PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli otoya bir talip de Asya'dan çıktı

gökberk
03-03-2012, 17:10
Malezya'nın yerli otosu Proton'u yaratan efsanevi lider Mahathir Mohamed, "Bir Türk otomotiv firmasıyla görüşüyoruz. Önce Türkiye'de Proton üretip, ardından da bir Türk aracı geliştirmek istiyoruz" dedi

http://img.internethaber.com/news/222754.jpg

Malezya'da 22 yıl iktidarda kalan efsanevi Başbakan Mahathir Mohamed, önce Proton markalı araç üretileceğini, ardından da yerli otomobil için düğmeye basacaklarını söyledi. 1983 yılında, Başbakan olduğu dönemde Malezya'yı yerli otomobiline kavuşturan eski Başbakan Mahathir Mohamed, Türkiye'de bir firmayla üretim konusunda görüştüklerini söyledi. Politikadan 2003 yılında ayrıldıktan sonra kurduğu Proton'un danışmanlığını üstlenen Mohamed, Türkiye'de otomobil üretimi için görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Malezya'nın resmi haber ajansı Bernama'ya konuşan Mahathir Mohamed, "Bir Türk şirketiyle görüşmelerimiz sürüyor. Önceliğimiz Türkiye'de Proton üretimi. Ardından da Türkiye malı bir araç için düğmeye basacağız" dedi.

COĞRAFYA GÜZEL

15 bin çalışanı bulunan Proton'un Türkiye'de üretimin teknolojiyle birlikte coğrafi durumunun da cazip geldiğini söyleyen Mahathir Mohamed, "Türkiye önemli bir noktada duruyor. 70 milyonluk nüfusu ve iyi bir satın alma gücü var. Türkiye zaten iyi bir pazar. Arap coğrafyası ve Orta Asya ülkelerine de yakın. 8 komşusu var ve Batı Asya, Güneydoğu Avrupa'ya da çok yakın" diye konuştu.

19 yılda dünya 10'uncusu oldu

Malezya'nın efsane Başbakanı Mahathir Mohamed, 1983'te kurduğu Proton ile ülkeyi, dünyanın en büyük 10'uncu pazarı haline getirdi. Proton'un ülkesinde pazar payı yüzde 60.

Lotus'u 2003'te devraldı

Teknolojik altyapısı oldukça yüksek olan Proton, 9 farklı modelin üretimini gerçekleştiriyor. Proton, üst sınıfa ise 9 yıl önce devraldığı Lotus ile adım attı.

Kaynak : Yerli otoya bir talip de Asya'dan çıktı (http://www.internethaber.com/yerli-oto-proton-turk-otomobili--405115h.htm#ixzz1o4QlLtER)

levent
03-03-2012, 17:33
Valla güzel haber aslında Gökberk, sizin protonlar mitsüt altyapısını da kullanmasına rağmen bence gayet başarılı araçlardı, ki hala 218 lerde gözüm vardır :)

halilcan9455
03-03-2012, 17:41
Jet fadıl fabrikayı tamamlayıp tekrar araba üreteceklerinin sözünü vermişti.
büyük ihtimal görüşülen firma Jet Fadıl'ın şirketi JetPa dır heralde.

gökberk
03-03-2012, 18:59
Valla güzel haber aslında Gökberk, sizin protonlar mitsüt altyapısını da kullanmasına rağmen bence gayet başarılı araçlardı, ki hala 218 lerde gözüm vardır :)

Dediğin gibi Levo'cum..
218' sahibi olmayı ben de isterim ama eli yüzü düzgün olanları 1 elin parmağını geçmez yani. 4G93 + T :)

levent
03-03-2012, 19:02
Dediğin gibi Levo'cum..
218' sahibi olmayı ben de isterim ama eli yüzü düzgün olanları 1 elin parmağını geçmez yani. 4G93 + T :)

Bide TR'de onla uğraşmak Toyota'yla bile uğraşmaktan daha zor :D
Mivec kapak isterim ben ona aslında.. :)

gökberk
03-03-2012, 19:03
Ağzını burnunu dağıtırım bende senin :D :D

levent
03-03-2012, 19:10
Ağzını burnunu dağıtırım bende senin :D :D

gelde ciğer ısmarliyim :D

gökberk
03-03-2012, 19:11
Canım kardeşiim :D

alex
03-03-2012, 20:09
bence cok bir proton kullanıcı olarak bu habere sevindim dogrusu tek kaı 315 glsi kullanmaktayım :) 1.3 mivec