Orijinalini görmek için tıklayınız : Closed Deck & Semi Closed Deck & Open Deck
http://www.grindstonemotorsports.com/tech/blockdesign.jpg
Closed Deck & Semi Closed Deck & Open Deck farklılıkları nedir bu blok tiplerinin..
internetten baktım biraz ama yeterli bilgiye ulaşamadım.
bildiğim, open deck üretimi en kolay olan üretim tipi, semi closed deck'in biraz daha zor bi üretim olduğu, closed deck'in tamamen farklı şekilde üretildiği.
dayanım olarakta Closed>semi closed>open şeklinde olduğu yazıyordu.
başka bi bilgiye ulaşamadım ama nedir bundaki sebepler.. bilen varsa aydınlatabilirmi?
:(cevap verebilecek kimse yokmu
Maxiboost
05-03-2012, 18:42
Open deck ile closed deck in fotografindan bile anlayabilirsin saglamlik farkini. Open deck malzeme kalinligi olarak daha zayif ama sogutma yonunden avantajli. Fazla basinc gorunce ama ustten bagli olmadigi icin zayiflik gosteriyor. Blocl guard denilen parca gomleklerin oynamasini vs engellemek icin uretilmistir. closed deck daha dayaniklidir vs genel olarak ozet gectim telefondan giriyorm ztn konuya vakif arkadaslar yanitlayacaktir.
Osman Bahadır
05-03-2012, 18:52
Üretim maliyeti düşük olduğu için seri üretiminde genelde open deck tercih ediliyor. Closed deck'in üretim maliyetleri yüksek. Closed deck bloklar döküm olur zaten. Alüminyum bloklar genelde open deck üretilir.
Closed deck'in özellikle TDC'deki dayanımı ve rijit yapısı daha üstün. Yüksek yükler altında closed deck daha sağlam ve stabil kalır. Bu yüzden maliyetin ikinci planda kaldığı performans motorlarında genelde closed deck tercih edilir. Open deck'te ise en büyük avantaj olarak soğutma kapasitesi gösterilir.
Maxiboost
05-03-2012, 23:02
Hahah cok fazla ozet gecmisim ama o.b.k sagolsun detay vermis. Insanlarin darton darton diye takmaya can attiklari gomlekler ise ikisinin karisimidir. Closed deck gibi cok noktadan baglidir fakat open deck gibi cevresinde su kanallari bulunur. MID olarak gecer. Tabi materyal olarakta saglamdir.
gaziantepte pek internete girme fırsatı bulamadım, konuyu açıp bırakıp gitmiş gibi oldum.
aklıma takılan birşeyde darton gömlekler, bunlar opendeck olan tüm bloklara takılabiliyormu? ölçü vs sorunu olmadığında yoksa illaki hondamıdır (sadece honda motorlarında gördüm şimdiye kadar)