Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hareket halinde titreme sorunu

ali_utku
07-03-2012, 23:02
Öncelikle merhaba

Birkaç gündür sinirimi bozan bir titreme var araçta.fakat balans bozukluğu gibi gelmedi bana.sorun su ;

Arac hareket etmeye başladıktan sonra 30 km/h a geldiginde titremeye,yalpalamaya başlıyor.60-80 km/h arasında asiri siddetleniyor.sonra azalıyor.fakat bu yalpalamanin şiddeti gaza basma oranına göre değişiyor.gaza yuklenildiginde daha fazla titreme oluyor.

Ayağımı gazdan çektiğim anda hersey normale biniyor.ornegin 60 km/h ile ayağım gazda sabit hızla giderken bir titreme var,ivmeli hareket ederken 60 km/h da daha şiddetli bir titreme var, fakat 60 km/h da ayağımı gazdan çekmiş vaziyette giderken herhangi bir titreme vs yok.

Lastiklerimde herhangi bir sorun yok.jantta olacagini da sanmiyorum cunku gazdan ayagimi cektigim anda hersey normale biniyor.Arac saga sola da çekmiyor.fakat sarsıntı sag on tekerden geliyor bariz olarak.sizce sorun ne?

wekoo
07-03-2012, 23:18
motor kulagı geldi aklıma ama akisde olabilir bir rot balanscıya gir baktır derim ilk önce

ali_utku
07-03-2012, 23:26
motor kulagı geldi aklıma ama akisde olabilir bir rot balanscıya gir baktır derim ilk önce

cuma gunu sanayiye bırakmayı düşünüyorum aracı fakat basında duramayacağım için biraz bilgi sahibi olayım dedim.yoksa çok enteresan çözümler uretebiliyorlar :D

Aks ve motor kulağını yazdım aklıma :)

wekoo
07-03-2012, 23:29
başkada bişi çıkmaz lakin sanayiye bırakmadan önce sen bi rot balascıya gir baktır en azından eline bi kagıt yazar werirler.... neyin ne oldugunu bilirsin sonuçta ücret ödemiyorsun.....rot balansa tabi bizim buralarda öle....

ali_utku
07-03-2012, 23:31
başkada bişi çıkmaz lakin sanayiye bırakmadan önce sen bi rot balascıya gir baktır en azından eline bi kagıt yazar werirler.... neyin ne oldugunu bilirsin sonuçta ücret ödemiyorsun.....rot balansa tabi bizim buralarda öle....

Aynen öyle yapayım.en azından parca listesini alayım ona göre bir çözüm üretilsin.tesekkurler :)

BurakCengizhanoğlu
07-03-2012, 23:34
Aks lalesi olabilir başıma gelmişti aynı sorun:)

ali_utku
07-03-2012, 23:48
Aks lalesi olabilir başıma gelmişti aynı sorun:)

Peki hangi parçalar kullanıldı aks lalesi dısında? Tamir takımı vs de aldınız mı?

BurakCengizhanoğlu
07-03-2012, 23:55
Peki hangi parçalar kullanıldı aks lalesi dısında? Tamir takımı vs de aldınız mı?

Sanayiden çıkma taktırdım ben 120 lira tuttu.Sıfırına 600 lira çekmişti servis komple aksa..

tdipower
08-03-2012, 00:10
aks kafaları bozuk muhtemelen veya motor kulaklarından biri kırık olabilir

gökberk
08-03-2012, 01:09
Benim de aks'la ilgili sorunlarım var ama bunun gibi bir şey olmuyor.

ali_utku
08-03-2012, 08:19
Benim de aks'la ilgili sorunlarım var ama bunun gibi bir şey olmuyor.

Sizinkinde ne tarz seyler oluyor?

Enes-x
08-03-2012, 08:35
motor kulağı ivmelenirken titretcek kadar deforme olsa rölantide de hissedilir bir titreme olur diye düşünüyorum.Kulak en rahat kalkış anında kendini belli eder el freni çekilip araç kavrama noktasına getirilerek bakılabilir vibrasyon var mı yok mu ne durumda diye.

O yüzden aks olma riski daha yüksek bence.

ali_utku
08-03-2012, 08:41
motor kulağı ivmelenirken titretcek kadar deforme olsa rölantide de hissedilir bir titreme olur diye düşünüyorum.Kulak en rahat kalkış anında kendini belli eder el freni çekilip araç kavrama noktasına getirilerek bakılabilir vibrasyon var mı yok mu ne durumda diye.

O yüzden aks olma riski daha yüksek bence.

İsin ilginç yani 30-80 arasında asiri sarsıntı var.kalkista hic bisey yok.
Arac dsg.dun ışıklarda dururken el frenini çekip d de bıraktım aracı.araba iyice oturdu resmen ama titreme vs hic bisey yok.

Seçenekler arasında bir tek aks kaldi gibi.

driftboy
08-03-2012, 12:17
Aynı muhabbet benım simdiki taunusta var kalkarken asırı bellı ediyo ozellıkle sert kalkıslarda. Aks'da yamukluk var ondan dediler.

gökan
08-03-2012, 12:48
egsoz -motor kulagı

ali_utku
08-03-2012, 13:50
Peki bu sıkıntının aks da olduğunu varsayalim.herhangi bir ses vs duyulurmu?

merve
08-03-2012, 13:59
peki şöyle bişey oluyo mu, biraz sert fren yapıyosun atıyorum 100km gibi bi hızdan düşürmek için düşerken inanılmaz yalpalıyo, aracı yolda tutamıyosun. bu hızlanırkende böyle oluyo. şerit değiştirmek zorlaşıyo, şerit değiştirirken güvende hissetmiyosun yine silkeliyo, böyle şeylerde oluyo mu

gökberk
08-03-2012, 16:30
Sizinkinde ne tarz seyler oluyor?

Ben bu hafta sonu ya da sonraki hafta içinde halletmeyi düşünüyorum.
1 Hafta önce hafif sağ-sol dönüşlerde tıkırtılar oluyordu. Şimdi daha da fazlalaştı.
Kalkışlarda ve sert fren yaparken sanki ön takım yerinden fırlayacak gibi oluyor :)
Ama onun haricinde düz giderken yalpalama veya vibrasyon olmadı .

ali_utku
08-03-2012, 20:33
peki şöyle bişey oluyo mu, biraz sert fren yapıyosun atıyorum 100km gibi bi hızdan düşürmek için düşerken inanılmaz yalpalıyo, aracı yolda tutamıyosun. bu hızlanırkende böyle oluyo. şerit değiştirmek zorlaşıyo, şerit değiştirirken güvende hissetmiyosun yine silkeliyo, böyle şeylerde oluyo mu

Yok frenlerken,manevra yaparken herhangi bir ses sıkıntı yok.bahsettiginiz durumu bir tek hizlanirken yasıyorum.

Bugün evime yakın bı vw özel servisi buldum ustunkoru baktılar araca.on iki aks da boşluk olduğu söylendi.ic aks larin değişmesi gerekiyormuş.yarin servise bırakırım.

Beterino
09-03-2012, 19:36
Kesnilikle Aks İç veya dış motor Kulağı Gaza Normal Yüklen Standart Bi Sürüş Yap hiç titreme olmaz Birden Yüklenirsen Titrer Aynı sorun :) Bende Oldu

UmutRıza
09-03-2012, 19:39
Bende de buna benzer bir sorun var araç 1. ve 2. viteste devirlenirken 3000 devire kadar hafif titriyor 3000 den sonra titreme duruyor

mert_leon
09-03-2012, 19:43
aynı sıkıntı bendede var 100 civarı gaza oturduğumda araç titriyor ama direksiyonda yok bişey araç komple titriyor. lastikçime gittim turladık filan balanstan değil dedi. aksın ucunda bişiler varmış filan ordan dedi bende hee girdi totoma diyip boynum bükük uzaklaştım :)