Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs 172 dereceli egzantrik..
herkeze merhabalar bildiğiniz üzere aracım yatak sarmıştı ve revize edilmek için mustafa birsesliye bırakmıştım bu hafta başı motoru toplamaya başlıyoruz nasipse.. sizlerin söylediklerini dikkate alarak extra birşeyler yapmaya karar verdim =)=) colombo & bariani marka dereceli egzantrik takıyorum memnun kalırmıyım??
SEÇKİN172
17-03-2012, 18:37
tabiki kalırsınız ama egzantrikgin yanında ayarlı kasnak ve yay şapkada öneririm tla verim alınsın işlemlerden...
Kapak emme kelebek isletirsen cok cok super olur
murat_ileri
17-03-2012, 23:12
ayarlı kasnak bulmanı tavsiye ederim aski takdirde istediğin verimi alamayabilirsin. bu arada kaç derece egzantrikler takılacak.
İyi bir egzantrik, ayarlı kasnak, ve iyi bir ayarla güzel sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum. Bir de kapağı port polish yaptırabilirseniz çok güzel olur.
ayarlı kasnak bulmanı tavsiye ederim aski takdirde istediğin verimi alamayabilirsin. bu arada kaç derece egzantrikler takılacak.
ayarlı kasnak hiç araştırmamıştım kimsede söylemedi iyi oldu bunu öğrendiğim çok teşekkürler egzantriklere gelicek olursak mekanik olarak pek bi bilgim yok markasını biliyorum sadece işte..
murat_ileri
18-03-2012, 00:02
kardeşim ozaman sana bir tavsiye olarak ilk olarak bütçeni hesapla sonra yapılacak işlemleri sırala en alttada egzantrikler olsun. timing ayarı yapmadıktan sonra egzantrige para vermenin anlamı yok. aynı dert bende de var şimdi sanayide kasnak yapacak tornacı arayıp duruyorum.
ayarlı kasnak hiç araştırmamıştım kimsede söylemedi iyi oldu bunu öğrendiğim çok teşekkürler egzantriklere gelicek olursak mekanik olarak pek bi bilgim yok ama markasını biliyorum sadece işte..
yanlışlıkla bikere daha göndermişim silemedim.. tornacı demişsin abi benim işimle alakalı olarak torna tezgahı atölyemde mevcut kendi yapabilceğim bişeyse kendimde yapabilirmiyim yani kasnak olmassa bi faydası olmazmı diyosunuz ??
murat_ileri
18-03-2012, 01:10
yanlışlıkla bikere daha göndermişim silemedim.. tornacı demişsin abi benim işimle alakalı olarak torna tezgahı atölyemde mevcut kendi yapabilceğim bişeyse kendimde yapabilirmiyim yani kasnak olmassa bi faydası olmazmı diyosunuz ??
faydası illaki olur ama ayar yapılmadığı için işlemini tam olarak yerine getirmez, sen subapların açılıp kapanma sürelerini değiştirmek için egzantrik takıyorsun. eğerki timing ayarı yapmaz isen (ayarlı kasnak bunun için gerekli) egzantrikten alman gereken gücün çok daha altında güç almış oluyorsun.
orhan_guney
30-03-2012, 09:21
bu 2.0 16V Williams clio rs lerden farkı nedir ?