Orijinalini görmek için tıklayınız : İes Rolanti Sorunu
EmrahERKAN
12-03-2012, 14:57
Merhaba arkadaşlar
Arabam ies bir rolanti sorunudur gidiyor. Arabadaki extraları sayayım ona göre soruna bir çare sorayım birde :)
Vti gaz kelebeği
vti elektrik tesisatı
orjinal emme manifoldu
P72 + neptune beyin
Araba soğukken zor çalışıyor ve Rolanti kadranda 1 in sürekli altına düşüyor ve stop ediyor
Neptunün software'inde iacv ye müdahele edemiyoruz hiç bir değişiklik olmuyor.
Sorun bundan ibaret arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum ( bladerk ) Erkut abi senin yardımlarınıda :)
Talih.b16
12-03-2012, 15:08
rolanti motorun sağlammı?
EmrahERKAN
12-03-2012, 15:16
Bilgisizliğimi mazur görün Rolanti Motoru hangisi oluyor ? Ve kontrolünü nasıl sağlayabilirim ?
EmrahERKAN
12-03-2012, 18:39
Sorun devam yardımlarınızı bekliyorum.
neptune içinden close loop üzerindeki tik i kaldırın birde öyle deneyin..
EmrahERKAN
12-03-2012, 20:10
tamamdr bunuda deneyeym. Farkli cozumler ne olabilir acaba
EmrahERKAN
13-03-2012, 14:57
Farklı çözümlerle yardımcı olabilecekler ? ies in rolanti valfi ile vti ın ki uymuyor diye duymustum benim elektrik tesisatım vti elektrik tesisatı oldugu için uyumsuzluk olma gibi bir konu olabilir mi acaba ?
Talih.b16
13-03-2012, 15:08
rolanti motoru emmenin üstünde arkada hava kaçağı falan varsa veya arıza yaptıysa olur.söküp contayla kapat iptal et yani bak bakalım devam ediyormu?
EmrahERKAN
13-03-2012, 15:30
bi kontrol edeyim abi dediklerini.
Subi-Emre
13-03-2012, 15:38
hava akış metre yi sök balata spreyiyle güzelce temizle yüzdedoksan düzelir
hava akış metre yi sök balata spreyiyle güzelce temizle yüzdedoksan düzelir
hondalarda akışmetre bulunmaz...
rolanti motorunu söküp temizlemeni öneririm.
Osman Bahadır
13-03-2012, 15:58
Anlattığına göre iacv çalışmıyor.
Şu durumda sen iacv'i kontrol edemiyor musun? İptal mi yani?
EmrahERKAN
13-03-2012, 16:20
Yok abi iacv yi kontrol edemiyorum Neptune üzerinden.
34tb9544
13-03-2012, 16:45
Tps sensöründen yapıyor senin tesisatla uyusmadigindan dolayı titreme ve stop etme yapiyodun elektrik tesisatıyla uyuşmazlık yapıyor kalibrasyon yapılması lazım denmisti zamanında bize kelebeligin altında rolanti valfini iptal edince yine biraz daha az oluyo sorun bu dur
Bence sorunun iacv'de .. Benim aracımda bu bir takım dişli ve vida adımları olan plastik parçalardan oluşuyor. (Adı belki iacv değil.)
Sizin araçlarınızda nasıl bilmiyorum. Ama bir söküp temizlemek , bakmak lazım.
EmrahERKAN
13-03-2012, 16:49
Tps sensöründen yapıyor senin tesisatla uyusmadigindan dolayı titreme ve stop etme yapiyodun elektrik tesisatıyla uyuşmazlık yapıyor kalibrasyon yapılması lazım denmisti zamanında bize kelebeligin altında rolanti valfini iptal edince yine biraz daha az oluyo sorun bu dur
aynen sanırım bahsettiğin sorundan dolayı oluyor bunlar. Peki siz nasıl çözüm bulmustunuz acba ?
Talih.b16
13-03-2012, 16:57
rolanti valfini iptal ettinmi?
Osman Bahadır
13-03-2012, 16:57
Yok abi iacv yi kontrol edemiyorum Neptune üzerinden.
Neptune kullanmadım. Bilenler daha iyi yazar. Ama yok mu neptune'da Startup Idle settings menüsü? Veya parametrelerin altında Idle Control menüsü falan?
Şöyle birşeyler buldum ama;
http://site.hamotorsports.com/images/neptune-idle-adjustment.png
34tb9544
13-03-2012, 17:01
aynen sanırım bahsettiğin sorundan dolayı oluyor bunlar. Peki siz nasıl çözüm bulmustunuz acba ?
Biz o sekilde kullanmaya dewam ettik ama ayarla duzelebilecgi söylendi bizim araba iyigidiyordu elletmek gelmedi içimizden gidişi bozulmasın. Diye :) sonrada satıldı valfi iptal edince az bı şey kalmıştı sallama
EmrahERKAN
13-03-2012, 17:07
Neptune kullanmadım. Bilenler daha iyi yazar. Ama yok mu neptune'da Startup Idle settings menüsü? Veya parametrelerin altında Idle Control menüsü falan?
Şöyle birşeyler buldum ama;
http://site.hamotorsports.com/images/neptune-idle-adjustment.png
Bu ekrandaki idle saga sola oynatıyoruz herhangi bir şey olmuyor. normalde rolantiyi kontrol etmesi gerekiyordu sanırsam.
iptal edildi mi inanın bilmiyorum. Yarın fotoğraflarını cekip size bilgi vereyim sanırım iptal edilmiş ki kontrol edemiyoruz diye düşünüyorum. birde araba şu anda rodajda avans da kısık rolanti düşüklüğü bundanda olabilir mi acaba avans distributorden kısıldı biraz
tarantino
14-03-2012, 09:17
emrah şimdi düzeneği kuralım
1.ihtimal:arabada 1.6 ies emmesi var
vtı gaz kelebeği var
o yüzden rölanti motoru hiç bir şekilde uyum sağlamaz uyum sağlamasını istiyorsan d16y5 emmesi bulup takman lasım oda çok zor yada skunk2 pro emme alıp takıcan o emmede rölanti valfi girişi var ;)
2. ihtimal:aldığın vtı kelebeğinin üstünde tps varmıydı yokmuydu
3.ihtimal: araç ısındığı zaman bu sikintin düzeliyormu
4.ihtimal.kullandığın beyinde tps kalibrasyonu varmı eğer varsa kalibrasyon et bak düzelmez ise başka yerde arıyalım arızayı
kullandığın tesisatla bunların bir alakası yok sadece rölanti soketi takılı değilse arıza ışığı yakar ;)
bunları bi cvpla daha sonra devam edelim...
EmrahERKAN
14-03-2012, 09:36
1 : Evet Abi 1.6 ies emmesi var.
2 : Kelebek üzerinde TPS sensörü vardı
3 : Araç ısındığı zaman bu sorun ilk çalıştığına oranla biraz daha düzeliyor diyebiliriz ama zaman zaman yine stop ediyor.
4 : TPS kalibrasyonu illaki vardır diye düşünüyorum Abi Neptune Kullanıyoruz.
tarantino
14-03-2012, 09:39
dur aricam seni
birazdan
EmrahERKAN
14-03-2012, 09:40
Tamamdır abi