Orijinalini görmek için tıklayınız : E36 316i Aşırı Yakıt Tüketimi
MPower's
12-03-2012, 10:19
Arkadaşlar yeni bi araba aldım e36 3.16i m40 motor. atiker multifast sıralı var. 2011in sonunda enjektörler, tüp beyni, bujiler falan değişmiş. Araçta aşırı yakıt tüketimi mevcut neredeyse lpg de 1 liraya yakın yakıyor. Gaz ayarına burda ki atiker servisine gittim basınç yüksek uyarısı verdi ve yakıt ayarını %15 falan düzelttim dedi ama çok az bi fark oldu. Benzinde de durum aynı Sizce sorun neden kaynaklanıyordur? Nereye bakmak gerekli? Birde gazcıya gitmeden önce benzin gaza geçişte patırdama söz konusuydu fakat ayardan sonra azaldı. :confused:
Lambda sensörü ne alemde acaba?
Hava akış metre de sorunlu olabilir....
İlk aklıma gelenler.
MPower's
12-03-2012, 10:48
Bunları nasıl deneyebilirim? Bilgisayara bağlandığı zaman akışmetrede hata olup olmadığını gösterir mi? Ayrıca araçta benzinden rolanti de dengesizlik yok fakat lpgde ayar yaptırmadan önce biraz sarsıntılı çalışıyordu
Normalde arıza kodu vermesi lazım diye düşünüyorum. Egzoz ile oynanmış mı acaba? Katalizör sıkıntısı da olabilir belki....
akışmetre geldi ilk aklıma en çok sorun orda oluyor bi baktırın isterseniz
MPower's
12-03-2012, 11:01
egzoz orjinal susturucular falan üzerinde. kontrolünü yaptırdım orta susturucunun ortasında ufak bi kaçak olduğunu fakat problem yaratmıyacağını söyledi? Araç gayet temiz akışmetre falan açılmamış biyerleri kurcalanmamış durumda.
Kurcalanmasa bile elektronik parça, bozulabilir...... Arıza kodu incelemesi faydalı olacaktır ilk aşamada....
MPower's
16-03-2012, 17:20
Bilgisayar bağlandı fakat araba cevap vermedi. Lpgci basıncın 1.30 seviyesinde olduğunu ve regülatörden daha fazla kısamadığını bundan dolayı yaptığını söyledi. Regülatör değişicek dedi fakat yine garanti vermiyo yakıtın düzelmesi konusunda :(