Orijinalini görmek için tıklayınız : Dönüşlerde direksiyon hidrolikten cıkıyor sorun ne olabilir?
erdinc06
07-03-2012, 08:48
2001 laguna rxt aracım var 2.0 arac sağa ve sola dönüşlerde bazen hidrolikten cıkıyor ve cok zor dönüyor neden yapabilir?
Osman Bahadır
07-03-2012, 10:03
Hidrolikten çıkıyor derken direksiyon zor mu dönüyor? Bahsettiğiniz dönüşlerdeki zorlanmayı hangi hızlarda yapıyor? Herhangi bir ses var mı? Durduğunuz yerde manevra yaparken nasıl?
erdinc06
07-03-2012, 10:22
Hidrolikten çıkıyor derken direksiyon zor mu dönüyor? Bahsettiğiniz dönüşlerdeki zorlanmayı hangi hızlarda yapıyor? Herhangi bir ses var mı? Durduğunuz yerde manevra yaparken nasıl?
Evt zor donuyor 20 ile 60 arasi yapiyor durdugu yerdede yapiyor ama herzaman degil ?herhangi bir ses yok
şayet gaza bastığınızda yumuşuyor ise muhtemelen pompada ses yapıyordur kedi ağlaması gibi :))
tdipower
07-03-2012, 21:22
hidrolik yağ seviyesini kontrol ettinizmi?
bLackModeL
07-03-2012, 21:50
yag hattı borular hortumlar akcakaları konturol edın hıdrolıgı tamamların sag sol yapın aynı ses devam edecekmı bı yandanda bıdonun kapagını kapatmayın yag sevıyesınde dondukce oynama olcak mı .. pompada arzalı olabılır ...
erdinc06
08-03-2012, 08:07
yağı kontrol ettirdim yagı tam hatta icini bosalttırıp yeni yag koydurdum.rotlarla alakalı birsey olabilirmi ses yok ama.hem sık aralıklarla yapıyor bazende normal oluyor
elektrikli ise pompa kömürleri bitmeye başlamıştır 100 tl maliyeti oluyor yaklaşık
yağı kontrol ettirdim yagı tam hatta icini bosalttırıp yeni yag koydurdum.rotlarla alakalı birsey olabilirmi ses yok ama.hem sık aralıklarla yapıyor bazende normal oluyor
anlık sertleşme sebebi direksiyon mili alt mafsalı da olabilir... arabayı çalışmaz durumda lifte alıp direksiyonu çevirin yine belli yerlerde sertleşirse hidrolik sistemde sorun aramayın , ya mafsaldır ya direksiyon kutusu...
Jön Türk
08-03-2012, 10:31
.......................
direksiyon kutusunun hidrolik yağına bakın ondan yapar
eğer ki normalse
kutuda ya da ara kutuda sorun vardır
Cliosportve
08-03-2012, 10:35
Direksiyon pompası V kayışına bağlı olması gerekir
Hidrolik pompası arızalanmıştır
Çıkmasını bulman lazım
150TL gibi bir fiyatı vardı çıkmasının
Montajı biraz zordur
ersin_srndg
08-03-2012, 10:36
aynı sorunu bende yaşamıştım.gaz verdiğinde herşey normal, dönüşlerde direksiyon çok sertleşiyor. servise gittim ve hidrolik pompasının bıçakları yalan olmuş dedi.
erdinc06
08-03-2012, 12:26
aynı sorunu bende yaşamıştım.gaz verdiğinde herşey normal, dönüşlerde direksiyon çok sertleşiyor. servise gittim ve hidrolik pompasının bıçakları yalan olmuş dedi.
aynen bu sorun bendede var.kolay degisiyormu onlar normal bir tamircide halledebilirmi servise gitmesemde
erdinc06
11-03-2012, 19:25
Direksiyon pompası V kayışına bağlı olması gerekir
Hidrolik pompası arızalanmıştır
Çıkmasını bulman lazım
150TL gibi bir fiyatı vardı çıkmasının
Montajı biraz zordur
tam tahmin ettiginiz gibi hidrolik pompası arızalanmıs.haliyle v kayısıda degiscek sökülmüsken.peki cıkması sorun yaratırmı?