Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptop'ı suladım,yardım ey tech ahalisi!

63owen63
15-03-2012, 14:00
Dün gece saat 2 gibi forum da zaman geçirirken, yanlışlıkla yanıbaşımda duran suya dokundum ve bardak klavyenin üzerine döküldü. Dökülür dökülmez kapatma tuşuna basılı tuttum,ama zaten benden önce kendi kapandı. Sonra laptopı yan çevirip içindeki suyu akıttım, üzerini peçeteyle aldım. Hiç açmaya calışmadım. Birazdan açmayı düşünüyorum laptop'ı izlemem gereken yol nedir, saç kurutmayla iyice kurutayım diyorum. Paslanma yada oksitlenmenin önüne nasıl geçerim . ? Pirinç kutusuna falan mı atsam ? Zaten ciddi sıkışık oldugum bir dönemde bir de bilgisayar masrafıyla hic başedebilecek gibi degilim. Muhtemel yanmış yerler neresidir, işlemci anakart vs?
Yardımlarınızı bekliyorum

Güncel :

Edit : bi hafta geçti,topladım, elektrik gelmiyor bilgisayara şuan , sıkıntı olması muhtemel parça nelerdir, bunu nasıl anlayabilirim ?

Osman Bahadır
15-03-2012, 14:02
Çalıştırmakta acele etme. Yerinde olsam söker, temizler, kurularım. Tamamen kuruduğundan emin olmadıkça da açmam.

SULTANOGLU
15-03-2012, 14:03
pirinc kutusuna at bence bir surede orda drsun. Benim telefonumun uatune akvaryumum patlamisti. Rahat butun gece su icinde kalmis. Uyandigimde telefon kendi kendine poker oynuyordu. O derece sacmlamisti. Hmen parcalara ayirip kurutup pirincin icine koymustum. Su anda o telefonumdan yaziyorum bu yaziyi.

SULTANOGLU
15-03-2012, 14:04
pirincin icinde butungun durmustu bu arada

Bulut Y.
15-03-2012, 14:05
pilini sökmediysen gecmis olsun, egerki soktuysen koy kenara bi hafta dursun bişe olmaz. şekerli herhangi bişey dokulmedikce bi zarar gelmiyor su soda vs.

63owen63
Önce içini iyice peçeteyle silip, sonra kurutmayla kurutup , pirinç kutusuna mı atayım ? Orada saklamam gerekn süre ne kadar ?

Daha önce fishbowl 'un içine telefonum düştü,açılmamıştı bu yöntemle çalıştırmıştım ama laptop' iyice korkuttu :(

metin
sökebiliyorsanız eğer selülozik tinerle elektronık kısımları fırçalayın
aküyü hemen çıkarttığınızı varsayıyorum

mechanic
15-03-2012, 14:06
laptopu içine atmak için heralde sana 5 kilo pirinç lazım :D

63owen63
pilini sökmediysen gecmis olsun, egerki soktuysen koy kenara bi hafta dursun bişe olmaz. şekerli herhangi bişey dokulmedikce bi zarar gelmiyor su soda vs.

Pil takılıydı üzerinde,pilsiz kullanmıyorum :S Pil yanıyor mu ?

pil tarafına dökülmedi aslında sadece klavyenin alt tuş takımının ve touch pad in üzerinden girdi

CaNeR44
Sakın kurutma makinesini tutma Tuslar erir ckar yerinden acmadan isi bilen bi laptop tamircisine goturmekte fayda var

_Burak_
15-03-2012, 14:09
Uyandigimde telefon kendi kendine poker oynuyordu

ahaha telefon neyin kafasını yaşamış öyle :D :D

Aynen acele etme açmaya benim laptop iki kere masraf çıkardı bu sebepten
iki katı fiyatına gelmiş oldu lanet olasıca :)
ben ertesi sabah hemen açmıştım
ilkinde ise kurtulacak tarafı yoktu
anakart v.s hepsi değişti

2005 model emektar :D

CasabLanca
15-03-2012, 14:10
bataryayı felan sök pirinç içine koy 1 gün felan beklesin hacı

hondafit
15-03-2012, 14:16
yanda yatırmışsın ama :D
prinç kutusuna koymak iyi fikir baya işe yarıyor

ulasoztas1
15-03-2012, 14:18
arkadaşlar yazmış zaten sökebilyorsanız sökün ve içini kurulayın, nemi emmesi için prinç içine sokmak gayet mantıklı.. Sakın kurutma makinası ile kurutmaya kalkmayın

crused
15-03-2012, 14:19
eger. sokebilirsen sok derim. bi gun evde oturuken kuzen geldi kunefe getirdi tabaklara koyduk bende serbeti cok severim tabaga doldurdum serbeti . kapi caldi klavyenin ustune koydum. allta eğimli sogutucunvardi geri geldigimde butun serbet lavyede ve dvdrt icinde heryerde kappatim ilgisayari kuzeni gonderdim actim bilgisayari serbet butun bilgisayarda hep icine akmis ve yanik seker kokuyoooo. darma duman ettim gittim balata spreyi wd 40 aldim basladim bunlarla yikamaya ama bildigin yikadim sonra baktim gitmiyo 4 tane balata spreyini bi kovaya siktim hemen ucuyo ama icine butun parcalar var biraktim sonra oda sicakliginda biraktim. 2 gun taktigimda hic bi problem yoktu hatta cekmeyen wifi eskiden 5 tane felan bulurdun simdi 20 den fazla wifi buluyo :))) tavsiyem dagit ve temizle toparla action olur hic olmazsa :)))

ÖmerF.Bayar
15-03-2012, 14:20
Benimde basima geldi ayni durum direk bilgi islemcileri aradim bataryayi cikar 3 5 gun acma bisey olmaz dediler, ben umidi yitirmistim ama calisti 7 8 ay noldu neredeyse hala calisiyo.

matthardy
15-03-2012, 14:22
sudan sonra aletin enerjisini kesmen lazımdı pil elektrik her neyle calısıyosa.
pirinç tek çaren yanlız 1 - 2 gün kurtarmaz.daha fazla bekletmen lazm

ceratoniaorg
15-03-2012, 14:23
batarya sökmezsen pcde elektrik olduğundan aksamlarda büyük sıkıntı yaratabilir hiçbir şekilde kurutma işine girmeyip fazla suyu bezle peçete ile tutup direk pirince yatır hiç vakit kaybetmeden. hatta elin hızlıysa ve daha önce yaptıysan fanı işemciyi ramleri tektek ayırıp ayrı ayrı pirince koyman en iyi çözüm olur. yarın aksam tekrar toparlarsın eğer çalışmazsa başka yapılacak birşey yok gibi.

GokhanRS
15-03-2012, 14:24
philips kontak sprey ile yıkayabilirsin. iletken değildir anakartları elektronik eşyaları yıkıyoruz onunla. şase yaptırmaz tertemiz yapar ve sonrasında uçar gider. yağlıda değildir.

Ahmet Saraçoğlu
15-03-2012, 14:31
ben tatilyanın sulu entersan kaydırağına a1018 düşürmüştüm :D , açtım , kuruladım , içine kolonya bastım :D , sonra o da uçunca kapatıp çalıştırmıştım.Ama risk tabi laptopta.

lnd_samet
15-03-2012, 14:37
sökebiliyorsanız eğer selülozik tinerle elektronık kısımları fırçalayın
aküyü hemen çıkarttığınızı varsayıyorum

yuh.
selülozik anasını m.ker her yerin.ertir atar..
sentetik olacak o.

slhdmr34
15-03-2012, 14:40
bence de sentetik olmalı, ayrıca bulabilirseniz Silicagel'de de bekletebilirsiniz. Silicagel paketlerini genelde anakart vs oem pc malzemelerinin içinde bulursunuz herkes de atar genelde...

powERS
15-03-2012, 14:51
valla arkadasım sağolsun bi laptopa vodka vişneyi indirmiş.
ablasınınkinede kolayı indirmiş :D
sonra yan tutup süzmüş.
tuslar biraz yapşak yapşak ama sıkıntı yok :D

pirinc olayını yenı duydum. aklımda olsun.

berkay_aydin
15-03-2012, 14:56
batarya varsa hemen sökün üzerinde olsa dahi yanılmıyorsam kısa devrede kendisini korumaya alıyor.. Elektronik ıvır zvıvr satan yerlerde elektronik kartları silmek için sıvılar satıyorlar sprey şeklinde onlada silerseniz bence hiçbirşeyi kalmaz çalışır..

63owen63
15-03-2012, 15:24
Hemen sökmeye başlıyorum,iyice kurutup,parcaları ayırıp pirince yatıracagım sanırım . :S

63owen63
20-03-2012, 17:42
günceldir ilk mesajda editledim. Bi hafta geçti topladım, ama calışmadı,elektrik gelmiyor.Sıkıntılar neler olabilir,kendi imkanlarımla nasıl anlarım ?

KÖROĞLU
20-03-2012, 19:01
Kendi imkanın ile anlayabileceğin tek şey, power kablosunu taktığında yanan şarj ışığı var mı ? keşke sıvı teması olduğu anda bataryasını çıkarabilseymişsin, Prizden çeksen de batarya akım vermeye devam ettiğinde sıvı board a indiği anda kısa devre oluşturup (muhtemelen) anakartında geri dönülmez bir problem açmış olabilir. Geçmiş olsun umarım serviste çözülecek bir durumdur.

Kadyr
20-03-2012, 19:08
Sok ve isopropik alkolle sivili yerleri sil.oksit olan yerlere dikkt et tabiki

metin
20-03-2012, 19:15
yuh.
selülozik anasını m.ker her yerin.ertir atar..
sentetik olacak o.

dikkat ettiysen sökebilirsen elektronik kısımları dedim ;)
selülozik tinerle yıka hiç bişey olmaz ben daha önce çok yaptım sen hiç denedinmi bilmiyorum
sentetik tiner tortu bırakıyor

SONE-R
20-03-2012, 19:17
laptopunu çöpe at.. benimkini satayım sana :D :D

metin
20-03-2012, 19:17
arkadaşın dediği gibi izopropil alkol bulabilirsen oda olabilir

Kadyr
20-03-2012, 19:18
En iyisi alkol arkadaslar tinere gerek yok

onursumer
20-03-2012, 19:52
sokup inceleyip oksit vs yapmış yerleri bulabilirsin

ama şoyle bi sıkıntı olabilir su dolayısıyla kısadevre olduğundan zarar goren yerlere sen onarım yapamazsın

illaki biryere gostermen lazım

ALPER-VNS
20-03-2012, 20:41
geçmiş olsun bilgisayarı aç hemen demişsiniz ama bişey sorucam bilgisayarlarda şifreli vida gibi bişey olmuyo mu? 3 senelik sony nin içini açıyım fanı temizliyim dedim bütün vidalar çıktı bi tanesi dönüyo ama çıkmıyo?

fdl
20-03-2012, 22:09
sök kurula hem bi tozu gider fan sesi falan varsa onuda keser...:)

metinmb407
20-03-2012, 22:16
Mehmet son durum ne?

63owen63
21-03-2012, 11:07
Mehmet son durum ne?

kardeşim söktüm,temizledim,kuruttum, oksitlenmesin diye pirince de attım, topladım ama malesef elektrik almadı cihaz. öylece bıraktım haline..

lnd_samet
21-03-2012, 11:12
dikkat ettiysen sökebilirsen elektronik kısımları dedim ;)
selülozik tinerle yıka hiç bişey olmaz ben daha önce çok yaptım sen hiç denedinmi bilmiyorum
sentetik tiner tortu bırakıyor

laptopun elektronik kısımları sökmek?
ve selülozik tiner.
yaa hocam tamam yaa--geçenlerde de bu forumda sayfalarca acıkladık bunu..
selüloziğü bilmeyenlere anlatıyoruz.

dogrudur haklısındır.

--

o söylediğin tortuyu 12-13 yıldır meslek hayatımda daha görmedim.hergün kart temizliyorum.

Selman
21-03-2012, 11:15
Benimde bikaç hafta önce laptopa çay döküldü. 1 gün açmadım sonra açtım çalıştı. Bütün tuşları söküp sildim temizledim.

Kontak spreyi duyduğum iyi oldu. Würth'ün kontak spreyiyle temizleyim bari.

Şu anda F ve Z tuşları hariç hepsi çalışıyor:D

onursumer
21-03-2012, 11:23
eğer çalışmıyorsa

Çizgi RMA Services | Asus Foxconn PowerColor Club3D Partiot Notebook Teknik Servis (http://www.cizgi-rma.com/)

direk irtibada geç derim en uygun en garanti çozum diye düşünüyorum

dc_crx
21-03-2012, 11:56
eğer sorun devam ediyorsa 05323504820 kadıköy yazıcıoğlu ismi Kaan Poyrazoğlu yardımcı olacaktır..

burkaykalyon
21-03-2012, 12:39
eğer çalışmıyorsa

Çizgi RMA Services | Asus Foxconn PowerColor Club3D Partiot Notebook Teknik Servis (http://www.cizgi-rma.com/)

direk irtibada geç derim en uygun en garanti çozum diye düşünüyorum

sonuna kadar katılıyorum.işlerinde çok iyidirler.hatta bu konuda yardımcı olabilirim.işim gereği çok yakından tanıyorum ordaki herkesi...

onursumer
21-03-2012, 13:46
sonuna kadar katılıyorum.işlerinde çok iyidirler.hatta bu konuda yardımcı olabilirim.işim gereği çok yakından tanıyorum ordaki herkesi...

aynen niyazi saral bence bu işin türkiyede hakkıyla yapılması için elinden geleni yapan nadir insanlardan

burkaykalyon
21-03-2012, 13:51
aynen niyazi saral bence bu işin türkiyede hakkıyla yapılması için elinden geleni yapan nadir insanlardan

böyle insanlar az var zaten işini hakkıyla yapanlardan. bide bizim şirkette sattığımız köpek öldüren olarak tabir ettiğimiz bi tane kimyasal var aslında sıvı temasına iyi geliyor.tabiki asitsiz ve gazsız içeceklerde. :D o da denenebilir.birçok sıvı temaslı kartta etkili sonuç vermişti.

metin
21-03-2012, 14:52
laptopun elektronik kısımları sökmek?
ve selülozik tiner.
yaa hocam tamam yaa--geçenlerde de bu forumda sayfalarca acıkladık bunu..
selüloziğü bilmeyenlere anlatıyoruz.

dogrudur haklısındır.

--

o söylediğin tortuyu 12-13 yıldır meslek hayatımda daha görmedim.hergün kart temizliyorum.

selülozik tinerin ne olduğunu biliyorum sen merak etme dostum

biz hep selülozik tinerle temizliyoruz daha şimdiye kadar sıkıntı yaşamadık
hatta arkadaşımın denize düşen telefonunu 2 gün selülozik tinerde unuttum sonuç çalıştı
sen gidip plastik yada boyalı kısımlara sürersen selülozik tineri eritirsin tabiiki
yapmadan denemeden ben bilirim havalarında olmayın lütfen

arkadaşın sorununa gelirsek büyük ihtimalle akü üzerinde kaldığından
kısa devre ile zarar gören kısımlar olmuş olabilir teknik yardım alman gerekli
ama sıvı teması olan cihaza kimse yaptıktan sonra garanti vermez

burkaykalyon
21-03-2012, 15:06
selülozik tinerin ne olduğunu biliyorum sen merak etme dostum

biz hep selülozik tinerle temizliyoruz daha şimdiye kadar sıkıntı yaşamadık
hatta arkadaşımın denize düşen telefonunu 2 gün selülozik tinerde unuttum sonuç çalıştı
sen gidip plastik yada boyalı kısımlara sürersen selülozik tineri eritirsin tabiiki
yapmadan denemeden ben bilirim havalarında olmayın lütfen

arkadaşın sorununa gelirsek büyük ihtimalle akü üzerinde kaldığından
kısa devre ile zarar gören kısımlar olmuş olabilir teknik yardım alman gerekli
ama sıvı teması olan cihaza kimse yaptıktan sonra garanti vermez

elektronikçi biri olarak söylüyorum.selülozik tinerin aslında karta zararı bir hayli fazla.belki ilk anda belli olmuyor mis gibi devreyi temizliyor gibi duruyor ama zamanla kartta oksitlenmeye kadar gidebilen sorunları vardır.tiner yerine sadece PCB (devre) temizliği için olan temizleyicilerden kullanmanızı öneririm.