Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Countyman R 60 navigasyon problemi
ahmetuygur
05-03-2012, 15:29
Aracımızda navigasyon var ama kod soruyor kosiflerle mailleştik aşağıda ki cevabı verdiler :/ ne yapıcaz bilgisi olan ?
'Otomobilinizde bulunan navigasyon secenegi icin, henuz Harita Genel Müdürlüğü’nden onay alinamadigindan aktivasyon islemi gerçeklestirilememektedir. Bu konuda bir gelişme oldugunda durum sizinle paylaşılacaktir. '
Araba ithalde değil borusanın arabası...:icon_wack
Bunlar boyle.O izin buyuk ihtimalle alinmayacak.2006 mcs navigasyon var,borusan cikisli.Onada harita yok.Taa o zamanda ayni seyi diyorlarmis izin alinmadi vs.
achmed'im nedir senin çektiğin :D sat bana şu arabayı
Senin arabada var miydi harita Kerem ?
ahmetuygur
06-03-2012, 01:16
kenksta atinin arabası biliyorsun :)
ahmetuygur
06-03-2012, 01:17
Bunlar boyle.O izin buyuk ihtimalle alinmayacak.2006 mcs navigasyon var,borusan cikisli.Onada harita yok.Taa o zamanda ayni seyi diyorlarmis izin alinmadi vs.
anlamadıgım nokta arabayı satarken navıgasyonlu dıye satıyorsun neden harita bilmem ne müdürliginden onun iznini alıpta satısı yapmıyorsun ınsanlar aptal yerıne koyup aracı satıyorsun bunda navigasyon var +1000 euro demeyi biliyorlar :) bu btun srıccolarda ekran var navıgasyon var onlardamı calısmıyor ?
anlamadıgım nokta arabayı satarken navıgasyonlu dıye satıyorsun neden harita bilmem ne müdürliginden onun iznini alıpta satısı yapmıyorsun ınsanlar aptal yerıne koyup aracı satıyorsun bunda navigasyon var +1000 euro demeyi biliyorlar :) bu btun srıccolarda ekran var navıgasyon var onlardamı calısmıyor ?
benim dayımda RR alırken navigasyon var diye kandırmışlar dı :)
neden çözümlemiyor borusan bu meseleyi anlamak güç..
Orta sınıf araçlarda bile oem navigasyon sistemleri sunulmaya başlandı artık..
ahmetuygur
07-03-2012, 13:30
benim dayımda RR alırken navigasyon var diye kandırmışlar dı :)
neden çözümlemiyor borusan bu meseleyi anlamak güç..
Orta sınıf araçlarda bile oem navigasyon sistemleri sunulmaya başlandı artık..
şikayet mi etsek ne yapsak
şikayet mi etsek ne yapsak
Tabi ki en azından bir email atıp döşemek lazım..
2009 2010 ve 2011 ilk uretimlerinde navigasyon var ce kullaniliyo bizdegi RR da da vardi belli bir bolumune dalisiyo calisamama sebebi kibris ta askeri bolgeleri gosterdgi icin yasakli diye biliyorum achmetim:)
amedim aynen arenin dedigi gibi borusan yada kosiflerle alakli deil durum tamamen almanya harita olayi kibris-kurdistan vs olaylarindan dolayi..
ahmetuygur
09-03-2012, 13:17
teşekkürler gergin kanka
teşekkürler müdür
sayenizde aydınlandım
http://www.incicaps.com/resimler/322201.jpg
Senin arabada var miydi harita Kerem ?
Yok be yaa en gereksiz ekran bnde internete girebiliyor sadece :D
kenksta atinin arabası biliyorsun :)
Teklifim gecerli :)
benm cooper'da da ekran var koltuğun altında dvd var ama cd yok :D napabiliriz acep :D
ahmetuygur
09-03-2012, 14:30
benm cooper'da da ekran var koltuğun altında dvd var ama cd yok :D napabiliriz acep :D
boş dvd ye kayıt yapıp çalıştırmayı denemelisin mesut zor olacagına ınanıyorum yardım edebiliriz sana :D
olm kebabını yesene
Yok be yaa en gereksiz ekran bnde internete girebiliyor sadece :D
Ayik olmak lazim hepsi seninki gibi gereksiz degil kanks :)
Biraz yaraticiligi kullanmak laizm :)
1-Avrupa haritasi
http://students.sabanciuniv.edu/yemre/mini/IMG_0571.JPG
2-Renkli geri gorus kamerasi
http://students.sabanciuniv.edu/yemre/mini/IMG_0456.JPG
3-Ve bonus :) HKS Camp 2 + Oil temp + Egt temp.Cok yakinda boost pressureda eklenecek.
Manifold basinci,IAT temp,Battery Voltage,Gaz kelebegi acikligi vs vs diye giden bir suru veriyide OBD soketinden alabiliyor..
http://students.sabanciuniv.edu/yemre/mini/IMG_0265.JPG
http://students.sabanciuniv.edu/yemre/mini/IMG_0342.JPG
boş dvd ye kayıt yapıp çalıştırmayı denemelisin mesut zor olacagına ınanıyorum yardım edebiliriz sana :D
onu da denedim ama normal dvd'yi çalıştırmıyo :(
Ayik olmak lazim hepsi seninki gibi gereksiz degil kanks :)
resimleri ibret aldım
resimleri ibret aldım
Azicik hayal gucu birde ekranli bir mini yeter :)
Azicik hayal gucu birde ekranli bir mini yeter :)
benim hayal gücüm geniştir aslında :cool: yey o konuştuğumzdan başka ne yapabilirz ekrana :D
Camp2 ya gerek duymadım, aldım takmadım verdim birine hatta :)
bluetooth obd ile butun degerleri görüyoum ipadden :)
Camp2 ya gerek duymadım, aldım takmadım verdim birine hatta :)
bluetooth obd ile butun degerleri görüyoum ipadden :)
Ortada hazir ekran varken kucaginda ipad tasimanin ne geregi varki :)
Birde obd soketine HKS camp2 de bagli sonucta ama EGT, Yag sicakligi,boost pressure vs okuyamadiktan sonra veri okumanin bir anlami yok :) Battery voltage ,gaz acikligi falan o kadar olumcul degerler degil.Amac gazlarken gaz acikligini gormek degil silindirdeki sicakligi yagin durumunu izlemek ve araci sogutmak.
Egt,yag,boost,ya basinc gibi datalar sensorle okunur.Bunun icinde ya ayri ayri saat sensor alacaksin ya da hks camp 2 yle birlikte sensorler kullanacaksin :)
Isin ozu gazliyorsun ama neye gazliyorsun nereye kadar gazliyorsun bunu iyi bilmek lazim.
egt yag sıcaklıgı alayını görüyorum.. Ayrıca kucagımda tasıyorum su an icin fakat ekranın sag ve soluna takabildiğin bir aparat var. Sipariş ettim kucak derdinden de kurtulucam ;)
Tek sıkıntım AFR gözükmüyor. Onun içinde wideband alıcam
egt yag sıcaklıgı alayını görüyorum.. Ayrıca kucagımda tasıyorum su an icin fakat ekranın sag ve soluna takabildiğin bir aparat var. Sipariş ettim kucak derdinden de kurtulucam ;)
Tek sıkıntım AFR gözükmüyor. Onun içinde wideband alıcam
Kerem demekki mini, senin arabana torpil gecmis :) egt icin sensor koymus,yag sicakligi icinde ve tabi,boost icin map sensorunuz var sanirim o data verebilir gerci :)) E afr icinde bir wideband sensor koyaydida fabrika cikis Defili falan sataydi ahahah
Bu arada fotograflarini bekliyorum sistemin.Egt & Yag & Boost hepsini ipadden :)
no problem.. ben atana kadar link'i koyayım hatta :)
Ipad Mount Mini Cooper - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KXOZyTR77Hs)
bu video'da mounting kit var, ipad'i takmak icin video..
http://www.palmerperformance.com/dow...e_Settings.pdf
bu pdf'te nelerin yer aldıgını görebiliyorsun.
DashCommand App on Ipad 2 using goPoint ODB II Connecter Review - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=rskNsr1L7_0)
bu videoda'da yag sıcaklıgı, hararet vs.. görebiliyorsun.
bu resimde de EGT'nin resmini koyayım.
http://i237.photobucket.com/albums/ff67/Juv3n1le/fotoraf-11.jpg
Diğer görüntüleri eklerim sonra yeni OBD elime geçince ;)
yorumlarına biraz daha dikkatli yazarsan da sevinicem..
P.S : solda ki gösterge Defi EGT. Onu dediğin gibi ekrandan göremedim. Ama yağ falan gözüküyor.. Boost'u kurcalamadım, eger yoksa zaten 2 saat daha alıcam..
Wideband + Boost göstergesi
son olarak başka bir konu daha var.. Videodan screenshot aldım..
eger bu Catalyst yazan şey EGT ise onuda OBD üzerinden görebiliyorsun ?
http://i237.photobucket.com/albums/ff67/Juv3n1le/Screenshot2012-03-11at45621PM.png
Kerem daha demin `alayini` ipadden goruyordun ? Simdi gelmis bana EGT saatinin fotografini gosteriyorsun :) Bu saat datalari OBD2 den mi aliyor ?
son olarak başka bir konu daha var.. Videodan screenshot aldım..
eger bu Catalyst yazan şey EGT ise onuda OBD üzerinden görebiliyorsun ?
http://i237.photobucket.com/albums/ff67/Juv3n1le/Screenshot2012-03-11at45621PM.png
Egt sensoru katalik konvertorden sicaklik okumaz.Silindire en yakin sicakligi gormek icin olabildiginde bloga yakin yere monte edilmeye calisilir.Ama gunluk kullanimda bu veri gazladikca belli sicakliklara geliyorsa az cok sana fikir verir.737 Fahrenheit ise veri pek gercekci degil.
evet alayını görüyorum. Göremediğimi yazdım..
Yanlıs anlasılmıs bende okudum yazımı editlemedim zaten. Btun hersey gozukuyor. EGT ayrı saati var Air/Fuel Ratio dısında gözüküyor dediğim gibi. EGT'yide oradan görüyorum gibi anlaşılmış. Hatalı yazmışım sorry..
ama koyduklarıma bak, saçma saçma g.t etme çabalarıyla yazmaya çalıyorsun bozuluyorum haberin olsun
bende EGT downpipe üzerinde takılı ? 850 Derece gördüğüm oldu, zaten 900'de safe'e alıyor ama bir kere başıma geldi o da -3 derece falandı
evet alayını görüyorum. Göremediğimi yazdım..
Yanlıs anlasılmıs bende okudum yazımı editlemedim zaten. Btun hersey gozukuyor. EGT ayrı saati var Air/Fuel Ratio dısında gözüküyor dediğim gibi. EGT'yide oradan görüyorum gibi anlaşılmış. Hatalı yazmışım sorry..
ama koyduklarıma bak, saçma saçma g.t etme çabalarıyla yazmaya çalıyorsun bozuluyorum haberin olsun
O dedigini sen yapiyor olmayasin :)
Ayrica yag sicakliginida ben hala goremedim ipad videosunda :)
Coolant temp Su sicakligidir yag degil ok ?
Birbirimizi tanimayan kisiler degiliz.konuda cok sapmis mini navigasyon altindan :) Uzatmayalim olayi Keremcim.
Ozet olarak: obd2 oil temp,oil pres,boost,egt gibi datalari vermiyor.Bunlar icin ya senin yaptigin gibi saat+sensor takiyoruz ya da benim gibi halihazirdaki hks 2 camp veya maxigauge gibi sistemlere sensorler bagliyoruz oluyor bitiyor :) Boylece is tatliya baglaniyor..Aslinda konumuz minideki aptal navigasyon cihaziydi :) Bunuda boyle kullanmis olduk..
Bu arada ipad icin olan yazilim oldukca gelismis.Eldeki verilerle cok guzel cikarimlar yapmislar.
YEYcim ben bi arabama ve yeni siparişini verdiğim cihaz ve mount kit'e kavuşayım..
Dilediğin gibi Kurcalarsın bilgi sahibi olursun :) dün taktım orada gördüm diye hatırlıyorum.
500 tane şey var kurcalayamadm tam. Ama EGT olmadığını açıkladım az önce orada yanlış yazmışım.
Dip not olarak, OBD ile ikaz lambalarını da silebiliyorsun ipad ve iphone'dan ama zaten sen biliyorsundur :D LCI Modellere giremiyor yetkili servis dışındakiler biliyorsun
Ipade uretilen yazilim gercekten mukemmel.Diger datalarla desteklense ve custom calisma ile ipad dashboarda falan gomulse dehsetul vahset olur :)
Ipadle tabi diger imkanlardanda faydalinir..Tv,oyun vesaire.. Yalniz videoya aldanma miniler obd2 den fule trim enjektor duty degerlerini gostermiyor :) Dolayisiyla videodaki termlerin yarisini goremeyeceksin..
Dokunmatik ekranli bir dashboard saka gibi..
Bu arada uzun yolculukta ford expedition xl a ipadi sabitledim :) konsolda biraz fazla kalabaik yapti dev arac olmasina ragmen ama buyuk ekran navi gayet iyiydi
Birbirimizi tanimayan kisiler degiliz.konuda cok sapmis mini navigasyon altindan :) Uzatmayalim olayi Keremcim.
Ozet olarak: obd2 oil temp,oil pres,boost,egt gibi datalari vermiyor.Bunlar icin ya senin yaptigin gibi saat+sensor takiyoruz ya da benim gibi halihazirdaki hks 2 camp veya maxigauge gibi sistemlere sensorler bagliyoruz oluyor bitiyor :) Boylece is tatliya baglaniyor..Aslinda konumuz minideki aptal navigasyon cihaziydi :) Bunuda boyle kullanmis olduk..
Bu arada ipad icin olan yazilim oldukca gelismis.Eldeki verilerle cok guzel cikarimlar yapmislar.
Hararet göstergesi bulunmayan bir r56'dan bahsediyorum ben.. Normal araçların hepsinde yok bilgisayarı vs'de ne görebiliyorsan gözüküyor.
Zaten ihtiyaç boost afr water temp ve oil temp..
Boost okunuyor, afr okunmuyor water okunuyor oil'den emin değilim ama okunuyor diye biliyorum dediğim gibi kontrol ederim bakarım birdaha öyle yazarım doğru olabilir dediklerin.. Geldiğinde beraber inceleriz ;)
Elimden tutup ortamlara soktugun icinde teşekkurler :D Pm'den yazmasan böyle düşündüğünüde bilemeyecektim :hahaha: Adam diye yanına aldın ya beni kanatlarının altına saol pampacım :D
Hararet göstergesi bulunmayan bir r56'dan bahsediyorum ben.. Normal araçların hepsinde yok bilgisayarı vs'de ne görebiliyorsan gözüküyor.
Zaten ihtiyaç boost afr water temp ve oil temp..
Boost okunuyor, afr okunmuyor water okunuyor oil'den emin değilim ama okunuyor diye biliyorum dediğim gibi kontrol ederim bakarım birdaha öyle yazarım doğru olabilir dediklerin.. Geldiğinde beraber inceleriz ;)
Elimden tutup ortamlara soktugun icinde teşekkurler :D Pm'den yazmasan böyle düşündüğünüde bilemeyecektim :hahaha: Adam diye yanına aldın ya beni kanatlarının altına saol pampacım :D
Birader geri vites yapa yapa yordun beni :) Hangi r56 da hararet gostergesi var zaten ? Ayrica hararet gostergesiyle YAG SICAKLIGININ ne alakasi var ?
Birseylere emin olmadan atlamazsin bidahaki sefere. Bu aralar senin gibi heyecanli hizli gencler cok ;)
..... EDİT .....
Siliyorum.. Uzatmıyorum.. Esenlikler dilerim
şu benm ekrana da bi el atsak ya :D