Orijinalini görmek için tıklayınız : Kart Aidatı Hakkında..
low&slow
09-03-2012, 10:15
Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin bankaların aldıkları kart aidat paralarını geri ödemesi gerektiğini söyledi. Aidatlarını geri almak isteyenlerin bankaya dilekçeyle başvuru yapmaları gerekiyor.
Takvim'e konuşan Çetin, bankaların son 1 yılda tüketiciden 3.2 milyar lira kart aidatı tahsil ettiğini belirterek, "Aidatların geri alınamayacağı iddia eden bankalar yalan söylüyor. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin son kararıyla, 10 yıl geriye doğru aidatları alma imkanı doğmuştur. Kanunda zaman aşımı 10 yıldır" dedi.
KARTINI İPTAL ETTİRENLER DE İSTEYEBİLİR
Kararın eski kartlar için de geçerli olduğunu ifade eden Çetin, "Kartını daha önce iptal ettirmiş vatandaş, geçmişe dönük ekstrelerini isteyebilir. Eğer banka direnirse banka memuru hakkında yasal işlem yapılır. Çünkü bu suçtur. Tüketici eksterisiyle hakem heyetlerine giderek dilekçe vermeli" diye konuştu. Hakem heyetlerindeki davaların 1-3 ay arasında sonuçlandığını söyleyen Çetin, çoğunlukla da tüketici lehine karar çıktığını belirtti.
İZLENECEK YOL BELLİ
1- Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak, kesilen kart aidatını ödemek istemediğinizi ve bunun geri verilmesini talep edin. Eğer kabul ederlerse sorun yok. Etmezlerse ikinci maddeye geçin.
2- Bu kez bankanın hem genel müdürlüğüne, hem de şubenize yanda gördüğünüz dilekçeyi gönderin. Dilekçeyi iadeli taahhütlü gönderirseniz alan kişinin imzası da elinize gelecektir.
3- Dilekçeye rağmen hâlâ aidatınız ödenmemişse hukuk yolunu ya da bankayla görüşme yolunu seçeceksiniz. Bankanızı yeniden arayarak ,'aidatı ödemezlerse kartı iptal edeceğinizi' söyleyebilirsiniz. Bu, genellikle sorunu çözüyor. Bankalar ya aidatı veriyor ya da sizinle pazarlığa başlıyor.
4- Bütün bunlara rağmen aidatınızı hâlâ alamadınız ve sizden kesilmeye devam ediyorsa, bu kez bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlığın içindeki hakem heyetlerine gidebilirsiniz. Burada, hazır dilekçelere ekstrenizi de ekleyerek, ücretsiz şikayetçi olun.
5- Hakem heyetlerindeki aidat davalarının çoğunu tüketiciler kazanıyor. Banka, itirazını tüketici mahkemelerine yapıyor. Buradan da genellikle tüketiciler lehine karar çıkıyor.
6- Eğer kredi kartınız eski ve 10 yıllık kadarsa, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin son kararı gereğince geriye dönük tüm aidatlarınızı isteme hakkınız da var. Birden çok kredi kartınız için aynı işlemleri yapabilir ve hepsinin aidatını geri alabilirsiniz
http://i.tmgrup.com.tr/tk/2012/03/09/IcerikResim/712243597637.jpg
poseidon
09-03-2012, 11:06
Fena hırs yaptım.
Kıl müşteriyim. Koşacam bu işin peşinden.
Hesap isletim ucretlerinde boyle bir durum var mi
low&slow
09-03-2012, 11:15
Hesap isletim ucretlerinde boyle bir durum var mi
Bu durum gecerlı degıl dıye bılıyorum onlarda :(
Bu durum gecerlı degıl dıye bılıyorum onlarda :(
Keske olsaydi :) koseyi donerdik
valla vermiolar ben bu dilekceyi verdim tınlamadılar bıle bugun konustum o yasal ole bişi yok dedi ama inatla vercem hakem kuruluna belki iş cıkar alırız
bende haftasonu dılekceyı yazıp pazartesı dırek gıdıp verıcem.en son havale yaptım parayı kart aıdatı olarak kesmısler elımde dekont var karsı taraf para gelmedı dıo bnde elımde dekont var dıorum arkadasada mahcup olduk bankayı aradım havaleyı ıptal etmıssınız dıo ne zmn yapmısım onu ddım sonra cıktı foyası kart aıdatı dıe kesmısler sımdı o parayı gerı almaz zamanı.
dilekceyi verenlerden takip edip parasını alan varmı?
Bu dilekçe ile parasını geri alanı daha duymadım..
Bad-Fast
19-03-2012, 22:39
geçmişe dönükleri almak sıkıntılı olduğunu okumuştum internetde eğer bu yılınkini dahi alamayan varsa sikayetvar sitesine şikayet yazın geri dönüş ve para iade oluyor , aldımda ...
slhdmr34
19-03-2012, 23:52
valla şimdi garantiyi aradım dedim itiraz ediyorum biraz atar yaptım, dediler yok bankalar birliği itiraz etti cart curt, kapat tum kartları dedim. flexiye 20 kagıt, bonusa +20 = 40 kagıt, shop&miles'larada 500 mil beless yuklediler :D
bu olaya banka kartıda dahilmi?
Cliosportve
20-03-2012, 00:11
Aynen Garantinin banka kartıda 6 ayda bir 35-40 TL gibi bir rakam kesiyor
Deli oluyorum
babam 2o senedır 3 kart kullanıyr garantı yapı kredı fınans mınans bunalrda enaz 5 lıra paramz vardır sanırım:D
gambit49
20-03-2012, 07:59
Bu dilekçe ile parasını geri alanı daha duymadım..
ben basvurdum :D kibarca birak bu isleri dediler alan oluyosa dava ile :D dilekce milekce sallamiyolar
siz kart başvurusu yaparken imzalamış olduğunuz sözleşmeyi önce inceleyin eğer ki orada bankanın talep ettiği yıllık işlem masrafları veya kart aidatları alınacaktır gibi br ibare var ise ve siz imzalamış iseniz istediğiniz kadar dilekçe yazın geri dönüşü olmaz .
şöyle ki;
eğer ki verimli müşteri iseniz hesaplarınız incelenir ve iade sözkonusu olabilir ya da bankanın sizlerden istemiş olduğu otomatik ödemeler, maaş anlaşmalı olmanız vs.. bankanız aracılığla yaptığınız işlemler doğrultusunda aidat alınmaz
şu an ki ekte görünen dilekçe yukarda bahsettiğim işlemler dışında yol hikayesinden öte gitmez ..bilin ki banka dilekçeye münhasır değil insiyatifi ile iade eder masrafları veya kullanılan ürünler etkilidir.
aynı durum ev-konut-arsa-tüketici-ihtiyaç vs vs kredileri içinde geçerlidir ,dilekçeden önce imza attığınız sözleşmenizi inceleyiniz ,masraf adı altında bir ibare yok ise paranızı geri alabilme şansınız var değilse alamazsınız.
Ben onceki is yerimde calisirken boyle bir sozlesmeye imza atmadim diye hatirliyorum, orayla birlikte calisirken kesmiyorlardi, ordan cikinca aidat kesmeye basladilar. Geri alabilir miyim? Hesap isletim ucretlerini?
Ben onceki is yerimde calisirken boyle bir sozlesmeye imza atmadim diye hatirliyorum, orayla birlikte calisirken kesmiyorlardi, ordan cikinca aidat kesmeye basladilar. Geri alabilir miyim? Hesap isletim ucretlerini?
sözleşmenizi isteyin size vermeseler de göstermek zorundalar eğer sözleşme bulunamazsa karşı talep hakkınız doğacaktır
ama önünüze yine bilindik masraf talepleri konulacaktır..imzanız yok ise hukuki yollara başvurma şansınız var araştırmalısınız
Abi su an hic bir türlü alamiyormuyuz kart aidatını geriye
He bu arada kartınıza bonus yukletmeyin cok hızlı konuşuyorlar kartınizin 1 yıl acik kalma mecburiyetini koşul sunuyorlar yani 1 yıl kapatmiycaksin kredi kartını yoksa alırlar parayı geriye yani 1 yıl kapatma seneye kart aidatını seve seve vericeksin :)
arkadaşlar çok önemli bir bilgiyi paylasmak ıstıyprum sizinle %100 doğrudur ve ispat ta edebilirim babamın kredi kartı için bankaya yazı gonderdık dilekçe vs. sonra tabiki sallanmadı yapabılecegımız birşey yok dendi sonra tüketici haklarına gittik onlarda bankanızdan 10 yıl geriye dönük ekstre isteyin dediler istedik ama olay burada başlıyor aynen anlatıyorum bu oyuna düşmeyin inanmayın diye
*bankaya ilk gidişinde 10 yıl için bize bir mail adresi vermeniz lazım dendi mail adresi verildi ve 7 iş günü içinde gelir dediler bekledik 2009*2010 un yarısını gönderdiler sadece 1 hafta içinde
*sonra tekrar aradık tabiki anlattık durumu tamam beyfendı ben kaydınızı aldım 5 gün içerisinde eksiksiz göndericem dendi 5 gün daha bekledık 1 yıl geldi sadece
*tamam tekrar aradık göndericem 3 iş günü içinde hepsini eksiksiz dediler (tamam dedim ya 3 günde olsa alıcam bunu)
*3gün sonra baktıgımda eksık eksık yıllar yine 2 sene daha yollamıs aradım sinirli bir şekilde beyfendi 2007 öncesi için mail adresi vermeniz lazım tekrar bankaya bana ulaşmaları lazım görevlinin dedıler köpürdüm ben dedım kaç kere vericem size bu kaçıncı arayışım ne yapmak istiyorsunuz dedim beyfendi yapabılecegım bısey yok dedıler
*sabah gittim bankaya oradakı memura da anlattım durumu tekrar tamam dedi oda sonra tabi 7 gün daha bekledık ama gelen birşey yok aradım bankayı ağzıma ne gelıyorsa söyledım butun durumu anlattım
*uğraşmak istemedi birtanesi ve ana menüye aktardı benı tekrar aradım ve ağzıma ne gelıyorsa söyledım yalancısınız dedim 1 ay dır ugrasıyorum artık mahkemeye gıdıcem dedım sıyırdım kayısı resmen 1 aydır alamadığım ekstreler 5 dakkada mail atıldı hemde hepsı inanırmısınız nasıl isyan ettiğimi biraz anlamışsınızdır
*şikayet hatlarını aradım anlattım durumu dava acıcam size dedim bizde size açarız kaybedersenız davayı siz zararlı cıkarsınız gibi kelımeler kullanıp tehdit bile etti beni onunda adını soyadını aldım ve bu konuda cıddıyım mahkemeye vericem hepsını şu tüketici hakları işi sonuçlandıktan sonra yani sonuç olarak şudur arkadaşlar
BANKANIN SİZE 7 İŞ GÜNÜ 5 İŞ GÜNÜ DİYE SIYIRDIĞI ŞEY DOĞRU DEGIL BAHANELERI ÇOK ESKİLER OLDUGU ICIN ARAŞTIRILIYOR VS. AMA INANMAYIN 5 DAKİKADA 2003 TEN BU YANA GÖNDERDİLER İSTERLERSE YOLLAYA BILIYORLAR CANLARI İSTERSE YANİ YOKSA SALLIYORLAR BUNLARA INANMAYIN VE HAKKINIZI ARAYIN BEN HESAPLADIM 500 TL GİBİ BİR PARA VAR TÜKETİCİ HAKLARIYLADA GÖRÜŞTÜM MANEVİ TAZMINAT DAVASIDA AÇICAM VE TELEFON FATURALARIMDAKI BANKAYI ARADIĞIM ÜCRETLERİDE YANSITICAM ONLARA 1 AYDIR UĞRAŞTIM İŞİN SONUCU 5 DAKKADA GELDİ MAİLLER ŞİMDŞİ TÜKETİCİ HAKLARINA VERDİM HERŞEYİ VE BEKLIYORUM 1 AY İÇİNDE SONUÇLANICAK AMA SİNİR SİSTEMİM ÇOK ZEDELENDI BIRDAHA HİÇBİR ŞEKİLDE BANKALARLA İŞİM OLMAZ LANET OLSUN
sizinde sinirleriniz yıpranmasın bu yazıyı dıkkate alın
demirsteel
31-03-2012, 09:54
Dilekce basvuru ben de cok denedim ama iade alamadim. Tanidigim bir arkadasim ise su taktikle aldi. Firma olarak calistigi banka subesi mudurune gidiyor firma islerini hallederken 6 yillik kredi karti aidatlarimi verin diyor vermiyorlar. O bankadaki butun hesaplarini degil de 100 bin TL civari parasini baska bankaya nakil ediyor. Butun hesaplari tasirim diyor. Ayni gun kendisinin esinin butun alacaklari iade oluyor.
Konuya salça oluyorum konu sahibi arkadaşın iyi niyetine sığınarak şöyle bir sorum olacak. Bilgisi olanlar varsa lütfen yazsınlar.
Bankadan kredi çekiyorsun ve komisyon ödüyorsun şimdi o ödenen komisyonlarıda geri iade ediyorlarmış bunu almak için nasıl bir prosedür izlememiz gerekli veya ne yapmalıyız.
yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.Teşekkürler
evet bankalardan çektıgınız kredı lerınde dosya masrafını geri alabılıyorsunuz
SekoLive
22-10-2012, 10:26
red_ bu konuda bi gelişme varmı? sonucunu alabildn mi bu kadar uğraşmanın
low&slow
22-10-2012, 21:06
Etrafımdan uygulayan ve alan 5-6 kişi var gerçektende veriyorlar vermeseler bile iptal ettirecegim o zaman diyosunuz o zaman sıze 50tl degerınde cıppara teklıf edıyolar :)
bendende bır dıpnot olsun .bankamatık kartları ıcın her 6 ayda bır ıslem ucretı dıe para kesılıyor o parayı almak mumkun olmuomus aklınızda bulunsun.
tuketıcı haklarına kadar gttım orada bı bayan vardı bn bıle alamadım dedı :D bnde cok ugrasmadım ama kredı kartları ıcın ıslem ucretını almak mumkun.
fatihcakin
22-10-2012, 21:13
Kart başvurusunda bulundum, telefonla arıyorlar kartınıza şifre almak ister misiniz red ediyorum, kartı almaktan vazgeçtim tabi şifre falanda almadım haliyle red ediyorum şifre taleplerini :) 2 hafta sonra fatura geldi 50 TL kart aidat borcunuzu ödeyiniz diye, ben kartı kullanmamışım onu geçtik şifre bile almadım adamlar bana borç çıkarttı HCBS bankası boş günümde uğrayacam bankaya olmadı benzer dilekçe yazıcam
Benim baldız avukat , alıyorlar paraları :) bu ay bana da söyledi alalım senikileri diye , başvurduk bakalım ne çıkacak
multispace
22-10-2012, 22:11
gelişmeleri takip etmekteyiz..
PiscocuK
23-10-2012, 09:45
kuzenim ve yakın arkadaşım bankacılar uğraşmayın öyle bişey olsa bizde alırız diyorlar..tabi uğraşmak isteyen ve çözüme ulaşan varsa seviniriz 13 senedir kart kullanırım.sanırım bi s2k hediye ederler bana geri dönüşlerle :)
B.Aktepe
31-01-2013, 17:44
Bu sene kart aidatı ücretını geri talep eden arkadaşlar var mı aramızda?
HSBC bankası son 3 yıldır kart aidatlarımı zorlamadan geri öderdi. Bugün yaptığım görüşmede karar alındığını ve hiçbir şekılde gerı ödenmeyeceğını söyledıler.
ali_utku
31-01-2013, 18:04
Finansbank ile görüştük.Aynı şekilde bize de hiçbir şekilde geri ödeme yapılmayacağı söylendi.
Garanti ile görüşmüş bir arkadaşım.onlarda vermeyiz demiş arkadaşda kartı iptal edelim kapatalım demiş.Bankanın cevabı tabii kapatalım hemen olmuş :D
garanti aynen siz bilirsinize getıro hemen:)
finansbank fix card kullanıyorum aidat yok
darkmoon
31-01-2013, 18:12
normal banka işlerinde hesap işletim ücreti ve aidat adı altında alınan paralardan gına geldi heleki bir banka var isim vermiycem devamlı işletim ücreti altında paralar kesiyor 800 tl para yollanmış hesabıma bakıyorum 675 tl var ne oldu 125 tl ye yok hesap işletim ücreti yok havale bilmemne kesintinsi parayı iyicene kuş ediyorlar... sinirlerim bozuldu artık kullanmıyorum hiç bir bankayı normal işler için diğerlerinide kapatıcam.. bu yazdıklarım normal bankamatik hesabı ile ilgili öyle kredi kartı falan değil.
Gittim Ptt'den normal Ptt kart hesabı açdım aidat yok, işletim ücreti yok en ucuz havale ptt bankda... atmsi de var her ptt şubesinde, fatura ödeme,hgs senkronize falan her tür işlemde yapabiliyorsunuz tavsiye ederim.. birde ptt bankın bonusla ortak kredi kartıda varmış ptt bonus kart diye ama onlardada ilk yıl sadece kart ücreti yokmuş sonraki yıllarda alıyorlarmış.
matthardy
31-01-2013, 18:18
açın telefonda küfür edin inanın işe yarıyor.
garanti ve yapıkredi kart ücretlerini böyle geri aldım.
finansbakta gecen 45 tl hesap işleti ücretini diye paramı gaspetti.
onlarada açtım küfür ettim.
finans yüzsüzmüş çok sallamadı.
Bende twitterdan hergün 45 tllik finansbaka küfür ediyorum,rahatlıyorum mutlu oluyorum.
mutluluk hiç bu kadar ucuz olmamıştı..
Parasini geriye alabilen yok sanirim?
mechanic
31-01-2013, 19:16
ben world den sadece şikayet yazısı yarak geri aldım, internetten yaptım, aidatı geri alın ya da kartımı ğptal edin dedim çoksa ve öz dü :)
açıkcası şaşırdım geri iade ettiler 1 yazıynan
parasını geri almış bir vatandaş olarak hesap işletim ücretlerinin iadesi yok diye biliyorum olsa onuda alırım :D
önce bankayı aradım kredi kartlarımın bütün bu zamana kadar olan ödediğim aidatların iadesini istedim olumsuz dediler bütün ekstre özetlerimi mailime istedim sonra genel müdürlüğe mail attım oradanda olumsuz yanıt geldi aidatların olduğu ekstre çıktıları ve olumsuz yanıt gelen mailin çıktısıyla hakem heyetine başvurdum ödediler kart ücretlerini sorunuz varsa p.m atabilir siniz... ayrıca bu bizim hakkımız diyerek hakem heyetine gitmemeniz için bankalar resmen blöf yapıyor...
bi güncelleme yapıyım.
Yapı kredi,kredi kartı aidat ücreti 60 lira kesmiş benden.
Şikayet yazısı yazdım internetten.
Bu yıl aidat ücretini geri alabilen var mı aramızda?
Hondafatih
16-05-2013, 08:57
bi güncelleme yapıyım.
Yapı kredi,kredi kartı aidat ücreti 60 lira kesmiş benden.
Şikayet yazısı yazdım internetten.
Bu yıl aidat ücretini geri alabilen var mı aramızda?
ben tüm kartlarımdan senelik aidatlarımı iptal ediyodum birtek yapıkrediden edemiyordum ve sonunda iptal ettim 1 ay sonra opet world kart yolladılar istemediğim halde aradım iptal edicektim dedimki bunun kart aidatı var mı var ozaman iptal edin dedim. Dedilerki kart aidatını iptal edelim? nasıl yani dedim iptal ediyomusunuz evet artık ediyoruz dediler hatta ağustos ayında kesilicek olan kart aidatını şimdiden iptal ettiler.
Size Tavsiyem müşteri hizmetlerini arayarak iptal edin.Bu Tür yazılar ile iptal etmiyorlar.
burkaykalyon
16-05-2013, 09:04
Bu tür konularda ben çok şanslıyım anlaşılan. Hem kredi dosya masrafı iadelerini aldım 2 farklı bankadan hem de yine 2 farklı bankadan kart aidat ücreti ve hesap işletim ücretini aldım.
Bende Akbanktan hesap işletim ücretimi geri aldım..
Arkadaşlar şu an itibariyle 60 liralık kesilen ücreti geri aldım:D
Telefonda kız bana 2 seçenek sunuyor.Diyor ki:1 sene boyunca world liralarınızdan düşeriz diyor
Sen benım puanlarımdaki parayı düşersen 1 sene boyunca değişen ne oluyor o zaman dedim?Nakit olarak alamadıgın şeyi puanlardan alıyorsun dedim.Geç bunu diğer seçeneği söyle dedim.
Siz şu an ayda 500 liranın altına düşmüyorsunuz zaten dedi.Ağustosa kadar 1050liralık kart alışverişi yaparsanız eğer hemen iade edelim dedi.
Dedimki ben 1050 lira kart alışverişi yapmak zorundamıyım dedim.Niye sen bana şart koşuyorsun?
Sonrasında baktım habire konuşuyor diyor.Tamam tamam dedim.Ben ağustosa kadar 1050 liralık alışverişi onaylıyorum dedim.Hemen iade yaptı 60 lirayı.
Yalnız bu 1050 kotasını dolduramazsam yine keserlermiş 60 lira.Kız öyle dedi:)
World kart bu arada kullandıgım kart.
tequila818
16-05-2013, 09:57
Wings kredi kartımdan 85 TL kullanım ücreti kesmişlerdi. Bankaya gittim durumu söyledim 10 saniye içinde paramı yatırdılar hiçbir yere başvurmadım, vezneden hallettiler. Maaş müşterisi iseniz yardımcı oluyorlar.
yavuz364
16-05-2013, 10:32
Hesap işletim ücretini (kredi kartı değil hesap için söylüyorum) Geri alabilen var mı acaba ??
burkaykalyon
16-05-2013, 10:34
Ben aldım ancak maaş müşterisi olduğumdan mıdır bilmiyorum. 2 farklı bankadan almıştım.
world ve bonus kullanıyorum world her sene ıptal eder ucretı aramaya bakar anlasırız hemen:)
bonus da maas musterırısı oldugum ıcın sorun olmuyor bır de sımdı paraf kart gelmıs onu hıc kullanmadım 2 aydır ona kartucretı gelmez herhalde
free-hifi
16-05-2013, 11:55
akbank beni uğaştırmıyor bir telefonda veriyor garanti uğraştırıyor ama yine alıyorum :D
hsbc, işbankası ve yapıkredi kredi kartlarına gelen aidat ücretlerini telefonla arayıp, "aidatların iadesini istiyorum" dediğim anda 2.defa söyletmeden iptal ettiler, bende şaşırdım :)
ben kredi masrafları için yazı yazmıştım işbankasına geçen gün cevap geldi kibarca s.tir git diyolar :D
orhan_guney
16-05-2013, 12:20
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
ben kredi masrafları için yazı yazmıştım işbankasına geçen gün cevap geldi kibarca s.tir git diyolar :D
burkaykalyon
16-05-2013, 12:37
Muştu abi o s.tir git yazısını sakla şu yöntemi dene. Git ikametgahının olduğu tüketici hakem heyetine. De ki ben kredi dosya masrafımı istiyorum. Sonra bırak onlar uğraşsın.
Sonra sana kağıt gelecek. Ödemeniz onaylandı diye. Sonra sana ilk gönderdikleri s.tir git kağıdını al bankaya git. Surat ifadelerini izle :D Aynısını sen de :D
Akbank'a öyle yaptım ben. Bana şubede ..tir çeken kadından aldım parayı :D :D
Muştu abi o s.tir git yazısını sakla şu yöntemi dene. Git ikametgahının olduğu tüketici hakem heyetine. De ki ben kredi dosya masrafımı istiyorum. Sonra bırak onlar uğraşsın.
Sonra sana kağıt gelecek. Ödemeniz onaylandı diye. Sonra sana ilk gönderdikleri s.tir git kağıdını al bankaya git. Surat ifadelerini izle :D Aynısını sen de :D
Akbank'a öyle yaptım ben. Bana şubede ..tir çeken kadından aldım parayı :D :D
obaaaaa :D hemen yapacam :D
peki yıllarca kredi kartı kullandım sonra iptal ettirdim ondan kesilen aidatlarıda alabilirmiyik
obaaaaa :D hemen yapacam :D
peki yıllarca kredi kartı kullandım sonra iptal ettirdim ondan kesilen aidatlarıda alabilirmiyik
Alırsın. Geçmişte kullanmış olduğun müşteri numaranı öğrenip şikayet kağıdına da bunu belirtirsen veriyorlar.
Ama şunu unutmayın bizim bankada ( G.Bnk ) 300TL üzeri aidat isteyenler için karşı dava açılıyor. Olabildiğince 300TL'nin altını istemeye bakın. Midyat'a giderken pirinçten olmayın ;)
bora1311
16-05-2013, 12:59
bende hsbc advantage kartinin yıllık aidatini iptal ettirmek için aradim, ayni oranda parapuan yüklediler...
şimdi bana bankadan gelen kağıdı bulamıyorum amk o olmadan da hakem heyetine gidiliyor mu
burkaykalyon
16-05-2013, 13:02
Gidiliyor abi. O kağıt işin latifesi :D Bir zamanlar reddettiğiniz bir müşteri vardı acıtasyonunu yapman için öyle yazmıştım :D
ben de bir ara kafaya koymuştum uğraşmamıştım.. Sonra bi ara müşteri hizmetlerini aradım direkt iptal ettiler ama sadece o yılınkini..
Şuan cep telinden girdiğim için ayrıntılı okuyamıyorum.
Bazı arkadaşlar yazmış dosya masraflarını da geri aldım diye.. Ben vdf'den kredi çektim 2kez.. Onlar içinde geçerli olur mu?
Bir de normal açık hesabım var ve yıllarca kesiyorlar aidat parası onun içinde başvuru yapayım. Bakalım biz ne kadar şanslıyız..
benm garanti bankası çağrı merkezinde çalışan arkadasım var kart aidatı vs gibi iade istendiği zaman kapat hesabımı kardeşim diyenleri
kandırabilirsek
puan yüklüyoruz
yok onuda kabul etmez ise iade ediyoruz diyor du
en temizi iptal edecen 6 tane iptal ettim 1 tane kaldı :) iptal ettirir ken 50 tl bonus verelim yok kart açık kalsin size şu bu fırsat verelim hatta hsbc uzun süre şu bu dedi bunu siz ya seve seve ya seve seve kapatacak siniz dedim bozuldu peki dedi :)
Hondafatih
16-05-2013, 15:13
Arkadaşlar şu an itibariyle 60 liralık kesilen ücreti geri aldım:D
Telefonda kız bana 2 seçenek sunuyor.Diyor ki:1 sene boyunca world liralarınızdan düşeriz diyor
Sen benım puanlarımdaki parayı düşersen 1 sene boyunca değişen ne oluyor o zaman dedim?Nakit olarak alamadıgın şeyi puanlardan alıyorsun dedim.Geç bunu diğer seçeneği söyle dedim.
Siz şu an ayda 500 liranın altına düşmüyorsunuz zaten dedi.Ağustosa kadar 1050liralık kart alışverişi yaparsanız eğer hemen iade edelim dedi.
Dedimki ben 1050 lira kart alışverişi yapmak zorundamıyım dedim.Niye sen bana şart koşuyorsun?
Sonrasında baktım habire konuşuyor diyor.Tamam tamam dedim.Ben ağustosa kadar 1050 liralık alışverişi onaylıyorum dedim.Hemen iade yaptı 60 lirayı.
Yalnız bu 1050 kotasını dolduramazsam yine keserlermiş 60 lira.Kız öyle dedi:)
World kart bu arada kullandıgım kart.
:) bence yanlış yapmışsınız verdiğiniz sözü yerine getirmediğinizde size tekrar kart aidatı yansıtıcaklar ben sizin yerinizde olsaydım direk kapatırdım yada ayak yapardım ama olsun sonuç itibariyle bir süre daha kart aidatı ödemiyeceksiniz.
Hondafatih
16-05-2013, 15:15
world ve bonus kullanıyorum world her sene ıptal eder ucretı aramaya bakar anlasırız hemen:)
bonus da maas musterırısı oldugum ıcın sorun olmuyor bır de sımdı paraf kart gelmıs onu hıc kullanmadım 2 aydır ona kartucretı gelmez herhalde
ilk yıl kart aidatı yansıtılmıyor 2 yılda yansıtıyorlar.
şimdi bana bankadan gelen kağıdı bulamıyorum amk o olmadan da hakem heyetine gidiliyor mu
Git abi herhangi bir şb.ye yada çağrı merkezini ara oradan geçmiş yıllara ait ekstresini iste ::D