PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cooper S JCW & FN-2 Type-R

BilalAkbayır
29-02-2012, 19:41
İkinci elde Cooper S JCW (2008-2009) ve FN-2 Type-R kıyasladığınız zaman (performans, yakıt tüketimi, estetik olarak) hangisi daha mantıklıdır? Bu iki araç sahipleri artıları ve eksileri hakkında ne diyorlar ? Hangisinin piyasası daha hızlıdır ? Fiyat olarak hangi rakamlara kadar çıkılmalıdır?

Ayrıca FN-2 Type-R olacaksa kırmızı
Cooper S JCW olacaksa kırmızı, mavi veya sarı haricinde renk düşünmüyorum.

EvoX
29-02-2012, 21:12
Konuyu takipteyim .

doush
29-02-2012, 21:16
Ayni kiyaslama karsilastirmalard vardi, ara tusuyla bulabilirsiniz :)

SaBRi
29-02-2012, 21:19
http://www.techturkey.com/forum/karsilastirmalar/68434-2011-fn2-type-r-vs-2011-mini-jcw.html

buldum :D

Arenimo
29-02-2012, 22:08
Vergi yakit dilimi olarak cooper S acik ara onde R56 kasa icin konusuyorum ciddi yakmiyo vergi olarakta typeR in yarisi kadar estetik olarak sorarsan goreceli bir kavram ama cooper S prestij olarak bir tik ustunde type R in aftermarket urun olarak 2 side sorun cikarmaz yedek parcasi 2 sini de orta ayardir 2008 2009 larin birtakim kronik hastaliklari vardir ama cozumu kolay satarken cooper S daha rahat fn2 piyasasi cok hizli dgil

Metin Bilen
29-02-2012, 22:41
tabiki couper....:)

Anti
29-02-2012, 22:45
FN2'nin artıları:

- K20 motor -> Yüksek devir, modifiyeye yatkınlık, yüksek dayanıklılık ve mükemmel ses
- Çok kaliteli bir şanzıman
- Modern ve kendine baktıran tasarım (dış ve özellikle iç)
- Günlük kullanacaksan; 4 hatta 5 kişiyle çok rahat yolculuk imkanı. Koltuklar efsane, uzun süre kullanımda Mini gibi yormaz.
Ayrıca camların genişliği ve tavanın yüksekliği de kullanımında çok büyük rahatlık sağlıyor.
- Yeni model alırsan, standart olarak gelen kilitli diferansiyel
- 2. elde satış değerini koruma
- (Senin için önem teşkil ediyorsa) yollarda nadir bulunan bir araca sahip olma durumu
- Karma kullanımda 1.6 benzinli motorlar kadar benzin tüketimi
- Kronik problemi duyduğum ve tecrübe ettiğim kadarıyla bulunmuyor
- Forumda sana seve seve destek olacak bir sürü Honda psikopatı :D

Eksileri:

- Beslemeli motorlara göre düşük tork
- Daha yüksek vergi
- Cooper'a göre biraz daha düşük yol tutuş (gerçi piste çıkıp deli gibi hot lap kasmadığın sürece hiç bir fark yaratmayacaktır)
- Devamlı VTEC açık gezmek alışkanlığı varsa yağ yakışı fazla olabilir. (Ben yağ eksiltme ile karşılaşmadım şu ana kadar, sürüşe bağlı)

Bir de klasik muhabbet, Type R'ı turbolarsan şaka oğlu şaka makinesi elde edersin :D
Konulu video: Turbo FN2 vs Nissan GTR - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fkMk4RCwWjM&feature=related)

Kimse kızmasın, maksat geyik :rolleyes:

CESUR
01-03-2012, 00:19
Turbo fn2 deli olmus he:)

Erdem K.
01-03-2012, 07:32
fn2'nin 2.elleri s jcw'lara göre biraz daha yavaş olabilir iç hacim ferahlığı ve kasasının bana göre daha güzel olması fn2'yi benim gözümde öne çıkarır...

Kekuti*
01-03-2012, 07:50
Works çok eğlenceli ve prestijli bir araç.. Cooper S genel anlamda sorun çıkartabilen bi araç olabiliyor. Biraz şansınıza bağlı diyelim. R56'da herkes sorunsuz kullanım yaşamıyor maalesef :)

Dolayısıyla kafam raat olsun gidişide güzel olsun diyorsanız ben TayyaR diyorum.. Bu kasa cidden güzel. Fakat yenisi gelmeyecek mi bu kasanın ?

zıpzıp
01-03-2012, 07:58
bnce cooper :)

Erdem K.
01-03-2012, 08:36
Works çok eğlenceli ve prestijli bir araç.. Cooper S genel anlamda sorun çıkartabilen bi araç olabiliyor. Biraz şansınıza bağlı diyelim. R56'da herkes sorunsuz kullanım yaşamıyor maalesef :)

Dolayısıyla kafam raat olsun gidişide güzel olsun diyorsanız ben TayyaR diyorum.. Bu kasa cidden güzel. Fakat yenisi gelmeyecek mi bu kasanın ?

sanırım yenisi yakın vadede yok.
ayrıca temiz fn2'lere 52-55 vermektense belki 60 civarına seçeneklerinizin arasına leon cupra'ları da ekleyebilirsiniz...

Semii
01-03-2012, 08:41
sarı renk bi JCW herşeye bedel :)

Tunç
r56 hiçde az yakmyor ve içi ufak cok dar ınanılmaz sert bence typer

Kekuti*
Gidişine lafım yok, ama sağlam bir araç gibi gelmiyor bana Seat, Honda ve Mini'yi başarılı buluyorum bu konuda. Bence bu iki araç arasında kalınacaksa, her ne kadar JCW'e aşıkta olsam.. TayyaR. :)

Kekuti*
01-03-2012, 08:47

Hacı murat :) senin ki replika r56 kardesim :hahaha:

kanka bu arabaya rahatsız dersen r53'ler çöpe atılsın o zaman :) r53'e göre en az 1.5 2 litre daha az yakıyor. çok daha da raat ben sığıyorum yapma :)

mini10s
01-03-2012, 08:58
cooper candır:)

Arenimo
01-03-2012, 09:12

kanka bu arabaya rahatsız dersen r53'ler çöpe atılsın o zaman :) r53'e göre en az 1.5 2 litre daha az yakıyor. çok daha da raat ben sığıyorum yapma :)

Y cooper in kocasi emg tabi r53 ondan sevmiyosun r53 leri hahaha kanka 2 litreden daha cok yakiyoruz r56 ciddi yakmiyo tayyardan az yaktigi kesin :D

Kekuti*
01-03-2012, 09:23
Ayrımcılık yapma Aren pampa, miniler arasında gerginlik yaratıyorsun :D

hakan_akin
01-03-2012, 09:26
bende aynı kararsızlığı yaşamıştım fn2 aldım huzurluyum :D

CESUR
01-03-2012, 11:20
Fn2 iiidir kardesim genislik olsun ic dizayni koltuklari rahat bi araba ve zevkli aynen fn2 aldim huzurluyum

BilalAkbayır
01-03-2012, 21:36
Vergi yakit dilimi olarak cooper S acik ara onde R56 kasa icin konusuyorum ciddi yakmiyo vergi olarakta typeR in yarisi kadar estetik olarak sorarsan goreceli bir kavram ama cooper S prestij olarak bir tik ustunde type R in aftermarket urun olarak 2 side sorun cikarmaz yedek parcasi 2 sini de orta ayardir 2008 2009 larin birtakim kronik hastaliklari vardir ama cozumu kolay satarken cooper S daha rahat fn2 piyasasi cok hizli dgil

R56'dan bahsediyorum bende. Yakıt olarak cevabımı aldım o zaman. Bence de Mini daha hoş duruyor. FN2 nedense pek tutulmadı zaten hala EP3 ler piyasaya hakim durumda.

FN2'nin artıları:

- K20 motor -> Yüksek devir, modifiyeye yatkınlık, yüksek dayanıklılık ve mükemmel ses
- Çok kaliteli bir şanzıman
- Modern ve kendine baktıran tasarım (dış ve özellikle iç)
- Günlük kullanacaksan; 4 hatta 5 kişiyle çok rahat yolculuk imkanı. Koltuklar efsane, uzun süre kullanımda Mini gibi yormaz.
Ayrıca camların genişliği ve tavanın yüksekliği de kullanımında çok büyük rahatlık sağlıyor.
- Yeni model alırsan, standart olarak gelen kilitli diferansiyel
- 2. elde satış değerini koruma
- (Senin için önem teşkil ediyorsa) yollarda nadir bulunan bir araca sahip olma durumu
- Karma kullanımda 1.6 benzinli motorlar kadar benzin tüketimi
- Kronik problemi duyduğum ve tecrübe ettiğim kadarıyla bulunmuyor
- Forumda sana seve seve destek olacak bir sürü Honda psikopatı :D

Eksileri:

- Beslemeli motorlara göre düşük tork
- Daha yüksek vergi
- Cooper'a göre biraz daha düşük yol tutuş (gerçi piste çıkıp deli gibi hot lap kasmadığın sürece hiç bir fark yaratmayacaktır)
- Devamlı VTEC açık gezmek alışkanlığı varsa yağ yakışı fazla olabilir. (Ben yağ eksiltme ile karşılaşmadım şu ana kadar, sürüşe bağlı)

Bir de klasik muhabbet, Type R'ı turbolarsan şaka oğlu şaka makinesi elde edersin :D
Konulu video: Turbo FN2 vs Nissan GTR - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fkMk4RCwWjM&feature=related)

Kimse kızmasın, maksat geyik :rolleyes:

Açıkçası modifiyeden pek anlayan biri değilim. Araçları stock kullanacağım. Stock olarak hangisi daha performanslıdır peki ? Günlük kullanılmayacak araç ki zaten 4-5 kişi binmiyorum araca :) Ama bende fark ettim Cooper çok dar sanki.

Ne tarz sorunlar acaba bunlar? Araç günlük kullanılmayacak ve kısmet olursa 1 yıl kadar kullanmayı düşünüyorum.

Ben özellikle sizin aracınızı çok beğeniyorum. Siz daha tecrübelisinizdir. Type-R tercih etmenizin sebebi sadece ferahlık mı ?

Tunç
01-03-2012, 21:48

kanka arkası cok dar r53 tecrubemde olmadı yakıt konusunda :)

JapanVsGermany
01-03-2012, 21:48
Cooper alirsan kizlarin; type R alirsan erkeklerin dikkatini cekersin ;)

Tunç
01-03-2012, 21:51
ozaman şöyle söyliyeyim cooper bıraz daha nazik bir araba fn2 typera göre yakıt konusunda 50 kurus :)

JapanVsGermany
01-03-2012, 21:56
Kisisel fikrim seceneklerde EP3 olsa kesinlikle tayyari secerdim ama FN2 madem, cooper tercihim olurdu ...

BilalAkbayır
01-03-2012, 21:56
Cooper alirsan kizlarin; type R alirsan erkeklerin dikkatini cekersin ;)

Çok farklı bir yaklaşım oldu :)

ozaman şöyle söyliyeyim cooper bıraz daha nazik bir araba fn2 typera göre yakıt konusunda 50 kurus :)

Bilgilendirme için teşekkürler.

CESUR
02-03-2012, 02:45
Fn2 cooperden rahat genis ve daha az yakan bi arac ve rahat rahat 5 kisi biner:)

Anti
02-03-2012, 10:58
Stock olarak kullanmayı düşünüyor arkadaş gördüğüm kadarıyla, o yüzden "EP3 olsa kesin al derdim ama FN2'yi boşver" yaklaşımı yanlış.

Stock FN2 ile stock EP3 arasında bir performans farkı yok, hatta fn2 ara devirlerde daha fazla tork verdiği için şehir içi kullanımında daha avantajlı. Top Gear'da izlediğiniz o saçma fn2 vs ep3 videosuna itimat etmeyin.

Ha diyorsanız ben ölümüne modlarım arabayı atmosferik king olurum.. yine de kesinlikle Ep3 demek yanlış, BS Type R gibi arabaların durumu ortada. Ne kadar verirsen o kadar alıyor çatır çatır gidiyor araba. Performans karşılaştırması bu şekilde..

İşin konfor kısmına girersek hiç bir şey söylemiyorum zaten.. Fn2'de aldığın oturaklılık ve dolgunluk hissinden daha fazlasını Audi S3 hariç hiçbir hot-hach araçtan alamazsın.

Neyse konuyu pert etmeyelim ep3 ile fn2'yi karşılaştırmıyoruz sonuçta :) yazanlara tepkimi gösteriyorum sadece.

Eğer Jcw ve Fn2 kullanma imkanınız varsa kendiniz görün beğenin ve öyle karar verin. En önemli nokta araçların size yaşatacağı his olacaktır.
Ben bir Cooper S'e bindim, daha sonra da Ep3'e. Tayyar beni ilk binişte kendine aşık etti, kafamı bulandırdı, sebebim oldu, gözlerimi kör etti ;)

K.Kaan
02-03-2012, 12:46
Ben bir Cooper S'e bindim, daha sonra da Ep3'e. Tayyar beni ilk binişte kendine aşık etti, kafamı bulandırdı, sebebim oldu, gözlerimi kör etti ;)

çok yakın bir tespit benimkiyle..:) aynısı başıma geldi çünkü:icon_tup:

prodecture
03-03-2012, 15:14

nerdeyse vaz geçicem jcw den:)

typermelih
04-03-2012, 10:19
bu turbo işini fn2 bs sahibi serhat arkadaşımız yapmalı gururumuz olur,konuya gelince 3 yıl fn2 kullanan biri olarak 2 sefer yolda denk gelmesı sonucu cadde içi gazlamıştık mini ile... çocuk gibi oynamıştım, belkide kişinin sürüsü iyi değildi ama basıncada yakıt affetmezdi, vergisi çok sinir edici, neolursa olsun bir araç alırken 2. elinede bakmak lazım sebebi o araçla bir ömür geçirmeyeceksiniz fn2 bu sebeple ağır kalıyor,günümüz gençleri birazdaha bilinçli giden arabayı daha 17 yaşındaki biri bile biliyor satımı kolay olan bir araçta tercih etmek güzel olur

efe_
04-03-2012, 12:04
cooper tercihim olurdu .)

AHMET1907
04-03-2012, 14:23
Cupra ve STI kullandim diyebilirimki JCW apayri. Kullanmasi acayip zevkli

Almanci Tane-R
05-03-2012, 09:19
buna anket acilsa iyimis

YEY®
05-03-2012, 11:54

Valla garajdaki 2.r56 ve 4.r53.Su an r56 s ve r53 mevcut ayni anda.R56 gercekten sorunlu bi araba.Ben 1 yil boyunca yag bakimi haric servise girmedigimi bilirim r53 um ile..Ama r56 da oyle bir dunya yok.

Ayrica jcw derken hangi jcw ? r56 sportif bi arac olmak icin sport tusuna ihtiyac duyarken r53 dogustan sert agresif sportif kullanimi olan bir gokart.

Dolayisiyla 3 arabayi mukayese etmelisiniz diye dusnuyorum r53,r56 ve fn2 typer.Konu sahibi r56 demis gerci yorumlara aldandim:)

Kekuti*
05-03-2012, 12:12
0 araba alicam diyor arkadas Yunusum Emrem ;)

Kekuti*
05-03-2012, 12:16
bu turbo işini fn2 bs sahibi serhat arkadaşımız yapmalı gururumuz olur,konuya gelince 3 yıl fn2 kullanan biri olarak 2 sefer yolda denk gelmesı sonucu cadde içi gazlamıştık mini ile... çocuk gibi oynamıştım, belkide kişinin sürüsü iyi değildi ama basıncada yakıt affetmezdi, vergisi çok sinir edici, neolursa olsun bir araç alırken 2. elinede bakmak lazım sebebi o araçla bir ömür geçirmeyeceksiniz fn2 bu sebeple ağır kalıyor,günümüz gençleri birazdaha bilinçli giden arabayı daha 17 yaşındaki biri bile biliyor satımı kolay olan bir araçta tercih etmek güzel olur

O kullanan sofor deilmis, arabada works deildir buyuk ihtimal ;) iki arac stok oldugu taktirde jcw'nin eline su dokemez gidis konusunda fn2 :)

Size denk gelmis bence trafik olayi, fiesta tdci ile beni trafikte kovalayan arkadasim var :)

ümitech
08-03-2012, 02:10
tayyar derim bende :)

JumboAli
08-03-2012, 03:36
r56 motoru cok nazık typer gaddar. mını'nın yol tutusu hondada yok ama donanım olarak daha ustun bence typer seklıde daha guzel bence mını'den bı geceklubunun onune gırsen mınıyle daha cok saygı gorursun ayrı konu ama bence honda ustun mınıden bu karsılastırmada her acıdan.

BilalAkbayır
20-03-2012, 14:00
Fn2 cooperden rahat genis ve daha az yakan bi arac ve rahat rahat 5 kisi biner:)

5 kişi hiçbir zaman binmiyor ki zaten benim araçlara.

Stock olarak kullanmayı düşünüyor arkadaş gördüğüm kadarıyla, o yüzden "EP3 olsa kesin al derdim ama FN2'yi boşver" yaklaşımı yanlış.

Stock FN2 ile stock EP3 arasında bir performans farkı yok, hatta fn2 ara devirlerde daha fazla tork verdiği için şehir içi kullanımında daha avantajlı. Top Gear'da izlediğiniz o saçma fn2 vs ep3 videosuna itimat etmeyin.

Ha diyorsanız ben ölümüne modlarım arabayı atmosferik king olurum.. yine de kesinlikle Ep3 demek yanlış, BS Type R gibi arabaların durumu ortada. Ne kadar verirsen o kadar alıyor çatır çatır gidiyor araba. Performans karşılaştırması bu şekilde..

İşin konfor kısmına girersek hiç bir şey söylemiyorum zaten.. Fn2'de aldığın oturaklılık ve dolgunluk hissinden daha fazlasını Audi S3 hariç hiçbir hot-hach araçtan alamazsın.

Neyse konuyu pert etmeyelim ep3 ile fn2'yi karşılaştırmıyoruz sonuçta :) yazanlara tepkimi gösteriyorum sadece.

Eğer Jcw ve Fn2 kullanma imkanınız varsa kendiniz görün beğenin ve öyle karar verin. En önemli nokta araçların size yaşatacağı his olacaktır.

Ep-3 düşünmüyorum zaten. Stock kullanacağım. Kullanma imkanım yok maalesef.

Valla garajdaki 2.r56 ve 4.r53.Su an r56 s ve r53 mevcut ayni anda.R56 gercekten sorunlu bi araba.Ben 1 yil boyunca yag bakimi haric servise girmedigimi bilirim r53 um ile..Ama r56 da oyle bir dunya yok.

Ayrica jcw derken hangi jcw ? r56 sportif bi arac olmak icin sport tusuna ihtiyac duyarken r53 dogustan sert agresif sportif kullanimi olan bir gokart.

Dolayisiyla 3 arabayi mukayese etmelisiniz diye dusnuyorum r53,r56 ve fn2 typer.Konu sahibi r56 demis gerci yorumlara aldandim:)

R53 düşünmüyorum. Sorunlu derken ne tarz sorunları var ?

r56 motoru cok nazık typer gaddar. mını'nın yol tutusu hondada yok ama donanım olarak daha ustun bence typer seklıde daha guzel bence mını'den bı geceklubunun onune gırsen mınıyle daha cok saygı gorursun ayrı konu ama bence honda ustun mınıden bu karsılastırmada her acıdan.

Gecekulupleriyle aram yok :) Fn-2 yavaş yavaş aklımdan çıkıyor gibi. Temiz ve bütçeme göre uygun bir JCW bulursam almayı düşünüyorum. Olmadı Cooper S.

Kekuti*
20-03-2012, 14:11
66.500 TLye Kırmızı JCW var.. Kırmızı siyah, Recaro koltuk 211 hp lik.. Düşünürmüsün ?

48.200 KM'de

ufak bir pazarlık payıda var..

BilalAkbayır
20-03-2012, 15:04
66.500 TLye Kırmızı JCW var.. Kırmızı siyah, Recaro koltuk 211 hp lik.. Düşünürmüsün ?

48.200 KM'de

ufak bir pazarlık payıda var..

Olabilir ama o fiyatlar benim bütçemi çoook aşar maalesef. :( Araç hangi araç peki.

Kekuti*
20-03-2012, 15:12
PM attım...