Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Air ride kargo sorunu

arteus
08-03-2012, 22:05
Evet arkadaşlar biraz düşündükten sonra jant ve bodykit ten önce air ride uygulaması yaptırmaya karar verdim. Amerikada bir üreticiyle görüşmelerden sonra yaklaşık kargo ücreti dahil 2050 dolar olarak anlaştık ve yola çıkmak için hazır bir şeklide bekletiliyor. Sorun şu ki gümrüğe takılırmı takılırsa ne kadar öderim? Takılmazsa ne kadar öderim? Faturayı düşük göstersem mevzuyu çakarlarmı? Bu tip sorunlar için yardımlarınızı bekliyorum.
Temsili resimde bu

http://img40.imageshack.us/img40/9508/completesystemnobrketse.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/40/completesystemnobrketse.jpg/)

rebel
08-03-2012, 22:23
gümrüğü bılmemde fiyat çok ıyıymıs :D

mert_leon
08-03-2012, 22:26
adamsın :D

arteus
08-03-2012, 22:27
gümrüğü bılmemde fiyat çok ıyıymıs :D

Çok araştırdım inan bu fiyat çok iyi

arteus
08-03-2012, 22:28
adamsın :D

Bro bu sefer kesin başka şansım yok ama dediğim gibi çok az bir gümrükle almam gerekiyo

mert_leon
08-03-2012, 22:28
gümrükte tanıdık manıdıkla çözülmezmi bu iş yav :S

Gunes G.
08-03-2012, 22:29
Takilmama ihtimali cok dusuk, takilirsa en iyi ihtimalle yazili beyan yaparak zati esya statusunden yurda girisi saglanir. %20 vergi + kkdf + beyanname + beyannameyi hazirlayabilecek kisi ucretleri olur.

Ya da, UPS ile getirirsiniz, urun gelince UPS'e bir vekaletname verirsiniz, tum bu isleri onlar sizin icin yapar urunude evinize kadar getirirler. Tabi yukarida saydigim paralari gene odersiniz.

Faturaya dusuk gostermek yukaridaki vergiler konusunda olacak olan odemeleri azaltir, ama bu parcalari getirip gumruge takilmamasi icin 75 dolar alti bir fatura yazdirirsaniz, iste o zaman gumruk memuru muhtemelen bunu anlar ve muadil urun olarak fiyat bicer, o saatten sonra da memur ne derse urunun ederi o rakam olur ve faturayi dusuk gosterdiginiz icin itiraz etme gibi bir durumunuzda olmaz.

Dusuk gostereceksenizde az dusurun, 10'da birine indirirseniz muhtemelen dikkat ceker, tabi bellide olmaz bu isler.

arteus
08-03-2012, 22:32
gümrükte tanıdık manıdıkla çözülmezmi bu iş yav :S

Kanka yok ki bi tanıdığımız :(

Takilmama ihtimali cok dusuk, takilirsa en iyi ihtimalle yazili beyan yaparak zati esya statusunden yurda girisi saglanir. %20 vergi + kkdf + beyanname + beyannameyi hazirlayabilecek kisi ucretleri olur.

Ya da, UPS ile getirirsiniz, urun gelince UPS'e bir vekaletname verirsiniz, tum bu isleri onlar sizin icin yapar urunude evinize kadar getirirler. Tabi yukarida saydigim paralari gene odersiniz.

Faturaya dusuk gostermek yukaridaki vergiler konusunda olacak olan odemeleri azaltir, ama bu parcalari getirip gumruge takilmamasi icin 75 dolar alti bir fatura yazdirirsaniz, iste o zaman gumruk memuru muhtemelen bunu anlar ve muadil urun olarak fiyat bicer, o saatten sonra da memur ne derse urunun ederi o rakam olur ve faturayi dusuk gosterdiginiz icin itiraz etme gibi bir durumunuzda olmaz.

Dusuk gostereceksenizde az dusurun, 10'da birine indirirseniz muhtemelen dikkat ceker, tabi bellide olmaz bu isler.

Yani tahmini bir rakam ne olur ?

driftboy
08-03-2012, 22:35
Bu riskin altına gireceginize bursada hayrettin abi en fazla 2.5 liraya yapar, aynı şeyleri kullanıyo zaten :D

mert_leon
08-03-2012, 22:36
abi valla süper fiyata bulmuşun tanıdıktan ziyade üzmeden oyalamadan işi halledicek birisi olsa şahane olur vergi mergi ödenir yapıcak bişi yok :)

Gunes G.
08-03-2012, 22:36
Gonderme ucreti dahil fatura uzerinden:
%20 vergi
%6 kkdf
70 kusur vekaletname
minimum 250TL ordino ardiye beyanname *** pusur bedelleri.

Faturaya gore sen yap %li hesabi :)

Nires
08-03-2012, 22:37
bu %100 takılıcak benden söylemesi :)

arteus
08-03-2012, 22:38
Bu riskin altına gireceginize bursada hayrettin abi en fazla 2.5 liraya yapar, aynı şeyleri kullanıyo zaten :D

Muhakkak yapar ama yeni polomada coil yaptırmıştım ilk viraj pert bana maliyeti 31000 tl oldu ;)

arteus
08-03-2012, 22:41
Evet aklaşık olarak 5000 tl i buldu :)

Mechanix
08-03-2012, 22:44
Bu işler o kadar kolay olsaydı herkes her parçasını yurt dışından alırdı.

levent
08-03-2012, 22:44
k-sportun vs aracınız için üretilmiş modeli yok mudur? biraz daha pahalıya mal olur ama garantisi de olur en azından karşınızda muhatap alabileceğiniz insanlar olur ;)

arteus
08-03-2012, 22:48
k-sportun vs aracınız için üretilmiş modeli yok mudur? biraz daha pahalıya mal olur ama garantisi de olur en azından karşınızda muhatap alabileceğiniz insanlar olur ;)

Evet aslında olsa çok ii olurdu ama benim aracım için üretilmiş bir kit yok malesef

arteus
08-03-2012, 22:49
abi valla süper fiyata bulmuşun tanıdıktan ziyade üzmeden oyalamadan işi halledicek birisi olsa şahane olur vergi mergi ödenir yapıcak bişi yok :)

Zaten 5000 liraya halledilirse ben bu parayı gözden çıkardım artık :)

Low-Rider
08-03-2012, 22:54
Bu kit üniversal herhalde di mi?Amerika'da ki üretici direk corsa'ya air ride üretmemiştir.

mert_leon
08-03-2012, 22:55
Zaten 5000 liraya halledilirse ben bu parayı gözden çıkardım artık :)

hayırlısı olsun bakalım beklemedeyim inşallah mutlu sona ulaşırsın abi.

ruudvan
08-03-2012, 22:56
urun gumruge takılır cokta kafana takma bunu bu konuda endısen varsa bnden sana net soz .kesınlıkle gumrukte uzaktan bakarsın malına.
gıdersın mal bedelını dusuk gostersende 1000 doların altı ıster 10 dolar olsun aynı gumrugu oder sadece arkadasın dedıgı gıbı mal uzerınden yuzde 20 odersın dıer masrafların aynı olur.

edit cokta dusuk gosterme urun bedelını bu seferde gumruk memuru bu malın bedelı 10 bın dolar derse 10 bın uzerınden yuzde 20 den vergı odersın :D
kısacası snn odıcegın rakam en az 700tl en fazla 1500 tl olur gumruge he bıde ugrasması omrunden omur goturur onuda solım ama ugrasıcam dıosan keyıf snn keyfn .

arteus
08-03-2012, 22:57
Bu kit üniversal herhalde di mi?Amerika'da ki üretici direk corsa'ya air ride üretmemiştir.

Aynen ama benim aracım için birebir yapılabileceğini söylediler aldığım zamanda birebir gelecekmiş al tak yani

arteus
08-03-2012, 22:59
urun gumruge takılır cokta kafana takma bunu bu konuda endısen varsa bnden sana net soz .kesınlıkle gumrukte uzaktan bakarsın malına.
gıdersın mal bedelını dusuk gostersende 1000 doların altı ıster 10 dolar olsun aynı gumrugu oder sadece arkadasın dedıgı gıbı mal uzerınden yuzde 20 odersın dıer masrafların aynı olur.

edit cokta dusuk gosterme urun bedelını bu seferde gumruk memuru bu malın bedelı 10 bın dolar derse 10 bın uzerınden yuzde 20 den vergı odersın :D
kısacası snn odıcegın rakam en az 700tl en fazla 1500 tl olur gumruge he bıde ugrasması omrunden omur goturur onuda solım ama ugrasıcam dıosan keyıf snn keyfn .

Yani diyosunki sen coillerinle devam et :)

arteus
08-03-2012, 23:00
hayırlısı olsun bakalım beklemedeyim inşallah mutlu sona ulaşırsın abi.

İnşallah :)

ruudvan
08-03-2012, 23:02
Yani diyosunki sen coillerinle devam et :)

yoo ben ole bısey demıorum.aır rıde hosuna gıdıosa paranda varsa al gıtsın ama bu ıslerın bı yorgunlugu oluo aldıgın mal degerı dısarda 3 bın ulkemızde 5 bınken dısardan alırım 2 bın karım olur dedıgınde cogu zaman o fıyat 300-500 kara kadar dusuo eger tr de satılan varsa kı masraflarını ıyı hesapla cok bı fark olmuyorsa ugrasmana degmez dıorum.
bıde bn aırrıde getırıcek olsam kargoyla getırmezdım yada dırek turk gumrugune teslım etmezdım :D

arteus
08-03-2012, 23:05
yoo ben ole bısey demıorum.aır rıde hosuna gıdıosa paranda varsa al gıtsın ama bu ıslerın bı yorgunlugu oluo aldıgın mal degerı dısarda 3 bın ulkemızde 5 bınken dısardan alırım 2 bın karım olur dedıgınde cogu zaman o fıyat 300-500 kara kadar dusuo eger tr de satılan varsa kı masraflarını ıyı hesapla cok bı fark olmuyorsa ugrasmana degmez dıorum.
bıde bn aırrıde getırıcek olsam kargoyla getırmezdım yada dırek turk gumrugune teslım etmezdım :D

Dediğin gibi kaçak getirtebilsekte alsak :D Tabi bu işin şakası ama inanılmazda vegi yüklüyorlar bu işlere dediğin gibi uğraşmasıda cabası...

ruudvan
08-03-2012, 23:08
Dediğin gibi kaçak getirtebilsekte alsak :D Tabi bu işin şakası ama inanılmazda vegi yüklüyorlar bu işlere dediğin gibi uğraşmasıda cabası...

malın gumruk teyken bır yazı alıosun malım burda dıe sonra gıdıosun o yazıyı ataturk havalımanının orda bı yer var ana merkez gıbı oraya basvuruosun paranı orda bı oduosn o yazı fln baya tutuo sırf o yazıyı devletın bılgısayarndan cıkartmak ıcın sana yardımcı olan adam 100 lıra gıbı bı para ıstıo :D daha sonra vergısı ordınosu depolaması fln derken bı bakıosun tahmınınden yuksek cıkmıs sevkını kırmak ıstemem ama 2000 dolar a alıcan dıe aa ucuza kapadık dıe dusunme mustafa bosuna demıyor her ıs o kadar kolay olsaydı dıe.

ruudvan
08-03-2012, 23:11
bulgarıstana gecemıyormusun
orda tanıdık fln yokmu hıc varsa o adrese malı gonder ordan aracla gec al gel bu bı fıkır ama yıne malıyetlı

arteus
08-03-2012, 23:11
Turkiyede olsa tabikide ugrasilmaz ama ne yazikki yok

Gunes G.
08-03-2012, 23:13
Amerikadaki urun orada 10 lira burada 15 liraysa buradan almak daha mantikli. Ama oradaki 10 liralik urun burada 20 liraysa o zaman isler degisir.

Bazi urunlerde burada hic yoksa, o zaman zaten mecburen ordan getirtmek gerekir, o durumda yapacak birsey yok el mahkum.

Isin ozu su, bu isler zor isler, hele ki otomotiv parcalari daha da zor urunler.

Amerikadan motor, sanziman, turbo sistemi, jant, atesleme sistemi vs gibi parcalari bizzat getirmisligim vardir, tahmini ya da teorik konusmuyorum yani, bunuda goz onune alirsan hayrina olur. Senin yerinde olsam, hazir Mustafa'da konuyu okurken bi ozel mesaj atarim Mustafa'ya, su mali getirelim bi ayar cek derim, gumrukten de ugrasmaktan da uzak dururum.

Low-Rider
08-03-2012, 23:18
Aynen ama benim aracım için birebir yapılabileceğini söylediler aldığım zamanda birebir gelecekmiş al tak yani

Aynı model araç üzerinde çalışmadan nasıl yapıcaklar?Az buz para değil problem yaşayabilirsin bence

ruudvan
08-03-2012, 23:21
sonunu dusunen kahraman olamaz :D para konuşur.

ygtrn
09-03-2012, 00:39
bana kalırsa kompresörü ve tüpü almayın kargodan tasarruf edersiniz ve gümrükten geçmesi kolaylaşır, bildiğimiz standart tüp ve kompresör, buradan uygun tertibat illa bi şekilde temin edilir ve sisteme uyacak şekilde kolayca modifiye edilir, ayrıca ürün çok daha ucuza mal olur :)

S.Özeren
09-03-2012, 01:19
git press yaptır ahauhaa :D

arteus
09-03-2012, 05:22
Arastirmaya devam artik

orhansah
09-03-2012, 06:03
Gümrük Vergisi, KDV, Ordino, Ardiye, KKDF,Noter, Komisyon sana minimum 1700, maximum 2000 TL ye malolur.

OffLineR
26-03-2012, 09:41
Amortisör araç parçası olduğu için %100 gümrüğü var.

Geçen bir arkaş 4000$'lık (kargo dahil) set için 3500 TL kadar gümrük ücreti ödedi.

Ben geçtiğimiz sene 750$ ödemiştim sadece ön amortisörler için (ayrı geldiğinden)

Haberiniz olsun.

bartubasot
26-03-2012, 11:07
kendimden örnek veriyim klasik arabama döşeme getirttim almanyadan fiyatı 480 euro ama faturayı 89 euro kestirdik sonuç geldi gümrüğe takıldı kutuyu açıyolar gözünün önünde bu ne diyo orda gıçığın teki anlatıyosun falan ben tersleşmiştim biraz sonra 89 euro üzerinden vergi ödedim oda 38 tl tutu :D

VWci
26-03-2012, 11:40

Bu benim başıma geldi, ürününün fiyatını düşük "göstermememe" (olumsuz) aldığım fiyatın faturada yazmasına rağmen memuru inandırmadım.

psikolojikdeli
26-03-2012, 11:43
Arkadaşlar bakın bu ürünlerin gtip i var vergisi var gümrük işi basit değil hiçte öyle kolay da değil arkadaş sen bu ürünü almadan bunları iyice araştır, bunu geçtim custom air ride usa de yaptırıyorsun bence bu hiç mantıklı değil

OffLineR
28-03-2012, 10:24
Custom yaptırıyorsanız şiddetle Bag Yard firmasını tavsiye ederim.
Bilstein firmasıyla ortak çalışıp, araca özel amortisör üretiyorlar.

Gerekirse iletişimde yardımcı olurum.

ogunozcan
17-04-2012, 22:13
ürün durumu nedır??

D16inside
27-04-2012, 20:19
bende merak ettim sonuç ne?

erhanarici18
28-04-2012, 10:45
bence de gümrüğe takılacak gibi
çünkü o kadar kolay gelseydi bu sistemler türkiytede bu kadar pahalı olmazdı
1500-2000$ anca coilover alınıyo bu memlekette

kickboxer
28-04-2012, 16:13
ne yap et ups tnt dhl le gelmesin nereden geliyorsa oranın yerel kargosuyla gelsin ptt ye yoksa çok parçalanırsın özel kargo şirketlerinde bildiğin soygun yapılıyor İstediğin kadar fatura düşük olsun takıyo ufacık birşey olsa dahi takıyo sonra kendı kafasına gore vergi alıyor yok saçma rakamlarda ardiye parası fln sakın son gelen parcalarda basım cok yandı ptt ıle hıc sıkıntı yasamadım takılsa dahi