PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : blackberry sorundalı

bLackModeL
15-03-2012, 12:26
yenı bold 9700 aldım yanlız su sekılde bı sorun var klawye dogru ama q harfı yerınde a cıkıyo a harfı yerınde q w harfı yerınde z zharfı yerınde w cıkıyo bunu cozebılecek bı arkdasım var mı kullanamda bı sıkıntı yok galıba klavyesı q klavye deılmıs klavye dıllerını denedım olmadı versıyon yuksettım olmadı :D takıldı kafam yardımlarınızı beklıyorumm .. tşkler :heyoo:

burkaykalyon
15-03-2012, 12:47
klavyede bir sorun varsa donanımsal diye biliyorum ben.çünkü bende de mesela harfler çift basıyor.o yazacağım yerde oooo oluyor.çok araştırdım klavyedeki böle sorunlar donanımsal dendi.tamire gitmesi gerekiyor.ancak daha bilgili arkadaşlarımız abilerimiz vardır illaki cevap vereceklerdir.

matthardy
15-03-2012, 12:57
versiyon apploaderle ile yükselt.orda versiyon atılırken yüklenicek klawye dillerini soruyor tek tek seçtiriyor.versiyon atmak için Blackberry.gen.tr (http://www.blackberry.gen.tr) ' den bilgi edinebilirsin.forum kısmında sorularının cevapları bulabilirsin

bLackModeL
15-03-2012, 15:19
sabahtan berı arastırıyorum kardesım bı turlu bulamadım telefon fransadan gelmıs ordda az seklınde bı klavye tarzı varmıs bı denıcem senın dedıgını

bLackModeL
16-03-2012, 09:35
yazılımı yaptım herse cok guzel suan telefonum fransanın kullandıgı azerty klawyede bunu ben qwerty klavyeye nasıl cevırırım bılgısı olan var mı sayın arkdaslar

EmrahERKAN
16-03-2012, 09:36
Alt + Enter e bas kanka bakiim orda ekrana bişiler cıkıyor olması lazım diye hatırlıyorum

bLackModeL
16-03-2012, 09:59
cıkıyo fakat benım ıstedıgım deı l sadece klawyenın dılını degıstıyor turkce ve ıngılızce olarak ben onu kast etmıyorum yazılsal bı problem bu klawye yazılımı lazım bana galıba kullanamda sıkıntı yok ama hos olmuyo q ya basyorum a cıkıyo w baskıyorum z cıkıyo :D

ahmetuygur
16-03-2012, 10:02
aynısı bana oldu goturdum kvk ya klavyesı degıstı

bLackModeL
16-03-2012, 17:25
hmmmm o zaman yazılımsal deıl donanımsal mı dıyosun yanı

ygtkrmdnz
16-03-2012, 17:32
aynı sorun e71 imde olmuştu telefonu pc suite ile güncelledim düzeldi bence sorun yazılımsal

EmrahERKAN
16-03-2012, 17:43
Merhaba,

AZERTY klavye yukarıda belirtildiği gibi Fransa'ya ait olan bir klavyedir.
Aynı şekilde yukarıda önerilen Seçenekler-Dil ve Metin Giriş bölümünden girilerek yapılan QWERTY-AZERTY klavye değişikliği sadece Storm cihazlar için geçerlidir.
Sizin cihazınızda böyle bir menü olmaması bu yüzden normaldir.

Sonuca gelirsek;
Pratikte ROM hafızayı editleyebilen yazılım meraklıları vardır elbette.
Onları saymazsak son kullanıcıya verilecek cevap şudur:

Cihaz Fransa için üretildiği ve AZERTY klavye cihaz ROM'una işlendiği için bunu değiştiremezsiniz.
Blackberry için yedek parça satan Fransız sitelerinden AZERTY klavye satın almanız en isabetli seçim olacaktır.

Black Berry

Kanka böle bişi buldum. Çözümünün 1 tane daha farklı bir şeyi varmış onuda araştırıyorum senin için.