Orijinalini görmek için tıklayınız : DOĞUŞ OTO (vw) işin hokunu çıkarttı
mechanic
09-03-2012, 08:15
DOĞUŞ oto araç stoklamayı bıraktı mı nedir adamlardan hangi arabayı istesem 3 ay diyorlar. ne lan bu lamborcini mi alıyoruz:eek:. sittiribottan golf verecek, param cebimde, versene ulen arabayı diyoz yok 3 ay diyorlar. jetta-passat aynı...
bence DOĞUŞ oto bu özgüvenin bedelini ağır ödeyecek.
güzel valla ben müşteriyim gelim sana sipariş verim, sen git almanyadan iste ,gelince bana verirsin ohhh işe bak.:icon13:
TOYOTA yı aradım, fiyat verdi süper, (haa vw kuruş indirmediği gibi stepneyi bile sana satıyor ***) teslim ne zaman dedim 3 ay mı? yok dedi 3 gün.... buyur....
toyotanın ne fanıyım ne seveni ne de çalışanı.. gidin sorun, golf alacağına Auris alın abi, auris 1.33 Comfort bana verilen fiyat 36,500
sigarayı da azalttım gözüm dönmüş zaten! :Deli:
bu bir sıkıntı belli herkes muzdarip. bunu dile getirmek lazım bir işe yarar mı bilemem. ama link verebilirim :D
https://www.facebook.com/vwturkiye
not: şu an 12 sayfa yazı var, kimse şikayetçi olmadı. yukarıdaki yazıma "argo ve küfürlü konuşmaktan" ceza aldım.
scirokkoyuda aynı sekılde 3 4 ay dediler bize.
Rocco icin eylul 20'de siparis gecmistim
Ocak ayinin 25'inde teslim aldim siz hesap edin
Cidden bokunu cikardilar ....
Bir tandık Jetta sipariş verdi aynı şekilde bekliyor.
orhansah
09-03-2012, 08:22
auris fiyat gayet iyiymiş valla
bLackModeL
09-03-2012, 08:23
wayy 3 ay arabamı beklerını eldemı yapıyolar artık vw genı :D
Bu olayın perde arkasını bilen yok mu beyler? Muhasebeci olmaya gerek yok geri çevirdiği müşterilere araç tedarik edebilmiş olsa tam 2-3 katı satış oranı yakalardı doğuş bugüne kadar.Neden getirmiyorlar bu vosvosları?
star'ı aldıktan sonra doguşta para kalmadı :)
Nightfish
09-03-2012, 08:24
Yakında direksiyon ve tekerlekleri falan da opsiyonel olarak verecekler :D Tamam VW iyi güzel de, milletimizin VW hayranlığı, aşkı sayesinde ne hale geldi işte satıcısı...
Nightfish
09-03-2012, 08:25
Bu olayın perde arkasını bilen yok mu beyler? Muhasebeci olmaya gerek yok geri çevirdiği müşterilere araç tedarik edebilmiş olsa tam 2-3 katı satış oranı yakalardı doğuş bugüne kadar.Neden getirmiyorlar bu vosvosları?
VW'nin senelik üretim kotası var, o kotaya göre dağıtım yapıyorlar ülkelere bizim suçumuz yok diyor Doğuş.
yılbaşından hemen önce golf 1.4 tsi comfortline için konuşmuştum ellerinde gri ve siyah hazırda vardı.ama sanırım ilave bir aksesuar vs istenirse bekleme süresi oluyor.
VW'nin senelik üretim kotası var, o kotaya göre dağıtım yapıyorlar ülkelere bizim suçumuz yok diyor Doğuş.
e talep var neden arttırılmıyor bu üretim 2-3 aylık yoğunluk değil ki yıllardan beri bekletiyorlar alıcıları.
Nightfish
09-03-2012, 08:30
Bayi müdürüyle konuşmuştum, konu Almanya'nın ABD tarafından kısıtlanıyor olmasına kadar gitmişti :D
VW'nin üretim kotası olduğunu bir kaç ayrı kaynaktan okumuştum ben de. Hatta Antartika için üretilen, ağzına kadar dolu ve klimasız gelen Golf'ler vardı TR'ye gelen. Onlar da kotadan dolayı araç bulamayan Doğuş Oto'nun fabrikadan zor bela elde kalan satılmayan araçları almasının sonucu olduğunu duymuştum.
hiçbir üretici ve dist. para alıp otomobil getirmez.
aylık belirli sayıda kota veriliyor. üretim kapasitesi ve taleplere göre kota arttırıp azaltılır.
şimdiden Nisan'da ürettirecekleri otomobil sayısı belirlidir. talep artar nisan'da üretilecekler şimdiden satılabilir.
cebinde parası ile ayağına kadar gelen müşteriye kimse dışarı kaçırmak istemez.
neticede dışarı çıkan mutlaka başka bir otomobil alacaktır.
coolvtec
09-03-2012, 08:37
3 ayda millet arabaya biniyor, binlerce km yapıp satan bile var.
CeM öZeR
09-03-2012, 08:38
Doğuş otoyla pek alakası yok olayın. Üretimle alakası var. Araç yetişse motor yetişmiyor. Motor yetişse şanzuman yetişmiyor. Sıra beklenen modeller scirocco 160 dsg (beyaz harici bir renk seçimi düşünüyorsanız. golf,jetta,passat tdi'larda baz donanımın bir üst versiyonu veya full donanımlarda 1-4 ay arasında değişen bekleme süreleri. Handi model olursa olsun polodan passata kadar tüm dizel otomatiklerde 2-8 ay arasında değişen bekleme süreleri.
Nightfish
09-03-2012, 08:39
Önceden grey market sadece lüks diye geçen BMW Mercedeste olurdu. Galerilerde araçlar Doğuş'a gelmeden grey market Passat, Jettalar dolaşıyor artık. Hatta alanlar 10.000km bindikten sonra Doğuştan aldıkları fiyattan daha pahalı satıyorlar araçlar.
Önceden grey market sadece lüks diye geçen BMW Mercedeste olurdu. Galerilerde araçlar Doğuş'a gelmeden grey market Passat, Jettalar dolaşıyor artık. Hatta alanlar 10.000km bindikten sonra Doğuştan aldıkları fiyattan daha pahalı satıyorlar araçlar.
10 yıl önce bu dense kimse diklemizdi heralde. Halk otomobili şimdi üst kesim otomobili..
Nightfish
09-03-2012, 08:45
10 yıl önce bu dense kimse diklemizdi heralde. Halk otomobili şimdi üst kesim otomobili..
He valla, aletin adı bile Halkın Arabası :D
poseidon
09-03-2012, 08:46
Kasıntı tipler.
Paranla rezil olmak gibi bir şey.
arkadaşlar bence durum şu i doğuş grubun para kıtlığı çekeceğini hiç düşünmem , üretim kotalı olduğu için yetmiyor olabilir , ama bende param cebimde bir hevesle araba almaya gitsem de bana 3 ay deseler hevesim geçer yerim ben o parayı vtec alır atmosferik yüklerim :D
mechanic
09-03-2012, 08:49
golf yok, iyi ver jetta ver dedim , o da yok . peki fiyat? tek fiyat.!!
haa 2 tane alacam dedim bişe değişmiyor ki...
Eskiden beri doğuşta ayni sistem var renk istersin sira beklersin vs. kimse silah zoruyla burdan araba alıcaksın demiyor bu kadar kasmanızın anlamını çözemedim :)
Eskiden beri doğuşta ayni sistem var renk istersin sira beklersin vs. kimse silah zoruyla burdan araba alıcaksın demiyor bu kadar kasmanızın anlamını çözemedim :)
rakibi yok :D
üstad bi araba o bayidemi var koca tr de bulamadıysan bulalım bi golf.maalesef böyle bi uygulamaları var,özel bişey istemiyosan hazır kotada arac illaki vardır cekilir bi tane ,gerekirse diğer bayinin aracını cekerler.
babam zamanına dönmüş oda 18 ay araba beklemiş askerlik gibi:D
utkuselamoglu
09-03-2012, 09:02
vw ii araba yapıyorki hiç kalmamış ellerinde:)
Doğuşdan araba almayın, Hilal Cebeciden alın :hehe:
yukarida soylenenlere ek olarak filolar toplu alim yapiyor sana arac kalmiyor. Nereye baksam her tarafta dizel polo dizel jetta. Ayrica var olan bir model yerine yeni gelen bir vw modeli alabilirsin. Ben oyle yapmistim. Polo 1.2 tdi trendline beklerken, polo bluemotion gelmisti. Hemen almistim. Saticinin haberi bile yoktu polo bm'den. Ayrica durum 15 sene oncede aniydi. Klimali sunrooflu polo icin 4 ay beklemistik. :)
Arkadaşlar Doğuştaki olayın kaynağı; çok fazla model ve model içi opsyon paketleri.
Yani gidiosun Passat diosun zebil gibi passat var. Ben 1.4tsi istiorum diosun, oda var ama highline disoun adam yok dio. Comfortline ve sunrooflu var dio bu defada sen istemiosun.
Osman Bahadır
09-03-2012, 09:15
Zorla mı satıyorlar ki zorunlu askerlik gibi zorunlu sıra bekliyorsunuz..? Almayın kardeşim. İlle de paranızla rezil mi olmak istiyorsunuz..? VW'ye tapanlara müstehak gerçi... Kıçıkırık VW'yi başımıza special order üretim yapan ultra-premium marka yaptınız. Sanki Ferrari Enzo sipariş ediyorsunuz... :icon_wack
Zorla mı satıyorlar ki zorunlu askerlik gibi zorunlu sıra bekliyorsunuz..? Almayın kardeşim. İlle de paranızla rezil mi olmak istiyorsunuz..? VW'ye tapanlara müstehak gerçi... Kıçıkırık VW'yi başımıza special order üretim yapan ultra-premium marka yaptınız. Sanki Ferrari Enzo sipariş ediyorsunuz...
teşekkür butonu
volume81
09-03-2012, 09:16
amerikanın oyunu bunlar
Zorla mı satıyorlar ki zorunlu askerlik gibi zorunlu sıra bekliyorsunuz..? Almayın kardeşim. İlle de paranızla rezil mi olmak istiyorsunuz..? VW'ye tapanlara müstehak gerçi... Kıçıkırık VW'yi başımıza special order üretim yapan ultra-premium marka yaptınız. Sanki Ferrari Enzo sipariş ediyorsunuz...
Yüzüklü kullanımda tüm iç aksamı soyulan bir arabayı beklemek gereksiz :)
http://assets0.ordienetworks.com/images/GifGuide/clapping/audience.gif
SekoLive
09-03-2012, 09:23
bulamadgm arabayı 4 ay aramak cldırtmstı beni, buldugm kaporasını verdgm arabayı 1ay bıle beklemek omurumu tuketir
B.cihangir
09-03-2012, 09:24
ben kendimi bildim bileli bu böyle babamlar 1999'da transporter almak için gittiler 9 ay sıra var dediler sonra bizim çakal enişte trabzona gitmiş ordaki bayiden alıp gelmiş hemen :) vw hep aynı çok donanım çok sıkıntı :)
CooLeqenD
09-03-2012, 09:27
Haramidere DOD' un Alt Katındaki otoparkta dünyalar kadar araç var niye böyle dediler size bilemiyorum. Geçen cuma araç aldık araba kaynıyordu. Enteresan.
mechanic
09-03-2012, 09:28
aslında böyle bir sıkıntıdan memnun olan yok. bunu dile getirmek lazım.
https://www.facebook.com/vwturkiye
buralara felan yazmak lazım..
mechanic
09-03-2012, 09:29
Haramidere DOD' un Alt Katındaki otoparkta dünyalar kadar araç var niye böyle dediler size bilemiyorum. Geçen cuma araç aldık araba kaynıyordu. Enteresan.
cevap veriyorum , beni doğuş oto aradı yok dedi TR da araba. sorduğum araba da baz model.
bır arkadaşımın babası doğuşun bu 2-3 ay sonraya gun vermesini ticarete dönüştürdü.
2-3 tane jetta siparişi geçiyor kaporaları veriyor arabanın gelmesine bir hafta kala ogunkü liste fiyatından arabayı satıyorum taş atmıyor kolu yorulmuyor ne al satla uğraşıyor ne başka bişeyle her arabada ortalama 5000 lira para kazanıyor
CooLeqenD
09-03-2012, 09:32
cevap veriyorum , beni doğuş oto aradı yok dedi TR da araba. sorduğum araba da baz model.
Gerçekten çok ilginç durum ya, Pololar, Jettalar, İbizalar gördüm yatıyordu kuzu kuzu, bunlar benim gördüğüm yol güzergahımdaki araçlardı çok enteresan bir olay.
mechanic
09-03-2012, 10:00
bir de fiyatını satış gününden yüro üzerinden veriyoruz. bahse girerim yüro düşerse araçlara zam yaparlar.
yani bi de 3 ay yüro mu takip edeceğiz *******!
haziranda yüro yükselir mi düşer mi şemsiyenin küçük olmasını isterim şahsen...
OzanCELENK
09-03-2012, 10:05
Bizde gecen tiguan almaya karar verdik dogustanda fiyat aldik mezdende fiyat konusunda fark var
Ayrica dedginz gibi bu kadar su kadar ay beklemek gerek filan dediler.
Tholl-ga saolsun adamda artik nasil bisey varsa arabayi buldu getirdi cumarteside alicaz iste :D
Fiyat konusundada guzelligini unutmamak lazim :D
Burdan kendisine sesleniyorum
Tesekkurlerimi borc bilirim :)
8 ay yeni kasa passat bekleyen biliyorum :D
millet öyle beklemeye razı geldikten sonra doğuş un havası sönmez kimse kusura bakmasın
Doğuşdan araba almayın, Hilal Cebeciden alın :hehe:
gir bi su çarp yüzüne...çenen çekilsin koray:)
erkin006
09-03-2012, 10:09
ya bide adamın yüzüne bakmıyorlar showroomda...ulan 55bin liraya kıçı kırık golf satıyorsun bi ilgi alaka göster dimi...
diğer markalara araba sattırıyorlar saolsunlar...doğuşa gittik araba yok dediler,citroene geçtim daha üst donanım daha uygun fiyata 5 bin lira cebime kaldı:)
10 gün arabasız kaldım diyede bayinin canına okudum:D
orhan_guney
09-03-2012, 10:10
Arakadaşlar bekliyceksınız işine gelen alır. gelmeyen almaz adam kımseye zorla araba satmıyor.fabrika yetiştiremıyor.doğuş ile alakası yok.vw alıcagına Skoda al dıyor beklemek ıstemıyorsan aynı araba.
Beyler araçların hepsi var ve Gebze'de yatıyorlar , birisi böyle birşey çıtlatmıştı bana :)
babam için jetta almaya gittik bırak 3 ay ı 6 aydan önce gelmez dediler neyse idareten benim arabayı kullandı zaman doldu gittik araç almaya biz beyaz sunrooflu sipariş verdik adamlar sunroofsuz olanını getirmişler bize babam o anda vw den vazgeçti.
Bizimle resmen dalga geçtiler hem sipraiş için kapora verdik hemde o kadar bekledik kaporayı geri alırken bile zorluk çıkarttılar sonra kaporamızı aldık ve anladık ki paranla rezil olabileceğin tek otomobil firması vw bir dahada böyle bir hataya düşmem alacak olan arkadaşlarımıda uyarıyorum sürekli vw'de müşteri anlayışı sıfır'a inmiş neredeyse hiç yok tabi bu kural bizim burdaki satıcı firma için geçerli diğer firmaları bilemiyorum.
1 günde aldım çıktım :D
Yeniden Yönlendirme Bildirimi (http://www.google.com.tr/imgres?q=ta%C5%9F%C5%9Fak&hl=tr&rlz=1C1GGGE_trTR465TR465&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=FnqywcgaB3pq2M:&imgrefurl=http://siminya.tumblr.com/post/9680580071&docid=fJ7tBdK807iRnM&imgurl=http://27.media.tumblr.com/tumblr_lqv71dN1N61qd07g9o1_500.jpg&w=500&h=350&ei=A8lZT6raFqHM0QX60LXnDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=169&vpy=57&dur=101&hovh=188&hovw=268&tx=169&ty=82&sig=110385325000732824974&page=1&tbnh=124&tbnw=165&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:0,s:0)
poseidon
09-03-2012, 10:14
Arakadaşlar bekliyceksınız işine gelen alır. gelmeyen almaz adam kımseye zorla araba satmıyor.fabrika yetiştiremıyor.doğuş ile alakası yok.vw alıcagına Skoda al dıyor beklemek ıstemıyorsan aynı araba.
Orhan adam bir sürü araba boş boş yatıyor diyor.
Muhtemeln yeni gelecek bir zam bekleniyor.
Hayır mantıklı bir açıklama yapsalar.
Türkiye'ye ayrılan araç sayısı yetersiz geliyor kurusa bakmayın
tam performan çalışıyoruz diye
ona da eyvallah ama adamlar almanyadan toplu araç alımı yapmıyor
yani pidecideki gibi sipariş üzerine çalışıyorlar bunun da yanına
burunlarından kıl aldırmıyorlar.
Aslında çok da umurumda değil ben bir Vw kullanıcısı değilim ama
müslüman mahallesinde de salyangoz satılmaz derler adama.
5-6 sene sonra da kimse dönüp yüzüne bakmaz. Bu böyle.
Zorla mı satıyorlar ki zorunlu askerlik gibi zorunlu sıra bekliyorsunuz..? Almayın kardeşim. İlle de paranızla rezil mi olmak istiyorsunuz..? VW'ye tapanlara müstehak gerçi... Kıçıkırık VW'yi başımıza special order üretim yapan ultra-premium marka yaptınız. Sanki Ferrari Enzo sipariş ediyorsunuz... :icon_wack
:icon_tup::icon_tup::icon_tup: doğru söze ne denir bu memlekette paran varsada rezil oluyorsun yoksada ben olsam almazdım alsınlar arabalarını ... neyse bursada açılan doğuş oto da ağzına kadar arabayla dolu ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım bende reklammı yapıyorlar kendı çaplarında acaba:rolleyes:keske resim çekebilseydım bursada açtıkları kocaman yer tıka basa dolu cünkü 2 kat otoparkı var altında bilgiğim kadarıyla
http://www.arkiv.com.tr/i/photo/project/37620.jpg
CeM öZeR
09-03-2012, 10:14
Bu arada para alıp araba getirmek diye bir şey yoktur. Olamaz da. Sadece kaporo alınır. O da normal satılabilecek bir araç ise 1.000 tl sabit kaporo uygulanır. Ama uçuk kaçık bir araba olursa araç bedelinin %20'si oranında kaporo alınır. Burda olmayan araba içinde fiyat liste fiyatı neyse o verilir. Araç geldiği zaman liste üzerinden indirim yapılır. Fiyat garantisi verilemediği için indirim konuşulmaz sipariş aşamasında. Hadda müşteriye de kağıt imzalatılır fiyat garantisinin verilmediğine dair. He benim param var şimdi veriyim siz aracı getirin deseniz de olmaz çünkü araç Türkiyeye giriş yaptığı zaman ki fiyat geçerli olur. Ola ki böyle parayı alıyım getiriyim arabayı olsa o zaman ne ***** araba tırdan mı devrilir? trenden mi devrilir? gemi mi batar? arabada nefaset mi çıkar? Bu yüzden geldiği zaman fiyat değerlendirilir. Tutturmuşusunuz bir doğuş. B.k atıp duruyorsunuz. Bende çok sevmem. Ama bugün tüm markalara baktığım zaman en disiplinli marka yine vw. Parasının hakkını en iyi veren marka da kimse kusura bakmasın yine vw. ;) Bugün 4 markanın bayiiliğini yapıyoruz. Hepsine biner,inerim. Eğitimlerine test sürüşlerine katılır gelirim. Yiğidi öldürün hakkını yemeyin.
Low-Rider
09-03-2012, 10:15
Diğer markalar yetiştiriyor da vw'mi yetiştiremiyor bırakın allah aşkına.tamamen çakallığına yapılmış bir şey .1-2model anlarım eyvallah beklenir edilirde her model içinmi 3-5ay süre verilir bu kadarmı yoğun bu fabrikalar
Allahtan yaklaşık 15 yıldır iç plastik aksamının soyulmasına bir çözüm bulamadıklarından bugün PlastiDip ile köşeyi döndüm :D
VW forumlarına yok satıom. Daha yeni almışlara dökülmesin diye şeffaf, zaten dökülmüşse siyahı ver geç ekmek parası :D
Day Walker
09-03-2012, 10:20
8 ay yeni kasa passat bekleyen biliyorum :D
millet öyle beklemeye razı geldikten sonra doğuş un havası sönmez kimse kusura bakmasın
8 ay bekleyin aldıkdan 2 saat sonra arıza lambası yakıp yolda çekici beklemek paha biçilmez olsa gerek :D
orhan_guney
09-03-2012, 10:22
hacı doğru söyluyorsun. ama şu var gebzede bekleyen arabaların kımse ne oldugunu bılmıyorum ben size söyliyim ben doğuşa ait bir otomibil firmasıda çalışıyorum.Skoda da. vw depoda bulundurdugu aracların hepsı büyük kiralama şirketleri için hazırda tutuyor. mesala çok basit vw gidin tek araba isteyın yok derler. ama diyinki 20 araba veya 30 araba alıcam dıyın 3 gun ıcınde teslim ederler. vw artık kım ne derse desın çok akıllı bir şekilde ilerliyor.tane tane satmakdan ise fılo halde stoklarını eritiyor.ayrıca yenı kasa jetta ve passat lar seri üretim olarak üretiliyor kalitesi düşük cıkıyor bunun sebebi dediğim gibi filo satışlarındaki maliyet düşürme.ama kimse bunların farkında değil.O yüzden mesala vw bayisinde çalışanlarda gidin bakın skoda vardır sebebı belli kalite.vw kalitesi düşdü artık sadece eskısı gibi polo ve golf düzgün yapıyor. .
Orhan adam bir sürü araba boş boş yatıyor diyor.
Muhtemeln yeni gelecek bir zam bekleniyor.
Hayır mantıklı bir açıklama yapsalar.
Türkiye'ye ayrılan araç sayısı yetersiz geliyor kurusa bakmayın
tam performan çalışıyoruz diye
ona da eyvallah ama adamlar almanyadan toplu araç alımı yapmıyor
yani pidecideki gibi sipariş üzerine çalışıyorlar bunun da yanına
burunlarından kıl aldırmıyorlar.
Aslında çok da umurumda değil ben bir Vw kullanıcısı değilim ama
müslüman mahallesinde de salyangoz satılmaz derler adama.
5-6 sene sonra da kimse dönüp yüzüne bakmaz. Bu böyle.
Allahtan yaklaşık 15 yıldır iç plastik aksamının soyulmasına bir çözüm bulamadıklarından bugün PlastiDip ile köşeyi döndüm :D
VW forumlarına yok satıom. Daha yeni almışlara dökülmesin diye şeffaf, zaten dökülmüşse siyahı ver geç ekmek parası :D
plastidip google a yazın ilk hangi firmanın logosu çıkıyor Allah aşkına :D
PlastiDip - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?ix=seb&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=PlastiDip)
VW üretimi yetiştiriyordur bence de bunların üç kağıtçılığı bence.
o kadar talep var aç türkiye ye fabrika hayırsız! bu kadar talebi gören Hyundai açtı,honda,toyota açtı sende aç adiler...
hacı doğru söyluyorsun. ama şu var gebzede bekleyen arabaların kımse ne oldugunu bılmıyorum ben size söyliyim ben doğuşa ait bir otomibil firmasıda çalışıyorum.Skoda da. vw depoda bulundurdugu aracların hepsı büyük kiralama şirketleri için hazırda tutuyor. mesala çok basit vw gidin tek araba isteyın yok derler. ama diyinki 20 araba veya 30 araba alıcam dıyın 3 gun ıcınde teslim ederler. vw artık kım ne derse desın çok akıllı bir şekilde ilerliyor.tane tane satmakdan ise fılo halde stoklarını eritiyor.ayrıca yenı kasa jetta ve passat lar seri üretim olarak üretiliyor kalitesi düşük cıkıyor bunun sebebi dediğim gibi filo satışlarındaki maliyet düşürme.ama kimse bunların farkında değil.O yüzden mesala vw bayisinde çalışanlarda gidin bakın skoda vardır sebebı belli kalite.vw kalitesi düşdü artık sadece eskısı gibi polo ve golf düzgün yapıyor. .
eskiden bunlar elde mi üretiliyordu abi ? bildiğim iki model de ilk yola çıktıgından beri seri üretim ?
dragon07
09-03-2012, 10:23
skoda octavia alın en fullünü alın çok güzel araba valla 1.6tdi dsg sunroof vs herbişeyi var
Yeniden Yönlendirme Bildirimi (http://www.google.com.tr/imgres?q=ta%C5%9F%C5%9Fak&hl=tr&rlz=1C1GGGE_trTR465TR465&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=FnqywcgaB3pq2M:&imgrefurl=http://siminya.tumblr.com/post/9680580071&docid=fJ7tBdK807iRnM&imgurl=http://27.media.tumblr.com/tumblr_lqv71dN1N61qd07g9o1_500.jpg&w=500&h=350&ei=A8lZT6raFqHM0QX60LXnDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=169&vpy=57&dur=101&hovh=188&hovw=268&tx=169&ty=82&sig=110385325000732824974&page=1&tbnh=124&tbnw=165&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:0,s:0)
Ahahaha koptum :D
Low-Rider
09-03-2012, 10:24
vw bıraksın o zaman bireysel satışı
dönsün komple filoya
caddy transporter passat satsın sırayla
orhan_guney
09-03-2012, 10:25
+ :icon_tup:
skoda octavia alın en fullünü alın çok güzel araba valla 1.6tdi dsg sunroof vs herbişeyi var
Hahaha.:D
Maalesef acı gerçek bu. Arkadaşın babasında 2005 Touareg var, kapı tutamakları öyle..
Edit: Skoda konusuna katılıyorum. VW ile aynı ayardaki arabası biraz daha ucuza ve istediğiniz şekilde bulunabiliyor.
dayımlar polo teyzemler golf biz caddy başka tanıdıklarımız vw in başka modellerini aldılar.
ne sıra bekledik ne de ilgi alakasızlıktan yakındık.
İstediğimiz donanım yokken 3 saat içinde getirdiler başka bayiden.
Tek sıkıntım servisleri pahalı meletin. onun dışında biz memnunuz.
orhan_guney
09-03-2012, 10:27
şu an en iyi para filo kiralama satışlarında. inanın çok buyuk paralar donuyor ortalarda. dışarıya bakın çok basıt 10 tane jetta ya bakın 8 inde plakalarında tebarval veya intercity yazar .
vw bıraksın o zaman bireysel satışı
dönsün komple filoya
caddy transporter passat satsın sırayla
Low-Rider
09-03-2012, 10:32
şu an en iyi para filo kiralama satışlarında. inanın çok buyuk paralar donuyor ortalarda. dışarıya bakın çok basıt 10 tane jetta ya bakın 8 inde plakalarında tebarval veya intercity yazar .
Evet filodan büyük paralar dönüyor farkındayım , zaten sigara içmeye otoparka indim mi kafadan 50-60tane jetta ve passat sayabilrim füme ve kiralık:D
Evet filodan büyük paralar dönüyor farkındayım , zaten sigara içmeye otoparka indim mi kafadan 50-60tane jetta ve passat sayabilrim füme ve kiralık:D
valla katılıyorum heryerde beyaz beyaz jetta polo görüyorum bende :)
Birde kullanıcılarının lafı var ben bu arabayı 4 ay bekledim altı üstü golf sanki limited edition bir araç almış gibi hava yapıyor:)
orhan_guney
09-03-2012, 10:36
şu an 4 tane fabrika var bunlar yılın 335 günü 24 saat 3 vardiya çalışıyorlar.yeterince araç var ama dediğim gibi. şu anda tek hedefleri dunya geneli kiralama.ben butun eğitimlerine gitdim. böyle anlatıyorlar.
plastidip google a yazın ilk hangi firmanın logosu çıkıyor Allah aşkına :D
PlastiDip - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?ix=seb&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=PlastiDip)
VW üretimi yetiştiriyordur bence de bunların üç kağıtçılığı bence.
o kadar talep var aç türkiye ye fabrika hayırsız! bu kadar talebi gören Hyundai açtı,honda,toyota açtı sende aç adiler...
eskiden bunlar elde mi üretiliyordu abi ? bildiğim iki model de ilk yola çıktıgından beri seri üretim ?
Volkswagene tercih edilebilecek bir otomobil yine volkswagendir.. ;). Ankara eskihisarda suan golf var alabilirsiniz.. Yıllardır 4 tane volkswagenim oldu tek bir sıkıntı çekmedim ama doğusu kimse sewmiyor
4 hafta once Dogus oto esenyurta scirocco siparisi vermeye gittim en yakin eylul dedi eylulde fiyat ne olur onuda bilemeyiz diyip zaten suan sistem arsc siparisi kabul etmiyo dediler şok oldum dedim nakit para ayarla ordan birseyler sizden 5. Arabamiz olucak dedi yok suan siparis kapali uretim kotasi doluymuş ben de o sinirle gidip cok temiz sifir gibi ikinciel aldim:) ustunede 3 bin km yol yaptim :)
mechanic
09-03-2012, 10:45
Volkswagene tercih edilebilecek bir otomobil yine volkswagendir.. ;). Ankara eskihisarda suan golf var alabilirsiniz.. Yıllardır 4 tane volkswagenim oldu tek bir sıkıntı çekmedim ama doğusu kimse sewmiyor
şimdi aradım . yok.
golf yok. 1.4 T comfort gelecekmiş nisanın sonuna doğru....
polo da sadece blumoyşın varmış 42 bin
Low-Rider
09-03-2012, 10:45
şu an 4 tane fabrika var bunlar yılın 335 günü 24 saat 3 vardiya çalışıyorlar.yeterince araç var ama dediğim gibi. şu anda tek hedefleri dunya geneli kiralama.ben butun eğitimlerine gitdim. böyle anlatıyorlar.
Türkiye pazarı için geçerli dimi bu?
Avrupa kimse çekmez yoksa bu rezilliği
gitcek 4-5ay araba bekliyecek
kiralama ve satış olarak 2 ayrı departmana ayrılsınlar o zaman madem bu şekilde yürütemiyorlar
şimdi aradım . yok.
golf yok. 1.4 T comfort gelecekmiş nisanın sonuna doğru....
polo da sadece blumoyşın varmış 42 bin
Abi golf nasıl yokmuş dün gördük ya ;((( golf Gti var 4 kapı sunrofflu onu al ;) ben bulurum sana Ankara'dan hep görüyorum showroomlarda o kadar beklemezsiniz ben özel sipariş Poloya 2 ay bekledim şans isi
nasıl golf yok,her türlü bulunur ben rocco aradım hemen buldum 15-20 gune teslimdi.tek bayide olmayabilir tr kotasına -baska bayilerin ellerinde olanlara baktınızmı?dogus etimesgutta tolga bey var bi arayıp sorun isterseniz kotalarında ne varmıs belki vardır
Grey market piyasası böyle giderse daha fazla vw'ne kayar bence. Beki doğuşun bile canını sıkar.
Şuan Hollanda dayım heryerde VW ve Grubu araçlar var.
Bİz'de aile aracı olarak golf almaya gitmiştik fiyatları tam hatırlamıyorum şu an örnek veriyorum 30 liralık araba sunroof ıvır zıvır 50 lıraya cıktı adam beyaz renge bıle para ıstıyor ek olarak dıyorkı sunroflu gelmeye bılır ne duserse sısteme o gelır sadece renk ıstedıgınız gıbı gelır 3 ay sonraya atıyor bırde,kafa karıştırıyor nası gelmez istediğin araç showroomda olanları vermeye calısıyor senın ne ıstedıgın onemlı degıl belkide bayi ile alakalıdır.Babam sinirlendi vazgeçti kia rio alıcak sanırım.
BlackEmperor
09-03-2012, 10:53
almayın doğuştan araba :)
mechanic
09-03-2012, 10:55
Abi golf nasıl yokmuş dün gördük ya ;((( golf Gti var 4 kapı sunrofflu onu al ;) ben bulurum sana Ankara'dan hep görüyorum showroomlarda o kadar beklemezsiniz ben özel sipariş Poloya 2 ay bekledim şans isi
bana 4 kapı gti yok dedi hiç bi bayisinde... :beuj: diyen doğuş oto müşteri temsilcisi...
çağırın lan o feriti buraya,cevap versin çakal...
Birazda araştırıp araba almaya gitmenizde fayda var zira;
Satış elemanları tamamen bilgisiz ve yanlış yönlendiriyor. Bana Alsancak Vosmerde Golf yok 3 ay sonra gelir dediler sistemde araştırdık yok gözüküyor. Gittim Gaziemir Vosmere Showroom da duruyor araba önceden sipariş edilmiş alacak adamın kredisinde sorun çıkmış ben aldım mesela. Opsiyon ve sipariş listesinde aynı bilgisizlik ve yanlış yönlendirmeler var. Bayileri arayıp elinizde varmı diye sormak özellikle Anadoluda çok daha mantıklı.
Ayrıca şuanda hangi firmadan araba alırsanız alın Özel kişisel sipariş vercekseniz minimum 1-1.5 ay beklersiniz. O aracın transportasyonu, üretilmesi, üretim sırası vs.. bu süreyi gerektiyor. Zira o araç size özel üretiliyor.(donanım-renk-motor kombinasyonu binlerce kombinasyon var.)
Mesela C4 almak isteyin exclusive navigasyon ekletin sadce 2.5-3 ay bekleme süresi veriyorlar.
Premium araç firmalarının en önemli satış taktiği aracı değerli hissettirmek adına zor satmaktır. Doğuş yıllardır bunu çok güzel uyguladı ve şuan volkwagen nerdeyse premium araçlar kadar arzulanan bi araba oldu. Sıra yazılmasının sebebide aracın sıfırı olmayınca ikinci elinin fiyatının artması,ikinci elde değerlenmesi sonucunda sıfırının her zaman aranan haline getirmektir.
bana 4 kapı gti yok dedi hiç bi bayisinde... :beuj: diyen doğuş oto müşteri temsilcisi...
Ankara eskihisar 4 kapı sunroof siyah Gti var 56 000 lira
orhan_guney
09-03-2012, 11:03
golf yerine octavia bakmanı tavsiye ederım .
Bİz'de aile aracı olarak golf almaya gitmiştik fiyatları tam hatırlamıyorum şu an örnek veriyorum 30 liralık araba sunroof ıvır zıvır 50 lıraya cıktı adam beyaz renge bıle para ıstıyor ek olarak dıyorkı sunroflu gelmeye bılır ne duserse sısteme o gelır sadece renk ıstedıgınız gıbı gelır 3 ay sonraya atıyor bırde,kafa karıştırıyor nası gelmez istediğin araç showroomda olanları vermeye calısıyor senın ne ıstedıgın onemlı degıl belkide bayi ile alakalıdır.Babam sinirlendi vazgeçti kia rio alıcak sanırım.
Almanci Tane-R
09-03-2012, 11:07
Bayileri arayıp elinizde varmı diye sormak özellikle Anadoluda çok daha mantıklı.
aynen katiliyorum siparis vermeden önce tüm bayiilere aramak sormak lazim mesela opel icinde aynisi gecerli su an bir corsa opc almak istesen 2-3 ay sira bekleyeceksin gelecek ya da gelmeyecek belli degil ama ilginc gecen gün tesadüfen ögrendik su an aydin opel bayiisinde 2012 sapsari opc sahibini bekliyormus :)
Osman Bahadır
09-03-2012, 11:15
Yav yemeyin adamı. Yok satarak premium hissettiriyormuşmuş... Bu da doğuşun pazarlama başarısıymış... Filo aracı cetta mı prömüyum? Focus neyse cetta da o... Hatta cetta artık avrupa'da bile üretilmiyor... Neyin prömüyumundan bahsediyoruz? Meksika'nın mı?
Diğer taraftan filo satışlarına odaklanmışmış... Filo bu. Yarın başka firmayla daha uygun fiyata anlaşır, ortada kalır doğuş. Hiçbir marka benim arabam filo aracı olsun diye pazar stratejisi belirlemez. Hele hele bunu dünya çapında uygulanacak bir stratejiye hiç dönüştüremez... O zaman nerde kaldı müşteri sadakati? Nerde kaldı marka değeri? Hoş, TR'de doğuş VW alana arabası gelene kadar doğuş grubunda zorunlu hizmet şartı koysa yine kaybetmez marka değerini ya... Yine kuyruklar oluşur boş plazaların önünde... Öyle de bi tabu... Meğer millet alman meraklısıymış da mercedes, bmw kesmiyormuş... Şükür VW yetişti. Şahenk sen çok yaşa...
15 yaş çocuk muabbeti yapmaya gerek yok DH deki gibi.
Normal bir araç olarak aldım, araştırdım kıyasladım, diğer markalardan ve modelleden benim isteklerime göre ve zevklerime göre uyanı istek uyandıranı buydu gittim araştırdım aldım. Ne paramla rezil oldum, nede memnuniyetsizlik yaşadım. VW premium vs muhabbeti yapmak zaten bilgisizliktir. VW nin kendi premium markası bellidir oda Audi.
Dünya kadar marka var istemeyen gider başka x-y-z marka alır.
driftnolimit
09-03-2012, 11:19
Golf düşünüp rio alacaksa bence yeniden düşünülmeli...
BurakCengizhanoğlu
09-03-2012, 11:20
Yav yemeyin adamı. Yok satarak premium hissettiriyormuşmuş... Bu da doğuşun pazarlama başarısıymış... Filo aracı cetta mı prömüyum? Focus neyse cetta da o... Hatta cetta artık avrupa'da bile üretilmiyor... Neyin prömüyumundan bahsediyoruz? Meksika'nın mı?
Diğer taraftan filo satışlarına odaklanmışmış... Filo bu. Yarın başka firmayla daha uygun fiyata anlaşır, ortada kalır doğuş. Hiçbir marka benim arabam filo aracı olsun diye pazar stratejisi belirlemez. Hele hele bunu dünya çapında uygulanacak bir stratejiye hiç dönüştüremez... O zaman nerde kaldı müşteri sadakati? Nerde kaldı marka değeri? Hoş, TR'de doğuş VW alana arabası gelene kadar doğuş grubunda zorunlu hizmet şartı koysa yine kaybetmez marka değerini ya... Yine kuyruklar oluşur boş plazaların önünde... Öyle de bi tabu... Meğer millet alman meraklısıymış da mercedes, bmw kesmiyormuş... Şükür VW yetişti. Şahenk sen çok yaşa...
Katılıyorum.3 Ay bekletmek çok saçma ya ayrıca bu jettaların ne farkı var yeni focuslardan:) Hemde çok pahalı satmaya başladı vw bence..
Osman Bahadır
09-03-2012, 11:21
15 yaş çocuk muabbeti yapmaya gerek yok DH deki gibi.
Normal bir araç olarak aldım, araştırdım kıyasladım, diğer markalardan ve modelleden benim isteklerime göre ve zevklerime göre uyanı istek uyandıranı buydu gittim araştırdım aldım. Ne paramla rezil oldum, nede memnuniyetsizlik yaşadım. VW premium vs muhabbeti yapmak zaten bilgisizliktir. VW nin kendi premium markası bellidir oda Audi.
Dünya kadar marka var istemeyen gider başka x-y-z marka alır.
Doğru bir de bu var. VW alınca doğuş grubunun birer bireyi olup o grubu temsil ettiğini düşünüyor kullanıcıları. En ufak taarruzda karşı atağa ve savunmaya geçiyorlar. Kimyevi birşeyler de var bu VW arabalarda ama ben hala çözemedim. :beuj:
karsiyakaliozi
09-03-2012, 11:26
aynen katiliyorum siparis vermeden önce tüm bayiilere aramak sormak lazim mesela opel icinde aynisi gecerli su an bir corsa opc almak istesen 2-3 ay sira bekleyeceksin gelecek ya da gelmeyecek belli degil ama ilginc gecen gün tesadüfen ögrendik su an aydin opel bayiisinde 2012 sapsari opc sahibini bekliyormus :)
opc durumu ıstısna opc eskıdıgı ıcın oluyor bu durumda ızmırdede var arac su an almaya nıyetlendıgım 2008 yılında en az4 ay sure vermıslerdı ok dedım almaya gıttım sure belırsız dedıler almadım aslında en kotu durum prestij araclarından bıle getırmıyor fırmalar opc mesala getır 2 adet dursun ıllakı satılır 207 rc peugeot getıriyordu mesala dırek aldım
opc durumu ıstısna opc eskıdıgı ıcın oluyor bu durumda ızmırdede var arac su an almaya nıyetlendıgım 2008 yılında en az4 ay sure vermıslerdı ok dedım almaya gıttım sure belırsız dedıler almadım aslında en kotu durum prestij araclarından bıle getırmıyor fırmalar opc mesala getır 2 adet dursun ıllakı satılır 207 rc peugeot getıriyordu mesala dırek aldım
Volkswagen Scirocco r. Golf r ve Polo Gti getiriyor bazı showroo larında oluyor ama çok hızlı satılıyor
TOYOTA yı aradım, fiyat verdi süper, (haa vw kuruş indirmediği gibi stepneyi bile sana satıyor ak) teslim ne zaman dedim 3 ay mı? yok dedi 3 gün.... buyur....
toyotanın ne fanıyım ne seveni ne de çalışanı.. gidin sorun, golf alacağına Auris alın abi, auris 1.33 Comfort bana verilen fiyat 36,500
çalıştığım şirkete bizde bu hafta auris alıcaz 1,33 comfort bize 35 bin küsür bi rakam verdiler
ben premium araç olduğu için yazmadım bunu doğuş marka değeri yükseltmek adına bmw merc. audi gibi firmaların satış taktiğini uyguladı başarılı oldu dedim. yanlış anlaşılmış olabilir. Çocuk muhabbeti filan yazılmış anamın karnındayken otomobil işindeydik hangi araba premium hangi araba değil biliyorum.
Doğuşun stratejisi premium firmaların stratejisidir bunu anlatmaya çalışıyorum. bu konu da başarılı olduğunu bu kadar bekleme süresine rağmen yaptığı satış rakamlarından anlayabiliyoruz.
filo konusuna gelince hiçbir firma filoya araba vermeyi istemez kolay kolay çünkü satıştan,satış sonrasına kadar her anlamda filo şirketlerine çok yüksek iskontolar vermek zorunda kalırsınız.
daha çok kar ettiği araba yerine az kar ettiği arabayı satmak istemiyor. Her araba ellerinde mevcut ama sen ısrarla kar etmediği modeli istersen tabiki sana bekle der yok ben sabırsızım dersen o zamanda daha çok kar ettiği arabayı alırsın ;)
sanctuary35
09-03-2012, 12:12
kasım ayı gibi polo almak için gittik. 3 ay sonra gelicekmiş araçlar ama ne renk ne donanım seçebiliyormuşuz ne renk denk gelirse oymuş falan filan dediler. dünya para vericeksin bide üstüne bunları çekiceksin.
Almanci Tane-R
09-03-2012, 12:15
evet o zamanlar cok uzundu bende 2008 de bertoneden sonra opc alacaktim gelis süresi belirsizdi typer aldim ama sonra yine 2008 de opc arkadasim aldi ama o da nerdeyse 3 ay beklemisti
ama size katiliyorum getirseler o zamanlar simdi de dahil 3 er tane s2000, typer, opc, rc, polo gti ve rocco nasil satiliyor hemen :)
evet o zamanlar cok uzundu bende 2008 de bertoneden sonra opc alacaktim gelis süresi belirsizdi typer aldim ama sonra yine 2008 de opc arkadasim aldi ama o da nerdeyse 3 ay beklemisti
ama size katiliyorum getirseler o zamanlar simdi de dahil 3 er tane s2000, typer, opc, rc, polo gti ve rocco nasil satiliyor hemen :)
abi sende baya beklemiştin typri dimi :D
mechanic
09-03-2012, 12:18
kasım ayı gibi polo almak için gittik. 3 ay sonra gelicekmiş araçlar ama ne renk ne donanım seçebiliyormuşuz ne renk denk gelirse oymuş falan filan dediler. dünya para vericeksin bide üstüne bunları çekiceksin.
inanılmaz bir durum ya akıl almıyor.
Almanci Tane-R
09-03-2012, 12:20
abi sende baya beklemiştin typri dimi :D
sorma tafocum haziranda siparis edip ekimde teslim almistim ve o yaz benim icin zaten hic gecmemisti :D
sorma tafocum haziranda siparis edip ekimde teslim almistim ve o yaz benim icin zaten hic gecmemisti :D
haha bide showrom da tuttular izin aldılarmı sendne onun icin :D
vw sahibi olmadım ama şöyle bir durum var markaya talep çok ve doğal olarak markada buna göre tavır takınıyor evet showroomlar'da ilgisizlik var ama bizde belli başlı araçlara hayranlık hastalık olduğu sürece daha çok devam eder bu şikayetlerimiz malesef:):):)
Almanci Tane-R
09-03-2012, 12:35
haha bide showrom da tuttular izin aldılarmı sendne onun icin :D
haha dogru bak ben onu unutmustum bile :) ne izni ben onu varya caglardan ögrenmistim resimleri showroomda cekip typerin icinde caglar direksiyona gecmis bana süpriz yapmisti :D
CeM öZeR
09-03-2012, 12:39
Ben herkesin derdini anladım da senin problemini bir türlü çözemedim. Vw sana özel araba tasarlasa yine yaranamaz herhalde. Ferit Şahenkle asker arkadaşın sanırım. Sana kazık mı attı sorun nedir ? Yaran mı var biraz bahsetsene ?
haha dogru bak ben onu unutmustum bile :) ne izni ben onu varya caglardan ögrenmistim resimleri showroomda cekip typerin icinde caglar direksiyona gecmis bana süpriz yapmisti :D
ahaha beraber gördük abi biz onu içine falan bindik test sürüşü yapıcaktık izin vermedilr araba arkadasımızın dedik :hahaha:
emre yeşil
09-03-2012, 12:52
Türkiyede bir malı en iyi şekilde satmak istiyorsan YOK satacaksın.
Malı istediği gibi stoklar gelen müşteri ile ilgilenmez bizim size değil sizin bize ihtiyacınız var imajı verilir.
Alınan kaporalardan bile para kazanır.
Kimse kusura bakmasın da 3 ay 5 ay bekleyen hala daha talep eden olursa grupça düdüklenmeyi haketmişler demektir.
ikinci unsur sahibinden satış sitelerindeki araçları alıp daha fazla paralara satmak isteyenler aslında kendi ve diğer insanların imkanlarını baltaladıklarının farkında değiller.
Osman Bahadır
09-03-2012, 13:01
Ben herkesin derdini anladım da senin problemini bir türlü çözemedim. Vw sana özel araba tasarlasa yine yaranamaz herhalde. Ferit Şahenkle asker arkadaşın sanırım. Sana kazık mı attı sorun nedir ? Yaran mı var biraz bahsetsene ?
Ne diyorsun koçum sen? Yararım şimdi seni, o zaman görürsün yaranın büyüğünü.
Sen mahallede çükünü sallayarak dolaşırken biz otomotiv sektöründe abilerimizin, büyüklerimizin yanında yetişiyorduk. Sen daha ehliyet almamışken bölge bölge satış stratejilerini konuşuyorduk. Senin gibi kıçıkırık bir VW sahibi olunca doğuş taraftarı kesilenleri, bindiği arabayı uzay mekiği olarak görenleri de çok gördük bu yolda. Ama yürüdük, senin gibilerini gördükçe yeri geldi süzdük, yeri geldi üstüne basıp ezdik.
Çok şükür, Şahenk'le bir ticaretim olmadı. Olmaz da. Asker arkadaşı da değilim. Ama gördüğüm kadarıyla senin epey sıkı fıkı ilişkilerin var. Allah arttırsın, ne deyim.
Daha marka pazar stratejileri hakkında en ufak fikre bile sahip değilken gelmişsin burada sağa sola sataşıyorsun. Varsa bildiğin söyle, dinleyelim. Varsa yazdıklarımıza bir itirazın yaz fikrini adam sayalım, cevap yazalım. Yok, saldıracaksan sağa sola, bizim de dişimiz var, göstermekten çekinmeyiz.
CeM öZeR
09-03-2012, 13:04
Ne diyorsun koçum sen? Yararım şimdi seni, o zaman görürsün yaranın büyüğünü.
Sen mahallede çükünü sallayarak dolaşırken biz otomotiv sektöründe abilerimizin, büyüklerimizin yanında yetişiyorduk. Sen daha ehliyet almamışken bölge bölge satış stratejilerini konuşuyorduk. Senin gibi kıçıkırık bir VW sahibi olunca doğuş taraftarı kesilenleri, bindiği arabayı uzay mekiği olarak görenleri de çok gördük bu yolda. Ama yürüdük, senin gibilerini gördükçe yeri geldi süzdük, yeri geldi üstüne basıp ezdik.
Çok şükür, Şahenk'le bir ticaretim olmadı. Olmaz da. Asker arkadaşı da değilim. Ama gördüğüm kadarıyla senin epey sıkı fıkı ilişkilerin var. Allah arttırsın, ne deyim.
Daha marka pazar stratejileri hakkında en ufak fikre bile sahip değilken gelmişsin burada sağa sola sataşıyorsun. Varsa bildiğin söyle, dinleyelim. Varsa yazdıklarımıza bir itirazın yaz fikrini adam sayalım, cevap yazalım. Yok, saldıracaksan sağa sola, bizim de dişimiz var, göstermekten çekinmeyiz.
Çok güzel saygılı efendi bir kişiliğiniz var maşallah.Klavye başından belli oluyor. Baya belli oluyor ticaretle uğraştığınız. Doğuşu savunmuyorum size. Ben bir kaç konuda gördüm volkswagenden yana bir memnuniyetsizliğiniz var. Sorun nedir diyorum. Kıçıkırık değil 1994 den beri vw bayiisiyiz. 6 yaşından beri yazları işyerlerinde gezerek büyüdük. Az çok neyin ne olduğunu biliyoruz. ;)
Birinci sayfada ve bundan 2 önceki mesajımda ufak tefek şeylerden bahsettim. Doğuşun bu olaydaki payı müşterileri diğer modellere ve yan markalara yönlendirmek. Çünkü stoklar bu işin başında ki şeflerin lüzumsuz araba stoklamasından ileri geliyor ve inanın stoklar deyim yerindeyse kakılı.
Osman Bahadır
09-03-2012, 13:06
Çok güzel saygılı efendi bir kişiliğiniz var maşallah.Klavye başından belli oluyor. Baya belli oluyor ticaretle uğraştığınız. Doğuşu savunmuyorum size. Ben bir kaç konuda gördüm volkswagenden yana bir memnuniyetsizliğiniz var. Sorun nedir diyorum.
Benim sorunum doğuşla veya VW ile değil. Benim gözümde Ford da markadır, VW de... Benim sorunum VW'nin VW'ye tapan bilinçsiz, ama kendini prof zanneden, VW haricinde hiçbir markanın parasını haketmediğini düşünen ve kendinin en doğru kararı verip bir VW sahibi olduğu ayetine inanan, VW'ye veya Doğuş'a en ufak eleştiri geldiğinde taarruza geçen müşteri kitlesi ile. Ki buna sen de dahilsin.
Almanci Tane-R
09-03-2012, 13:08
ahaha beraber gördük abi biz onu içine falan bindik test sürüşü yapıcaktık izin vermedilr araba arkadasımızın dedik :hahaha:
haha tafocum siz neyse test sürüsü yapsaniz ne olacak sizden kiymetli mi :) ama ben geldigi gün sehir disindaydim gidemedim ertesi gün gitmistim bir baktim arac showroomda herkes basina toplanmis o ayda auto show fuari vardi denizlide fuardan sonra teslim edelim diye sormazlar mi :D bende 4 aydir bekliyorum dedim birakin fuari bir gece daha bekleyemem diyip ayni gün teslim aldim araci :)
mechanic
09-03-2012, 13:08
Benim sorunum doğuşla veya VW ile değil. Benim gözümde Ford da markadır, VW de... Benim sorunum VW'nin VW'ye tapan bilinçsiz, ama kendini prof zanneden, VW haricinde hiçbir markanın parasını haketmediğini düşünen ve kendinin en doğru kararı verip bir VW sahibi olduğu ayetine inanan, VW'ye veya Doğuş'a en ufak eleştiri geldiğinde taarruza geçen müşteri kitlesi ile. Ki buna sen de dahilsin.
ben de dicektim arkadaş bayi veya çalışandır diye.. öyleymiş.
Geçen hafta babama Tiguan WhiteNight aldık stokta araç yok 1 ay sonra gelecek dediler kapora verdik beklemedeyiz uzun yıllardır Vw ve Audi kullandığımızı biliyorlar bu 4. araç olacak indirim dedik cart curt hikaye indirim yok diyorlar sonra biraz çocukla samimi olduk,
İlk bir oraya Jetta almaya gittik abi gelin dedi bu aslında herkese söylenmez ama Jetta Meksika üretimi dedi bir iki şey gösterdi bagajda bakalitlerin kalitesinde ve kapı saçlarında sonra gelin dedi Tiguana Almanya üretimi bakın şurasu burası neyse zaten dedik çok sık araba değiştirmiyorsun ( 98 sıfır polo almıştık onu sattık ) dedik kıyalım paraya Tiguan olsun komple cam tavan vs.vs. güzel araç eee indirim dedik yine abi dedi sen bu arabayı alsanda almasanda gelmeden satılacak Doğuş otonun böyle bir kaygısı olmadığından çok oynayamayız fiyatlarda dedi neyse araya yukardan tanıdıkları soktuk şimdi araç gelmesini bekliyoruz o günkü kur değişimine göre fiyatlandırılacak ve pazarlığımızı yapacağız,
Ben yinede Bmw Nissana Hondaya bi gidelim dedim belki fikir değiştiririz,
bu arada biz ordayken gelen 3 tiguandan 2 'si satıldı bile 2 saat içinde bizde 3. araca kapora bıraktık ayırttık
Osman Bahadır
09-03-2012, 13:11
...
Kıçıkırık değil 1994 den beri vw bayiisiyiz. 6 yaşından beri yazları işyerlerinde gezerek büyüdük. Az çok neyin ne olduğunu biliyoruz. ;)
...
Anlaşıldı dostum. Ekmek parası. Kimseye ekmek parasını kazandığı konuda yüklenmem. Sen de kendince haklısın. VW bayisi olduğunu bilmiyordum. Şimdi herşey netleşti. Yazıların gayet doğal geliyor artık. Ama tarafsız değil.
CeM öZeR
09-03-2012, 13:14
Valla ben memnunum hiç bir sıkıntım olmadı vw'den yana. Seat,audi veya citroen de satıyoruz ama vw kadar hiçbiri gözüme giremiyor. Hayatımı bile borçluyum desem yeridir. Çünkü ağır bir kaza da içinden çok şükür ki burnum bile kanamadan içinden çıkmıştım. Doğuşun stratejileri bir çok kişinin olduğu gibi benimde hoşuma gitmiyor ama sürekli Şahenk dolandırıcı bir adammış gibi yargılıyorsunuz. Ford'da güzel severiz. Binenler de var yakınlarımız da var. Jetta da sıra olduğu halde bekleyen tanıdıklarımız müşterilerimiz de var. Araba yok diye çaresiz kalıp ford'a kendi yönlendirdiğim tanıdıklarım da var. Ama yapacak bişey yok hem üretim yetersizliği,hem üretim aşamasında ki parça tedariği hemde doğuşun bazı modellere gereğinden fazla yönelmesi bu durumu ortaya çıkartıyor.
Ankara eskihisar 4 kapı sunroof siyah Gti var 56 000 lira
Fıyat cok uygun degıl mı ?
Uygun mu :) yapmayin yahu 43 bin tlye alinan biliorum :D
Bende biraz yorum katayim.. Vwde staj yaparken araclari o zmanda yok satiyordu. Ayda belki bir araclik kota olusturuyordu almanya scirocco icin. Hatta sansa siparisini veripte arac gelmeden 2500 3000 tl'ye satan biliorum :)
R modelleri ve touareg disinda hic bir arabasina kurus vermem. Caravelle ve passatta ayni direksiyonu kullanabilen standartlari belli olan bir markayi burada araba diye bakmak sacma geliyor bana kimsede kusura bakmasin.. :icon13:
Cilgin sekilde filo arac satisi yapildigi icin araclar gelmeden satiliyor. Hatt klimasiz dizel otomatik golf sattik yaw 3 tane. :icon_wack Millet dizel bulamadigi icin klimasiz arac bile almisti.. Sene 2010 yaz..en guzelini yapiyor adamlar.. Kus serileri kulturunden gelen ulke insanlari olarak ulkemiz sartlRinda ust seviye araclar yaptiklari dogru ama kimse 6 hatta 8 ay beklemenin aciklamasini yapamaz :)
Ben 41.250 aracımı alırken 45 liraya Gti alabiliyordum ;)
CeM öZeR
09-03-2012, 15:05
Uygun mu :) yapmayin yahu 43 bin tlye lan biliorum :D
Bende biraz yorum katayim.. Vwde staj yaparken araclari o zmanda yom satiyordu. Ayda belki bir araclik kota olusturuyordu almanya scirocco icin. Hatta sansa siparisini veripte arac gelmeden 2500 3000 tl'ye satan biliorum :)
R modelleri ve touareg disinda hic bir arabasina kurus vermem. Caravelle ve passatta ayni direksiyonu kullanabilen standartlari belli olan bir markayi burada araba diye bakmak sacma geliyor bana kimsede kusura bakmasin.. :icon13:
Cilgin sekilde filo arac satisi yapildigi icin araclar gelmeden satiliyor. Hatt klimasiz dizel otomatik golf sattik yaw 3 tane. :icon_wack Millet dizel bulamadigi icin klimasiz arac bile almisti.. Sene 2010 yaz..en guzelini yapiyor adamlar.. Kus serileri kulturunden gelen ulke insanlari olarak ulkemiz sartlRinda ust seviye araclar yaptiklari dogru ama kimse 6 hatta 8 ay beklemenin aciklamasini yapamaz :)
Donanım diye bir seçenek vardır kardeşim biliyorsun değil mi? Yanlış bilgilendirme olmasın. Senin 43.000 tl dediğin araba polo gti ilk Türkiyeye geldiğinde 43.850 tl olan başlangıç fiyatıydı. Yani 43.000 e ancak normal polo gibi olan gti alabiliyordun ki öyle boş olan bir gti doğuş tarafından getirilmedi.Örnek veriyorum.En boşunda bile bixenon paket vardı yani. İlk filo da gelen 78 tane gti'ın tamamı opsiyonlarla donatılmış araçlar idi. 43.000 tl ye alınabilecek arabada çöp bile yok normal polo alıyorsun üzerinde tsi 180 hp motor var,direksiyondan f1 şanzuman var,17" jant ve aynı koltuk kumaşı var başkada hiç bir farkı yok normal polodan. :)
Tholl-ga
09-03-2012, 15:22
Geçen hafta babama Tiguan WhiteNight aldık stokta araç yok 1 ay sonra gelecek dediler kapora verdik beklemedeyiz uzun yıllardır Vw ve Audi kullandığımızı biliyorlar bu 4. araç olacak indirim dedik cart curt hikaye indirim yok diyorlar sonra biraz çocukla samimi olduk,
İlk bir oraya Jetta almaya gittik abi gelin dedi bu aslında herkese söylenmez ama Jetta Meksika üretimi dedi bir iki şey gösterdi bagajda bakalitlerin kalitesinde ve kapı saçlarında sonra gelin dedi Tiguana Almanya üretimi bakın şurasu burası neyse zaten dedik çok sık araba değiştirmiyorsun ( 98 sıfır polo almıştık onu sattık ) dedik kıyalım paraya Tiguan olsun komple cam tavan vs.vs. güzel araç eee indirim dedik yine abi dedi sen bu arabayı alsanda almasanda gelmeden satılacak Doğuş otonun böyle bir kaygısı olmadığından çok oynayamayız fiyatlarda dedi neyse araya yukardan tanıdıkları soktuk şimdi araç gelmesini bekliyoruz o günkü kur değişimine göre fiyatlandırılacak ve pazarlığımızı yapacağız,
Ben yinede Bmw Nissana Hondaya bi gidelim dedim belki fikir değiştiririz,
bu arada biz ordayken gelen 3 tiguandan 2 'si satıldı bile 2 saat içinde bizde 3. araca kapora bıraktık ayırttık
70,800 e trafik sigortasi dahil baglardim sana 2 hafta sonra teslim mayami
Tolga bana Jetta yada Passat bağla lem :D
Donanım diye bir seçenek vardır kardeşim biliyorsun değil mi? Yanlış bilgilendirme olmasın. Senin 43.000 tl dediğin araba polo gti ilk Türkiyeye geldiğinde 43.850 tl olan başlangıç fiyatıydı. Yani 43.000 e ancak normal polo gibi olan gti alabiliyordun ki öyle boş olan bir gti doğuş tarafından getirilmedi.Örnek veriyorum.En boşunda bile bixenon paket vardı yani. İlk filo da gelen 78 tane gti'ın tamamı opsiyonlarla donatılmış araçlar idi. 43.000 tl ye alınabilecek arabada çöp bile yok normal polo alıyorsun üzerinde tsi 180 hp motor var,direksiyondan f1 şanzuman var,17" jant ve aynı koltuk kumaşı var başkada hiç bir farkı yok normal polodan. :)
Arkadasim cok bilion dimi... %6 indirim ile alindi cam tavan disinda butun ozellikler mevcut rns 310 xenon 17jant dsg ne boksa hepsi var ustunde.. Cok bilion ama verdigimiz parayi bizden iyi bilemezsin heralde dimi ?
43.000 e alindi cikislarin gereksiz oluyor.. Alt tarafi delikli naneden bahsediyoruz.. Bu kadar cikis yapma kalp kirma ;)
Mehmet Gazihan
09-03-2012, 15:53
Kaçan kovalanır, çözmüş doğuş Türk insanı piskolojisini..
70,800 e trafik sigortasi dahil baglardim sana 2 hafta sonra teslim mayami
Kanka 71 falan son olur diyorlardı bizede ama dahada bastıracağız inşallah mart sonu teslim
63owen63
09-03-2012, 16:19
doğuş jetta highline'a 6 ay sıra verdi, grey'den daha ucuza aldım ,45 güne geliyor.
Low-Rider
09-03-2012, 16:19
doğuş jetta highline'a 6 ay sıra verdi, grey'den daha ucuza aldım ,45 güne geliyor.
Garanti ?
Day Walker
09-03-2012, 16:26
Garanti ?
one ?
Low-Rider
09-03-2012, 16:26
one ?
two ?
satış taktiğidir psikolojik..hani çok tutuluyo herkez sırayla alıyo vs.
two ?
three forooo...
DpByGBwKIzk
ülkede bu kadar dalavere varken halen grey market araba alıyormusunuz ilginc :)
esnaf bile grey market araçları almıyor ki vatandaş binmek için alsın. 2004 e60 5.30 ilk sahibi satıyor 70bınde kazasız grey market bizim aldıgımız rakam 47 bın tl :) müşterisi yok arabanın.
ayrıca şansmıdır nedir bilmiyorum ama ne zaman vw bakmaya gitsek hep boşta araba vardı aldık. 4 ay önce passat aldık babaya comfortline cart curt tam ıstedıgımız arabayı cok uygun aldık. geçen gunde bayide araba bakıyodum hazırda scirocco vardı cam tavanlı metalik siyah 64 e bıraktılar, polo gti da yakın bı abım aldı 53 e aldı dıye bılıyorum kırmızı.
tek bulunmayan şuan jetta, çok ileriye sıra verıyolar. passat dizel yada turbo düz vites hazırda var hep, golfte var.
komşumuzda tiguan almış 55 liraya 1.6 düz vites fena değil :)
Doğuş otodan nefretimi her turlu ortamda dile getirdim Kendilerinede söyledim...
Adamlar tok satıcı..
Bunların taktiği özel sipariş geçene kazıgı yapıstır toplu araba getirirlerse stoktan satıslara kampanya uzerine kampanya...
Nedense dogusta kampanya hiç bitmiyor...
Ömrümde aldıgım İlk ve Son Vw grubu arabası olucak arabam bukadar rezillik tok ve Ahlaksız bir firma olamaz...
Jetta almaya gidiyoruz yok passat yok 3 ay sıra 8 ay sıra vs..
Gittik Ford Focus Sedan Titanium aldık Jettamı :) Hikayeymiş VW alacakların bir değil 10 defa dusunmesi lazım zamanında ben arabayı alırken bile benden 10 000 TL kapora almışlardı.
Daha satıs sonrası Rezilliklerini saymıyorum bile...
Batmaya Müstehaklar...
Edit: Birde bu bayilerin %2- 3 Kar marjımız var abi maks yuzde 2 3 yapabilioruz olaylarına asla inanmayın...
Ayrıyeten olaki arabayı istediniz... Birde buna ulaşma problemi var Şehirinde bulundugunuz Firma arac üretilmesine ragmen araba özel sipariş geçilip gelmesine ragmen birde bayinin korkma durumu var...
Arabayı istediniz kapora hazır 3 ay beklemeyi kabul ettiniz birde bayinin nazıyla ugrasıyosunuz araba getirlimiyor üretilmiyor yapamıyorz henüz üretimde yok gibi cevaplarla saçma salak bilgisiz elamanların gazabına ugruyorsunuz...
Maslak dogus otoyu aradıgımda araba geliyor 3 ay sonra istediğiniz sekilde geliyo vazgeçedebilirsiniz diyerek siparişimi mecburen Dogus maslaktan vermiştim...
dragon07
09-03-2012, 16:48
vw fabrika kuracaktı türkiyeye bilgisi olan varmı ?
erhanarici18
09-03-2012, 16:58
arkadaş 0 jetta alıcaktı beyaz otmatik bir sene sonraya gün verdi yaa
şaka mı yapıyosunuz dedik yok çok ciddiyiz dediler :) :) :)
beyaz manuel 6 ay
diğer renkler otomatik manuel 3 ay gün veriyolar
edit:
daha iyi oldu 5.20 aldılar
Anlaşıldı dostum. Ekmek parası. Kimseye ekmek parasını kazandığı konuda yüklenmem. Sen de kendince haklısın. VW bayisi olduğunu bilmiyordum. Şimdi herşey netleşti. Yazıların gayet doğal geliyor artık. Ama tarafsız değil.
Başka bir konuda ben size söylemiştim bayi oldugunu :)
dragstar
09-03-2012, 17:10
doğuştan araç almakmı :D
alanada allah akıl fikir versin...
Vwnin ne yapmaya çalıştığını anlamak gercekten zor..dizel beyaz jetta almak istiyorduk arabaya 6ay dediler tamam dedik,6ay gecti gelmesi 3-4ayi bulur dediler vazgeçtik..enteresan bir kaprisleri var..ciddi değiller..
Doğuş'un bu politikaları yüzünden 2.el vosvoslar aldı başını gitti. Derbi maç bileti gibi Vw arabalar karaborsadan satılıyor.
Auris 1.33 çok mantıklı bir arabaymış fiyatı da uygun.
Marka bağımlısı olmayan kimse Doğuş'tan araba almaz zaten ama kıçıkırık Jetta için bayinin kapısında yatanlar var.
kotayla alakalı olduğunu sanmıyorum , Renault bursa fabrikası dakikada 1 araç çıkartıyor , VW Wolfsburg fabrikası 25sn de bir araba .
Doğuşla alakalı olmalı sanıyorum . ayrıca bu aralar Filo VW alan çok kiralama firması var. içeriden birine sormak lazım işin gerçeğini
aslında her zaman ki tavırları bu ya.
onursumer
09-03-2012, 18:26
çok yakın bi kız arkadaşım tutturdu polo diye onu sevmiş tasarım olarak
birçok bayi ye gittim ellerinde doğru duzgun araba yok
en son florya MEZ e gittim dedim 3 güne kırmızı fun edition bulursanız nakit alalım
adam bi 15 dk zaman istedi bayağı bi telefon goruşmesinden sonra tamam salı araç burda dedi
el sıkıştık eğer bulamasaydılar jazz a ikna edip alıcaktım :D
bence bilerek yapıyorlar bukadar arac stok sıkıntısı olamaz diye düşünüyorum
Muharrem C.80
09-03-2012, 18:29
Yıllarca vw müşterisi olduk baba-oğul. Etrafımdada bir okadar kişiye vw sevgisi aşıladım, nezaman doğuş böyle kanemici fırsatçı rezil bir yapıya büründü 2009 yılından beri ne vwi öneririm nede müşterisi olurum olanlarada mümkün mertebe sattırıyorum ki zaten bana gerek kalmıyor servisi ziyaret eden yada araç almak için niyetlenenler ilk gidişlerinde bıkıyorlar.. Bizim millette mazoşistmidir nedir? adamlar almışlar kırbacı vurdukça vuruyorlar buna reğmen hala kuyruk oluyorlar sıraya giriyorlar.aman alın vw benzinli olsun hemde:)
En güzeli 2. el alacaksın bekleme yok kaşarlık diz boyu :)
hsynylmz
09-03-2012, 18:35
ben anlamıyorum doğuş grubu gebze sekerpınarda buluna araçları ne yapıcakk tum aracları oraya depoluyorlar....
Beyler araçların hepsi var ve Gebze'de yatıyorlar , birisi böyle birşey çıtlatmıştı bana :)
Gebze'ye gelmeden E5'in kenarında (kartal köprüsü civarı) sağ tarafta büyük bir alanda bir sürü golf-jetta-passat-polo-rocco yatıyor. :)
maltepe'deki deposu da ağzına kadar dolu polo'dan transporter'a kadar ..
Uygun mu :) yapmayin yahu 43 bin tlye alinan biliorum :D
Bende biraz yorum katayim.. Vwde staj yaparken araclari o zmanda yok satiyordu. Ayda belki bir araclik kota olusturuyordu almanya scirocco icin. Hatta sansa siparisini veripte arac gelmeden 2500 3000 tl'ye satan biliorum :)
Net piyasayı bilmiyorum fakat bahsettıgımız araç golf 4 kapı GTI ve sunrooflu sıfır fıyatı 56.000, 2.el 1.4 TSI'ler neredeyse 40-50 bın aralığında o bakımdan uygun değil mi diye şaşırmıştım
SekoLive
09-03-2012, 19:48
Gebze'ye gelmeden E5'in kenarında (kartal köprüsü civarı) sağ tarafta büyük bir alanda bir sürü golf-jetta-passat-polo-rocco yatıyor. :)
şekerpınar girişindeki doğuş otonun önü yaklasık 10 gün önce ağzına kadar vw çakılıydı sanrım aynı yerden bahsediyorz
Batmaya Müstehaklar...
Umarım... vw grubu başka türlü adam gibi müşteri memnuniyeti sağlayamayacak Türkiyede.
63owen63
09-03-2012, 19:56
ülkede bu kadar dalavere varken halen grey market araba alıyormusunuz ilginc :)
Ben 0 km alıyorum + ötv muafiyetli alıyorum, bayi çıkışlı olacak araç, sadece galeri vasıtasıyla alıyorum, muhtemelen galeri plazayla ortak iş yapıyor.
Ötv muafiyetli aldıgım için, doğuş cıkışlı olmayan aracı almam mümkün degil zaten :)
Bartu_evo
09-03-2012, 19:57
Arkadaşın 2011 golf'ü Maslak doğuş otoya bakıma götürdük, akşam aracı bir aldık arka çamurluktan kapıya kadar derin biz çizik !! Bu ne biçim iş neden böyle ? nasıl çözücez ? dedik. Bize pasta cila önerdiler. 2 parça komple boyaya pasta cila hediye edebileceklerine söylediler üstelik böyle saçmalık olurmu dedik savunma olarakta günde 100 tane araba çiziliyor burda gayet normal dediler. Bende açtım ağzımı yumdum gözümü saydırdım , sonra yönetimden çok samimi arkadaşım devreye girdi ve olayı çözdü saygısızlıklarıda yanına cabası anlatmıyorum bile . Bırak araba almayı önünden bile geçmem bende pis gıcığım artislere.
Arkadaşın 2011 golf'ü Maslak doğuş otoya bakıma götürdük, akşam aracı bir aldık arka çamurluktan kapıya kadar derin biz çizik !! Bu ne biçim iş neden böyle ? nasıl çözücez ? dedik. Bize pasta cila önerdiler. 2 parça komple boyaya pasta cila hediye edebileceklerine söylediler üstelik böyle saçmalık olurmu dedik savunma olarakta günde 100 tane araba çiziliyor burda gayet normal dediler. Bende açtım ağzımı yumdum gözümü saydırdım , sonra yönetimden çok samimi arkadaşım devreye girdi ve olayı çözdü saygısızlıklarıda yanına cabası anlatmıyorum bile . Bırak araba almayı önünden bile geçmem bende pis gıcığım artislere.
Ağır şerefsizliktir bu yaptıkları, herkesin yönetimden arkadaşı olmaz müşteriye bunu yapıp ardından madur bırakıpta haklı görünmeye çalışanlara söylenecek fazla söz yok zaten. İnşallah hakettiklerini bulurlar tez zamanda.
63owen63
09-03-2012, 20:16
O arabayı teslim aldınız mı yoksa ?
Low-Rider
09-03-2012, 20:18
bu nasıl bir terbiyesizlik şerefsizliktir
katil ederler vallahi adamı
orda o herifi evire çevire dövse suçu yok valla
Test sürüşünde passat pert edip ücretsiz tamir edelim kullanın dediler:)
ahmetbaha-drs
09-03-2012, 20:22
Valla benimde garantiden DSG mekatronik'i değişti taktıkları parçada bozuk çıktı mecburen 2 defa değişti (iyi niyet garantisinden 15.000tl civarını almadılar+araç verdiler v.s) ondan sonra başka bir arıza oldu araçta tekrar götürdüm servise ve "4.000TL" Fatura çıkardılar arabayı almaya gittiğimde yok böyle gitmez şöyle böyle diye bir sürü dil döktüler aldım götürdüm özel servise 400TL'ye yaptırdım. Ve değişecek,bozulmuş,kırılmış v.s dedikleri parçaların hepsi gayet sağlamdı açıkçası hem çok şaşırdım hemde gözümde baya küçüldüler,Ki 7 tane VW alındı şuana kadar.
mechanic
09-03-2012, 20:53
meğer neler çeviriyorlarmış bunlar ya be bu kadarını bilmiyordum dermişim :D
adanada passat turbo kırdı 3 kere, araç değiştirmeleri gerek ama 3. aynı işlemi kayıtsı yapıp yazılımla aracın gücünü kıstılar. böyle bir servis anlayışı olabilir mi ya? tam apaçi bunlar!
Cliosportve
09-03-2012, 21:12
Stoklama maliyetini en aza indirmek için yapılan 2-3 ticari hareket
Büyütmemek lazım
Bartu_evo
09-03-2012, 21:13
O arabayı teslim aldınız mı yoksa ?
Araba arkadaşımın olduğu için ben pek dahil olamadım ama o bluetooth kiti istedi telafi için birde pasta cila boya koruma yaptılar oda aldı aracını ben olsam durum farklı olurdu zaten.
meğer neler çeviriyorlarmış bunlar ya be bu kadarını bilmiyordum dermişim :D
adanada passat turbo kırdı 3 kere, araç değiştirmeleri gerek ama 3. aynı işlemi kayıtsı yapıp yazılımla aracın gücünü kıstılar. böyle bir servis anlayışı olabilir mi ya? tam apaçi bunlar!
Bizim b7 kasa a4 2.0 tdi da şanzıman sıkıntısı oldu çözemediler en son gücünü kıstılar aslında ayıplı maldı.
Low-Rider
09-03-2012, 21:15
Büyütmemek lazım
Herkes aptal stok tutuyor , bir vw akıllı dimi bu kadar basitmi sence:D
Cliosportve
09-03-2012, 21:21
hiçbir üretici ve dist. para alıp otomobil getirmez.
aylık belirli sayıda kota veriliyor. üretim kapasitesi ve taleplere göre kota arttırıp azaltılır.
şimdiden Nisan'da ürettirecekleri otomobil sayısı belirlidir. talep artar nisan'da üretilecekler şimdiden satılabilir.
cebinde parası ile ayağına kadar gelen müşteriye kimse dışarı kaçırmak istemez.
neticede dışarı çıkan mutlaka başka bir otomobil alacaktır.
Büyütmemek lazım
Eksik kalan bölgeyi tamamladım ben sadece
Üstte yazan arkadaş tam anlamıylan açıklamaasını yapmış
Fakat eksik kalan bir bölge var
Stoklama maliyeti hiçte yabana atılcak gibi birşey değildir
Günde kaç bin araç satılırken kotalar varken ince hesaplar varken 1 vadanın maliyeti düşünülürken bırakta onuda düşünsünler :D
Basit olan zaten bunu düşünememektir
Teşekkürler
Low-Rider
09-03-2012, 21:25
Stok maliyetinin önemini bende biliyorum ama peynir ekmek gibi araba satarken,bir poloya golf'e bile 3-4ay sıra bekletiyorlarsa stok maliyetinden başka şeyler var gibi geliyor benim aklıma.
Bu konuda en güzel açıklamaları oged yaptı bence
yılbaşından hemen önce golf 1.4 tsi comfortline için konuşmuştum ellerinde gri ve siyah hazırda vardı.ama sanırım ilave bir aksesuar vs istenirse bekleme süresi oluyor.
İşte aynen olay bundan kaynaklanıyor araç var.Ben ne zaman gitsem vw'e çıkıyordu lakin şuydu buydu isterseniz iş değişiyor.
bu konunun açılması bile VW ve/veya DOĞUŞ un başarısının ispatıdır..
6 ay sıra bekleyeceksin denmesi garip geliyor, demekki birileri 1 ay, 2 ay 3 ay 4 ay 5 ay bekliyor artık sıra 6 ay bekleyecekleri bulmakta.. Bir ticari işletme için bundan güzel bişey olur mu? malını almak için insanlar kuyruğa giriyor :)
DOĞUŞ araba satamasa kimseye 6 ay bekleyeceksin demez, diyecek konumda olmaz..
Allah herkese böyle firma sahibi olmayı nasip etsin :)
CasabLanca
09-03-2012, 22:16
doğuş öyle bir sistem oturtturdu ki araba değil at arabası getirse 5 ayda bekletse yine alır millet
Stok maliyetinin önemini bende biliyorum ama peynir ekmek gibi araba satarken,bir poloya golf'e bile 3-4ay sıra bekletiyorlarsa stok maliyetinden başka şeyler var gibi geliyor benim aklıma.
Bu konuda en güzel açıklamaları oged yaptı bence
3-4 ay bekletmesin sorun degilki , genelde ınsanlarımız bekliyor 3-4 ay..Boş yere stok yapmalarına gerek yok..:rolleyes:
Toyota stok tutmuyor 0 stok stratejisi var biliyordum abi :soru:
Toyota stok tutmuyor 0 stok stratejisi var biliyordum abi :soru:
Toyota üretim aşamasında stok tutmuyor..yedek parçada vs..
Genel olarak japonlarin 0 stok politikası var...
cagri-35
09-03-2012, 22:52
Bunun stok maliyetiyle alakası yok. Satış rakamları ortada.
Yılbaşından hemen önce sıfır astra aldık kampanya vardı. 3 bayi aradım istediğim donanımlısını buldum 5 günde izmire geldi 7.gün teslim edildi. Beyazını kabul etsek ertesi gün alıyorduk. Şimdi satılan araç golf, aldıgımız araç astra. Aynı sınıf, denk araçlar. Aradaki fark nedir ki birinde 3-4 ay beklemek söz konusu diğerinde 1 hafta?
Bu durum geçici bir stok problemi olur anlarım, örneğin japon araçlarında tsunamiden dolayı olmuştu. Ama bu sürekli aynı bildim bileli wv de. İstisnasız en çok sıra yada araç beklenen firmaların başını çekiyorlar.
Bmw den individual araç sipariş etsen şu durumda bir scirocco beklediğin kadar beklemiyorsun ;)
Toyota üretim aşamasında stok tutmuyor..yedek parçada vs..
Genel olarak japonlarin 0 stok politikası var...
sıfır stokta sipariş gelişyor hemen üretime geçiliyor sipariş sırasına göre değil mi ? Normalde farklı bir üretim stratejisimi var acaba ?
Low-Rider
09-03-2012, 22:55
3-4 ay bekletmesin sorun degilki , genelde ınsanlarımız bekliyor 3-4 ay..Boş yere stok yapmalarına gerek yok..:rolleyes:
Elinde stoğu olsa 3-4ay bekletmiyecek demek ki müşteriyi , 3-4 ay bekletmesi nasıl sorun değil allahaşkına
çook özel bir araç olmadıktan sonra bırak 3-4ayı 2ay bile beklemem ben
stoğu boş yere yapmıyacak zaten
şu anda vw değil cherry hakkında konuşsaydık evet satabileceğinden fazlasını stok yapması boş yere olurdu
bizim millet garip valla:D
fazla bekleyince daha özel hissediyor kendini herhalde:D
sıfır stokta sipariş gelişyor hemen üretime geçiliyor sipariş sırasına göre değil mi ? Normalde farklı bir üretim stratejisimi var acaba ?
Sakarya'daki fabrika için konuşmak gerekirse Toyota'nın tedarikçi firmaları saat saat ve vardıya olarak günlük üretim çizelgesine göre aracın üretiminde kullanılacak parçaları üretip veya gümrükten çekip bantta işleme koyuyorlar..
Elinde stoğu olsa 3-4ay bekletmiyecek demek ki müşteriyi , 3-4 ay bekletmesi nasıl sorun değil allahaşkına
çook özel bir araç olmadıktan sonra bırak 3-4ayı 2ay bile beklemem ben
Bende beklemem , ama bizim milletimizin %90i bekliyor..onun için adamlar acele etmiyor Arac getirmede veya stoklamada :D
Low-Rider
09-03-2012, 23:01
yarın gidiyimde golf r falan için pazarlık yapiyim
nasıl olsa onu alıcak param yok,olsada alamıcama göre zevk alalım:D
bütün modeller ellerinde var bekletme olayı yalan gebze-sekerpınar güzargahında büyük bi depolari var audi seat vw hepsi ayrı ayrı modelleri var orda
bütün modeller ellerinde var bekletme olayı yalan gebze-sekerpınar güzargahında büyük bi depolari var audi seat vw hepsi ayrı ayrı modelleri var orda
böylelikle araca binmeden çok özel bir arac aldım izlenimi doğuyor satıcılarda efendim yok satıyoruz 3 ay beklemelisiniz diyor millette tutulan arac alıyorum diye bekliyor iyi bir pazarlama taktiği diye düşünüyorum
yarın gidiyimde golf r falan için pazarlık yapiyim
nasıl olsa onu alıcak param yok,olsada alamıcama göre zevk alalım:D
Stokta mevcut , ödemeyi nasıl yaparsınız diyorlarmış :D
O zaman bana bı jetta tdi beyaz ici krem sunroof+DSG istersin , onun olma ihtimali yok :hahaha:
bu yuzden 2. elleri yeri gelio sıfırdan cok paraya satılıo
CeM öZeR
09-03-2012, 23:42
Arkadasim cok bilion dimi... %6 indirim ile alindi cam tavan disinda butun ozellikler mevcut rns 310 xenon 17jant dsg ne boksa hepsi var ustunde.. Cok bilion ama verdigimiz parayi bizden iyi bilemezsin heralde dimi ?
43.000 e alindi cikislarin gereksiz oluyor.. Alt tarafi delikli naneden bahsediyoruz.. Bu kadar cikis yapma kalp kirma ;)
Dostum Benim arabamın liste fiyatı 53.900 tl idi (şu an aynısı 57.826 tl). Aynı zamanlardan bahsediyoruz. Benim arabamda karartılmış arka camlar ve navigasyonlu yani rns310 teyb yok. Ben bayii ortağıyım. Hem 1. derece akrabalık indirimi,filo indirimi,hem çalışan indirimi hemde %0 karla kendi arabamı aldım. Hemde 49.600 tl'ye. Gel sen en iyisi şu arabanın donanımlarını paylaşta bende kazık mı yedim öğreniyim istersen. :) Eksik bilgilendirme var. Dediğin gibi olsa herkesi geçtim ben hıyar mıyım arabayı pahalı alıyım :) O arabada perde hava yastığı,klimatronik klima,yağmur sensörü ve kendiliğinden kararan dikiz aynası yoktur. Ben sana söyleyim. Arabada tek kapıdır muhtemelen. O zaman dediğin fiyata belki çıkma ihtimali var. Yani kısaca 43.000 e filo indirimiyle alınabilecek araba en fazla bixenon paket ve ledli gündüz farları + rns310 a sahiptir. Başka da bir numara yoktur tahminimce. Araçta opak renktir muhtemelen. Ben kalp kırmıyorum. Polo gti'ın alayı 43.000 tl ymiş gibi yazmışsın. :)
63owen63
09-03-2012, 23:49
Stokta mevcut , ödemeyi nasıl yaparsınız diyorlarmış :D
O zaman bana bı jetta tdi beyaz ici krem sunroof+DSG istersin , onun olma ihtimali yok :hahaha:
Vienna' döşeme falan seçilirse hele o jetta'nın 1 seneden önce gelme ihtimali yok :d
AtmoSpheriC
10-03-2012, 00:24
sanki eLİmde kaLcak korkusu var adamlarda siparişe göre getiriyolar :S
vw e sıfır araba almaya gittik 3 6 ay arasından bahsediyolar opele gittim elimizdeki aracı 2 günde teslim ederiz dediler istedigim renk yoktu hiç bi bayide özel olarak getirttim 10 günde teslim ettiler
Vw ye kafam giriversin, size bisey olmasin. Premium markaymis, yok suymus yok buymus. Tamam iyi guzel hos arabalar ama gidip de 3 ay beklemem. 1970 den beri ayni motoru satiyorlar, alan da enayi gibi aliyor. Hitler motor diye bosa demiyorlar.
Gidin octavia alin, superb alin valla. Ben s3'u verip dsgli octavia alacagim gibi. Burada yuce auto var, gittim. Ne isterseniz en gec 10 gunde teslim ederiz dediler.
SIKI durun sadece vw degil, porsche da 4-5 ay sonraya sira veriyor :) Maalesef vw grubu dunyaya arac yetistiremiyor.Dogusla ilgisi yok yani ona verilen kota sonuna kadar kullaniliyor.Yoksa kim istemez ki araba satmayi ?
Ayrica farkeden vardir ,sahibinden.com da mutlaka sifir km vw ler satista oluyor galeriden :) Bunun sirri ise galericiler kaporalariyla giriyorlar siraya.Araci alip uzerine 3-5 koyup satiyorlar :)
Bartu_evo
10-03-2012, 00:38
Bende merkezde çalışan arkadaşımla konuştum Almanya yetiştiremiyor bizle hiç bir alakası yok diyor bana inandırıcı geldi piyasada alabildiğine jetta , golf, polo ve türevleri var bence rekor kırıyorlar satışta bu kadar uzun bekleme sürelerinin altından kalkamıyorlar.
Bende merkezde çalışan arkadaşımla konuştum Almanya yetiştiremiyor bizle hiç bir alakası yok diyor bana inandırıcı geldi piyasada alabildiğine jetta , golf, polo ve türevleri var bence rekor kırıyorlar satışta bu kadar uzun bekleme sürelerinin altından kalkamıyorlar.
kadıköy şahini oldular golf-jetta-passat :hahaha:
63owen63
10-03-2012, 00:42
sanki eLİmde kaLcak korkusu var adamlarda siparişe göre getiriyolar :S
Burada bir galeri bu hafta sadece 50 tane jetta aldı.body kitlisinden tut, sunrof vs hertürlü opsiyonlusunu indirdi tırlarca..
cagri-35
10-03-2012, 00:47
İyide rekor kırıyorlar vs. olayı biraz garip geliyor bana.
Satış rakamları 3 aylık periyodlarda açıklanıyor. Azımsanamıyacak rakamlar satıyorlar ama aynı oranda hatta daha fazla satan modeller mevcuttu piyasada benim en son baktıgım dönemde. Bu markalarda böyle bir şey söz konusu değil.
Bir önceki postumda yazdım, astra aldık diye o dönem astra en çok satan 3.cü araçtı ilk 10 da, ki o zaman jetta piyasadaydı ve listede varmıydı hatırlamıyorum ama öyle tepede falanda değildi.
O kota olayları ne kadar tutarlı onada bakmak lazım. Ben bildim bileli doğuş oto böyle. Piyasadasa istisnasız en çok bekleten firmadır belkide. Stratejidir bilemem ama bence hoş değil.
Satırlarca bişey yazardım ama özet geçiyorum söz meclisten dışarı millet eşek olduktan sonra semer vuran çok olur. Bilinçi kafası güzel olmayan adam gidip 6 ay sıra bekleyip C segment bi araba almaz ne bu emekli ikramiyesi bekler gibi araba beklemek. Fanatiklikten başka bişey gibi gelmiyor bana. Milletin 6 ay bekleyince " la ben bu arabaya 6 ay bekledim sen ne diyon" diyebilmesi, düşünebilmesi bile ezik milletin kendini lord hissiyatına kapılması hoşlarına gidiyor. Benim düşüncem milletin 6 ay ikarusa bindikten sonra kendini lord gibi hissetmesi doğuşunda bunu yıllardır çok güzel kullanması.
Volkswagende özel sipariş araçlara 6 ay gün veriliyor gidip showroomdan dilediğin arabayı alabiliyorusun . Hem 6 ay diyorlar ama 4 aydan fazla bekleyen sayısı az
Volkswagende özel sipariş araçlara 6 ay gün veriliyor gidip showroomdan dilediğin arabayı alabiliyorusun . Hem 6 ay diyorlar ama 4 aydan fazla bekleyen sayısı az
la ramazan sende kac ay bekledin araba en fulu dedin klima ile manuel bu nasil is :))))
2.5 ay bekledim tamda bejledigim arac geldi klima bende digital hacı
63owen63
10-03-2012, 02:36
tdi highline dsg için 4 dediler 7 ay bekledik :)
Bana 6 dediler 2.5 sürdü sürmedi şans abi sizinki orda turk işçiye denk gelmiştir ;)
63owen63
10-03-2012, 02:40
Bana 6 dediler 2.5 sürdü sürmedi şans abi sizinki orda turk işçiye denk gelmiştir ;)
Alaman gavurluguda kalmadı ki, meksika da üretiyor artık komple Jetta'yı.Meksika'da ki türk popülasyonu dikkate almak lazım,haklısın :)
mechanic
10-03-2012, 07:24
bu konuyu açan arkadaş ceza yemiş.. öyle böyle bir konu yani...
Osman Bahadır
10-03-2012, 07:28
bu konuyu açan arkadaş ceza yemiş.. öyle böyle bir konu yani...
Haketmiş ama... VW'ye laf söylemek kim, sen kim... O ki günümüzün en ulaşılmaz markası... İndirirler adamı...:icon_wack
CeM öZeR
10-03-2012, 08:45
Kısaca hem vw'nin üretim yetersizliğ,hemde doğuşun bazı araçlara gereksiz yönelimi sonucunda bu olay ortaya çıkıyor. Doğuş stoklarında binlerce araç olduğu doğru. Ama tam anlamıyla müşteriniz arz ettiği araç değil bunların %90'ı. O %90'ı da bölge şefleri bayiilere itekliyor ve bir şekilde satılıyor onlarda zamanla. Bugün Volkswagen bir elin parmaklarına sığmayacak kadar markayı bünyesinde barındırıyor. Bu gerçekten çok başarılı bir firma olduğunun zaten bir kanıtı. Benim bu konuda anlamadığım olay fındık kabuğunu doldurmayacak kadar basit sebeplerden bile doğuşa yüklenmiş bazı arkadaşlar. Bir daha vw grubu araba almam diyen arkadaşlar da olmuş. Kimisi parça beklemiştir genelde 2 hafta, yılbaşı tatili-yılsonu vesaire gibi dönemlerde 3-4 hafta ki bu bazı parçalarda gayet normal. Kimisi bayiide ki bir problem yüzünden doğuşa yüklenmiş ki başında doğuş oto geçmeyen hiç bir bayii doğuşa ait değil sadece bayii ( passat'ı test sürüşünde pert ettiler diyen arkadaş için söylüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam olay zonguldak bayiisinde olmuştu). Mutsuzluklarını ve şikayetlerini sebep belirterek yazarsa arkadaşlar daha aydınlatıcı bir konu olur. :icon_tup:
Nightfish
10-03-2012, 08:54
Renault ha dediği an 400 tane Fluence indirebiliyor 1 günde. VW bunu yapamıyor, üretim sayısı yetersiz. Durum da böyle olunca Doğuş oto filo satışlarını kaçırmamak adına gerçekten saklıyor araçları. 3-4 ay sıra veriyor.
Dostum Benim arabamın liste fiyatı 53.900 tl idi (şu an aynısı 57.826 tl). Aynı zamanlardan bahsediyoruz. Benim arabamda karartılmış arka camlar ve navigasyonlu yani rns310 teyb yok. Ben bayii ortağıyım. Hem 1. derece akrabalık indirimi,filo indirimi,hem çalışan indirimi hemde %0 karla kendi arabamı aldım. Hemde 49.600 tl'ye. Gel sen en iyisi şu arabanın donanımlarını paylaşta bende kazık mı yedim öğreniyim istersen. :) Eksik bilgilendirme var. Dediğin gibi olsa herkesi geçtim ben hıyar mıyım arabayı pahalı alıyım :) O arabada perde hava yastığı,klimatronik klima,yağmur sensörü ve kendiliğinden kararan dikiz aynası yoktur. Ben sana söyleyim. Arabada tek kapıdır muhtemelen. O zaman dediğin fiyata belki çıkma ihtimali var. Yani kısaca 43.000 e filo indirimiyle alınabilecek araba en fazla bixenon paket ve ledli gündüz farları + rns310 a sahiptir. Başka da bir numara yoktur tahminimce. Araçta opak renktir muhtemelen. Ben kalp kırmıyorum. Polo gti'ın alayı 43.000 tl ymiş gibi yazmışsın. :)
Adami cildirtma arkadasim sovucem sonunda! Al specler
Tek kapi ( gerci ekstra fiyat farki yoktu sanirim golfR gibi)
180 hp dsg
Xenon far + led
Rbs 310
Kumas koltuk
Cam tavan yok.. Renk beyaz..
Sanki distronik adaptif sasi kontrol vardi da biz almadik.. Polodan bahsediyorsun yahu gidip mercedes S class almiyiruz hangi doluluk... Yemisin kazigi iste hala atip tutuyorsun..
Arkadasim r53 mini almadan evvel gti baktik.. 44.000 tl dort kapilisiydi ayni ozelliklerde almadi :) sen neden bahsediyorsun.. Bnce git calis biraz orda oyle pederin yaninda kulaktan duyma laflarla atar yapiyon ? Benim en son unutacagim sey kac para harcayipta birsey aldigimdir.. Yalan borcumuz yok cok sukur kimseye
Dahada yazmam NOKTA .
Ya bi ara tl bazinda fiyatlar dusuktu.. Hatta 1.93 mu ne sabitlemislerdi kuru Dogusta:)
94.000 tlye kendim Golf R aliyordum recarolu 18 talledegali cam tavanli.. %6 indirim ile..
Param cikismadi alamadim gittim cooper aldim.. Bilsem bu kadar artacakti fiyatlar, donumu satar yine alordim :D suanda ayni donanimdaki araclar 130000+ tl diye biliorm
Anlicagin cok uctu 2011 ocaktan sonra fiyatlar
Kısaca hem vw'nin üretim yetersizliğ,hemde doğuşun bazı araçlara gereksiz yönelimi sonucunda bu olay ortaya çıkıyor. Doğuş stoklarında binlerce araç olduğu doğru. Ama tam anlamıyla müşteriniz arz ettiği araç değil bunların %90'ı. O %90'ı da bölge şefleri bayiilere itekliyor ve bir şekilde satılıyor onlarda zamanla. Bugün Volkswagen bir elin parmaklarına sığmayacak kadar markayı bünyesinde barındırıyor. Bu gerçekten çok başarılı bir firma olduğunun zaten bir kanıtı. Benim bu konuda anlamadığım olay fındık kabuğunu doldurmayacak kadar basit sebeplerden bile doğuşa yüklenmiş bazı arkadaşlar. Bir daha vw grubu araba almam diyen arkadaşlar da olmuş. Kimisi parça beklemiştir genelde 2 hafta, yılbaşı tatili-yılsonu vesaire gibi dönemlerde 3-4 hafta ki bu bazı parçalarda gayet normal. Kimisi bayiide ki bir problem yüzünden doğuşa yüklenmiş ki başında doğuş oto geçmeyen hiç bir bayii doğuşa ait değil sadece bayii ( passat'ı test sürüşünde pert ettiler diyen arkadaş için söylüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam olay zonguldak bayiisinde olmuştu). Mutsuzluklarını ve şikayetlerini sebep belirterek yazarsa arkadaşlar daha aydınlatıcı bir konu olur. :icon_tup:
kime yükleniceksinki tabiiki bu durumun oluşmasına ortam sağlayan kurum doğuş grubu kimin suçu olacak? istediğin donanımı belki alamıyorsun istediğin rengi vs bu kimin suçu sence? nereden kaynaklanabilir?
Üste bir miktar para verilerek sıfır passat verildi fakat hemen yapmaları gereken şeyi müşteri ile zıtlaşarak yapmaları sinir bozucu oldu.
dragon07
10-03-2012, 10:01
skoda bayisine gitmeden karar vermeyin, sonra büyük eşeklik etmişim dersiniz :)
skoda olsun en fullü olsun gırtlagına kadar dolu boş jetta parasına.
passat alıcagınıza superB alın passattan daha lüx zaten.
vw ye kösülmeyin.
rocco ya 3 ay verdiler 3 ay 15 gün gecti arac gelmedi 1.5 ay eklediler üstüne bende siparişi iptal ettim
CeM öZeR
10-03-2012, 10:06
Adami cildirtma arkadasim sovucem sonunda! Al specler
Tek kapi ( gerci ekstra fiyat farki yoktu sanirim golfR gibi)
180 hp dsg
Xenon far + led
Rbs 310
Kumas koltuk
Cam tavan yok.. Renk beyaz..
Sanki distronik adaptif sasi kontrol vardi da biz almadik.. Polodan bahsediyorsun yahu gidip mercedes S class almiyiruz hangi doluluk... Yemisin kazigi iste hala atip tutuyorsun..
Arkadasim r53 mini almadan evvel gti baktik.. 44.000 tl dort kapilisiydi ayni ozelliklerde almadi :) sen neden bahsediyorsun.. Bnce git calis biraz orda oyle pederin yaninda kulaktan duyma laflarla atar yapiyon ? Benim en son unutacagim sey kac para harcayipta birsey aldigimdir.. Yalan borcumuz yok cok sukur kimseye
Dahada yazmam NOKTA .
Bak dostum benim yazdıklarım varmış arabada. Başka da birşey yokmuş. Ben satış danışmanıyım bilgi için yazıyım gerekenleri.Pederin yanında kulaktan dolma değil bu işyerinde servis-satış heryerde görev yaptım. Gördüm öğrendim. 4 kapı fiyat farkı 1150 lira,klimatronik klima 320 lira,otomatik kararan dikiz aynası ve yağmur sensörü 310 lira,sürüş konfor paketi ( yol bilgisayarı,arka park sensörü,hız sabitleyici,lastik basınç göstergesi) 1000 lira,önden arkaya uzanan perde hava yastıkları 960 lira. Bunlar olsaydı full olurdu dediğin araç.Daha panoramik cam tavanı felan hiç karıştırmıyorum. 43.000 tl'ye alan biliyorum derken yanlış bilgilendirme olmuş ben onu söylemeye çalışıyorum. Tamam vw bayiisinde staj görmüşsün anladık ta 2-3 konuda yanlış bilgiler verildi polo gti için.
O bu değil de VW de garantinin 2 yıl oldugu doğru mudur? Arkadaş sciroccoya sozde garantili yazılım yaptıracaktı 2. yılı doldu diye yetişememiş sözde, zaten yetişse ne olacak garanti bitiveriyor hemen. DSG dağıtıversek 25 lira kaçacak yani bu mudur 2 yıl garanti nedir yahu?
Bir de servis ücretleri ne kadar VW de ?
kelalper
10-03-2012, 10:12
Arkadaşlar sıra olmasının nedeni Doğuştan kaynaklanıyor. VW bütün dünyaya araba yetiştiriyor sıra yok bir tek türkiye mi sıkıntılı. Yapmayın. Sistem şu şekilde çalışır fabrikanın belli bir üretim bandı vardır sen o banda araba siparişi geçersin. Kota ile alakalı değil. Sipariş hazırlanır toplu sevk edilir. Doğuş şu anda sürekli filo için satacağı tamamen basic donanım siparişi geçiyor üretim bandına. Diğer donanım opsiyonel olan siparişler bir sonraki sevkiyata geliyor. Her ay araba getirmiyor doğuş. Siz bugün sipariş versenize haftaya doğuşun malı yola çıkıyor olsa bile Doğuş sizin siparişinizi o gün fabrikaya geçmiyor. Kendi toplu siparişinin yanına bayilerin münferit siparişlerini ekliyor. Çok araba getirirse fiyatların oynamasından dolayı riske girmek istemiyor. Sadece çok sağlam yerden yukarıdan sipariş gelirse araba özel olarak bir sevkiyatla geliyor. Yani mesela çok ciddi birisi bir sipariş geçti hemen istiyor arabasını. Hemen araba banttan çıktığı gibi tırla sevk ediliyor yanında bir kaç münferit siparişle beraber.
searock///
10-03-2012, 10:14
bende gıttım golf almaya otomatık dısel dedım 3 ay dedıler :) bende ferrarımı alıyorum dedım :) kız mal oldu :) ıyıce totoları kalkmıs
serkanokan
10-03-2012, 10:16
bende gıttım golf almaya otomatık dısel dedım 3 ay dedıler :) bende ferrarımı alıyorum dedım :) kız mal oldu :) ıyıce totoları kalkmıs
lamborghini bile siparişten 1 ay sonra geliyo :D
searock///
10-03-2012, 10:36
lamborghini bile siparişten 1 ay sonra geliyo :D
ya bunların ıyıce totü kalkmıs kanka . gıttım otomatık dıesel bır tANE otomobıl yok . soka gırdım bende gıttım opel aldım . bızım halkımızda sorun . benım gıbı yapsa her gıden bak bakalım ne oluyor . yemın ederım ankara ıstangul arasını otomobılle doldururlar ! mıllet kuzu gıbı sıparıs werıp beklıyor :) yakında 5 ay bekletırler
VW çoğu yerde arıza bu konuda. Adapazarında da aynı şekilde.. Üstüne üstelik 1 TL bile indirim yapmıyorlar. Kısacası burunlarından kıl aldırmıyorlar.
ahmetbaha-drs
10-03-2012, 10:56
O bu değil de VW de garantinin 2 yıl oldugu doğru mudur? Arkadaş sciroccoya sozde garantili yazılım yaptıracaktı 2. yılı doldu diye yetişememiş sözde, zaten yetişse ne olacak garanti bitiveriyor hemen. DSG dağıtıversek 25 lira kaçacak yani bu mudur 2 yıl garanti nedir yahu?
Bir de servis ücretleri ne kadar VW de ?
Garantisi bitse bile eğer aracın garanti kapsamında hiç birşeyi değişmediyse ve daha sonra bir arıza çıkarırsa "İyi Niyet Garantisi" veriyorlar,bazen yapılacak işlemin %50si %70'i vs indirimli oluyor bazende tamamından ücret almıyorlar,duruma göre yani mesela Touareg'in alternatoru bozulmuştu ücretsiz değiştirdiler garanti bittiği halde,bikaç ay öncede Jetta'nın mekatronik'i bozuldu ücretsiz değiştirdiler.
+2005'te Touareg V10'la beraber VW Polo Comfortline Otomatik+Metalik mavi+bütün opsiyon paketleri+dijital klima v.s herşeyi doldurduk hatta Golf Primeline'ı geçmişti fiyatı sunroofta alıyorduk bayiide vazgecirdiler hem daha cok beklenir hemde 2.500tl diye araç bir buçuk ay sonra geldi hatta o kadar bile sürmedi ve bu süre zarfında Passat verilmişti.Ya eskiden daha az bekleniyordu ya da tanıdıklar aracılığıyla böyle oldu diyecegim ama gecen senede A8 için 6 ay beklendi gerci opsiyonlardan dolayı o.
VW çoğu yerde arıza bu konuda. Adapazarında da aynı şekilde.. Üstüne üstelik 1 TL bile indirim yapmıyorlar. Kısacası burunlarından kıl aldırmıyorlar.
Adapazarı esnafının genel yapısı öyle..250tl için Polo almayan var..
Fiyat inmedi diye :D
Garantisi bitse bile eğer aracın garanti kapsamında hiç birşeyi değişmediyse ve daha sonra bir arıza çıkarırsa "İyi Niyet Garantisi" veriyorlar,bazen yapılacak işlemin %50si %70'i vs indirimli oluyor bazende tamamından ücret almıyorlar,duruma göre yani mesela Touareg'in alternatoru bozulmuştu ücretsiz değiştirdiler garanti bittiği halde,bikaç ay öncede Jetta'nın mekatronik'i bozuldu ücretsiz değiştirdiler.
adamların insiyatifindeyiz yani, garanti kapsamında arabamızdan bir şey değişirse zaten hiçbir hakkımız yok (garip bir mantık, garanti niye var o zaman ??), garanti bittikten sonra da canları isterse yapıyorlar. Şanzıman değişmesi gerekse garanti bittikten sonra 25000 lik sanzımanı iyi niyetle koyarlar diyorsunuz yani :)
Mehmet Gazihan
10-03-2012, 11:11
Garanti bittikten sonra DSG arızalanınca arabaya bunu yapıyorlar..
ZMsl6MNmT80
Shadow_Dancer
10-03-2012, 11:13
Arkadaşlar yazıp çiziyoruz ama benim sormak istedigim soru şu; kim bunun için bir şey yaptı.. Bir şekilde hakkını aradı..?
Sizin orada artist artist takılan satış temsilcisine çemkirmenizin konuya bir faydası var mı? 2011 senesinde arkadaşıma seat leon aldık, mal almaya gidilen yerde ki muamele hiç hoşumuza gitmedi.. İlk önce doguşa ardından da vw almanyaya maili döşedim.. 2 gün sonra da konuyla ilgili aradılar.. Bayi müdürü bizzat arayıp özür diledi. Sanki bedava veriyormuşcasına tavırlar, satış öncesi yapması gerekenleri savuşturmaya çalışmların sonucu bu noktaya geldi. Paşa paşa özür dileyip, üzerine ufak tefek hediyelerle gönül almaya çalıştılar.
Adam orada seninle dalga geçer gibi konuşuyorsa, seninle ilgilenmiyorsa sende hakkını arayacaksın. Özellikle almanlar müşteri ilişkilerine takık bir millet.
Unutmayın ki forumlarda ya da reel hayatta bu adamlarla ilgili söyleyecekleriniz sadece onların işine yarar.. ;)
Ellerinde Audi gibi premium marka olan bu gurubun, Golf Jetta gibi normal sayılacak araçları bu gruba dahil etmesi onların degil bizim gibi aşagılık kompleksi tavan yapmış toplumların işi...
Her işte oldugu gibi mızmızlanır ama iş başa düşünce yokmuş gibi davranırız.
İsteyen alır,istemeyen almaz diyor bence Doğuş oto..
Memlekette başka otomobil mi yok alınacak? Saçma..
Birkaç duyduğuma göre , Shadow_Dancer abimizin dediği gibi yavşak tavırlar içindeler..
Tokat gibi indireceksin bunlara şikayet mail vs. belki az da olsa düzelir.
ahmetbaha-drs
10-03-2012, 11:20
adamların insiyatifindeyiz yani, garanti kapsamında arabamızdan bir şey değişirse zaten hiçbir hakkımız yok (garip bir mantık, garanti niye var o zaman ??), garanti bittikten sonra da canları isterse yapıyorlar. Şanzıman değişmesi gerekse garanti bittikten sonra 25000 lik sanzımanı iyi niyetle koyarlar diyorsunuz yani :)
Biraz öyle,ee benim mekatronik arızası verdi aracım götürdüm bıraktım esenyurt doğuş'a %100 garanti kapsamına aldılar parçayı değiştirdiler taktıkları parça daha beter bozuk çıkmış ellerinde yoktu başka bayiiden temin etmişler tekrar değiştirdiler v.s son baktığımda fatura 15.000+ gibi birşeydi ben sadece normal bakım ücretimi ödeyip aracımı aldım çıktım,tamir olurken arabada temin etmişlerdi,gayette ilgiliydiler ama sonra ki arızamda sorun yaşadık 4000tl fatura çıkardılar 400tl'ye yaptırdım başka serviste. +Özel servislerde önce Doğuş'a gidin DSG için diyorlardı çünkü belki bu iyi niyet garantisi+indirim v.s olayından dolayı.
CeM öZeR
10-03-2012, 11:54
Edit: Birde bu bayilerin %2- 3 Kar marjımız var abi maks yuzde 2 3 yapabilioruz olaylarına asla inanmayın...
...
Seat araçlarda %2 kar marjı vardır. Bayiye bonus yoktur.
Vw binek araçlarda % 3 kar marjı vardır. ilk 6 ay ve son 6 ay sonunda %2-4 civarı değişen araç başı bonus vardır. Hedeflere göre değişir.
Vw ticari araçta modelden modele göre değişen %1-2-3 kar marjı vardır. Kampanya olan modelde genelde bonus öldürülür.
Audi de durum kura bağlı olarak değişir.
Söylenildiği gibi % 3 üzerinde kar marjları olsaydı herkes 2. el galericilikten çok sıfır araba satardı. Sıfır araba satmak servis müşterisi kazanmak ve prestij için.
Ekstradan alınabilecek indirimler markadan markaya değişir. Filo indirimi ancak filo daimi müşteride uygulanabilir. Bayiiden değil distrübütörden gelir.
Renault ha dediği an 400 tane Fluence indirebiliyor 1 günde. VW bunu yapamıyor, üretim sayısı yetersiz. Durum da böyle olunca Doğuş oto filo satışlarını kaçırmamak adına gerçekten saklıyor araçları. 3-4 ay sıra veriyor.
Vw de bursada uretseydi araclarini stok sorunu olmazdi tabiki.Fluence dunyanin kac ulkesine satiliyor acaba ? Vw ilginc sekilde her kitaya arac gonderiyor.Ford Renault Citroen Pejo gibi markalarin hicbir araci her ulkeye hitap etmez.Ama Vw satiyor.
mechanic
10-03-2012, 13:37
kime yükleniceksinki tabiiki bu durumun oluşmasına ortam sağlayan kurum doğuş grubu kimin suçu olacak? istediğin donanımı belki alamıyorsun istediğin rengi vs bu kimin suçu sence? nereden kaynaklanabilir?
bak böyle bir soru vaR seN ne dersin buna ? konuyu değiştirmeyelim :cool:
.....
ayrıca bak, burda beklemekten mutlu olan sevinen birisi var mı? bekledikten sonra gelen araba istediğin araba da olmayabiliyor yani...
bak biz müşteriyiz, geliyoruz tükkanına, arabaya 3 ay diyorsun, olur mu öyle şey diyip gidiyoruz.
sen bunları doğuşa iletiyor musun? her kapıdan gelen müşteri neden bir araba almasın? sen ne yaptın bunun için bak burda herkes şikayetçi:cool:. bayiler birliğiniz felan yok mu ?
o kadar beklemeye ve paraya deyecek bir araç almayı tercih ederim vw yerine
Şimdi arac siparişimizi verdik...
Araba daha yeni çıkmıştı TR de yoktu olabilir dedik 3 ay sonra geliyormuş dedik verelim kaporamızı alalım dedik...
Aracımız geldi ve asıl basımıza belayı ondan sonra aldık...
İçinde verilmeyen paspaslarmı? Ardından DSG sorunu sesi ardından Standart opsiyon listesinde gözüken özelliklerin aracta gelmemesi yanlışlık olmuş denmesi mi hangi birini anlatayım?
Aracımın Parcası olmadıgından aylarca serviste yattıgımı Şanzımanın beni aylarca ugrastırmasımı Hangisinden bahsedeyim...
Dün yine bir arkadasımın babasıyla görüştügümde (Jetta olmadıgı için aldıgımız Ford Focusu incelerken) Ya VW araba mı inan arkadasım var adam arabaya binemiyor Abi diyor biyeri bozulucak diye binmeye korkuyorum diyenler varmış...
Adam Ford a baktı cok cok begendi yarın gidip alalım bitane dedi:D
Bu dogusun sizle ciddi şekilde ilgilenmesini istiyorsanız eger Arac üreticisne yani ana merkezine şikayet maili atın bol bol. Attıgım maillerin haddi hesabı yok ama her şikayet maili attıgımda ertesi gün kesinlikle ama kesinlikle Dogus otodan özürlenerek arıyorlar memnuniyetiniz adına size şunu hediye edicez bunu hediye edicez elimizden geleni yapıcaz vs vs demeleri...
Hakkınızı kesnlikle arayın dogusla asla ugrasmayın İngilizce olarak Genel merkezlerine düzgün bir dille Mail atarsanız inanın sorununuzu ya çözüyolar yada sizi memnun ediyolar bana paspas vs hediye etmişlerdi içinde paspas olmayan aracı sikayet ettiğimde...
Lütfen Dogus otoyu biri basımızdan alsın artık bizi Markalardan soguttu...
Bu firma bir Jant boya kodunu veremicek bulamıcak kadar aciz bir firma..
Shadow_Dancer
10-03-2012, 14:41
Şimdi arac siparişimizi verdik...
Araba daha yeni çıkmıştı TR de yoktu olabilir dedik 3 ay sonra geliyormuş dedik verelim kaporamızı alalım dedik...
Aracımız geldi ve asıl basımıza belayı ondan sonra aldık...
İçinde verilmeyen paspaslarmı? Ardından DSG sorunu sesi ardından Standart opsiyon listesinde gözüken özelliklerin aracta gelmemesi yanlışlık olmuş denmesi mi hangi birini anlatayım?
Aracımın Parcası olmadıgından aylarca serviste yattıgımı Şanzımanın beni aylarca ugrastırmasımı Hangisinden bahsedeyim...
Dün yine bir arkadasımın babasıyla görüştügümde (Jetta olmadıgı için aldıgımız Ford Focusu incelerken) Ya VW araba mı inan arkadasım var adam arabaya binemiyor Abi diyor biyeri bozulucak diye binmeye korkuyorum diyenler varmış...
Adam Ford a baktı cok cok begendi yarın gidip alalım bitane dedi:D
Bu dogusun sizle ciddi şekilde ilgilenmesini istiyorsanız eger Arac üreticisne yani ana merkezine şikayet maili atın bol bol. Attıgım maillerin haddi hesabı yok ama her şikayet maili attıgımda ertesi gün kesinlikle ama kesinlikle Dogus otodan özürlenerek arıyorlar memnuniyetiniz adına size şunu hediye edicez bunu hediye edicez elimizden geleni yapıcaz vs vs demeleri...
Hakkınızı kesnlikle arayın dogusla asla ugrasmayın İngilizce olarak Genel merkezlerine düzgün bir dille Mail atarsanız inanın sorununuzu ya çözüyolar yada sizi memnun ediyolar bana paspas vs hediye etmişlerdi içinde paspas olmayan aracı sikayet ettiğimde...
Lütfen Dogus otoyu biri basımızdan alsın artık bizi Markalardan soguttu...
Bahsettigim olayda bu, kendi yazdıgım iletide de belirttim, eger memnun degilseniz bunu belirtir hakkınızı ararsınız.. Sizde bunu yapmışsınız, yani olması gerekeni..
Teşhir ettigi ürünü satışa sunmuyorsa bunu gidip vw'a anlatacaksın.. Şikayetini onlara anlatacaksın.
Ama bu durumdan alıcılarda memnun, çünkü biz sinegin yagından pay çıkartmayı yegleyen bir milletiz. Grey marketing, ikinci el derken adamların kendi çapında bir pazarı oluştu.. Bagcılarda bu işten ekmek yiyen bi dünya adam var.. Aracın zor bulunabilir olması bazı kesimlerin işine yaradı.. 10k km'ye ulaşmamış araçları sıfır niyetine çakmaya çalışanlar kaynıyor sahibinden.com'da..
CeM öZeR
10-03-2012, 14:42
ayrıca bak, burda beklemekten mutlu olan sevinen birisi var mı? bekledikten sonra gelen araba istediğin araba da olmayabiliyor yani...
bak biz müşteriyiz, geliyoruz tükkanına, arabaya 3 ay diyorsun, olur mu öyle şey diyip gidiyoruz.
sen bunları doğuşa iletiyor musun? her kapıdan gelen müşteri neden bir araba almasın? sen ne yaptın bunun için bak burda herkes şikayetçi:cool:. bayiler birliğiniz felan yok mu ?
Bizim elimizden gelecek herhangi birşey yok ne yazıkki. Bayilerin de kotası var. Dümenikeden 100 tane arabaya kaporo alıp ayırtsak getirtsek diye bir fikir atmıştım ben bir zaman ortaya. Mesela 1.6 tdi jetta dsg veya 1.6 tdi passat dsg. Yok satarız diye. Ama öyle bir hakkımız bile yok kotayı aştığımız için. Yani hakikaten arkadaşların dediği gibi Türkiyeye araç yeterli sayıda gelmiyor. Kota var. Kotalar dolu. Deyim yerindeyse yok satıyor.
Bahsettigim olayda bu, kendi yazdıgım iletide de belirttim, eger memnun degilseniz bunu belirtir hakkınızı ararsınız.. Sizde bunu yapmışsınız, yani olması gerekeni..
Teşhir ettigi ürünü satışa sunmuyorsa bunu gidip vw'a anlatacaksın.. Şikayetini onlara anlatacaksın.
Ama bu durumdan alıcılarda memnun, çünkü biz sinegin yagından pay çıkartmayı yegleyen bir milletiz. Grey marketing, ikinci el derken adamların kendi çapında bir pazarı oluştu.. Bagcılarda bu işten ekmek yiyen bi dünya adam var.. Aracın zor bulunabilir olması bazı kesimlerin işine yaradı.. 10k km'ye ulaşmamış araçları sıfır niyetine çakmaya çalışanlar kaynıyor sahibinden.com'da..
Evet iletinizi okudum aynen dediğiniz yolu izliyordum ben 2 sene once Gercekten ilgileniyolar artık dogusa VWag fırcamı kayıyor napıyorsa ertesi gün kesin biri arıyordu :D Yine ne warsa yabancılarda var...
onursumer
10-03-2012, 14:53
Bizim elimizden gelecek herhangi birşey yok ne yazıkki. Bayilerin de kotası var. Dümenikeden 100 tane arabaya kaporo alıp ayırtsak getirtsek diye bir fikir atmıştım ben bir zaman ortaya. Mesela 1.6 tdi jetta dsg veya 1.6 tdi passat dsg. Yok satarız diye. Ama öyle bir hakkımız bile yok kotayı aştığımız için. Yani hakikaten arkadaşların dediği gibi Türkiyeye araç yeterli sayıda gelmiyor. Kota var. Kotalar dolu. Deyim yerindeyse yok satıyor.
bu kotaları vw mi belirliyor yoksa doğuş grubumu ?
istenildiğinde çok kısa surede opsiyonlu araçların temin edildiğine şahit oldum ki birçok arkadaşta yazmış
ozellikle sipariş geçilip farkı verildiğinde işlem hızlandırma varmı ?
cagri-35
10-03-2012, 15:03
Daha önceki postlarınızdan gördüğüm kadarıyla sektörün içindensiniz.
Eğer vw yok satıyorsa diğer firmalar ne satıyor? Satış rakamlarını biliyorsunuzdur, gözden kaçıran arkadaşlar google'dan sorsun baksın vw ilk 5 e girebilmiş evet ama binekte 4.cü sırada. Ondan önce gelen renault ford ve fiat var. Hemen ardındanda opel takip ediyor. Ben bu bahsedilen diğer 4 markada bu şekilde 3-4 ay bekleyin olayını duymadım.
Bizzat kendım 1 haftada sıfır astra teslim aldım, renault dada problem yok. Son zamanlarda gördüğüm kadarıyla yenı focusuda çok filo için satın alır yada kiralar oldu firmalar ama başka bir arkdaşta yazmış hemen teslim ediyorlar diye. Görüldüğü gibi bu problem vw de söz konusu.
corollayı almadan once dogus otoya gıttık 3 ay dedıler vazgectık 3 ay kadar bekleyemezdık toyota dan 3 gunde cıkartık aracı aynen stok olayı yok heralde dogus otoda
CeM öZeR
10-03-2012, 16:09
bu kotaları vw mi belirliyor yoksa doğuş grubumu ?
istenildiğinde çok kısa surede opsiyonlu araçların temin edildiğine şahit oldum ki birçok arkadaşta yazmış
ozellikle sipariş geçilip farkı verildiğinde işlem hızlandırma varmı ?
Onur, dostum valla onu ben bile bilmiyorum. Galiba yine orda da doğuş kilit nokta. Adamlar heryere saldırdı star tv,garanti bankası bilmemne adamlar her tarafa aynı anda saldırınca fazla araç alımına yeterli finansmanı bulamıyorlar sanırım bazen. Özellikle bu durum satışların 2004'den bu yana binek araçta satış rakamlarının yaklaşık 3 katına çıkmış olmasından ve özellikle 1.6 tdi motor piyasaya sürüldükten sonra çok net bir şekilde ortaya çıktı.
CeM öZeR
10-03-2012, 16:23
Daha önceki postlarınızdan gördüğüm kadarıyla sektörün içindensiniz.
Eğer vw yok satıyorsa diğer firmalar ne satıyor? Satış rakamlarını biliyorsunuzdur, gözden kaçıran arkadaşlar google'dan sorsun baksın vw ilk 5 e girebilmiş evet ama binekte 4.cü sırada. Ondan önce gelen renault ford ve fiat var. Hemen ardındanda opel takip ediyor. Ben bu bahsedilen diğer 4 markada bu şekilde 3-4 ay bekleyin olayını duymadım.
Bizzat kendım 1 haftada sıfır astra teslim aldım, renault dada problem yok. Son zamanlarda gördüğüm kadarıyla yenı focusuda çok filo için satın alır yada kiralar oldu firmalar ama başka bir arkdaşta yazmış hemen teslim ediyorlar diye. Görüldüğü gibi bu problem vw de söz konusu.
Sizin yazdığınızda belirttiğiniz ilk 3 firma zaten Türkiye'de üretim yapan firmalar. :) Evet üretim ve teslimat süreçlerinde gecikmeler,parça tedariklerinde gecikmeler var. Geçen yıllardan bu yıllara oranla anormal gelişen satış rakamlarından kaynaklanıyor bu sebep. Şöyle söyleyim biz 17 yıllık bir bayiyiz. Biz 2004-2005 de aylar ortalamasında Şubat-Mart vesaire 35-40 araç,2006-2007 de 45-50,2008-2009 da 65-70,2010-2011 80-90 satarken şu an 110 civarında satıyoruz. Bu gelişme tüm bayiilerde aynı doğrultuda. Satış tamam ama daha fazla olabilmesi için gereken önem yok.
bunun fiyatı normalmidir :S bu bekleme olayından faydalanmaya calısıyor sanırım
Volkswagen Polo 1.6 TDI Comfortline 2011 Model 60.500 TL Sahibinden satılık sıfır Beyaz renk - 48425924 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-diesel-dsg-otomatik-sifir-cizigi-yok-sira-bekleme-yok-48425924/detay)
cagri-35
10-03-2012, 16:47
Sizin yazdığınızda belirttiğiniz ilk 3 firma zaten Türkiye'de üretim yapan firmalar. :) Evet üretim ve teslimat süreçlerinde gecikmeler,parça tedariklerinde gecikmeler var. Geçen yıllardan bu yıllara oranla anormal gelişen satış rakamlarından kaynaklanıyor bu sebep. Şöyle söyleyim biz 17 yıllık bir bayiyiz. Biz 2004-2005 de aylar ortalamasında Şubat-Mart vesaire 35-40 araç,2006-2007 de 45-50,2008-2009 da 65-70,2010-2011 80-90 satarken şu an 110 civarında satıyoruz. Bu gelişme tüm bayiilerde aynı doğrultuda. Satış tamam ama daha fazla olabilmesi için gereken önem yok.
Bu sadece vw de değil ama tüğm sektörde var, her dönem hatırlarsanız son 1 1.5 yıldır rekor kırıyor satışlar. O bahsettiklerimden de renault burada üretim yapıyor doğru ama ford hangi modelini türkiyede üretiyor? Cidden konuya tam hakim değilim ondan soruyorum. Opelde türkiyede üretmiyor. Vw opelden 2000 küsür fazla araç satmış. birisi 52bin küsür diğeri 55binlerde. Yani anlatmaya çalıştığım bence durum doğuş ile alakalı olabilir. Çünkü satış rakamları ortada problem olsa tüm bu ilk 5 teki markalarda olması gerek.
Daha önce örnegınıde aktardım aynı segment aynı sınıf çok denk araçlar golf ve astra ama birisi için 2-3 ay beklerken diğerini haftasına alıyorsunuz.
cagri-35
10-03-2012, 16:51
bunun fiyatı normalmidir :S bu bekleme olayından faydalanmaya calısıyor sanırım
Volkswagen Polo 1.6 TDI Comfortline 2011 Model 60.500 TL Sahibinden satılık sıfır Beyaz renk - 48425924 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-diesel-dsg-otomatik-sifir-cizigi-yok-sira-bekleme-yok-48425924/detay)
Şimdi baktım netten 45600 diyor aynı donanımda arabaya, ilan veren baya uçmuşşşşş
onursumer
10-03-2012, 17:57
Onur, dostum valla onu ben bile bilmiyorum. Galiba yine orda da doğuş kilit nokta. Adamlar heryere saldırdı star tv,garanti bankası bilmemne adamlar her tarafa aynı anda saldırınca fazla araç alımına yeterli finansmanı bulamıyorlar sanırım bazen. Özellikle bu durum satışların 2004'den bu yana binek araçta satış rakamlarının yaklaşık 3 katına çıkmış olmasından ve özellikle 1.6 tdi motor piyasaya sürüldükten sonra çok net bir şekilde ortaya çıktı.
bende olayın doğuştan kaynaklandığını duşunuyorum
çünkü VW gibi bir firmanın arac yetiştiremiyorum demesi komik oluyor
doğuşta bitiyor tum iş :)
haliyle insanların bu yuzden doğuşa yüklenmesi çok doğal ben 3 günde verirseniz alırım dedim pat diye çıkardılar arabayı ki yok çekmişlerdi
Osman Bahadır
10-03-2012, 18:31
Nasıl yani? Türkiye'de en yüksek satış rakamlarına sahip, Portekiz'de, İspanya'da 2000 kişilik fabrikalarda üretim yapan, en çok filo arabası olarak tercih edilen markalardan Ford araba yetiştiriyor, Avrupa'da sağda solda 1000 kişilik fabrikalarda üretim yapan Opel araba yetiştiriyor, Türkiye'de üretim yapan Renault o kadar filo, kiralama satışına ve tüm dünyaya araba yetiştiriyor, kendi vatanında, merkezinde, Wolfsburg'ta 50bin, 100bin çalışanlı fabrikalarda üretim yapan VW araba yetiştiremiyor öyle mi?
Nasıl yani? Türkiye'de en yüksek satış rakamlarına sahip, Portekiz'de, İspanya'da 2000 kişilik fabrikalarda üretim yapan, en çok filo arabası olarak tercih edilen markalardan Ford araba yetiştiriyor, Avrupa'da sağda solda 1000 kişilik fabrikalarda üretim yapan Opel araba yetiştiriyor, Türkiye'de üretim yapan Renault o kadar filo, kiralama satışına ve tüm dünyaya araba yetiştiriyor, kendi vatanında, merkezinde, Wolfsburg'ta 50bin, 100bin çalışanlı fabrikalarda üretim yapan VW araba yetiştiremiyor öyle mi?
Atladiginiz bir yer var.Renault amerikaya fluence mi satiyor ? yada japonyaya ? Veya ford guncel focusu dunyanin heryerinde satiyor mu ? ornegin amerikada ?
Vw dunyanin heryerine araba veriyor.Para kazanmayi eminim senden benden cok isterler :) Elinde uretilmis bos araba varken kapris yapip satmayacak kadar komik bir firma tanimiyorum.Ki arac satisinda en dertli olay arabalarin stoklanmasidir.Cok yer kaplarlar tasimasi maliyetlidir vsvsvs.Kimse arabayi stoklamak istemez hele hele vw ford reno gibi sayidan para goturen firmalar hic istemezler.
damardan girdin abi. 50 bin - 100 bin varmı Wolfsburg fabrikalarında uuuu.:)
Atladiginiz bir yer var.Renault amerikaya fluence mi satiyor ? yada japonyaya ? Veya ford guncel focusu dunyanin heryerinde satiyor mu ? ornegin amerikada ?
Vw dunyanin heryerine araba veriyor.Para kazanmayi eminim senden benden cok isterler :) Elinde uretilmis bos araba varken kapris yapip satmayacak kadar komik bir firma tanimiyorum.Ki arac satisinda en dertli olay arabalarin stoklanmasidir.Cok yer kaplarlar tasimasi maliyetlidir vsvsvs.Kimse arabayi stoklamak istemez hele hele vw ford reno gibi sayidan para goturen firmalar hic istemezler.
Mk6 üretiliği yerler..
Wolfsburg, Germany
Mosel-Zwickau, Zwickau, Germany
Changchun, China
Jakarta, Indonesia (Garuda Mataram Motor)
Pekan, Malaysia (DRB-HICOM)
Solomonovo, Ukraine (Eurocar)
Asya pazarını çıkartalım aradan kalanlar ile beraber Avrupa ve Kuzey Amerika pazarına yetişrirler gibi duruyor. ??
cagri-35
10-03-2012, 19:22
Focus abd de satılıyor.
Osman Bahadır
10-03-2012, 19:28
VW Avrupa dışındaki pazarlara yerel fabrikalarda üretim yapıyor. Amerika'ya satıyorsa Meksika'ya fabrikasını da kuruyor. Çin'de en büyük üretim tesislerinden biri var vs... Yani bu verdiğim rakamlar avrupa üretimi ve yine tüketimi için.
Velhasıl, nedense VW'nin araba yetiştiremediği(!) tek ülke Türkiye. Artık VW midir suçlu, Doğuş mu, yoksa alamanın halk arabasına böylesi rağbet gösteren Türk halkı mı bilmiyorum.
İthal Megane getirirlerken , farklı renk istersem ne zaman gelir dediğimde (2009'da) 2 ayı bulur demişlerdi ama şimdi sanmıyorum ki olsun Bursa'da çatır çatır üretiyor adamlar
Velhasıl, nedense VW'nin araba yetiştiremediği(!) tek ülke Türkiye. Artık VW midir suçlu, Doğuş mu, yoksa alamanın halk arabasına böylesi rağbet gösteren Türk halkı mı bilmiyorum.
Bu cumlenin kaynagi saglamsa konu vw ile degil vw in turkiyeye ayirdigi kontenjan veya dogusla alakalidir.Ama dogusun tiko paraya araba verememesi neyin reklamini yapacak ya da nasil daha cok para kazandiracak anlamadim ? Bir cok kisi gelf jetta yerine focus aliyor sonucta.Hastalari haric arabaya ihtiyaci olan gidip diger markalari tercih ediyor.Atla deve degil ya binek araba sonucta...Hepimizin dedigi gibi ferrari porsche satmiyorlar :)
Low-Rider
10-03-2012, 21:55
Stok maliyeti stok maliyeti diyorsunuz,evet maliyetli bir durum ama vw,ford,renault,opel vs vs hepsi birbirine yakın satış rakamlarına sahip
vw'ye yakın ya da fazla satış yapıp stok tutanlar aptal mı bu maliyetleri bile bile katlanıyorlar?
Bu konuda bir çok polemik potansiyeli var. Cem Özer arkadaşım anlatıyor hala anlamayanlar var. Aynı şekilde YEY'de anlatıyor gene konu aynı yere dönüyor dolaşıyor geliyor.
Doğuş grubu çalışanı değilim herhangi bir maddi çıkar da sağlamıyorum. 1984'den beri sadık VW müşterisiyim. Doğus öncesi distribütörüde hatırlıyorum...
Adamlar keyiflerinden sıra vermiyor. Dizel ve dizel otomatik araçlar geliyor ve anında gidiyor ya da sıraya yazılıyor. Benzinlilerde sıra yok çok özel bir şey istemessen hemen alırsın...
Ayrıca Doğus satıcıları artistlik yapar. Ben de artistlik yaptığı için Scirocco yerine WRX aldım. Hem cebimde param kaldı hem de daha çok keyif alıyorum.
Neyse ayrıca Türk halkı VW'ni bir çok markadan daha çok seviyor. Parasının karşılığında alabileceğinin en iyisi olarak görüyor ben de bizim halk gibi düşünüyorum. Polo'yu almadan önce sınıfındaki diğer rakiplerine baktım.... Beni en çok bu tatmin etti. Belki de alışkanlık bilemem neyse... Şanslıydım beklemedim..
Lafın özü, beklemek isteyen istediği araca sahip olur, az pazarlık yapar vs... Ayrıca Doğus otonun kendi satış yerlerinde halk tabiri ile "artistlik" daha fazla olur....
mechanic
10-03-2012, 23:15
Bu konuda bir çok polemik potansiyeli var. Cem Özer arkadaşım anlatıyor hala anlamayanlar var. Aynı şekilde YEY'de anlatıyor gene konu aynı yere dönüyor dolaşıyor geliyor.
Doğuş grubu çalışanı değilim herhangi bir maddi çıkar da sağlamıyorum. 1984'den beri sadık VW müşterisiyim. Doğus öncesi distribütörüde hatırlıyorum...
Adamlar keyiflerinden sıra vermiyor. Dizel ve dizel otomatik araçlar geliyor ve anında gidiyor ya da sıraya yazılıyor. Benzinlilerde sıra yok çok özel bir şey istemessen hemen alırsın...
Ayrıca Doğus satıcıları artistlik yapar. Ben de artistlik yaptığı için Scirocco yerine WRX aldım. Hem cebimde param kaldı hem de daha çok keyif alıyorum.
Neyse ayrıca Türk halkı VW'ni bir çok markadan daha çok seviyor. Parasının karşılığında alabileceğinin en iyisi olarak görüyor ben de bizim halk gibi düşünüyorum. Polo'yu almadan önce sınıfındaki diğer rakiplerine baktım.... Beni en çok bu tatmin etti. Belki de alışkanlık bilemem neyse... Şanslıydım beklemedim..
Lafın özü, beklemek isteyen istediği araca sahip olur, az pazarlık yapar vs... Ayrıca Doğus otonun kendi satış yerlerinde halk tabiri ile "artistlik" daha fazla olur....
benzinli nerde var ya golf baz modeli jetta baz modeli yok tr da.. okumamışsın. aradım kaç kere. doğuş dahil... baz model de mi olmaz arkadaş, en ucuz arabası
Low-Rider
10-03-2012, 23:32
4tekerlek,1 direksiyon,2havayastığı,abs ve klima donanımı olan arabayı da bir zahmet bekletmesin elinde bulundursun:)
aracı alırken 3 ay bekledık ve 3 ay sonra aracı teslım aldık onuda yunanıstanda olan ekonomık krız sebebı ıle yunanıstanın kotasında olan aracları Türkiyede satısların yuksek olması sebebı ıle yunanıstanın kotasını bize yonlendırdıklerı ıcın alabılmıstık...