Orijinalini görmek için tıklayınız : direksıyonu sağ-sol yaparken gelen uğultu..
kerimvtec
15-03-2012, 12:26
98 model hb vtı aracım...Aracı calıstırmadan dıreksıyonu sag sol yapınca alttan ses geliyor (tabir-i caizse 'luk luk' eder gıbı) bıse bosa sallanıomus gıbı..çalıstırdıgımda hafıf yada tam manevra yaparken ama en belırgını hafıf manevralarda ön kısımdan ugultu gelıyor barız bı sekılde...Bı ara kesılıyor sonra tekrar baslıyor..hıdrolık yagım tam kontrol ettım..ama bı kanıya varamadım....
Yayların ses yapıyor olabılır
veya alt tabla rotıllerını kontrol ettır
benımde cok ses yapıyordu
eger problem varsa en kısa zamanda degıstır
rotıl yerınden cıkabılıyor !
kerimvtec
15-03-2012, 12:30
dıreksıyonu cevırırken gerılme-esneme yaşıyo gıbı bı ugultu yapıyo abı...salıncak burclarını degıstırmıstım aracın. degıstırdıkten 1 hafta sonra bu ses gelmeye basladı ..
gokcell13
15-03-2012, 16:47
Bende 2005 vtec var.Aynı ses benden de gelıyor.Dıreksıyonu 1 vıteste felan dondururken wuuwwwww diye bir ugultu gelıyor.Ayrıca hafif lakırtı gelme durumuda var.Servisten arabanın bakımlarını 10 000 den berı yapan ustamla gorustum.70 000 bakımına gidicem haftaya.Ozaman direksiyon bilyaları ve direksiyon boşlugundan olabılecegını soylediler.Sende de aynı sıkıntı oalbilir.Benden once servıse gıdersen bana da haber verırmısın.
kerimvtec
15-03-2012, 19:03
tesekkur ederım ılgılendıgınız ıcın..bende bu hafta sonu gosterıcem sonucu detaylı bı sekılde pm gecerım hocam hayırlı aksamlar...
gokcell13
16-03-2012, 00:24
Eywallah. İyi aksamlar.
kickbuttowski
16-03-2012, 01:00
Benim aracta da ayni sorun var tam ddenk geldi konu..
meLaNchoLic
16-03-2012, 01:14
bu direksiyonun arkasından konsolun içinden geçen yerdeki borunun içinde mil gibi bişey var onun içindeki küçük malzemeler döküldüydü bi ara bende böyle bi sorun yaşamıştım benzer bişey olabilirr.. fren disklerinde sorun yaşadıgımdada benzer bi şikayetim olmuştu ama :s
Aks kafalarından olabilir mi ?
kerimvtec
16-03-2012, 07:14
ancak servıse gırınce artık net sonucu alıcaz...ama salıncak burclarını degıstrdıkten sonra bu ses gelmeye basladı anlamadıgım durum o..ama artık son sozu servıstekı ustalar soyluyecek sanırım ..umarım dıreksıyon pompası vs. agır çaplı bı sıkıntı degıldır :/
erdinc06
16-03-2012, 07:42
bendede aynı ses geliyordu hidrolik pompasını degistirdim ses kesildi
kerimvtec
16-03-2012, 08:07
uğultu tarzında bı ses ama sankı dıreksıyonu sag-sol yaparken bıse esnıyo gerılıyomus gıbı bır ses ve stop etmıs halde dıreksıyonu sag-sol yapınca luk luk tarzı degısık bı ses gelıo akslardan suphelendım..pompa ıse eger yorucak sanırım bıraz :/