PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düz vitesli araca uzaktan çalıştırma sistemi montajı



Godless Commie
11.Mart.2012, 05:49
Uyarı!
Oto elektrik sistemlerine vakıf değilseniz, bu konularda kendinize güvenmiyorsanız, evde sigorta attığı zaman ilk müdahale eden siz değilseniz, eve gelen tamirci sorunun ne olduğunu siz orada olsanız dahi başkasına açıklıyor ise, lütfen açıklamaya çalıştığım modifikasyon yöntemlerini kendiniz yapmaya kalkmayın. O çıktığınız yolda ben de olabilirim çünkü..


Uzaktan çalıştırma (remote starter) sistemleri hem emniyet hem de konfor sağlayan, kullanıcıyı memnun eden sistemler aslında.

Kışın soğuğunda evde ya da iş yerinde hazırlanırken düğmeye basarsınız, siz araca gidene kadar motor ısınır, camların buzu temizlenir, hayat güzelleşir.
Yazın da, fırın gibi ısınmış araca girmezsiniz.. Klima önce serinletir içini.

Bu sistemlerin ucuzları ve pahalıları var. Aradaki fark, çalışma menzilleri. Daha "pahalıca" olan sistemler FM üzerinden, çift yönlü çalışıp kullanıcıya teyit sinyali gönderiyorlar. En pahalıları da SIM kartı vs ile dünyanın her yerinden çalışıyor, ama bu bana biraz abes geliyor açıkçası.

FM üzerinden çalışan sistemlerin birkaç Km öteden sinyal alabildiğini gözümle gördüm. Aracı Kadıköy İskele'de park edip Altıyol'dan kumanda edebiliyorsunuz yani.

Şimdiiii, gelelim işin ince kısmına:

Bu aletler, aslen otomatik araçlar için geliştirilmiş.. Neden, çünkü otomatik bir aracı park ettiğiniz zaman, çalışırsa kıpırdama ihtimali yok. Bunun düz vitesli araçlarda uygulanması trajik sonuçlar yaratabiliyor. Çöp konteynerine tırmanmış bir Toyota kamyonet gördüm mesela. Adam birinci viteste unutmuş da..

Bu konudaki olası sorunları listelemek dahi istemiyorum.. Aracınızı mahalle mahalle kovaladığınızı düşünün...

Ama, bu konuda kafa patlattım ve iki farklı çözüm ürettim.
Her iki çözümü de kullandığım araçlara monte ettim, yüzde yüz başarılı oldular.
İlk çözümün üzerinde fazla durmayacağım..
Vites kolunu delip 6 bacaklı bir switch ve kallavi bir röle ile bir topraklama devresi idi.

Bu sistemi iki araçta kullandım, ama hem imalatı, hem de montajı toplamda bir haftamı alıyordu (bir taraftan iş güç de var tabi)

Geçen yıl MX-5'e uzaktan çalıştırma + alarm aldım. Bu sistemin montajı esnasında bir fikir geliştirdim. O kadar basit ki, neden daha önce düşünemediğime şaşırdım.

Yöntem şöyle:

* Bir uzaktan çalıştırma+alarm sistemi alıyoruz. Marka fark etmez.

* Bu sistemi el kitabında anlatıldığı şekilde monte ediyoruz. Ama, bir kablosunu hiç bir yere bağlamıyoruz. Bu kabloya sonra değineceğim.

* Sistemin ayarlarını yaparken, aracı OTOMATİK olarak tanıtıyoruz. (Atla deve değil, ya bir minik dipswitch vardır, ya da otomatik/manuel için bir kod girilir..)

* Şimdii, o değineceğim dediğim kabloya geldi sıra..
Bu tür sistemlerin hepsinde meşhur bir siyah kablo vardır. El freni, Neutral switch, park switch, vs şeklinde isimlendirilir genellikle. Yani bu siyah kablo topraklanmaz ise, sistem çalışmaz. Bu en önemli emniyet önlemi aslında. Bu birinci kablomuz.

Bu aşamada basit bir röle alıyoruz önümüze. 4 yada 5 bacaklı olabilir, hiç fark etmez..

Burada ara verelim:

Otomobillerin çoğunda şanzımandan gelen bir neutral switch vardır. bundan gelen sinyal, cruise control sistemine vitesin boşta olduğunu bildirir. (Cruise control aktif iken vites boşa geçerken motora zarar vermesin diye sistemin devreden çıkması için).
Bu neutral switch hattını bulmak da kolaydır. Ya şanzımandan takip edersiniz, ya da wiring diagramlara/pinout diagramlara bakarsınız.
Örneğin, benim araçta bu ECU üzerinde Terminal 1V, mor renkli hat.
Bu vites boşta müşüründen bir hat alıp güzelce remote starter ünitesini monte ettiğimiz noktaya kadar çekiyoruz. Bu da ikiii.

Sonra, Kontak anahtarını arkasından (ki, remote starteri monte etmek için buraya zaten girmiş olacaksınız) anahtarı ilk tık noktasına çevirdiğinizde 12V gördüğünüz ana kablodan da bir hat alacaksınız. Bu kablo da bahsettiğim noktaya kadar çekilecek. Bu da üçüncü kablomuz. (Hepsi dört olacak zaten)

En son, el freni tertibatindan çıkıp gösterge paneline giden kabloya dadanacağız. El freni çekildiğinde bu kablo "toprak" olur. (ne demekse.. ) Aynı yöntem.. Bir dal alıp doğru aynı noktaya.. Etti dört.

Şimdi, elimizdeki rölenin 30 numaralı terminaline remote start ünitesinden gelen siyah kabloyu takacağız. (takacağız diyorum, aşağıda açıklayacağım)
"Vites boşta" müşüründen getirdiğimiz 2 numaralı kablo 87 numaralı terminale takılacak.
Kontaktan gelen 3 numaralı hat 86 numaralı terminale takılacak,
En son el freninden gelen kablo da 85 numaralı terminale takılacak.

Takılacak dediğim, kabloların üzerine birer dişi terminal lehimlenecek, ısı ile daralan makaron kullanılacak. Kısa devre vs ihtimali olmaması gerekiyor.

Burada bir VE devresi kurduk.
Rölenin açılıp remote start ünitesine toprak hattı sağlayabilmesi için
Vitesin boşta
VE
El freninin çekilmiş olması gerekiyor.

Yoksa çalışmaz.

12 Volt için sadece anahtar çevrildiğinde üzerinde 12V olan hattı kullanmamızın birkaç nedeni var:
Araç kullanılmadığında röle ölü kalır, elektrik kullanmaz, ısınmaz, aküüyü öldürmez, ömrü kısalmaz... Röle sadece siz uzaktan kumandanın butonuna bastığınızda "canlanır".

Kabloları anlattığım şekilde bağlamanın da faydaları var:
Aracı kullanırken el freni iniktir. Dolayısı ile röle yine ölüdür. Ölü olduğu için her vites değiştirdiğinizde tık tık etmez, ömrü kısalmaz, yanmaz, patlamaz, vs vs..

Siz yine de her şeyi bitirdiğinizde sistemi test edin.

Aracın içine biri otursun, ama hiç bir şeye dokunmasın. Aracı viteste bırakın ve düğmeye basın. Çalışmaz. Çalışırsa içeride oturan şahıs frene basabilir.

Dediğim gibi, ben bu sistemi sıfır hata ve keyif ile kullanıyorum.
Bahsettiğim çözüm TAMAMEN bana aittir, kimseden bakmadım, vallahi...

Keyifli sürüşler..

Godless Commie
12.Mart.2012, 08:35
Buraya bir şema eklemek lazım yahu...

http://c1203.hizliresim.com/v/d/3g18c.jpg

Günkut
12.Mart.2012, 08:55
Güzel acıklamada el freni mantıgını anlayamadım el freni cekik yada degil araba yine calısır ki ?

DENON
12.Mart.2012, 09:04
Güzel acıklamada el freni mantıgını anlayamadım el freni cekik yada degil araba yine calısır ki ?el frenının swıtch ide baglanıyor kı şemada , el frenı cekılı değilse arac çalışmıyor , düşünsene el frenı cekılıyse ve arac vıteste ıse calıştırmaya kalktıgında arac hareket etmeyecek

GokhanRS
12.Mart.2012, 09:14
mesela bir megane 2 araç kartlı sistem var biliyorsunuz. araç manuel ise vitesi boşa almadan start stop a bassanızda çalışmıyor. yanlız şöyle bir durumda var. araç boştaykende frene basmadan starta bassanızda çalışmıyor o zaman izlenebilcek bi yol var mıdır?

Godless Commie
12.Mart.2012, 09:17
mesela bir megane 2 araç kartlı sistem var biliyorsunuz. araç manuel ise vitesi boşa almadan start stop a bassanızda çalışmıyor. yanlız şöyle bir durumda var. araç boştaykende frene basmadan starta bassanızda çalışmıyor o zaman izlenebilcek bi yol var mıdır?

Fren pedalındaki switchi bypass edersiniz, olur biter..

Ya da, oradaki switch zaten topraklama devresi.. Yukarıda bahsettiğim devre de bir topraklama devresi zaten. O röleden bir hat alıp o fren pedal switchinin sinyal tarafına girersiniz, sorun o şekilde de çözülür.

Godless Commie
12.Mart.2012, 09:20
Güzel acıklamada el freni mantıgını anlayamadım el freni cekik yada degil araba yine calısır ki ?

Mesele o değil..

Burada yaptırılmak istenen, kullanıcıya aracı terk ederken el frenini çekip öyle çıkmasını sağlamak. Yoksa sistem çalışmaz.

Vites boşta olduğuna göre, aracın emniyetli bir şekilde sabit durmasını el freni sağlar..

Bir de motorun çalıştığı andaki titreşimi var.. Yolda biraz eğim dahi olsa, araç kayabilir.. El freninin çekik olması en iyi çözüm.

metin
12.Mart.2012, 09:24
güzel yararlı paylaşım teşekkürler

Günkut
12.Mart.2012, 09:25
Ok şimdi anladım peki bu baglanan modüllerden varmı elinizde almak ve yapmak istesek ?

Yapılaca araclar hyundai matrix ve crx ikiside düz vites.

Maxi
12.Mart.2012, 09:30
yanlız çoğu araçta neutral switch yani "vites boşta" switchi vardır demek hata olur.

daha çok şöyle düşünürsek doğru olabilir:
araç manuel vites ama cruise kontrol ünitesi opsiyon listesinde olan
%99.9 o araçta neutral switch olması lazım.
fakat diğer türlü büyük ihtimalle olmayabilir

eğer yoksa plan suya düşer sanırım ?

Godless Commie
12.Mart.2012, 09:32
Ben sadece kendime almıştım bir tane..

Röle kısmı da her oto elektrikçide 5 TL..

Remote Starter ünitesi için en uygun yer eBay bu arada.. Ben $145 + $20 nakliye gibi bir fiyata almıştım.

Üzerinde alarm, uzaktan kapı açma, cam kapama, uzaktan bagaj açma, uzaktan çalıştırma, ilave fonksiyonlar var..
Alarm çalışırsa anahtarlık üzerindeki ekranda araca nasıl musallat olduğu da görülebiliyor.
Hatta, tek tuşla durum raporu da alabiliyorsunuz. (Kapılar kilitli, camlar kapalı, aracın içi 12C, üzerinde kedi gezmemiş, vs. gibi..)

Godless Commie
12.Mart.2012, 09:34
yanlız çoğu araçta neutral switch yani "vites boşta" switchi vardır demek hata olur.

daha çok şöyle düşünürsek doğru olabilir:
araç manuel vites ama cruise kontrol ünitesi opsiyon listesinde olan
%99.9 o araçta neutral switch olması lazım.
fakat diğer türlü büyük ihtimalle olmayabilir

eğer yoksa plan suya düşer sanırım ?

Yo, düşmez..
O zaman ilk mesajdaki Plan A girer devreye. (montaj kutusunun içine kayar switch,vs..)

erhann
12.Mart.2012, 09:41
ben manuel aracta saglik gormuyorum ozellile eski modeller sahin vs el freni cekili haraket ediyor ;)

Godless Commie
12.Mart.2012, 09:58
ben manuel aracta saglik gormuyorum ozellile eski modeller sahin vs el freni cekili haraket ediyor ;)

Onun için o kadar uğraşıp vitesin boşta olduğunu teyit eden bir sistem yaptık ya..

Ayrıca, bir aracın eski olması fren gibi hayati önem taşıyan emniyet sistemlerinin çalışmayacağı anlamına gelmez.
Üç kuruşluk sorumluluk sahibi her insan evladının bu tür bakımları yapması/yaptırması gerekir..

Benim aracım da bu sene 14. yaşına giriyor, ama freni de, kornası da, motoru da her şeyi fıstık gibi çalışıyor.

Mehmet Gazihan
12.Mart.2012, 10:00
http://www.tayoyundunyasi.com/resimler/yedekParca/tel_switch.jpg

bundan bagla vites koluna sadece bostayken off olsun..

iynn-RS
12.Mart.2012, 10:01
kışın arabanın içini ısıtalım derken el frenini dondurmayalım:)

Godless Commie
12.Mart.2012, 10:04
kışın arabanın içini ısıtalım derken el frenini dondurmayalım:)

Düzenli olarak çalışan el freni donmaz.

20 yıl Alaska'da her gün el freni kullandım.. Debriyaj hidroliğinin donduğu günler oldu, el freni bir kere bire takılmadı.

Godless Commie
12.Mart.2012, 10:05
microswitch

bundan bagla vites koluna sadece bostayken off olsun..

O kadar kolay değil..
Vites kolu lineer hareket etmiyor, belli bir alanda "dolaşıyor"..

Mehmet Gazihan
12.Mart.2012, 10:06
tel swich lineer olmayan hareketler içindir sadece kol ortada durduğunda off olur..

onlarca arabaya uyguladım ben bu sistemi..

iynn-RS
12.Mart.2012, 10:06
Düzenli olarak çalışan el freni donmaz.

20 yıl Alaska'da her gün el freni kullandım.. Debriyaj hidroliğinin donduğu günler oldu, el freni bir kere bire takılmadı.


ben ankarada yaşıyorum çok gördüm el freni donan araba,kendi aracımdada yaşadım.

hatta bu kış kamyonetin vites halatı bile dondu:)


ben uyarımı yaptım:D


konu içinde teşekkür ediyorum.

Godless Commie
12.Mart.2012, 10:10
tel swich lineer olmayan hareketler içindir sadece kol ortada durduğunda off olur..

onlarca arabaya uyguladım ben bu sistemi..

O zaman ben yanlış anlamışım, kusura bakma..
Uygulama sistemini görmek isterim..

Mehmet Gazihan
12.Mart.2012, 10:23
al sana pratik bi cozum daha

http://www.audiogroupforum.com/csforum/showthread.php?t=12507

Godless Commie
12.Mart.2012, 10:36
al sana pratik bi cozum daha

Homemade neutral safety switch for manual transmission remote start (10 pics) - CARSOUND.COM Forum (http://www.audiogroupforum.com/csforum/showthread.php?t=12507)

Çok güzelmiş..
Güzelliği basitliğinde.

Ben hiç bir zaman benimki tek çözüm demedim.
Benimki de sonuç veren bir çözüm.

Maxi
12.Mart.2012, 10:40
al sana pratik bi cozum daha

Homemade neutral safety switch for manual transmission remote start (10 pics) - CARSOUND.COM Forum (http://www.audiogroupforum.com/csforum/showthread.php?t=12507)

bu çözüm güzel değil
ya metalin değen yerleri paslanır veya oksitlenirse ilerde

switch çözümü daha mantıklı ama hakan beyin dediği gibi
vitesin "boşta" konumu linear değil, belki sizin kullandığınız araçların vites konumları biraz farklı yada biz hatalı düşündük

ama bu vites boşta konumu benim için önemli
uzaktan araç çalıştırma değilde
benim maxidisplayde hem devir hem hız bilgisi gören dolu insan var
eğer bu vites boşta konumu olayını çözersem
ekrana vites bilgisini verebilirim sanırım
1. vites, 4. vites gibi


edit:
sonradan düşündümde
o yukarıdaki örnekte yayların vites koluna basan yerlerin paslanması oksitlenmesi pek mümkün değil
vites hareket ettiği sürece basan yerlerde sürtünme olacak ve değen bölgeler hep temiz kalacaktır.

Godless Commie
12.Mart.2012, 10:54
Basit cozumu var:
Engine Rpm / tailshaft rpm : gear ratio!

Mehmet Gazihan
12.Mart.2012, 11:09
http://hackadaycom.files.wordpress.com/2010/05/netral-gear-sensor-e1273419872613.jpg

boost by gear bile yapılır bu sensorle ((:

Maxi
12.Mart.2012, 11:10
Basit cozumu var:
Engine Rpm / tailshaft rpm : gear ratio!

vites formülünde sıkıntım yok
ama boşta sinyalini bir şekilde almam lazımki
mesela adam giderken boşa attı vitesi, ekranda ne göreceğiz ? N
yoksa hatalı vites görme şansımız yüksek

metinmb407
12.Mart.2012, 11:31
Güzel çalışma tebrikler :)

63owen63
12.Mart.2012, 11:41
Manuel de dalgınlıktan vites de unutulsa yada bi yerden biyere çekmek için dahi bi başkası direksiyona otursa viteste bıraksa mazallah el freni falan alır götürür gibi. Uygulama videonuz var mı ?

levent
12.Mart.2012, 14:20
Hakan abi yine çok güzel bir anlatım , ellerine sağlık :)


Manuel de dalgınlıktan vites de unutulsa yada bi yerden biyere çekmek için dahi bi başkası direksiyona otursa viteste bıraksa mazallah el freni falan alır götürür gibi. Uygulama videonuz var mı ?

Araç vitesteyken sistem tetik almıyor anladığım kadarıyla Mehmetcim :)

Yani el freni inik-boşta yada el freni çekik-vitesteyken sistem tetik almıyor kısacası.

DOHC
12.Mart.2012, 16:11
DIY olmasa bile bazı alarmların bu özelliği mevcut.....

CGR328
12.Mart.2012, 18:00
Proje Adı : || XXXX
Proje Yapımcısı : || XXXX (alıntı ise Alıntı olan yer)
Yapılan Araç Marka / model / yıl : || XXX / xxx / 2011
Projenin Konumu: || Amortisör / Motor / İç aksam / Vs...
Kullanılan Malzemeler: || 1 adet xx, 2 adet zz

konularınızı bu şekilde düzeltirseniz okuyanlar ve uygulamayı yapmak isteyenler için daha kolay olur başarılar tekrardan :icon_tup:

Godless Commie
12.Mart.2012, 19:05
vites formülünde sıkıntım yok
ama boşta sinyalini bir şekilde almam lazımki
mesela adam giderken boşa attı vitesi, ekranda ne göreceğiz ? N
yoksa hatalı vites görme şansımız yüksek

Olur mu hiç?

En üst vites oranı 0.8 diyelim.
(4. vites 1:1, 5. vites de 0.8:1 gibi mesela..

Engine rpm / tailshaft rpm belli bir değerin altında, ya da 0 ise, vites boştadır.

Şu anda anlatamıyorum tam olarak.. Yeni kalktım, biraz kafam açılsın, anlatırım detaylı.

Godless Commie
12.Mart.2012, 19:06
Manuel de dalgınlıktan vites de unutulsa yada bi yerden biyere çekmek için dahi bi başkası direksiyona otursa viteste bıraksa mazallah el freni falan alır götürür gibi. Uygulama videonuz var mı ?

Hayır, kesinlikle götürmez.. Bütün olay viteste iken çalışmamasını GARANTİ etmek zaten.

dragstar
13.Mart.2012, 01:54
Hakan abi çoğu japon otomobilinde neutral-clutch-wot-ct swicth gibi şeyler var, fakat avrupada arabalarda genelde olmaz

tabi düz vites için diyorum

cruise control varsa olabilir onn dışında gerek yok zaten, japonların elektrik sistemleri çok saçma oluyor

eline sağlık güzel uğraşmışın her zamanki gibi :D

berkay_aydin
13.Mart.2012, 01:56
Çok iyimiş gerçekten, dizel araçlarda özellikle soğuk havalarda sabahları ısınmasını beklemek sıkıcı oluyor :)

63owen63
13.Mart.2012, 02:25
Hakan abi yine çok güzel bir anlatım , ellerine sağlık :)



Araç vitesteyken sistem tetik almıyor anladığım kadarıyla Mehmetcim :)

Yani el freni inik-boşta yada el freni çekik-vitesteyken sistem tetik almıyor kısacası.

Yanlış anlamış levo'cum tekrar baktım, farkettim :)

levent
14.Mart.2012, 00:09
Hakan abi çoğu japon otomobilinde neutral-clutch-wot-ct swicth gibi şeyler var, fakat avrupada arabalarda genelde olmaz

tabi düz vites için diyorum

cruise control varsa olabilir onn dışında gerek yok zaten, japonların elektrik sistemleri çok saçma oluyor

eline sağlık güzel uğraşmışın her zamanki gibi :D

saçma değilde daha baside indirgenmiş diyemez miyiz kemal, yoksa öperim geldiğimde bak :D

Schumi
14.Mart.2012, 01:14
Immobilizer olan araçlarda kontak anahtarı takılı değilse yada anahtar kontak bölgesine oldukça yakın değilse araç çalışmaz mağlesef. Transponder chipinden bir kopya felan koysak bu seferde hırsızlara davet olur. Bende çok istiyordum remote start ama en pahalı sistemler bile güvenli gelmiyor hırsızlığa karşı.

Godless Commie
14.Mart.2012, 01:52
Immobilizer olan araçlarda kontak anahtarı takılı değilse yada anahtar kontak bölgesine oldukça yakın değilse araç çalışmaz mağlesef. Transponder chipinden bir kopya felan koysak bu seferde hırsızlara davet olur. Bende çok istiyordum remote start ama en pahalı sistemler bile güvenli gelmiyor hırsızlığa karşı.

UNIVERSAL BYPASS MODULE car alarm remote starter | eBay (http://www.ebay.com/itm/UNIVERSAL-BYPASS-MODULE-car-alarm-remote-starter-/390302604124?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5adfd91b5c#ht_4699wt_1037)

fdl
15.Mart.2012, 08:57
eliniz sağlık güzel bir sistem gayet kullanışlı olur bence...
a.cem adlı kullanıcı bu tarz işlerden anlıyor ve devrelerini yapıyor ondan bide turbo timer alacaksın bu sistemin üstüne...offf tadından yanmez...

Godless Commie
15.Mart.2012, 09:37
eliniz sağlık güzel bir sistem gayet kullanışlı olur bence...
a.cem adlı kullanıcı bu tarz işlerden anlıyor ve devrelerini yapıyor ondan bide turbo timer alacaksın bu sistemin üstüne...offf tadından yanmez...

Benim kullandığım sistemin turbo timer özelliği zaten var.
İsterseniz aktive edebiliyorsunuz.
Anahtarlıktan bir kod girmeniz yetiyor. Çalışma süresini de ayarlayabiliyorsunuz hatta.

fdl
15.Mart.2012, 09:43
ooovvvvv yooooooooooooo....
süpermiş gerçekten çok kullanışlı bişey...teşekkürler bilgilendirme için...

Godless Commie
15.Mart.2012, 09:57
Bu arada, kullandığım remote starter + alarm sistemini bu kullanıcıdan almıştım.
Tüm ürünlerin linki:

gmwhitelude | eBay (http://www.ebay.com/sch/gmwhitelude/m.html?_kw=remote%20starter&_clu=2&_fcid=204&_localstpos=&_sop=3&_ssn=gmwhitelude&_stpos=&gbr=1)

Yanılmıyorsam, benim aldığım da şu:

FM 2 WAY CAR ALARM REMOTE START STARTER KEYLESS ENTRY!! | eBay (http://www.ebay.com/itm/FM-2-WAY-CAR-ALARM-REMOTE-START-STARTER-KEYLESS-ENTRY-/250439228113?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a4f575ad1)

semihx
19.Mart.2012, 01:41
a4 b5 1.8t e monte etmistim, benim aldigim 20 euro civari uyduruk biseydi, elfireni icin bi anahtar geliyor, elfireni cekili iken ( anahtar basili deyil ) mars basiyor arac. ilk yaptigimda immo yüzünden tekrar kapaniyordu arac. immo ecu dan iptal oldu ama gene sistem calismadi. neden calismadi diye arastirirken, ögrendim ki ;

ecu immodan gelen koda göre aracin calismadina izin veriyor, dogru kod gelince calisiyor arac. immo iptalinde ise immo kodunun yanlis gelmesi halince calismasi programlaniyor. yani herhangi bi kodun gelmesi gerekli. bende anahtarin icinde ki immo kapsülünü kontagin oraya silikonladim. böylece sorun cözülmüstü. rahatca calinma riski artiyor ama bu saatten hangi hirsiz sallar b5 deyip yapmistim.


birde aldigim alet cin mali oldugu icin gelen aciklamadan sadece aletin giris ve cikislari vardi. yani audi hakkinda bisey yoktu. ilk basta evde kurup denedim. sonra araci calistirarak hani kademede nerde elektrik oldugunu gördüm ve iki sistemi birlestirdim. benim baya zamanimi aldim ama calismisti :)


bu arada actiginiz konulari takip ediyorum gercekten cok iyi. tebrikler.

Godless Commie
20.Mart.2012, 18:43
Konu ile ilgili olarak, ben montaj ile debelenirken eşimin telefonu ile çektiği birtakım fotoğrafları buldum.

Buyrun:

http://img843.imageshack.us/img843/6416/img00047201105171540.jpg

http://img204.imageshack.us/img204/4417/img00045201105171540.jpg

Godless Commie
20.Mart.2012, 18:44
http://img594.imageshack.us/img594/193/img00044201105171539.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/1441/img00043201105171539.jpg

levent
20.Mart.2012, 20:53
çay herzaman kadronun olmazsa olmazı hakikaten tanışma mesajındaki tanıma direk oturuyor abi :)

ayrıca tebrik ederim, ellerinize sağlık :)

alpello
17.Mayıs.2012, 22:58
bu yapılan işlemi otomobilin orjinal anahtarına adapte edebiliyormuyuz?

drakyuz
30.Kasım.2013, 12:47
otomatik ve anahtarsız girişli bir araca(2008 impreza 2.0) böyle bir montaj daha kolay olmalı değil mi...benim aracıma önerebileceğiniz bir modül var mı

yakuza
30.Kasım.2013, 15:44
abi şu pratik zeka ve tecrübene hayranım

emrekuzdere
30.Kasım.2013, 16:02
Benim konuyla ilgili merak ettiğim şey, bu sistem araca ne kadar süre marş basıyor? Motorun çalıştığını algılayana kadar mı basıyor, yoksa belirli bir süre kadar basıp çekiyor mu? Yani az marş basması veya çok marş basması nasıl engelleniyor ?

Godless Commie
30.Kasım.2013, 23:50
Benim konuyla ilgili merak ettiğim şey, bu sistem araca ne kadar süre marş basıyor? Motorun çalıştığını algılayana kadar mı basıyor, yoksa belirli bir süre kadar basıp çekiyor mu? Yani az marş basması veya çok marş basması nasıl engelleniyor ?

Marşa basma işlemi için iki yöntem var:

İstersen 0.6 saniyeden başlayan bir listeden seçenek yapabiliyorsun. (0.6, 0.8, 1.0, 1.2 vs gibi)

Ya da, motor devrini algılayan bir sistem kullanıyorsun. Burada, devir 300 gibi bir değeri geçtiği an marşa basmayı kesiyor.
Devir algılaması ise ister devir saatine giden hattan alınıyor, istersen de buji kablolarından birine bağlanan bir endüktif hat ile okunuyor.

Her iki durumda da, motor belli bir sürede çalışmazsa kesiyor, bir süre bekledikten sonra tekrar deniyor. Üç denemede motor çalışmazsa bir daha uğraşmıyor, anahtarlığa haber gönderiyor.


3 yıl 2 ay sonra gelen edit:

Bu mesajı beğenmeyen arkadaşın neden beğenmediğini tüm samimiyetimle merak ediyorum.
Neyi nasıl yanlış açıklamışım, ya da neyi eksik anlatmışım, anlayamadım.
Vallahi kafam karıştı.

GokhanK.
02.Aralık.2013, 15:18
sattığım megane coupe aracımda vardı. kadın 6 milyara taktırmış. faturaları filanda duruyodu.
işimi görmedi diyemem ama bence inanılmaz gereksiz birşey. yani o paraya çok daha farklı şeyler yapılabilir... şahsi fikrim.

Godless Commie
02.Aralık.2013, 18:36
İnanılmaz gereksiz olan, teknik bilgi alışverişi amacı ile açılan bir konuya bu şekilde bir mesaj yazmaktır.

SaLvi
02.Aralık.2013, 23:28
İnanılmaz gereksiz olan, teknik bilgi alışverişi amacı ile açılan bir konuya bu şekilde bir mesaj yazmaktır.

:icon_tup:

Maxi
03.Aralık.2013, 06:42
ayrıca kadın 6 milyar verdiyse herkes aynı parayamı taktıracak?
hakan abi sanırım alarm sistemini 120$ aldı ve kendi taktı.

120$ = 6 milyar
aynı yani :D

GokhanK.
06.Aralık.2013, 15:21
İnanılmaz gereksiz olan, teknik bilgi alışverişi amacı ile açılan bir konuya bu şekilde bir mesaj yazmaktır.

iyide yazmışım zaten. şahsi fikim diye? yada açtığınız konu gereksiz mi demişim? boş iş filan mı yapıyorsunuz yazmışım?


ayrıca kadın 6 milyar verdiyse herkes aynı parayamı taktıracak?
hakan abi sanırım alarm sistemini 120$ aldı ve kendi taktı.

120$ = 6 milyar
aynı yani

ben kadının yapmış olduğu iş ile ilgili olarak yazım. ayrıca " işimi görmedi diyemem ama bence inanılmaz gereksiz birşey" yazmışım zaten. bazen çok anlamsız gereksiz konuşmalar cvplar içine giriyorsunuz. bilmiyorum farkında mısınız da?
burası paylaşım platformu. ilk yapanda kullanacak olan da arkadaş değil. o açmış paylaşmış ne güzel bi işe kalkışmış. helal da olsun. kimse bu kadar uğraşıp da resim çekip de anlatmayla uğraşmaz.hem kadın 6 milyara yaptırmış. bak adam yapıyor işte daha ucuza. hemde kat kat ucuza. burda biraz anlayış çerçevesinde okusanız yazıyı aslında yapılan işin nerelerde ne kadar paralara yapıldığını söylemek istemişim.

saygısızlık olarak algılamayın ama davranış tarzınız bana göre yanlış.

edit ihtiyacı duydum. yaş olarak da benden baya büyüksünüz. tekrar tekrar saygısızlık olarak algılamayın lütfen.

ismetgt
26.Aralık.2013, 03:15
e bu arabalarda immobolizer yok mu araba anahtari tanimadan nasil calisiyor???