Orijinalini görmek için tıklayınız : İphone 4S İOS 5.1 Sorunu ?
Ultraleggera
10-03-2012, 01:17
Arkadaşlar Bi süredir iphone 4s kullanıyorum geçenlerde ios5 yüklüydü telefonumda itunes den ios5.1 güncellemehaberi geldi güncelledim fakat güncelledikten sonra sim kilitli uyarısı verdi 50 kere çıkartıp taktım sim kartını görmedi böle bi sıkıntı yaşayıpda düzelten varmı aramızda ? Şimdiden teşekkürler..
cihaziniz simkilitsiz diye tabir edilen yani her hatla calisan modellerden degil sanirim.. yeni surume gectiginiz icin onceden var olan unlock gitmistir muhtemelen .. yapabilicek biseyiniz yok suan yeni unlock cikana kadar beklemek zorundasiniz malesef ...
yenilerde downgrade olayi nasil bilmiyorum ama ancak downgrade yapip yani sistemi 5.1 oncesi bir surume dusurup unlock yaparsaniz kullanabilirsiniz...
Ultraleggera
10-03-2012, 01:51
heh işte tamda adamına söledin hacı bende çok anlarım bu işten =D itunes den geri yükledim sanırım ios5 e geri döndü ama yine tanımıyor sim kartını sim kilitli diyor bu konu hakkında bi bilgin varmı ?
Keşke güncellemeseydin hacımm.. telefonun simlock. Gevey çıkmasını beklemen lazım 5.1 için. Daha 5.0.1'in bile gevey'i çıkmadı.. Sadece ipod olarak kullanabilirsin gevey çıkana kadar.
Bende güncelledim ama simfree olduğu için sorun çıkmadı.
Benimde ayfonla ilgili bi sorum var, yeni konu açmadan salça olayım :D
Geçen elimdeki 2g telefonumu düşürdüm. Ekranın köşesinde 3-5 tane beyaz noktacık oluştu ve bunlar gün geçtikçe düz çizgi halinde uzuyor. Bazen aradaki 5 piksel düzelir gibi oluyor. İnternetten araştırdım ama tatmin edici bilgi bulamadım. Bilen var mıdır? fotoğraf eklemeye çalışacağım.
edit:
http://b1203.hizliresim.com/v/b/3cykr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Ultraleggera
10-03-2012, 02:21
Keşke güncellemeseydin hacımm.. telefonun simlock. Gevey çıkmasını beklemen lazım 5.1 için. Daha 5.0.1'in bile gevey'i çıkmadı.. Sadece ipod olarak kullanabilirsin gevey çıkana kadar.
Bende güncelledim ama simfree olduğu için sorun çıkmadı.
Hiç sorma hacım ya cahilliğimize denk geldi ama benim telefon yurt dışı deilki ya neden böle bişi olsun ben onu annamadım :S Hay kafamı mıçıım ya itunese bağlamaz olaydım :D
Yurt dışı değilse nasıl olmuş o olay yau ?? !
Ultraleggera
10-03-2012, 02:41
ne bileyim hacım ya telefonun 2 yıllık garanti belgesi falan herşeyi duruyor kutusunun içinde faturası falan :S
Şimdi bir şey yazacağım çok komik olacak, ama aklıma başka hiç ihtimal gelmiyor :D Lütfen yanlış anlamayın, ben telefonumu ilk kapatıp açtığımda korkmuştum da :)
pin girdiniz mi?
(utanıyorum şu anda bunu yazdığım için, bana sövecekler ama insanlık hali dikkat etmemiş olabilirsiniz)
Ultraleggera
10-03-2012, 03:08
yok kardeşim nie gülelimki ? pin yazmak için bi ihtimal yok sim kartı takılı değil yazıyor direk :) pin lik bi durum yok yani..
yok kardeşim nie gülelimki ? pin yazmak için bi ihtimal yok sim kartı takılı değil yazıyor direk :) pin lik bi durum yok yani..
Hömmm ben de şey anladım telefonu açınca sim kilitli yazar ya o çıkıyor diye..
O zaman madem garantisi var, herşey orijinal yani jailbreak falan yok, verin adamlara yapsınlar..
Ultraleggera
10-03-2012, 03:13
Hömmm ben de şey anladım telefonu açınca sim kilitli yazar ya o çıkıyor diye..
O zaman madem garantisi var, herşey orijinal yani jailbreak falan yok, verin adamlara yapsınlar..
Yok yav kutusunda 2 yıl garantili yazıyor 20 günlük cihaz daha jailbreak falan yok yarın arıyacam bakalım inşallah hallolur bişidir..
Hallolmazsa yenisini verirler yani, güncelleyeceğim diye itunes a bağlayacağım telefon elimde kalacak suçu bana mı atacaklar :D o elmayı sokarım onlara :D
ucak modunda falan acılıpta pin istemiyo olmasın ?
bLackModeL
10-03-2012, 06:28
abı sen garantılı ıse gotur telefonunu boyle sacmalık olmaz yurt dısında gelen sımkılıtlı telefon oo en az 3 ay beklemen lazım yenı sım kılıt cıkması ıcın iphone 3g de basıma gelmıstı serif hasım dıye bı arkdasa var beyın cerrahı mısırda ondan baskası cozmuyoo vee adamın keyfıne beklemen lazım .. tweterdan felan eklıyıp gunllenmelerıne dıkkat etmen lazım 1 ay kesıntısız pc basından kalkmadım gunceleıdkten sonra sonra yenı unlock cıktı ve sattım telefonu hemen ..
ulasoztas1
10-03-2012, 07:55
telefonu her kapatıp açtığımda aynı şeyi banada yazıyor ama ekrana dokunduğum zaman 'kilit aç' seçneği geliyor ve pin istiyor sonra da normale dönüyor
Kanka telefon yurtdışı olupda simfree değilse ancak böle bişey yapması lazım basebandın yükseldiği için garantiliyse hiç uğraşma gönder gitsin ztn :D
Yurtdışı cihazı olup aynı sorunu yaşan olursa eğer downgrade yapması gereki ssh kaydı fln varsa
Aranel Ciryatan
10-03-2012, 09:56
telefonda ekranın üst sol köşesinde. "No simkart" mı yoksa "Sim Kilitli" mi yazıyor?
Sim kartınızdada sıkıntı olabilir, başka bir simkart takarak deneyin yine sim kilitli yada no sim uyarısı verirse, madem garantili direk cihazı servise verin. Sakın ama sakın kilitlendiyse sim kilidini kaldırmak için baseband değiştirme yada gevey tarzı işlemler yapmayın hatta denemeyin bile.
Itunes üzerinden cihazınızı güncellemeniz telefonunuzu garanti dışı bırakmaz ancak gevey yada baseband ile birşeyler yapmaya kalkarsanız cihazınız direk garaznti dışı kalır. Zaten cihazda donanımsal bir hata oluştuysa onarım yapılmıyor yenisiyle değiştiriliyor.
bende iphone 4'üme ios 5 ilk çıktıgı zaman hemen atlayıp yüklemiştim 2-3 gün kullandım şebekenin gidip gelmeleriyle 1 hafta sonrasında şebeke gitti hiç gelmedi servise verdim cihazı yenilediler 0 km verdiler.Bu tarz problemleri yaşayanlar bence servise versinler tabi garantisi varsa
Ultraleggera
10-03-2012, 12:49
Arkadaşlar benim hattım sene 98 den kalma muhabbet hat bugün abim geldi oda iphone4 kullanıyor. Onun simkartını çıkartıp benim iphone taktım 64mb hatmış telefon çözüldü sorun ama hendi hattımı taktığımda yine görmüyor :D
O hat çürümüş hocam o zaman fosilleşmiş 98den kalmaysa :) en güzeli yeni hat alman olucak. Geçmiş olsun.
önce simkartı başka bir telefonda sim kodu isteme kısmını iptal edip sonra iphone da tekrar deneyin. bir ihtimal olabilir.
ayrıca sim kart kesik sanırım. öncelikle bir bayiye gidip 128bit micro sim kart alın.
sonra onu deneyin, sorununuz giderilecektir. (hatta bunun sağlamasını yapmak için bir arkadaşınız micro sim kart kullanıyorsa ondan önce deneyin, telefonun çalıştığını gördükten sonra microsimkart almaya sonra gidebilirsiniz.)
muhtemelen sorununuz giderilir. simlock olduğunu sanmıyorum telefonun.
slowmotion
10-03-2012, 13:08
bende iphone 4'üme ios 5 ilk çıktıgı zaman hemen atlayıp yüklemiştim 2-3 gün kullandım şebekenin gidip gelmeleriyle 1 hafta sonrasında şebeke gitti hiç gelmedi servise verdim cihazı yenilediler 0 km verdiler.Bu tarz problemleri yaşayanlar bence servise versinler tabi garantisi varsa
bir arkadaşında aynı sorundan sıfır cihaz verdiler
onursumer
10-03-2012, 15:08
yeni sim kart al direk birdaha uğraşmassın artık yeni cihazların çoğu eski kartları okumuyor
Benim hatta 98 den kalma aria:) kestiler kullaniyorum:) o zaman turkcellin simplus diye sattigi genis kapasiteli kartlardan. Allah'a sukur dert tasa yok
Samet kiy paraya al yeni micro sim rahatla:)
Ultraleggera
10-03-2012, 16:49
Aldım kanka aldım micro 128 lik aldım sorun çözüldü herkese çok teşekkür ederim =) biz oldskool takılmaktan teknoloji bizi bozuyo kanka :D
Arkadaşlar güncelleme yapsam sıkıntı olur mu tel yurt dısı ama pasaport kayıtlı cihaz
Ultraleggera
11-03-2012, 01:40
Valla hacı güncellemeden önce 1 keredaha düşün diim sana :)
Arkadaşlar güncelleme yapsam sıkıntı olur mu tel yurt dısı ama pasaport kayıtlı cihaz
4s ise sorun yok. 4 ise geveyle falan kullanılmıyorsa onda da sorun yok.
ama bana kalırsa bir önceki sürüm için jailbreak yap. yeni sürümün jailbreak i çıkınca o zaman yükseltirsin versiyonu.
güncelleme başarıyla yapıldı :D cydiam gitti ama :/