bu konuları zorlama :D Çünkü beyin biryerden sonra rolantinin altına düşüyo fakire kalıyordu direk OEM chip i attım devam hayata :D

Bunuda küçük bir latife olarak paylaşmak istedim :D Türklerin dünyaya mesajı :D

http://www.imppaint.com/wp-content/uploads/2012/01/erdl2.png

F.Esen
01-03-2012, 13:36
1 saattir falan konuyu okuyorum yeminle kafam gecti ya psikolojim yeni yerine oturmuştu gene psişik düşüncelere giricem...

desibel
01-03-2012, 13:37
ciddi hayal gücün kuvvetliymiş de sen benim kurduğum hayalleri bi bilsen hahahaha hayattan soğursun :D

Allahtan atlattım onları :D

-ER-
01-03-2012, 13:46
Şu Facebook linkli videoyu izledikten sonra bir soru işareti daha çıktı evren biryerde bitiyor sonuna gitti animasyonda dairesel peki onun dışında ne var ?

Bu kadar büyük evrende eşşek değilya milyar sayıda gezegende hayat vardır :D

Onrcn
01-03-2012, 13:47
m.milliyet.com.tr (http://dunya.milliyet.com.tr/bunun-adi-cilginlik-/dunya/dunyadetay/01.03.2012/1509795/default.htm)

SULTANOGLU
01-03-2012, 13:50
Çok net yaparlar

YUSUF
01-03-2012, 13:51

Bu Kainatta Ne kadar Büyük Bir"HİÇ"olduğunu Farkındamısın | Facebook (http://www.facebook.com/video/video.php?v=114550021935816)

bu video bana İhlas suresinin anlamını hatırlattı

De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur

güzel paylaşım t.e

Bazu
01-03-2012, 13:51
http://www.youtube.com/watch?v=ImeflsFMk6M

Onamdar
01-03-2012, 13:54
Zeitgeist in ilk belgeselini izleyin...

cabrioleter
01-03-2012, 14:21
Zeitgeist in ilk belgeselini izleyin...

hocam o belgesel yalan dolu. kötülediği güçlerin medya çıkarması resmen. önce medya yoluna gem vuruyor aynı mesajı kendi görsel medya olarak sunuyor. önce delillerle bir şeyleri söyleyip inandırmaya çalışıyor sonra dinlerin safsata olduğunu söylüyor.

Onamdar
01-03-2012, 14:34
Bana argümanları oldukça sağlam geldi

_FrKn_
01-03-2012, 14:46
tesla nın adı geçmiş kablosuz elektrikle ilgili . izlemenizi tavsiye ederim.
şurdan indirebilirsiniz.
MULTi History Channel | Nikola Tesla| DVBRIp (http://divxm.com/history-channel-nikola-tesla-dvbrip-t506651.html)

SULTANOGLU
01-03-2012, 14:49
ben tırsıyorum bu ruslardan çernobil ( o zaman sovyetlerdi ama ne fark eder ) falan okudum o deneyle hele şimdi oraların hali çok korkutucu...

elenafilatova.com (http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/index_turk.html)

inceleyin hak verceksiniz bana...

yanlız ohaaa dedim kesinlikle incelenmesi gereken bir albüm. ben 43 üncüsayfaya geldim. Kadın cidden manyak o bölgelerde tekbaşına dolaşıp fotoğraf çekmesi. ve yanlış anlamadığysam gecede kalmış :)

43. sayfada unoffical souce lardan gelen fotoğraflarda hakkaten radyasyonun ne derece etkili olduğunu gösteriyor :( içim bir fena oldu

Tugral
01-03-2012, 14:58
10 yıl sonra insanlarda bunun kullanılcağı gibi bir görüşleri var. Ölümsüzlük diye adlandırmışlar çok ilginç... sonumuz hayrolsun

kaynak:
http://dunya.milliyet.com.tr/bunun-adi-cilginlik-/dunya/dunyadetay/01.03.2012/1509795/default.htm

0M42
01-03-2012, 16:14
Rivayete göre Lokman hekim ölümsüzlüğün formülünü bulmuştur.Ama bir çok yerde ölümsüzlükten kasıt hücrelerin yaşlanışını bariz geciktiren insan ömrünü 4 - 5 kat daha uzatan özel bir förmül hazırladığı belirtilir.Çünkü ölümsüzlük elhamdulillah müslümanım diyen bir insanın yaşam felsefesine aykırı bir durum olşturur.

Lokman hekim bilinen en esrarengiz durumlardan bir tanesidir.

Hatta hikayesi aşağıda ;

LOKMAN HEKİM KİMDİR ÖLÜMSÜZLÜK İKSİRİ - cengizdamar Blogcu Sayfası - Blogcu.com (http://cengizdamar.blogcu.com/lokman-hekim-kimdir-olumsuzluk-iksiri/9003461)

gökberk
01-03-2012, 16:16
yanlız ohaaa dedim kesinlikle incelenmesi gereken bir albüm. ben 43 üncüsayfaya geldim. Kadın cidden manyak o bölgelerde tekbaşına dolaşıp fotoğraf çekmesi. ve yanlış anlamadığysam gecede kalmış :)

43. sayfada unoffical souce lardan gelen fotoğraflarda hakkaten radyasyonun ne derece etkili olduğunu gösteriyor :( içim bir fena oldu

Ben tırstım kadın öyle deyince ... :eek:

exca-
01-03-2012, 16:19
enteresan konular hep merakım vardır,çok bilinmeyenli denklem tabi..

-ER-
01-03-2012, 21:28
Yokmu yeni deney görselleri :D

gokselaltinok
01-03-2012, 21:32

bu da türkçesi

Bu Teslanın ölümünden sonra onun projelerini geliştirmeye çalışırken yapılmış bi deney diye biliorum ben.