Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli Fluence teslimatı Nisan sonu
Osman Bahadır
09-03-2012, 13:51
Renault Mais Genel Müdürü Aybar, Elektrik motorlu Fluence'in Nisan ayı sonundan itibaren bireysel ve kurumsal filo müşterilerine teslim edilmeye başlanacağını söyledi. Aybar, Erdoğan'ın otomobilinin de hazır olduğunu, uygun zamanda teslim edileceğini kaydetti.
http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/SectionsThumbnails-TSM-Colorbox/_Cover/120309-fluence640.hlarge.jpg
İSTANBUL - Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, bu yıl Ocak ve Şubat aylarında otomotiv pazarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30'un üzerinde bir daralma meydana geldiğini, bu daralmanın ise çok normal olduğunu kaydetti.
Aybar geçen yıl Türkiye otomotiv pazarının yukarı yönlü kuvvetli bir ivmeleme yakaladığını anımsatarak, bu yıl ise yılın başında toplam pazar tahmini olan 750-760 binlik adetler seviyesinde gittiğini ifade etti.
Önemli olan otomotiv pazarında bu istikrarı sürdürmek olduğuna işaret eden Aybar, onun için otomotiv pazarının bu yılın ilk iki ayındaki gidişatını normal karşıladıklarını söyledi.
Aybar, bu yılın ilk 6 ayında otomotiv satışlarının geçen yılın aynı döneminin altında kalacağını ifade ederek, pazarın ikinci 6 aydan sonra toparlanmaya başlayacağını, yıl sonu toplam pazarının ise 2010 yılı pazarın ayarında olacağını anlattı.
Bursa'da Oyak Renault Fabrikaları'nda üretilen Elektrik motorlu Fluence'in Nisan ayı sonundan itibaren bireysel ve kurumsal filo müşterilerine teslim edilmeye başlanacağını dile getiren Aybar, Ankara'da bakanlıklar ile Oyak şirketlerinde elektrikli Fluence'lerin kullanımına başlandığında kaydetti.
'ŞARJ İSTASYONLARI KURMAK BÜYÜK YATIRIM DEĞİL'
İbrahim Aybar, elektrik motorlu araçların altyapı çalışmalarının Türkiye'de geç geliştiğini ifade ederek, şunları söyledi:
''Şu anda biz 40 bayimizin teşkilatını bu altyapı ile donatmış vaziyetteyiz. Ama bizim 40 bayimizle bu iş olmaz. Neticede bu otomobili kullananların da, kullandıran kentlerin de alt yapıya önem vermeye başlaması lazım. Bugün dünyada bir çok örnek görüyoruz, özellikle Avrupa'da bakıyorsunuz satılan araç sayısından çok daha fazla kurulan şarj istasyonları var. Burada böylesine hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ederken, mesafe alırken biz ne yapıyoruz? Biz arabaları önce görelim diyoruz. Arabaları görmek bu iş için ilk adım değil.
İlk adım şarj istasyonlarını kurmak. Bunlar da büyük yatırım falan değil. Neticede eve takılacak akıllı bir kutu, düzgün, regüler, güvenilir elektrik akımını çekmeyi garanti altına alabilmek için bu kutuları takmak. Şehirlerde park yerlerine bu kutuların biraz daha farklı ünitelerini dikmek. Bunlar 2 bin 500-3 bin avroluk rakamlarla olabiliyor. Yani bu rakamlar çok çok büyük değil. Rahatlıkla bu finansmanı sağlayabilecek bir çok modelde var. yani bizler otomobillere 50-60 bin lira verirken çeşitli finansal çözümler üretebiliyoruz. böylesine küçük aygıtlar çok rahatlıkla finanse edilir ve takılır. Bütün mesele artık geleceği görmek''
Türkiye'de ve dünyada yapılan bütün anketlerin gelecek 10 yıllık sürede, 2020 yılına kadar toplam satışların yüzde 10'unun elektrik motorlu olacağını gösterdiğine değinen Aybar, alternatifin enerjilerin bu kadar yaygınlaşacağı bir dönemde an önce öncelik almak gerektiğini vurguladı.
http://media3.ntvmsnbc.com/i/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/SectionsThumbnails-TSM-Colorbox/_Cover/120309-erdoara%C3%A7.jpg
Erdoğan, 25 Aralık 2010'da elektrikli aracı test etmişti.
ELEKTRİKLİ FLUENCE BAŞBAKAN'I BEKLİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a elektrikli Fluence'in teslimatını yakında gerçekleştireceklerini dile getiren Aybar, Başbakan Erdoğan'ın otomobilinin hazır olduğunu, kendilerinin uygun olduğu bir zaman diliminde teslimatının gerçekleştirileceğini söyledi.
Aybar, Renault'nun geçen yıl grup olarak iyi bir atağa kalktığını, geçen yıl ekstradan yüzde 1,4 pazar payı sağladığını ifade ederek, bu yıl bu çıkışlarını hızlandırarak devam ettirmeye hedeflediklerini söyledi.
Kaynak: Elektrikli Fluence teslimatı Nisan sonu - Otomotiv- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25328912)
Vergilendirme için yasal düzenleme yapıldı mı? Yapıldıysa ÖTV ve MTV'si ne kadar?
Fiyat 60 Bin TL (Teşekkürler @mutu)
http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082
Nightfish
09-03-2012, 13:53
Showroomlara kurulması için şarj standı, elektrikli araçlar köşesi vs herşeyi gönderdiler. Bizim showrooma kurmuşlar hatta şarj ünitesini.
Renault Z.E. Fiyatlar (http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082)
Osman Bahadır
09-03-2012, 13:57
Renault Z.E. Fiyatlar (http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082)
Teşekkürler.
60 Bin TL tamamen elektrikli bir otomobil için bence uygun bir fiyat. Özellikle de hybrid modellerle kıyaslanınca...
maximum hız 135 km, nasıl sürülür bu araba
İlk önce alt yapı şart değilmi buna arabayı aldık evden üçlü priz çekipmi şarj edecegim nerde bunun stantları sen önce ondan bahset
Teşekkürler.
60 Bin TL tamamen elektrikli bir otomobil için bence uygun bir fiyat. Özellikle de hybrid modellerle kıyaslanınca...
Rica ederim, bence de çok. Çünkü insanların alışık olmadığı bir yakıt türü ve işleyiş farklı. ***** yıllardır piyasada olmasına rağmen lpgnin bile benimsenemediği bir ülkedeyiz. Her seferinde ucuza kaçan bir halkız, bunun yan sanayisi de yok. Her durumda servis yolu gözüküyor yani. İlk başlarda daha uygun ve de deneme yanılmada çok fazla maddi kayıp olmayacak bir araç seçilmeliydi. Örnegin clionun elektriklisi olabilirdi. Böyle olsaydı, insanlar alıp deneyip, memnunsa elektrikli araç kullanmaya devam edebilirdi vs.
Osman Bahadır
09-03-2012, 14:39
Şehirdışına çıkmıyorsam veya şehirdışına çıkmak için ayrı bir aracım daha varsa bence şehiriçinde tercih edilebilir bir araba. Üstelik Türkiye'de üretilip tüm dünyaya satılıyor. Fiyatı da civic hybrid fiyatı... Fosil maliyeti olmadığını, elektriği de tarifeli kullanabileceğinizi düşündüğünüzde neredeyse alım maliyeti dışında maliyeti olmayan bir araba. Ayrıca çevreci ve sessiz de...
SULTANOGLU
09-03-2012, 14:43
maksimumhız 135 km iyiymiş :) gayet sürülür smartla karşılaştırdıktan sonra bence 4 kişi için güzel bir hız
GokhanRS
09-03-2012, 14:47
Şehirdışına çıkmıyorsam veya şehirdışına çıkmak için ayrı bir aracım daha varsa bence şehiriçinde tercih edilebilir bir araba. Üstelik Türkiye'de üretilip tüm dünyaya satılıyor. Fiyatı da civic hybrid fiyatı... Fosil maliyeti olmadığını, elektriği de tarifeli kullanabileceğinizi düşündüğünüzde neredeyse alım maliyeti dışında maliyeti olmayan bir araba. Ayrıca çevreci ve sessiz de...
olurmu yav, aylık sabit ücret gibi bi ücreti vardı. vergi mergi dayarlar mutlaka. bişey ücreti vardı hatırlayamadım. dediğin gibi olsa alınır. ekstra aküler bulunup menzilde uzatılabilirdi.
Osman Bahadır
09-03-2012, 14:51
olurmu yav, aylık sabit ücret gibi bi ücreti vardı. vergi mergi dayarlar mutlaka. bişey ücreti vardı hatırlayamadım. dediğin gibi olsa alınır. ekstra aküler bulunup menzilde uzatılabilirdi.
Akü Kirası ve Yol Yardım Bedeli 83 avro diyor. Yıllık mı aylık mı çözemedim gerçi. Renault Z.E. Fiyatlar (http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082) Bence hala uygun.
135 km/h teknolojisi geliştikçe yükselir bence. 60 binden başka vergi ıvır zıvırı yoksa alınır.
edit: akü kirasını atlamışım alınmaz :D
GokhanRS
09-03-2012, 14:59
ben bu akü kaskosunu anlayamadım. bu fluence ler hiç mantıklı araçlar değil. görüceksini çok pişman olan olucak aldıktan sonra.
çünkü 60bin tl vericeksin kasko filan kaç milyar onu saymıyorum bile. üstüne bide her 10k da bir 83 euro kira bedeli varmış ne boksa anlayamadım.
ama 2nci el olarak 35 40 milyara bile satamayacağın bir aracın olucak elinde. 150 km yol anca yapabiliceksin tam şarjda. müzik dinler farlar açık gezersen belki dahada düşücek.
üstüne bide maximum 10bin şarj ömrü olduğunu idda ettikleri (bence daha az ömrü olacak) ondan sonra 20 milyar civarı akü mü alıcaz? ki gerçekten pahalı aküleri var bu araçların.
kısacası çok zarar edilecek. bu elektrikli araba muhabbeti tamamen firmaların reklamı. bu teknoloji henüz çok erken.
opel benzin motoruyla akü şarj ederek aküyle giden araç yaptı menzili sınırsızdı aracın, ve km de 10 kuruştan çok daha az benzin yakıyordu. bu adamlar bile satışa çıkaramadı bir türlü.
ben full elektrikli bir aracın dizelden daha kârlı olabileceğine henüz şuan için inanmıyorum.
Thracian
09-03-2012, 15:00
Akü Kirası ve Yol Yardım Bedeli 83 avro diyor. Yıllık mı aylık mı çözemedim gerçi. Renault Z.E. Fiyatlar (http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082) Bence hala uygun.
akü kirası 83 avro yani yıllıık 2334 TL akü parası veriyorsun.
Bu arada maksimuım hız 135 KM değil, menzil 135 km full sarja,
Evde işte normal akımla 8 saatte şarj oluyor.
kısacası tüm gün şehir içinde çok km yapıp, akşam otoparkı yada elektrik tesisatı çekilebilecek garajı olan biri için çok iyi ( birde elektriği kaçak kullandın mı deme keyfine :icon_wack )
BurakYozgat.
09-03-2012, 15:02
nisan sonu diye biliyodum bende fakat dün yanımdan geçti anlam veremedim nolduğuna :D
Low-Rider
09-03-2012, 15:04
Elektrikli araçların yaygınlaşabilmesi için nerden baksak 5-6sene var bence , hem millet çok yabancı hem fiyatlar insanlara pahalı gelecektir hemde yarın öbür gün satışta 2.el kaygısı.
Anca bu tür araçlar filo vs tarzı yerlerde yoğun kullanıma başlarsa insanlara mantıklı ve makul gelebilir yoksa kısa vadede zor.En azından ben düşünmezdim böyle bir araç almayı.
Ki bu da yılda 10.000 km kullanım baz alınarak verilmiş bir rakam, aşağıya not düşmüşler;
"Bu fiyat 10.000 KM/yıllık fiyattır. Kullanımınıza göre değişkenlik gösterebilir."
imprezaWRC
09-03-2012, 15:17
Kozyatağı'ndan, yani şehir içinden bu araçla Beylikdüzü'ne hele sabah işe gidiş trafiğinde hayatta gidemezin. De ki gittin, geri dönemezsin . :D:D
Ya bu menzil olayı ile anca 20-30km'lik mesafelere gidilebilir ve dönülebilir. 160km menzil bence çok iyimser bir rakam.
Thracian
09-03-2012, 15:20
akü kirası ne ya?
Ki bu da yılda 10.000 km kullanım baz alınarak verilmiş bir rakam, aşağıya not düşmüşler;
"Bu fiyat 10.000 KM/yıllık fiyattır. Kullanımınıza göre değişkenlik gösterebilir."
Aküyü adam sana satmıyor, kiralıyor. Akü bakım ve değişimleri için servislere mecbursun,
Menzili uzatmak için ekstra akü yada başka akü çeşidi kullanmak istersen direk garanti dışı hatta servis dışı kalabilirsin.
Ankarada bir Hyundai Accente elektrik dönüşümü yaptılar, Ankara - Istanbul 9TL gibi bir ücrete gidebiliyorsun. Zaten elektrik dönüşüm işi amerikada mevcut yaklaşık 10.000$ gibi bir ücreti var, üniversal olarak,
Komik ama gerçek bir yorumda, eve gelen doğalgaz hattına bir ev için yeterli bir termik santral kurup, ısınma, seyahat ve aydınlanmadan faydalanman mümkün üstelik gerçekten çok ucuz paralara tabi ki bu da zamanla olacak birşey,
Not: dünya fosil yakıtları, (benzin, mazot) stogu 40 yıl, dünya doğal gaz rezervleri 150 yıl yetecek durumda, ister istemez elektrik bizim gelecekteki tek enerji kaynağımız olacak
akü kirası durumu olmasa iyiydi.
geçenlerde kadıköye giderken gördüm bir e-fluence dene sol şeritten sessiz sessiz gidiyordu. :D
Nightfish
09-03-2012, 15:31
Akü kirası şu şekilde, siz evde şarj edemiyorsanız dolu akü alabiliyorsunuz.
imprezaWRC
09-03-2012, 15:31
Bu arada maksimuım hız 135 KM değil, menzil 135 km full sarja,
Evde işte normal akımla 8 saatte şarj oluyor.
kısacası tüm gün şehir içinde çok km yapıp, akşam otoparkı yada elektrik tesisatı çekilebilecek garajı olan biri için çok iyi ( birde elektriği kaçak kullandın mı deme keyfine :icon_wack )
Şile'desin Beylikdüzü'ne gideceksin, hadi hayırlı işler :D
Veya Tuzla'dasın Çatalca'ya gideceksin ya da biraz daha gerçekçi olalım, Bakırköy'desin Pendik'e gideceksin, gidersin ama dönemezsin. :D:D
Şile'den kalkıp Çatalca'ya da gidemezin, bunların hepside şehir içi neticede. Her ne kadar şehirlerarası mesafe kadar yol tepetsende acı ama gerçek işte. :D:D
Bu arada max. hız 135km/h max menzil 160km diyor Renault.
Bakınız, Fluence Z.E. Video (http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2078)
Bence, bu araçtan hiçbir cacık olmaz. Yani en azından hergün maksimum ve düzenli olarak minimum trafik görecek şekilde max. 20-30km toplamda 50-60 km gitmeyeceksen veya 100mt ötendeki noktaya bu araçla gidip gelmeyeceksen getirisinden çok götürüsü olur.
herşeyi anlıyorurum eyvallahta neden fluence arkadaş çirkin işte bu araba kapının önüne koymam yahu:ofk::ofk:
Bu araç sadece pazar kahvaltısı için sabah erken saatte seni evden alır bogaza götürür getirir o kadar
onursumer
09-03-2012, 18:43
aslında benzine verdiğim parayı hesaplayınca
aku kirası ile ve diğer bakım giderleri ile acaip ekonomik geliyor bana şehir içinde
yılda ortalama 10bin km yapıyorum aracımın yakıt ortalaması 9-10tl benzinin litre fiyat *****
yıllık bakımı vs var :)
haliyle bu aracın bana yıllık 3000bin tl yakıt dahil masrafı oluyor sayabilirm :)
FatihKahveci
09-03-2012, 18:55
elektriğe zam gelmiş.:D
GokhanRS
09-03-2012, 18:56
aslında benzine verdiğim parayı hesaplayınca
aku kirası ile ve diğer bakım giderleri ile acaip ekonomik geliyor bana şehir içinde
yılda ortalama 10bin km yapıyorum aracımın yakıt ortalaması 9-10tl benzinin litre fiyat *****
yıllık bakımı vs var :)
haliyle bu aracın bana yıllık 3000bin tl yakıt dahil masrafı oluyor sayabilirm :)
valla yanlış hesap yapıyoruz. bu gün 60 bin tl ye alacağın bi aracın fiyatı ertesi sene 30milyara düşmez ikinci elde.
ama bu araçlar sırf akü riskinden 2nci elde bence yarı yarıya düşer. çünkü aküsü ölü çıkarsa mokoko oluyorsun. ve renault aküleri aşırı derecede pahalı öyle 3-5 milyarda değil. tahminim 10bin üstü 20bin altı arasında bişi akü ölüyse. aküler ucuz olaydı herkes alır üstüne ekstra aküde takar menzilde uzatırlar.
onursumer
09-03-2012, 18:59
ama burda zaten akuler kiralık aku satın almıyorsunuz
aylık 83 euro luk fiyata aku dahil diye biliyorum yani burda aku eskime payı yok :)
yanlış anlamadıysam bu şekilde
GokhanRS
09-03-2012, 19:06
valla kimisi akü dolduramayanlar için akü kiralama muhabbeti diyor kimisi eskime riski yok diyor. detaylı bi araştırmak lazım.
bu akü olayı ömür boyu 10bin km de bir 83 avroyla olcak iş ise gene iyi. ama yok ilk 2 sene garantiliyken böle sonra başının çaresine bak şeklinde filansa hapı yutarık.
onursumer
09-03-2012, 19:12
valla kimisi akü dolduramayanlar için akü kiralama muhabbeti diyor kimisi eskime riski yok diyor. detaylı bi araştırmak lazım.
bu akü olayı ömür boyu 10bin km de bir 83 avroyla olcak iş ise gene iyi. ama yok ilk 2 sene garantiliyken böle sonra başının çaresine bak şeklinde filansa hapı yutarık.
aku bizimse sıkıntı zaten :D
ben yıllık kiralama olarak hesapladım ozaman çok uyguna geliyor
şuan kullandığım aracın bana yıllık benzin maliyetı + bakım masrafları 3-4 bin tl rahat var
aku kiralarsam 2500tl civarı olucak :) aracında akuden dolayı çok aşırı değer kaybetmeyeceğini varsayıyorum tabi
şimdi elektrikli araçların ne gibi bakım masrafları oluyor onları bilmiyoruz :D
aku bizimse sıkıntı zaten :D
ben yıllık kiralama olarak hesapladım ozaman çok uyguna geliyor
şuan kullandığım aracın bana yıllık benzin maliyetı + bakım masrafları 3-4 bin tl rahat var
aku kiralarsam 2500tl civarı olucak :) aracında akuden dolayı çok aşırı değer kaybetmeyeceğini varsayıyorum tabi
şimdi elektrikli araçların ne gibi bakım masrafları oluyor onları bilmiyoruz :D
sanırım bi dizel motorun bakımından çok daha uygundur =D
bu arada arabanın sana olan yıllık maaliyeti nekadar azmış Onur söylemeden geçemedim =D
GokhanRS
09-03-2012, 19:15
Valla onu bunu bilmemnde renault DeZir diye bir araç çıkardı elektrikli. super sportlar halt etmiş öyle diyim.
bi izleyin. tr yede gelicek çünkü tüm dünyada satmayı düşünüyorlar.
MK5ya6fjL18
Şarj istasyonları için servise gerekli altyapıyı yaptık bekliyoruz araçları:)
xxozanxx
09-03-2012, 19:32
"now it's a shame really that dezir probably never gonna be made" diyor 2:36'da.Videomu eski Renault mu karar değiştirdi?
Valla onu bunu bilmemnde renault DeZir diye bir araç çıkardı elektrikli. super sportlar halt etmiş öyle diyim.
bi izleyin. tr yede gelicek çünkü tüm dünyada satmayı düşünüyorlar.
MK5ya6fjL18
onursumer
09-03-2012, 19:36
sanırım bi dizel motorun bakımından çok daha uygundur =D
bu arada arabanın sana olan yıllık maaliyeti nekadar azmış Onur söylemeden geçemedim =D
hahah kullanmıyorum maliyeti düştü
güncell zamla 170TL ye doluyor
normal şartlarda 1 depoya 350-400km yol yapınca kullanmak istemiyor insan :D
yılda 10bin km yapsam sadece benzin 4250TL :D
allahtan ev iş 3km falan :D
Şarj etmenin birkaç yöntemi var;
10A - 16A 220V şehir şebekesinden 6-8 saatte,
32A 400V trifaze hızlı şarj istasyonlarından 30 dakikada şarj oluyor.
Akü değiştirme istasyonlarında ise 1 dakika gibi bir sürede batarya değiştiriliyor.
Akü değiştirme videosu; (ki bu ölü akü mevzusunu da ortadan kaldırıyor)
Fluence Z.E. Battery Switching - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=uF6jWg07RXU)
Wiki'de yazanlardan çıkardığım kadarıyla;
Aracı aküsüz olarak satın alıyorsunuz, aküyü Renault size kiralıyor. Bunun aylık bir maliyeti var, ve buna batarya değiştirme istasyonlarının kullanımı da dahil. Akü kirası dedikleri zımbırtı bu.
free-hifi
16-04-2014, 15:29
Elektrikli araç satışı yasaklanmış diye bir şey duydum doğru mudur?
kelalper
16-04-2014, 18:02
60 bin çok yaw.
Thracian
16-04-2014, 18:05
Yanlış duymuşsun. Elektrikli fluence nin üretimi durdu, 2013 sonunda.
Benimde aklıma takılan bir soru var. Mevcut aracımı elektrikliye çevirmemin kanuni yolu yordamı nedir?
ontheair
16-04-2014, 20:27
60 bin çok yaw.
Esasında değil. Tabi bir de aylık ödemesi var ama yine de çok fazla sayılmaz. Bugün sıradan bir Symbol almaya kalksan 40 bin TL veriyorsun. Biraz doldurayım (!) dizel olsun falan dersen 50 lira. 60 Bin tl bu otomobil için gayet mantıklı bence.
Üstelik dergide Şarj edilebilir Toyota Prius ile benzinli motoru devreye hiç sokmadan yaptığımız testte iki yıl önce köprü ücreti de dahil Erenköy-Topkapı-Erenköy güzergâhını 5 lira'dan daha ucuza tamamlamıştık. Herhangi bir içten yanmalı da bunun imkansız olduğunu tahmin edersin sanırım.
onursumer
16-04-2014, 23:22
60 bin çok yaw.
Suan cok uygun fiyatlari bir ara babam cok heveslenmisti sonrada ilerisi icin tahmin yurutemedigimizden vazgectik
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-elektrikli-araclar-elektrikli-otomobil-otonova-2-el-2012-100elektrikli-fluence-ze-1650km-de-hatasiz-158579300/detay)
ProdriveSTI
16-04-2014, 23:24
Özentiler :D
http://www.picgifs.com/wallpapers/cars/maserati-gran-turismo/animaatjes-maserati-gran-turismo-46225.jpg
http://i.tmgrup.com.tr/otohaber/2012/05/14/471483505817.jpg
free-hifi
17-04-2014, 09:36
dün omsan dan birisi geldi istasyona araç kalkışta baya seri arkadaşlar :D