Orijinalini görmek için tıklayınız : w201 190E için coliover var mıdır ?
Evet abilerim bahsettiğim gibi w201 için coil-over var mıdır ?
Ben açıkçası orjinal yaylarımı kestirdim fakat çok yaylanmasından dolayı çamurluklarım özellikle de 3-4 kişi binince (öğrenci olmamdan dolayı mecbur alıyoruz :D ) sürtüyor. Yada bunu engelleyebileceğim sert bir yay var mıdır ? Bana zararı dokunmayacak ? :soru:
snaphanar
10-03-2012, 05:43
coıl deılde eıbachın yaylarını gordum ben fıyatı da vardı baya 400 500 cıvarlarındaydı coılı belkı orjınal amortısor ustune yapabılırler sanırım canturk te yapıldıgını duymustum sanırm
Osman Bahadır
10-03-2012, 07:31
Coil'i n'apacaksın? Güzel bir spor yay işini görür. Ha imkanın varsa, arabana göre marka coil de varsa al tak. Ama uygun olsun diye custom custom kasılmak mantıksız. O kadar çok denendi, tecrübe edildi ki...
Trance-R
10-03-2012, 07:34
hafif bas arabayı , yeterli .çok güzel duruyor o zaman :)
coilover yok süspamsıyon sıstemı bıraz faklı cunku
coıl deılde eıbachın yaylarını gordum ben fıyatı da vardı baya 400 500 cıvarlarındaydı coılı belkı orjınal amortısor ustune yapabılırler sanırım canturk te yapıldıgını duymustum sanırm
eibach'ın yayları ne kadar işime yarayabilir sizce ?Dediğim gibi orjinal yaylarını kestim fakat esneme payı hala çok fazla ve çok fazla sürtme yapıyor. O yüzden 2. kişiyi bile arabama zor alıyorum :(
Coil'i n'apacaksın? Güzel bir spor yay işini görür. Ha imkanın varsa, arabana göre marka coil de varsa al tak. Ama uygun olsun diye custom custom kasılmak mantıksız. O kadar çok denendi, tecrübe edildi ki...
Peki tavsiye ettiğiniz bi yay var mı ? Orjinal yay gibi esnek olmasını istemiyorum açıkçası.
Sizce bu ürünü almalı mıyım ???
Eibach Sportfedern Mercedes C-Klasse W201 190 Art.: E2502-140 | eBay (http://www.ebay.de/itm/Eibach-Sportfedern-Mercedes-C-Klasse-W201-190-Art-E2502-140-/251003633496?pt=DE_Autoteile&hash=item3a70fb7f58#ht_6322wt_927)
Osman Bahadır
10-03-2012, 14:03
Sizce bu ürünü almalı mıyım ???
Eibach Sportfedern Mercedes C-Klasse W201 190 Art.: E2502-140 | eBay (http://www.ebay.de/itm/Eibach-Sportfedern-Mercedes-C-Klasse-W201-190-Art-E2502-140-/251003633496?pt=DE_Autoteile&hash=item3a70fb7f58#ht_6322wt_927)
Ön 40mm, arka 30-40mm düşürme diyor. Eğer pro-kit'in düşürmesi yeterli ise senin için bence eibach bu konuda en iyisi. Kesinlikle tercih edilir. Eğer bu düşüklük yeterli değilse eibach sportline serisinden alabilirsin. O da muhtemelen min 50'şer mm düşürme sağlar. Ve daha serttir. Ama tabi yine de w201'de spor yay kullanan birisinden görüş almak daha iyi olur.
Ahmet Saraçoğlu
10-03-2012, 14:14
amortisör yay içinde olmadığı için coil yok diye biliyorum bizim jenerasyon mercedeslerde.Yanlışım varsa düzeltin..
Amaç basıklıkmı , yol tutuşmu?Genelde yay kesiliyor ama yol tutuş amaçlı bi değişiklik istiyorsanız hiç dokunmadan yay.
Ön 40mm, arka 30-40mm düşürme diyor. Eğer pro-kit'in düşürmesi yeterli ise senin için bence eibach bu konuda en iyisi. Kesinlikle tercih edilir. Eğer bu düşüklük yeterli değilse eibach sportline serisinden alabilirsin. O da muhtemelen min 50'şer mm düşürme sağlar. Ve daha serttir. Ama tabi yine de w201'de spor yay kullanan birisinden görüş almak daha iyi olur.
O zaman bu ürün benim için idealdir değil mi ? :soru: . Aynen kullanan birisinden yardım almak lazım yaa :(
amortisör yay içinde olmadığı için coil yok diye biliyorum bizim jenerasyon mercedeslerde.Yanlışım varsa düzeltin..
Amaç basıklıkmı , yol tutuşmu?Genelde yay kesiliyor ama yol tutuş amaçlı bi değişiklik istiyorsanız hiç dokunmadan yay.
Amacım aslında her ikisi .Ben yaylarımı kestim fakat hiç düşünemediğim esneme olayını hala yapıyor ki bu da benim fazla yükte aracımın sürtmesine neden oluyor (önler - özellikle direksiyonu çevirdiğimde. Ben hem bunu önlemek hemde şimdiki basıklığını da bozmamak istiyorum. Yani sanırsam sert yay istiyorum .
Osman Bahadır
10-03-2012, 14:40
Gerek sportline, gerekse pro-kit eibach tarafından denenmiş, boyuna göre gerekli sertlikte üretilen yaylardır. Yani sportline 50mm düşürüyor ama pro-kit ne kadar esnerse o da o kadar esner. Çünkü ona göre daha sert bir yaydır.
Genelde 50mm yaylar tercih edilir. Çünkü 30-40mm yaylar genelde oem'e çok yakın olduklarından tatmin etmez.
Ben Sportline tercih et derim. Oem haline göre 5 cm düşüş hiçbir arabada sürtme yapmaz. 5cm'nin altındaki düşüşler de genelde düşürme amaçlı yapanları tatmin etmiyor.
Gerek sportline, gerekse pro-kit eibach tarafından denenmiş, boyuna göre gerekli sertlikte üretilen yaylardır. Yani sportline 50mm düşürüyor ama pro-kit ne kadar esnerse o da o kadar esner. Çünkü ona göre daha sert bir yaydır.
Genelde 50mm yaylar tercih edilir. Çünkü 30-40mm yaylar genelde oem'e çok yakın olduklarından tatmin etmez.
Ben Sportline tercih et derim. Oem haline göre 5 cm düşüş hiçbir arabada sürtme yapmaz. 5cm'nin altındaki düşüşler de genelde düşürme amaçlı yapanları tatmin etmiyor.
Anladım. Fakat benim demek istediğim şimdi. Arkalarımda sorun yok esnese bile. Ama ön taraflarım esneyince sürtme yapıyor. Çünkü orjinal yaylardan önlerden 1.5 - arkadalar 2 bakla kestirdim. Ben dediğiniz yayları alsam bu sürtmeyi engelleyebilir miyim önler için ? Ve arkalar için yine aynı basıklığı yakalayabilir miyim ?
Ve dediğiniz yaylar bu mudur acaba ??
http://www.ebay.de/itm/EIBACH-SPORTFEDERNSATZ-SPORTLINE-E2502-140-MERCEDES-190-W201-30MM-VA-LAST-/400252453250?pt=DE_Autoteile&hash=item5d30e7c182#ht_2118wt_1139
Osman Bahadır
10-03-2012, 18:07
Spor yayın özelliği o zaten. Boyu kısa ama sertlik derecesi daha yüksek olduğu için aşırı esnemez.
Bahsettiğim sportline'lar o linkini verdiklerin, doğrudur. Ben eibach seviyorum. Başkası başka marka sever. Almanlarda yay seçeneği çok. Diğerlerine de bakabilirsin. Muhtemelen başka markalarda daha uygun fiyatlı alternatifler de olacaktır.
Spor yayın özelliği o zaten. Boyu kısa ama sertlik derecesi daha yüksek olduğu için aşırı esnemez.
Bahsettiğim sportline'lar o linkini verdiklerin, doğrudur. Ben eibach seviyorum. Başkası başka marka sever. Almanlarda yay seçeneği çok. Diğerlerine de bakabilirsin. Muhtemelen başka markalarda daha uygun fiyatlı alternatifler de olacaktır.
almışken iyisini almak mutlaka daha iyidir. Sizce 2 linkten hangisini almalıyım ve hangisi bana daha fayda sağlar ?
CasabLanca
10-03-2012, 20:10
bende w201 varken bende düşünmüştüm yay almayı fkdan sipariş vermiştim 6/4 cm
siteden olan sıkıntı yüzünden yaylar elime ulaşmadı
bende w201 varken bende düşünmüştüm yay almayı fkdan sipariş vermiştim 6/4 cm
siteden olan sıkıntı yüzünden yaylar elime ulaşmadı
ebay.de üzerinden yengeme gönderip ( Almanya Mönchengladbach şehrinde ) elden tekrar kendime göndermeyi düşünüyorum. Bakalım bulabilirsem alacağım ürünü.
tuner faruk
11-03-2012, 13:28
Ön yaylarının işlevliği artık bozulmuş yay yumuşamış onun yerine yeni yay alırsan ve onları kestirirsen bi nebze olsa sorununu çözecektir.
He illa spor yay olsun çok dip olmasın 5-6cm bana yeter diyorsan H&R ve FK nın yayları daha tatminkar düşürür.Eibach kaç cm yazıyorsa okadar düşürür 5 cm yazıyorsa 5 3.5 cm diyorsa 3.5:)
Ön yaylarının işlevliği artık bozulmuş yay yumuşamış onun yerine yeni yay alırsan ve onları kestirirsen bi nebze olsa sorununu çözecektir.
He illa spor yay olsun çok dip olmasın 5-6cm bana yeter diyorsan H&R ve FK nın yayları daha tatminkar düşürür.Eibach kaç cm yazıyorsa okadar düşürür 5 cm yazıyorsa 5 3.5 cm diyorsa 3.5:)
Peki bunları alsam gene esneme yapmaz değilmi ? Dediğiniz gibiyse almayı düşünüyorum. :)
tuner faruk
11-03-2012, 16:57
Peki bunları alsam gene esneme yapmaz değilmi ? Dediğiniz gibiyse almayı düşünüyorum. :)
H&R zaten baya sert olan bi yaydır FK bi nebze daha yumuşaktır.
Tekrar orjinal yay alarak olanı soruyorsanız spor yay kadar sert olmasada şuanki halinden sert olur.
H&R zaten baya sert olan bi yaydır FK bi nebze daha yumuşaktır.
Tekrar orjinal yay alarak olanı soruyorsanız spor yay kadar sert olmasada şuanki halinden sert olur.
O zaman FK almak çok daha mantıklı diyebilirim ?
Osman Bahadır
11-03-2012, 17:40
Dostum sert yay istiyorsan alacağın yayların sertlik derecelerini kıyasla, öyle al. Firmalara tek tek mail at, sor senin aracın için ürettikleri yayların sertlik derecelerini. Ona göre kıyasla. Yok firma sertlik derecesi veremiyorsa o firmanın yayını alma zaten.
Dostum sert yay istiyorsan alacağın yayların sertlik derecelerini kıyasla, öyle al. Firmalara tek tek mail at, sor senin aracın için ürettikleri yayların sertlik derecelerini. Ona göre kıyasla. Yok firma sertlik derecesi veremiyorsa o firmanın yayını alma zaten.
tamamdır dediğiniz gibi mesaj atmak daha faydalı çok teşekkür ederim :)