Orijinalini görmek için tıklayınız : CRX için neler yapılabilir?
Merhaba,
ilk önce şunu belirteyim arama yaptım ancak sonuç çıkmadı.
http://f1203.hizliresim.com/v/c/3fmz1.png (http://f1203.hizliresim.com/v/c/3fmz7.png)
http://www.google.com.tr/search?q=site:techturkey.com+intitle:"crx"
CRX 1.6i-16 (D16A9) CRX için neler yapılabilir? bütçe 3000€.Araç 189k KM'de.
Displacement : 1,598 cc (97 cu in)
Bore and Stroke : 75 mm × 90 mm (3.0 in × 3.5 in)
Compression : 9.5:1
Power : 130-137 hp (96.9-102.1 kW, 132-140 PS) at 6,800 rpm
Torque : 105 lb·ft (14.5 kg/m, 143 Nm) at 5,700 rpm
Valvetrain : 16 valve (4 valves per cylinder)
Redline: 7,200 rpm
Stock 0.5 bar turbo ile sıkıntısız yürüdüğünü duymuştum, benım istediğim Type-R ile yürüyecek şekilde nasıl olabilir, Turbo mu yoksa N/a olarak ne kadar yüklenebiliriz?
o kadar cok sey yapabilirsinki :)
headers
cometic 0.27 ince conta
port polish
filtre
egzos
ower size subap
chip
gideri var yani :))) daha birsuru sey yazilir
o kadar cok sey yapabilirsinki :)
headers
cometic 0.27 ince conta
port polish
filtre
egzos
ower size subap
chip
gideri var yani :))) daha birsuru sey yazilir
3000euro ne kadar yeterli olur bilmiyorum belki artabilir bile belki yetmeyebilir ama kesinlikle turbo derim izmirde can aydında musa turboladılar fakat musa sanzımandan cok sıkıntı yasadı can abide ayarları yapmadan söktü diye biliyorum turbolusu gercekten zevkli olucaktır diye tahmin ediyorum.
yukarıdaki listeye ek olarak
ayarlı kasnak
hafif volan
kısa
ekleyebilirsin komple aracı söktügün takdirde en fazla 50 kg atabilirsin arabadan ön koltuk 13kg filandı yanlıs hatırlamıyorsam yani sökmeye değmez 50kg için :)
Ama turbo candır :)
Aklımda olanlar 4-2-1 Headers, düz boru, custom filtre kit, chip, port polish, hafif volan, carbon kaput vs. var, ama detaylı motor için buraya açma gereği duydum, Yada direk 5000 € k2x accord alıp swaplamak :)
Aklımda olanlar 4-2-1 Headers, düz boru, custom filtre kit, chip, port polish, hafif volan, carbon kaput vs. var, ama detaylı motor için buraya açma gereği duydum, Yada direk 5000 € k2x accord alıp swaplamak :)
b16 swap düşünmedinmi peki bence bunuda aralarına ekle d serisi b kadar verimli degil b'nin artıları cok fazla en büyük avantajı vtec olması komple gırtlak yüklü b ile komple gırtlak yüklü d arasında cok fark var diye biliyorum ilk başlarda b koyup b yi yüklemek bence en mantıklısı olur.
Aklımda olanlar 4-2-1 Headers, düz boru, custom filtre kit, chip, hafif volan, carbon kaput vs. var, ama detaylı motor için buraya açma gereği duydum, Yada direk 5000 € k2x accord alıp swaplamak :)
aslinda bi supercharger da fena olmaz :)
halilcan9455
11-03-2012, 19:39
2mb-9HmqRqs
görüntü kötü ama fikir sahibi olunabilir
b16a2 swap
.b16b pıston,sımota fıltre,otto eksoz..
araç siteden birisine ait.
2mb-9HmqRqs
b16a2 swap
Evet takip etmiştim, aklımda var.
b16 swap düşünmedinmi peki bence bunuda aralarına ekle d serisi b kadar verimli degil b'nin artıları cok fazla en büyük avantajı vtec olması komple gırtlak yüklü b ile komple gırtlak yüklü d arasında cok fark var diye biliyorum ilk başlarda b koyup b yi yüklemek bence en mantıklısı olur.
Evet aslında en kötü tarafı vtec olmaması, o yüzden biraz soğuk bakıyorum d16ya b16da düşünebilirim.
aslinda bi supercharger da fena olmaz :)
Aslında SC Tam CRXlik gibi :) gaza bas ve uç tam CRX karakterinde :) ama atmosferikten bekleneni alamazsam düşünebilirim.
DaRkNeSs-
11-03-2012, 19:43
3000euro ne kadar yeterli olur bilmiyorum belki artabilir bile belki yetmeyebilir ama kesinlikle turbo derim izmirde can aydında musa turboladılar fakat musa sanzımandan cok sıkıntı yasadı can abide ayarları yapmadan söktü diye biliyorum turbolusu gercekten zevkli olucaktır diye tahmin ediyorum.
yukarıdaki listeye ek olarak
ayarlı kasnak
hafif volan
kısa
ekleyebilirsin komple aracı söktügün takdirde en fazla 50 kg atabilirsin arabadan ön koltuk 13kg filandı yanlıs hatırlamıyorsam yani sökmeye değmez 50kg için :)
Ama turbo candır :)
hoop ben sökmedim turboyu :D
ama ayar işinin bitmediği doğru :) özgünün izmire gelmesini beklemedeyiz.
aslında projede geliştirmeler oldu ama konumu güncellemiyorum. hepsi bitip yürüyüp piyasaya çıkınca güncelleyeceğim :)
obd1 distribütöre çevirirp aem ems taktık, darton gömlek çaktık enjektör büyüdü w.g. tial ile değişti vs. vs.
turbo candır evet ama sıkıntıları da vardır :) gerçi type-r ile yürüsün yeter derseniz bütçe yeterli gelir.
aslına bakarsanız o kadar para varsa motoru satıp b16 swap yapın çok daha iyi bişey yapmış olursunuz önü de gayet açıktır.
mesela ben motor içi herşeyimi yaptım ama şimdi aklım şanzımanda , 300 bg civarı her an kırılabilecek durumda şanzıman :)
b16 taksaydım aklımda hiç soru olmazdı.
işi doğrusu crx e para harcayacak olsaydım tekrar, kesinlikle en azından b16 üzerinden devam ederdim..
Bursada gökhan abinin rexi şimdide okan abi yaptı aynısını filan filan
Can abi gelmiş okuma can abi yorum yap :D
edit: can abi yanlıs istihbarat almışız abi kusurumuza bakma :D
Yine benim dedigimi geldik b16 yapıp doldurmak en iyisi yine :D
b16, custom filtre + 4-2-1 headers + düz boru (giriş çıkış kolaylaştırmak için), hafif volan, port polish, Neptune ecu, hafifletme ve carbon ile can yakar mı diyorsunuz :)
o bütçeye d çıkar b girer :D
Peki D16A9 vtec çevirsek?
B16A 2nd Gen DOHC VTEC Engine & Manual 5 Speed Hydraulic Transmission 92-95 - Honda & Acura (http://www.jdmtigerjapanese.com/honda-acura/b16a-2nd-gen-dohc-vtec-engine-5-speed-hydraulic-transmission.html)
1400 € ediyor, bununla beraber neler gerekecektir.
b16 kısa şanzıman filtre egzoz yürüyen akşamda güçlendirme frenlerde güçlendirme oldu bitti :D
O Zaman zorlar gibi geliyor b16
B16A 2nd Gen DOHC VTEC Engine & Manual 5 Speed Hydraulic Transmission 92-95 - Honda & Acura (http://www.jdmtigerjapanese.com/honda-acura/b16a-2nd-gen-dohc-vtec-engine-5-speed-hydraulic-transmission.html)
1400 € ediyor, bununla beraber neler gerekecektir.
o paralara geleceğinimi zannediyosun
o paralara geleceğinimi zannediyosun
Avusturya da sıkıntı çıkacağını zannetmıyorum, taş çatlasa 1700 diyelim hadi 2000 olsun, o yüzden zorlayacaktır dedim.
3000€ para b16 swap yeter mi? bence yetmez d16a9 n\a değer mi değmez mantıklı olan çıtır turbo dediğin gibi 0.5 bar.. üfle gitsin stok type-r ile yürürsün
d16a9 motor 3000 euro gommek bence mantıksız,o paraya b16 koyar arkama bıle bakmam..
3000€ para b16 swap yeter mi? bence yetmez d16a9 n\a değer mi değmez mantıklı olan çıtır turbo dediğin gibi 0.5 bar.. üfle gitsin stok type-r ile yürürsün
Bence de yetmez, n/a neden değmez?
2mb-9HmqRqs
b16a2 swap
vıdeodakı arac benım ve motorda neler oldugu yazıyor,nasıl yurudugu ortada..:)
vıdeodakı arac benım ve motorda neler oldugu yazıyor,nasıl yurudugu ortada..:)
41 Kere Maşallah Hocam toplamda kaça mal oldu?
d16a9 motoru atmosferik olarak toplamak başlı başına sıkıntı olur senin için ve beklediğini bulamazsın. en iyisi ustasını bul çıtırdan bi turbo yap kurtul
41 Kere Maşallah Hocam toplamda kaça mal oldu?
motoru 2 sene once 6 lıraya almıstım,uzerınde hasport gıbı hazır alınıp takılan aks,kulak ıvır zıvır hıc bısey yok,zaten sadece uymayan motor kulakları gerısı basıt..
tuner faruk
11-03-2012, 22:01
Tek yapacağım D16A9 u çıkartıp B18c5 koymak olur :)
d16a9 motorda n\a boşa para harcamak yapabileceklerin piston headers conta port polish kelebek emme beyin chip düz boru egzoz güzel cai ne bilim kısa şanzuman aracı hafifletebilirsin.. bunlar yazarken kolay ama yaparken 3-5 liradan çok büyük paralar açıyor sana motoru açıp kapamak sadece 1000 lira gibi düşün extra malzemeler ile elindeki para bakmışsın azalmış gel gelelim sonuca ilk haline göre çok çok iyi olacağı kesin ama yürüdüğü araba yine vti gti tdi :D type-r zor anca 1.5 2 boy gerisinden takip edersin cam car olursun :D yani şu saydıklarımı yapıyorsun verdiği güce bakıyorsun yapılmş örnekler var 150 bilemedin 160 hp alırsın zor ihtimal ee zaten bir b16a2 160 hp yada ne bilim stok motora 0.5 hp üflersen ne bilim darkness can abi daha iyi bilir ama 180-190 hp alırsın die düşünüyorum.. o zaman kasa hafifliğinden yürürsün tayya-r ile :D
benım kendı şahsi fıkrım,crx ıcın en ıdeal motor b serısı olan,d serısı bır crx ıle b serısı bır crx arasında bence cok fark var,o zevkı aldıktan sonra vazgecmek zor..
benım kendı şahsi fıkrım,crx ıcın en ıdeal motor b serısı olan,d serısı bır crx ıle b serısı bır crx arasında bence cok fark var,o zevkı aldıktan sonra vazgecmek zor..
gökhan abi tamam b serisi tabiki d 'den daha iyi ama 3000€ geçmez mi abi swap eli aya düzgün bi motor 5000 TL ıvırı zıvırı geçmez mi sen daha iyi bilirsin görmüş geçirmiş adamsın :D
Haydaa, çık işin içinden çıkabilirsen.. b16a2 swap diyorsunuz yani.. Peki bu motor kodu hangi araçlarda var? eglerde var mı?
d16 da benm aracım sanırım en yüklü olanlardan birisi piston volan subap polish kelebek kısa vs var tahmini 150-160hp arasında ama yürüdüğü araclar vtecler egzantrik koysam belki typer ile yururum ama gereksiz masraf her an sorun cıkartabilir yaglama problemi en buyuk sorun zaten bence o sekilde toplu para varsa b16 koymak en mantıklısı yada butceyi biraz daha aşıp k20 :)
Kanka adam yurtdısında :D bırak b koysun :D
Tek yapacağım D16A9 u çıkartıp B18c5 koymak olur :)
faruk damar yapma bize :D
d16 da benm aracım sanırım en yüklü olanlardan birisi piston volan subap polish kelebek kısa vs var tahmini 150-160hp arasında ama yürüdüğü araclar vtecler egzantrik koysam belki typer ile yururum ama gereksiz masraf her an sorun cıkartabilir yaglama problemi en buyuk sorun zaten bence o sekilde toplu para varsa b16 koymak en mantıklısı yada butceyi biraz daha aşıp k20 :)
ömerinde dedigi gibi işin özü b serisi :D
Aslında hiç uğraşmadan dizellerden çıkan turbo ile ufak ufak üfleyip keyfimemi baksam? ama @Günkut inat etti bana b16 swaplatacak :D
Aslında hiç uğraşmadan dizellerden çıkan turbo ile ufak ufak üfleyip keyfimemi baksam? ama @Günkut inat etti bana b16 swaplatacak :D
İmkanların bizimkilerin üstünde ve parcaların bizden ucuz turbo sakıncalı derdi bitmez :D
koy b16yı bak keyfine imkanın varsa b18 koy cok cok daha güzel olur cıtan cok fazla yükselir tercih senin ve parada ..
İmkanların bizimkilerin üstünde ve parcaların bizden ucuz turbo sakıncalı derdi bitmez :D
koy b16yı bak keyfine imkanın varsa b18 koy cok cok daha güzel olur cıtan cok fazla yükselir tercih senin ve parada ..
O Zaman şuan bu motora fazla masraf yapmayıp, headers,filtre,egzoz yapıp 1 sene bekleyip k2x accord alıp swaplamak lazım, çünkü bu işin sonu k24e kadar gidecek :D
k20 filan koydugunda bu sarkıyı hatırla
GuZ7OCMZqvc&ob=av3e
DaRkNeSs-
12-03-2012, 02:28
bu proje tr de mi avuturyada mı yapılacak?
avusturyada ise boşa konuiuyoruz koy bi b16 geçsin :)
o paraya her türlü temizinden bi makina bulursun :)
daha sonra yapacağın ise ilk başta stock b serisine 0.5 basmak olsun 220-230 civarı bi güç çıkar 900 kg bi arabayla kpro lu type-r geçersin diye tahmin ediyorum :)
k20 şasede işlem gerektirir diye biliyorum ben ömer , yanlışım varsa düzeltilsin tabi :)
bence b serisi swap avusturya da o paralara rahatça halledilir resmi olarakta .
Proje Avusturya da yapılacak, tabi yapılırsa.B16 yada B18 olabilir.Orada böyle konuşabileceğim usta malesef yok, şimdi swap işine girelim desek sıkıntı üstüne sıkıntı çıkacaktır.
bulabilirsen b16b yap bak keyfine ,hatta bulabilirsen 2 tane birinide bana gönder :D
bulabilirsen b16b yap bak keyfine ,hatta bulabilirsen 2 tane birinide bana gönder :D
Eyvallah, işleri yoluna koyayım hepiniz davetlimsiniz, Macaristan daki drag yarışlarına gideriz :D
Eyvallah, işleri yoluna koyayım hepiniz davetlimsiniz, Macaristan daki drag yarışlarına gideriz :D
macar hatunlar içinde baya bi iyi diyolar :D
macar hatunlar içinde baya bi iyi diyolar :D
Abi Avusturya dakiler daha iyi ama macar hatunları drag için bonus olabilir :D
Abi Avusturya dakiler daha iyi ama macar hatunları drag için bonus olabilir :D
biz orda kaza filan yaparız laa :D
biz orda kaza filan yaparız laa :D
Allah korusun hiçbirşey olmaz, ama gel bir bak derim :D
Allah korusun hiçbirşey olmaz, ama gel bir bak derim :D
yok bakmiim dengem bozulur,ayarım kaçar :D
DaRkNeSs-
12-03-2012, 11:40
b18 fiyatları nedir orda bilmiyorum ama tabi ki b18 daha iyidir :) senin istediğin type-r lar ile yürüme işi b18 ile çok daha kolay
stock makina + filtre egzos headers baya bi fark atmana yeter stock type-r a :)
RottingChrist
12-03-2012, 13:03
yürütmeye harcadığını yolda tutmaya ve durdurmaya da harcamazsan işin zor. keyiften ziyade korkusunu yaşarsın.
bizim siyarikslerde asd var laa :D
Napıcaz ne edicez çok karıştı..
hayy agzını opem kardes,daha ne yazılırkı..
olay yurt dısında gecıyorsa kesınlıkle b serısı dıyorum ben..
B16a2 sanırım 1.6i-16 VT CRXlerde çıkıyor.
crx vtec lerın orjınal motor kodu b16a1 dır ve 150hp
crx vtec lerın orjınal motor kodu b16a1 dır ve 150hp
abi b16a1 modlasak olmaz mı? direk satıp VT alsam?
valla bence olur,zaten orjınalınde olan bır motor takarken zorlanmazsın,aks dı kulaktı tesısattı ugrasmazsın,ufaktan yukledınmı guzel olur
http://pic.autoscout24.net/images-big/982/969/0195969982003.jpg
4500 € satıyor bunu 3000€ alırız, keyfimize bakarız :D
http://pic.autoscout24.net/images-big/982/969/0195969982003.jpg
4500 € satıyor bunu 3000€ alırız, keyfimize bakarız :D
sende varya madem elınde ımkan var ne ugrasıyon d16 falan,al bunu arkana bıle bakma,tr de yokkı anasını satayım,olsaydı coktan altımdaydı..
sende varya madem elınde ımkan var ne ugrasıyon d16 falan,al bunu arkana bıle bakma,tr de yokkı anasını satayım,olsaydı coktan altımdaydı..
abi karar verin b16dan d16 oldu..
yok yok d16 oldugu falan yok,bu resımdekı arac ee8 crx vtı uzerınde b16a1 motor var 150 hp,ımkanın varsa bunu al dıyorum,kendı aracına swap falan yapmaya ugrasma..
tuner faruk
12-03-2012, 17:23
Gebrauchtwagen: Honda, CRX, 1.6i-16, Benzin, (http://www.autoscout24.at/Details.aspx?id=cluk4jwgkjzm)
Bence bunada bi göz at :)
yok yok d16 oldugu falan yok,bu resımdekı arac ee8 crx vtı uzerınde b16a1 motor var 150 hp,ımkanın varsa bunu al dıyorum,kendı aracına swap falan yapmaya ugrasma..
Aynen abi bu daha mantıklı olacaktır, herşey ucuz gibi görünüyor ama el emeği çok pahalı swap desen temiz 6,7 € tutardı, böyle daha iyi olacaktır, yetişirse 2012 macaristan drag yarışlarına belki.Yetişmezse 2013 turbolu bir şekilde olacaktır.. Allah izin verirse 2013 yazında herkesi beklerim :)
turboyumu satıyor arabayımı bellı degıl:D turbonun resımı daha cok
Gebrauchtwagen: Honda, CRX, 1.6i-16, Benzin, (http://www.autoscout24.at/Details.aspx?id=cluk4jwgkjzm)
Bence bunada bi göz at :)
Araç almadan önce hepsine bakmıştım burdakilerin (del-sol hariç) bu aracta arkadaşımın dediğine göre acayip bi ses geliyordu ama öyle böyle değil.
Aynen abi bu daha mantıklı olacaktır, herşey ucuz gibi görünüyor ama el emeği çok pahalı swap desen temiz 6,7 € tutardı, böyle daha iyi olacaktır, yetişirse 2012 macaristan drag yarışlarına belki.Yetişmezse 2013 turbolu bir şekilde olacaktır.. Allah izin verirse 2013 yazında herkesi beklerim :)
hayırlısı olsun ne dıyelım,tam olarak nerde yasıyorsun,orada ne araclar var,hangı motor kac lıra,kım takar kaca yapar bılemedıgımız ıcın ezbere konusuyoruz..
hayırlısı olsun ne dıyelım,tam olarak nerde yasıyorsun,orada ne araclar var,hangı motor kac lıra,kım takar kaca yapar bılemedıgımız ıcın ezbere konusuyoruz..
Eyvallah abi yardımlarınız için, ilgilenmeniz yeter.VT aldığımda yine başınızı ağrıtacağım :icon_tup:
uzaklardada olsa crx vti yıne bızımdır..:D
DaRkNeSs-
12-03-2012, 19:48
avrupada b16a1 kodlu 150 lik makinalar var link verdiğin resimdeki araç da çok diri duruyor.alınabilir yüklenebilir
bu arada dip not
japon amcalar her zamanki gibi uyuzluk yapıp jdm modellerinde crx sir olarak 160 bg lik makinayı koymuşlardı yanlış hatırlamıyosam,japonya dışına özel sipariş harici seri olarak çıkmadı malesef. :)