PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vento için açık hava filtresi önerisi

MaXi_06
11-03-2012, 22:39
Selam arkadaşlar benim 1.6 AFT motor vento'm var.. Bildiğiniz üzere golf 3 lerle çoğu parçası ve özellikleri aynı. Gelecek ay 16" bbs rs1 jant almayı düşünüyorum dolayısıyla çekişten biraz düşecek araba bunu da açık hava filtresiyle biraz olsun çekişini arttırmayı düşünüyorum..

Benim sorum açık hava filtresi takıldığında hava akışmetresi bozuluyor mu? Bozuluyorsa tahminen ne kadar sürede bozulur?
Aracım sıralı sistem lpg li bundan dolayı sıkıntı olurmu?
Birde alabileceğimiz ses ne derece olur? cliolarda çok güzel ses alınabiliyor bizim araçtanda alınabilirmi?
marka olarak ne tavsiye edersiniz?

Rec.O
12-03-2012, 12:46
birincisi bold yazmak yasak ikincisi filtrenin bi etkisi olmaz pek ses alırsınız anca.debimetrede sıkıntı yaratıyor diye duydum komple kit alırsınız..onun yerine bi düz boru son susturucu takın biraz da olsa fark edecektir diye düşünüyorum, motordan anlayan arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaktır.

kurtbil
12-03-2012, 13:20
Filtre seçimin kuru tip Aem olsun.Yağlı filtre Maf sensörünü bozuyor zamanla

MaXi_06
13-03-2012, 00:58
birincisi bold yazmak yasak ikincisi filtrenin bi etkisi olmaz pek ses alırsınız anca.debimetrede sıkıntı yaratıyor diye duydum komple kit alırsınız..onun yerine bi düz boru son susturucu takın biraz da olsa fark edecektir diye düşünüyorum, motordan anlayan arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaktır.

Kusura bakmayın acemilikten oldu birazda alışkanlık :D dikkat ederim bundan sonra..

Düz boru olmasada katalizatör görünümlü susturucu var sonrası krom düz boru ve myracing son susturucu var aracımda. Ayrıca ventolara uygun komple kit yok malesef. Custom olarak bende hallederim kiti sonuçta sanayiciyim krom boru bükme vs işlemleri kendimde yapabilirim.

bLackModeL
13-03-2012, 10:35
apexi filitre verelin sana o zaman 1.4 is aracımda kullanıyorum barız hıssettım arabanın degerını skunk2 emme vti kelebek headers duz bru sonda oem vti var apexiden once hks replıka vardı araba gıtmıyomus :D sımdı gıdıyoo speclere gore

MaXi_06
13-03-2012, 12:22
Fiyatı ne kadar acaba? birde aem dryflow kuru olduğu için akışmetre bozmaz diyorlar aapexi yağlı mı?

HardCore
14-03-2012, 19:59
aem dry flow alabilirsiniz, hem yağsız hemde geçirgenliği en yüksek filtre
edit: akış metreyide, egzozcuda 70mm boru kıvırttıktan sonra delik açıp ufak bir conta yardımıyla takabilirsiniz. bu da bir alternatif sonuçta

emresener
14-03-2012, 21:00
Arac 8v ses gelmez pek filtre ile :d

geçiştende o kadar düşmüyor ne bekliyorsunuz oda önemli sonuçta 102bg 8v 1.6 motor araba :D

egzoz konusunda Kat+orta susturucu iptal son susturucu org. olarak mükemmel sonuç aldım :D 3bine kadar ses yok 3.bınde sonra tok bi ses :D

Vento piyasası hareketlendı bu ara.. Kazasız belasız kullanın.. paylaşırsanız aracın fotograflarını meraktayım :D

MaXi_06
14-03-2012, 23:14
Bendede orta susturucu ve son susturucu var sonuç hiç fena değil bende çok memnunum aslında bendende aynen.. myracing son susturucuyla güzel oluyor biraz tok biraz yırtık bir ses tonu var :D

hava filtresi denedinmi sen sahi sana sormadım ben hiç yaa :D

Aracı tanıyorsun hatta seninle muhabbet etmişliğimiz var :D 06 H 6400 :D

emresener
15-03-2012, 08:15
Bendede orta susturucu ve son susturucu var sonuç hiç fena değil bende çok memnunum aslında bendende aynen.. myracing son susturucuyla güzel oluyor biraz tok biraz yırtık bir ses tonu var :D

hava filtresi denedinmi sen sahi sana sormadım ben hiç yaa :D

Aracı tanıyorsun hatta seninle muhabbet etmişliğimiz var :D 06 H 6400 :D

Filtresiz denedim ben.. Pek ekşın olmadı :D

Onamdar
15-03-2012, 09:58
valla bende aft golf var
ram air taktım ses olarak 4 bine kadar çok bi fark yok 4 binden sonra çok tatmin edici bi ses var :D
performans arttı diye düşünüyorum ama psikolojikmi bilemem :)

MaXi_06
15-03-2012, 13:18
valla bende aft golf var
ram air taktım ses olarak 4 bine kadar çok bi fark yok 4 binden sonra çok tatmin edici bi ses var :D
performans arttı diye düşünüyorum ama psikolojikmi bilemem :)

Peki ya akışmetrenin durumu nasıl bozulma gibi bir sorununuz oldumu?

MaXi_06
15-03-2012, 13:23
aem dry flow alabilirsiniz, hem yağsız hemde geçirgenliği en yüksek filtre
edit: akış metreyide, egzozcuda 70mm boru kıvırttıktan sonra delik açıp ufak bir conta yardımıyla takabilirsiniz. bu da bir alternatif sonuçta

İşte sorun akışmetrenin bozulma korkusu başka birşey değil. 3-5 bg kazanacak diye arabanın akışmetresinden de olmak istemiyorum sonuçta biraz da tuzlu fiyatı var :) O hallolduktan sonra gerisi benim için kolay bir boş vaktimde hava filtresi kutusunu söküp alttan krom boru büktürüp çıkartırım hava filtresinin karşısına motor tarafınıda izole ettikmi akışmetreyide dediğiniz gibi monte ettikmi bir krom boruya işlem tamamdır :D

Onamdar
15-03-2012, 14:20
Peki ya akışmetrenin durumu nasıl bozulma gibi bir sorununuz oldumu?

10binde bir temizliyorum akışmetreyi bi sıkıntı yok:)

Trance-R
16-03-2012, 06:08
açık hava filtresi sevmez diye biliyorum VAG ...
kutu içi al rahat et ;) kn , bmc'nin filtreleri var ;)

ayrıca , akışmetre de tuzlu hani ... kutu içi performans filtre alırsan ağzına bir boru koy ver aşağıya "el yapımı" cai sana ;)

HardCore
16-03-2012, 19:00
İşte sorun akışmetrenin bozulma korkusu başka birşey değil. 3-5 bg kazanacak diye arabanın akışmetresinden de olmak istemiyorum sonuçta biraz da tuzlu fiyatı var :) O hallolduktan sonra gerisi benim için kolay bir boş vaktimde hava filtresi kutusunu söküp alttan krom boru büktürüp çıkartırım hava filtresinin karşısına motor tarafınıda izole ettikmi akışmetreyide dediğiniz gibi monte ettikmi bir krom boruya işlem tamamdır :D

Yağlı filtre takmadığınız sürece akışmetre sorun çıkartmaz bu yüzden aemin filtresini önerdim size.

JDM VTİ
16-03-2012, 19:05
apexi filitre verelin sana o zaman 1.4 is aracımda kullanıyorum barız hıssettım arabanın degerını skunk2 emme vti kelebek headers duz bru sonda oem vti var apexiden once hks replıka vardı araba gıtmıyomus :D sımdı gıdıyoo speclere gore

nasıl yani hks mantar'dan daha mı verimli oldu şimdi apexi? ilk defa duyuyorum ya :)