Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : tuk tuk sesi

gökan
02-03-2012, 00:04
beyler ufak bi sorunum var arac ek cıvıc 15 gun önce rpf 1 lerımı taktım bılezıkte koydum ama bılezık takmama ragmen jant bıraz boşluk bıraktı ama jantı guzelce sıktırdım ....sımdı bıyere kadar gıttım geldım cukura gırınce tuk tuk dıye ses sag taraftan gelıyor acaba jantmı gevsek yoksa amortısormu ,bıjonlara baktım bı sıkıntı yok neden olabılır ???

bırde bılezık taktrmstm azda olsa oynuyrdu yıne bı sıkıntı olurmu eskı mavı cıvıcte oyleydı cunku

Cliosportve
02-03-2012, 00:07
Sesler konusunda net birşey söylemek için aracı görmek gerekir
Biz anca uzaktan atıp tutarız ses konusunda

gökan
02-03-2012, 00:09
Sesler konusunda net birşey söylemek için aracı görmek gerekir
Biz anca uzaktan atıp tutarız ses konusunda

haklısın sanırım hocam:)

d16y4
02-03-2012, 11:45
jant oynarsa bijon keser ordan değildir

imparatoR
02-03-2012, 12:59
+
bunların dışında z rotunun vakti gelmiş olabilir

SOMEONESPECIAL
02-03-2012, 13:03
Jantların son kullanma tarihi dolmuş... Satacaksan alabilirim )

XSi
02-03-2012, 14:08
beyler ufak bi sorunum var arac ek cıvıc 15 gun önce rpf 1 lerımı taktım bılezıkte koydum ama bılezık takmama ragmen jant bıraz boşluk bıraktı ama jantı guzelce sıktırdım ....sımdı bıyere kadar gıttım geldım cukura gırınce tuk tuk dıye ses sag taraftan gelıyor acaba jantmı gevsek yoksa amortısormu ,bıjonlara baktım bı sıkıntı yok neden olabılır ???

bırde bılezık taktrmstm azda olsa oynuyrdu yıne bı sıkıntı olurmu eskı mavı cıvıcte oyleydı cunku

bilezikte boşluk olsa bile problem sadece jantın merkezden kaçık olarak montesi olur, eğer dediğin ses bijonların boşluğundan olsa bijonları bile kopartabilirdin ama yatay olarak 4 adet bijon var, ve bunları gerekli torkta sıktığın için hareket etmesine imkan yok. Bileziğin kullanım amacı, bijonlara binen yükü azaltmak, birazcık boşluk orjinal göbek ve orjinal jantlar arasında da olur zaten.

tıkırtı şeklinde sesler genelde viraj demir çubuğunun üzerindeki lastiklerin ve varsa askı rotundaki (z rotu da denir) aşınıp boşluk yapmasından kaynaklanır..

rot - balans yapan yerlerde kontrol ettirebilirsin, problemli noktaları hemen tespit ederker..

gökan
02-03-2012, 16:11
z rotlarını elıme bı aldım oynuyr z rotu degısıcek:D