Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTI Araba İçi Benzin kokusu Sorunu,
Araba 2 sene kadar yarım depodan fazla benzin ile yattı, sadece 3-4 haftada bir çalıştırıldı, çok ara vermedende yıkamaya gitti geldi, site içinde döndü vs.
Şimdi benzin kokusu başladı, enjektörlerin etrafı temiz, pompa komple değişti, etrafında benzin yok, arabanın altında kaçak yok. 5000km kadarda kullanıldı fakat kokunun sebebi yok.
depo az yada fullken koku artıp azalıyormu bilmiyorum ama trafikte biraz artıyor ve araba full stock.
Geri dönüşüm tıkalı olabilir dediler, depoda bunun temizlenmesini yada konuyla alakalı fikirler lütfen.
Benim eski 306mda olmustu koku olayi
Benzin rayina gidek iki benzin hortumu kaciriyordu onlari duzelttim bir zaman sonra
Yine ayni hat uzerinde biraz daha geride plastik hortumlar yinr patlamis benzin kaciriyordu
Yine koku yapiyordu degistirdim duzeldi.
Motor ve cevresindeki benzin hortumlarini bi kontrol et yada ettir derim.
Ozellikle koku geldigi zaman ac kaputu ve bak hortumlara.
İsine yarar umarim aklima baska birsey gelmedi :)
aLperTunga
03-03-2012, 15:55
hocam geri dönüşüm hortumları tam rot kolunun altından geciyor ona vurup zedelemiş olabilir..arabayı çalıştır sol lastiğin ordan burnunu camurlugun içine daya koku ordan geliyorsa ordaki geri dönüşüm hortumu catlaktır..geri dönüşüm hortumunun tam camurlugun içinde ek yeri var hortumlar soketle ekli birbirine o soketide çatlatmış olabilir..sol camurlugun lastiğin üstünden koklayın..
enginetune
03-03-2012, 23:07
benzin deposunun havalandırma hortumu yerinden çıkmış olabilir bu yüzden arabanın içine basar kokuyu
benzin deposunun havalandırma hortumu yerinden çıkmış olabilir bu yüzden arabanın içine basar kokuyu
bundan bahsettiler ama zordaydı sanırım tam nerede?
diğerlerinide kontrol edeceğim artık kafa yapmaya başladı.
bundan bahsettiler ama zordaydı sanırım tam nerede?
diğerlerinide kontrol edeceğim artık kafa yapmaya başladı.
sağ çamurluk içinde kanka, kanister yani..krikoya vurup davlumbazı sökersen bakıp mudahale yapabilirsin..
erel aynı sorun bendede var bakıcam :) iyi bilgi oldu