Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : motosikletimi hurdaya ayırmak istiyorum.

ahmet3425
02-03-2012, 14:41
ARACIN HURDAYA AYRILMASI
Tescil belgesi (Trf.Tsc.Şb.Md.lüğü ve Br.A.liğinden)
3 adet Araç Tescil Müracaat formu (Ek-1), (Şoförler cemiyetinden)
Taşıtlar Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı
Araç Ticari ise bağlı olduğu Vergi dairesinden borcu yoktur yazısı
Eski Trafik ve Tescil belgeleri
Plakalar getirilecek

Not: İşlemi vekil takip ediyor ise vekaletname hurda işlemini yapmaya yetkili olarak tanzim edilecek.

Not: Belgeler daktilo ile doldurulacak

demişler ancak bu işlemler icin nereye basvuracagımız yazılmamış daha önce bir aracı hurdaya ayırmadıgım icin bu konuda tecrubesizim bu belgelere ek baska yapmam gereken birsey varmı?

birde motor ruhsatta benim adıma ancak vergi dairesinde hala satın aldıgım kisi adına gözüküyor MTV borclarını bile noter satıs sözlesmesin de yazan aldıgım kisinin t.c numarasıyla gerceklestirdim bunu nasıl duzeltebilirim ne yapmam gerekir? yardımcı olursanız sevinirim 1 senedir kapıda yatıyor alet boştan yere vergi ödüyorum kurtulayım sundan artık.

ahmet3425
02-03-2012, 16:20
yokmu konuyla alakalı bilgisi olan?

Maxi
02-03-2012, 16:33
önce motoru üzerine almalısın hocam
sonra vergi borçlarını yatırırsın
sonra ne istersen yaparsın

benim bildiğim budur

tunceR
02-03-2012, 16:37
borcunu ödemen lazım komple sonra ruhsatla vergi dairesine git orda düzeltirler ismi. sonra tarfiğe gidip aracımı hurdaya çıkarmak istiyorum diyosun sana bi belge vercekler onu doldurup geri verceksin ertesi günde yeni ruhsatlarını alcaksın arkasında araç hurda belgelidir ibaresi yer alacak.

ahmet3425
02-03-2012, 22:43
motorun ruhsatı benim adıma ztn borcuda yok ödedim hepsini... anladım trafik şubeye gidip işlemleri oradan yapacagım.

nostra
02-03-2012, 22:52
hazır böyle bi konu açılmışken bişey sormak istiyorum bilen arkadaşlara.. yaklaşık 5-6 sene önce motorumu sattım fakat büyük bi hatayla alıcının üzerine vermedik motoru..sonrada alıcıyla irtibatımız koptu ve motor hala benim üzerime..nerde ne durumda bilmiyorum..vergi borcu v.s çıktı takside böldüm ödemek zorunda kaldım ve şuan ödüyorum düzenli olarak..şuan yine pulu gelmiş..ben bu motordan nasıl kurtulucam.. ne yapmam gerekiyo ? motoru nasıl bulurum ?

ahmet3425
02-03-2012, 22:59
senin işin zor be abi... allah yardımcın olsun.

çalıntı ihbarı veririm senin yerinde olsam biyerlerden cıkarsa cıkar cıkmassa sıkıntı buyuk. marka model nedir?

nostra
02-03-2012, 23:10
senin işin zor be abi... allah yardımcın olsun.

çalıntı ihbarı veririm senin yerinde olsam biyerlerden cıkarsa cıkar cıkmassa sıkıntı buyuk. marka model nedir?

asya motor yaa 3 kuruşa aldık zamanında bindik öyle şimdi motorun 3 katı para ödüyoruz..çalıntı ihbarı vericemde adama sormazlarmı 5 yıldır nerdesin diye:) niye bu zamana kadar gelmedin , niye sattığında noter satış sözleşmesi yapmadın v.s sattığıma dair hiçbir belgede yok elimde..allah korusun bişey olsa bende olmadığınıda ispatlayamıcaz..