PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balata Önerisi

RSBurak
12-03-2012, 22:20
Aracımda brembo oem diskler ebc ultimax balatalar var ısınınca frenler çok kötü oluyor ve her zaman aşırı şekilde ses çıkarıyorlar.Önerebileceğiniz sessiz sağlam balata varmıdır ?

RSBurak
13-03-2012, 10:42
TRW iyimidir.yada bilinmedik ama güzel bir marka varsa oda olabilir.

karsiyakaliozi
13-03-2012, 10:47
kalıper modıfıyesı yapmadıktan sonra balata değiştirerek cok fazla fren performansında artış olmaz kanımca bence oem balataya dönün en konforlu onlar olur

punto_multijet
13-03-2012, 10:56
yeni konu acmayım bari burdan sorayım. orjinal fren diskleriyle mesela EBC yellow stuff tarzı balata kullanmanın sakıncası olur mu?

RSBurak
13-03-2012, 11:00
kalıper modıfıyesı yapmadıktan sonra balata değiştirerek cok fazla fren performansında artış olmaz kanımca bence oem balataya dönün en konforlu onlar olur

performans için istemiyorum sadece sağlam olsun ve ses çıkarmasın :)

aslan
13-03-2012, 11:04
Sitemiz sponsorlarından otosupermarkete yazabilirsin fiyatlarıda tech üyelerine gayet uygun bence bir düşün derim

RSBurak
13-03-2012, 11:13
Sitemiz sponsorlarından otosupermarkete yazabilirsin fiyatlarıda tech üyelerine gayet uygun bence bir düşün derim

disk balata takımını ordan aldım ama bence bir araçta sorun çıkarmayan ürün başka bir araçta sorun çıkarabiliyor.biraz şans işi.ultimax balatalarda sorun yaşayan görmedim daha.tek benim galiba :)

karsiyakaliozi
13-03-2012, 14:58
oem kullan en komforlu onlar olur

RSBurak
13-03-2012, 15:36
oem kullan en komforlu onlar olur

artık mecbur oem kullanıcam teşekkürler

Tayfun-E30
13-03-2012, 16:40
trw çok iyidir hemde..

leader_T
13-03-2012, 16:43
Bence OEM markasını araştırın. belli olmaz TRW yada başka bir marka çıkabilir.

Onur1984
13-03-2012, 21:22
Biz 9-3'te Brembo disk ile Ferodo balata kullanıyoruz, çok memnunuz. Ne ses var ne de sertlik... Gayet yumuşak ve güvenli. Denemenizi tavsiye edebilirim.

RSBurak
13-03-2012, 22:41
Bence OEM markasını araştırın. belli olmaz TRW yada başka bir marka çıkabilir.

kod numarasını aradım subaru diyor made in japan kendi üretiyor galiba ama fiyatı neredeyse 5 tane balata takımı kadar 350 lira balata takımı

trw çok iyidir hemde..

hemde fiyatı uygun bunu düşünebilirim

Biz 9-3'te Brembo disk ile Ferodo balata kullanıyoruz, çok memnunuz. Ne ses var ne de sertlik... Gayet yumuşak ve güvenli. Denemenizi tavsiye edebilirim.

brembo disk oem diskmi ? ferodo'yu yeni duydum trw ile ferodo arasında bir tercih yapıcam sanırım

teşekkürler

FK.Sub
14-03-2012, 00:49
TRW kullanabilirsin bende mevcut gayet iyiler.

levent
14-03-2012, 00:55
yeni konu acmayım bari burdan sorayım. orjinal fren diskleriyle mesela EBC yellow stuff tarzı balata kullanmanın sakıncası olur mu?

yellow stuff balataların oem disk ile diski bitirdiğini duymuştum, ebc kanallı disk öneriyorlardı greenstuff harici balatalara abi ;)

kod numarasını aradım subaru diyor made in japan kendi üretiyor galiba ama fiyatı neredeyse 5 tane balata takımı kadar 350 lira balata takımı

muhtemelen ATE'dir orjinallerin.. japonlardan genelde ATE yada TRW çıkıyor çünkü..

ruudvan
14-03-2012, 01:09
tozsuz sessız supersonıc en ıyı balata bızde yalanına kımse ınanmıyor dimi.az cok pıyasada olan markalar bırbırıne yakın .bırı erken bırı gec bıter bırı erken dıerı daha gec ısınır vs farkları bu frene hıcbı zaman guvenmem sureklı emnıyetlı gıtmek en ıyısı .

Onur1984
14-03-2012, 08:40

hemde fiyatı uygun bunu düşünebilirim

brembo disk oem diskmi ? ferodo'yu yeni duydum trw ile ferodo arasında bir tercih yapıcam sanırım

teşekkürler

Bremboları ustamızın tavsiyesi üzerine yaklaşık bir 15.000 KM önce orjinal kutulu olarak alıp taktık bu Ferodo balatalar ile birlikte. Ondan önce TRW vardı üzerinde ve diskleri çizmişti epeyce, ustamız da sert balatalar olduğunu söylemişti TRW'lerin. Ama belki de yumuşak modelleri de vardır bilemiyorum. Denerseniz pişman olacağınızı düşünmüyorum :)